фізичні травми

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем duncan, 18 бер 2007.

1. Meg

Meg Well-Known Member

Відповідь: фізичні травми

Мені брат раз чи два ніс ламав...Тобто,намагався...До дверей...То все дурійка!Завжди так закінчується!
    Потім він мене копнув лижним черевиком в коліно,шо я два місяці скакала на одній нозі.До речі,в мене досі з колінами проблеми.
    А так,поки шо,тьху,тьху,я не ламалася...)))

2. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

платина ніби благородний метал, як вона може окислятися?....

3. ZOOM

ZOOM Well-Known Member

Нинаю, тому і спитала...:shy:

4. duncan

просто метал дуже дорогий.....
    тому і я спитав.... :shy:

• Подобається Подобається x 1
  5. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Згадав з титану були. Дурницю бовкнув (. Хоча з платини може і роблять, не знаю. В принципі можливо, але то треба медиків питати.

6. duncan

колись я книжку читав....
    там в автора була хороша думка, що всі дослідники шукали серед того, що вже відоме...
    "сигом" -- штучний розум, який сам знайшов........
    до чого веду: ми й досі тупцюємося на одному й тому самому місці......

7. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Додам невеселий внесок до цієї теми:

За кілька днів до Нового року дружина примудрилася зачепитися ногою за дверцята щафки для взуття в коридорі та впасти (досі невідомо – як саме).
    Самостійно встати не змогла.

Привіз найближчого (і ніби тямущого) ортопеда. Покрутив, помацав – каже – на 99% розрив сухожилля або м”яза бедра. Але маніпулювати не буду, поки не зробите рентген. Бо 1% - вколочений перелом шийки стегна.
    Другий Гуру (заочно) сказав те ж саме.
    Зробили ренген аж 2 січня. Таки перелом. Відразу назвали 2 фірми і 3 прізвища, хто це робить. Вибрали “менш запущену” фірму, ще й до якої легше дістатися та запаркуватися. Пощастило – 2.01 був рекомендований фахівець, але останній день перед відрядженням та відпусткою. Сказав – або чекайте 10 днів, або 4.01 віддайтеся моєму найкращому колезі. Вибрали друге.

Калькуляція: ендопротез суглоба:
    Той, що рекомендують “кому за 70” – 13 000 грн + 1 500-1 700 грн медикаменти
    Більш надійний (гарантія пробігу мінімум 20 років) 18 000 + медикаменти
    Крутий (30-35 років) 27 000 з плюсом, але зараз в Києві нема, постачання 2-3 тижні.

Що добре організовано - усе необхідне для і після операції (ті самі 1500-1700) - приносять у двох ящиках (навіть пластмасове суднО) і ти не маєш турбот "де дістати)

Вибрали за 18 штук.
    На секунду: банкомати спустошені, банки не працюють. Ніхто з приятелів більш як 500 баксів або євриків вдома не тримає… Ну й наїздився …

Мушу зазначити, що на запитання про вартість роботи лікар твердо відповів, що вони працюють безкоштовно і на мої натяки “а щоби бригада працювала з піснею” сказав, що то особиста справа пацієнтів і тільки “по результатах”, а не до них.

Хірург сказав, що пацієнтка в чудовій кондиції (зріст 166, вага 58, гнучка) і йому буде легко працювати. Тільки анестезіолог забалдів: пульс, тиск, натяки на тахікардію – звідки, шановна, це ж Вам не притаманно ?
    - А я лікарів боюся і ніколи не звертаюся…

Змусили підписати “страшилку” – попередження про ризики – мало місця. Хірург в куточку зізнався, що то – перестраховка для бабусь 80 років.

Анестезія “спинномозкова”, дружина при тямі. Запропонували їй дивитися все на моніторі – відмовилася.
    Виникли якісь нестиковки – уламки, додаткова пластика – механізм виявився закоротким. Тут же дістали другий, знову свердління – фактично подвійний обсяг роботи. Нібито (ттт) все зробили добре.

Хоч лікарня вважається “бюджетною”, але там відносно пристойно.
    Календарний подаруночок: три дні після операції чергового лікаря у відділенні нема (є в сусідньому), але сестри – найдосвідченіші.
    Навіть кнопки виклику в палаті нема !
    Довелося “дружитися” із сестрами, записувати їхні моб. тел., вбивати до мобіл дружини та сусідок по палаті (набір однією кнопкою).
    Просидів до 3-ї години ночі, потім мало не впав зі стільця… Зрозумів, що другий травмований у родині – дуже небажано. Сестра дозволила мені піти додому.

Наступного ранку, назважаючи на суботу, хірург наніс короткий візит, залишився задоволений. Класний мужик: розмовляє з гумором, на “ти”, “попку сюди, жопку туди”.
    І до мене: “А ти, автослюсар (подивився на мої руки) – зроби тут конструкцію з буксирного тросу, щоби дівчинка гімнастикою займалася!”

Послухавши розмови “навколо”, прийшов до сумного висновку:
    Там, де віяли Чорнобильські вітри, у жінок під 50 і тим більш за 50, в кістках погана картина з кальцієм (ще й стронцій сидить).
    Тому якусь із зазначених вище сум (тис грн) просто необхідно мати в загашнику на чорний день. І пам”ятати, що не завжди буває просто зняти готівку з рахунку або картки.

Прорвемося! Тримайся, Вікусю !

Додано через 31 хвилину
    Пупере, дякую, але ЗА ЩО тут карму додали ?
    Тепер протягом 2-3 місяців я точно до Львова не приїду... (а також до Миколаєва - і обласного і Львівського, Дніпропетровська, Кривого Рога і Харківщини...)

• Подобається Подобається x 2
  8. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

А що про них говорити? :bazar: Руки були поломані 6 разів, нога один раз але так що сухожилля покручені і подріблені кісточки не приросли ну і ключиця один раз. Так що навіть метал мені вставили аби кістки до купи зліпити. Що наступне?

Наразі жию!

Але якщо вас цікавить різниця між тим як лікують переломи в Америці і Україні можу нашкрябати.

Додано через 3 хвилини
    не думаю що роблять з платити.
    Мені поставили якусь нержавійку :D:D:D:D

• Подобається Подобається x 3
  9. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Якось мій батько (нейрохірург) взяв мене до операційної, де він латав голову пацієнту, якого стукнули пляшкою по кумполу.
    Місце дії - Середня Азія. Рік 1975.
    Власне, це було демо для студентів (за його словами, "екскурсія вихідного дня"). Контингент студентів - мусульмани, пацієнт - росіянин.

- Ось, товариші студенти, в нього уповільнюється пульс. Чому ? Яка ділянка стиснена гематомою ?
    (мовчання ягнят)
    - Один наш анестезіолог з бодуна, другий обкурився. Сам обколю новокаїном. На рентгені ніфіга не видно, апарат ехографії (здається, тодішній аналог УЗД) гавкнувся. Де свердлити ? Тут або тут (малює зеленкою контури, ставить цифри 1 і 2). Зеленка має 2 властивості - фарбуюча і нешкідлива. Тепер давайте прикинемо - де робимо дірку - в точці №1 або №2 ? Скільки вас тут - на перший-другий розрахуйсь ! Тоді почнемо з точки 1.
    (зробив анестезію, розрізав шкіру, поставив зажим-розширювач).
    - Цей розширювач, товариші студенти, замінює мені асистента - лікаря з вищою освітою. Люблю працювати один.
    І ще, товариші студенти: якщо я впущу інструмент на підлогу, не вздумайте його піднімати і подавати мені !
    (бере звичайний коловорот і починає свердлити дірку 12 мм. Запускає в дірку шпатель.)
    - Нема гематоми! Промахнулися! Свердлимо на номері 2. Ура! Влучили !
    (Потім бере такі собі "перпендикулярні" кусачки - типу стоматологічних щипців, але з ріжучими кромками- і починає обкусувати края дірки, збільшуючи її. Отут мене, глядача, трохи занудило. Витягнув батько ту гематому - згусток крови).
    Нахиляється до пацієнта: - Сашо, жити будеш! Тільки я ще на закінчив!

- Дивяться, тов. студенти, у нього нормалізується пульс. Тепер треба забити порожнину. Голандської гемостатичної губки в мене замало. Прибережемо її для дітей. А в нього виріжемо шматок м"язу з ноги. (новокаїн, розріз на стегні, ножицями вирізає м"ясо, закладає в голову).
    - Дуже велика гематома, я не стану зараз робити пластику черепа. Зроблю через півтора-два місяці. Сашо, походиш у хутряній шапці. Тільки не бийся ні з ким!
    - Тов. студенти, черепушку латаємо або крихтами трупної кістки, або органічним склом. Вчіться слюсарювати ! Щодо трупних крихт - спитайте дозволу в родичів, може в когось будуть заперечення етичного характеру !

Happy End.

• Подобається Подобається x 4
  10. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Всетаки хірургія классна штука. Напевно цікаво комусь розпанахтати пузо а з відтіля бебехи вивалюються а ти його або назад складаєш або перекладаєш рядками. УУУУУ!!! ІНТЄРЄСТНО!!! ;) Або як я онто дивилась передачу як хлопцеві поїзд відірвав ступню, то її йому шурупами і дрелькою прикручували. Нічо так видовище, потім спати довго не будеш.
    Але що ви там не кажіть а робота тяжка але цікава.

• Подобається Подобається x 4
  11. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

нічого не ламала. операцій не мала. єдине що - струс мозку в дитинстві - впала з дитячої спортивної стінки на ящик з цвяхами(благо, закритий).
    шрамів є багато.
    на нозі - аж 2 і обидва від парнокопитних : корови і коня. з коня летіла на занятті з верхової їзди, залізним стрем"яном по шкірі - був ефект опіку. з коровою взагалі смішно - паслась вона у селі в саду, я наглядала. вхопила корова велетенське яблуко і давиться ним - я до неї, дістаю те яблуко з горла, дістала, а потім хрещений мій до саду заходив, корова - до нього побігла, і зачепила мотузкою, на яку була прив"язана, мене за ноги - протягла метри два, як ковбой в лассо ловить биків. а в мене навпаки - корова мене в петлю піймала!:) але ті шрами непомітні майже.
    ще на правому зап"ясті маю маленький шрамик від укусу пацючка. про інші не буду - то багато часу займе.
    але думаю, що не всі шрами псують зовнішність - деякі навіть навпаки додають своєрідну "родзинку".

• Подобається Подобається x 2
  12. duncan

я не про це... [​IMG]
    я маю на увазі, що ми (дослідники) шукають вирішення проблем, наприклад, замінників серед такого самого матеріалу, з якого зроблено оригінал....
    дослідники не шукають з інших галузях чи серед інших матеріалів...

схожий приклад:
    пошта, телеграф, телетайп, факс.....
    це все різні галузі життя...
    з’явився комп’ютер та інтернет -- і він витіснить усе це.....

13. morozkin

morozkin New Member

Форумчане, хочу обратиться с такой темой, как травматизм. Как оказалось, очень много людей страдают от бытовых травм. Вот на днях подруга подскользнулась на тротуаре, обратились к травматологу. А там жуткая очередь! Люди сразу не обращаются к врачу...а только когда уже начинает сильно болеть, синеть, опухать. А в таком случае проблемы быстро не лечатся. Необходимо более ответственно относиться к своему здоровью. Есть хорошая инфографика на эту тему, "на каждый день", так сказать, делюсь...

а де твій аватар? :)