Фізичні тіла та живе тіло

Тема у розділі 'Наука і технології', створена користувачем Василь, 9 лис 2009.

1. Василь

Василь Well-Known Member

Я не заперечував біофізики, а лише написав, що сучасна біофізика не пояснює самоорганізації та впорядкованости на рівні клітини. Тоді як моя теорія дає таке пояснення.

Конденсат є макроскопічною квантовою системою, що складається з електронно-іонних пар, фаза яких є узгодженою у всьому об"ємі клітини. Тобто існує корреляція фаз різних пар по всій клітині. Тому всі пари рухаються узгоджено і це приводить до впорядкованости процесів в усій клітині. Без конденсату усі процеси відбуваються хаотично, що й приводить до смерти, коли цей конденсат руйнується. Про те, що існує конденсат, свідчить те, що існує життя, тобто впорядкованість та самоорганізація процесів всередині клітини.

2. Zoli

Zoli Well-Known Member

Доброго дня.
    Пане Василю, оскільки до цього моменту я не міг отримати від Вас змістовної відповіді стосовно Ваших поглядів, стосовно "Вашої" теорії я спробував знайти якусь інформацію по даному питанню. І мушу зізнатись, що таки знайшов цілу купу інформації, щодо подібних досліджень, відносно цієї теорії.

Мушу сказати Вам, пане Василю, що Ви, мяко кажучи, поспішили, присвоївши цю теорію собі. Насправді цією проблемою зайнявся ще у 1970-их роках Г. Фрелих. Саме він вперше спробував пояснити узгодженість процесів у організмі з точки зору його мікроскопічної будови. За основу він брав кванти коливань органічних молекул та клітинних мембран. У своїх експермиентах він показав, що частота їх коливань може знаходитись у діапазоні від 10 у 10-ій степені до 10 у 15-ій степені Гц. Завдяки цьому йому вдалось пояснити нелінійні властивості цих структур, оскільки ел.магн. коливання на цих частотах мають вплив на дипольні моменти органічних макромолекул та клітинних мембран. А механічна диформация останніх, у свою чергу викликає електромагнітне збудження.
    А це, призведе до того, що між цими коливаннями виникатиме суттєва міжмодова взаємодія. Отже резонансу чи такого впливу здійснити не вдасться оскільки енергія коливання буде розподілятись по всім існуючим частотам. Тому він спробував пояснити узгодженість виходячи із того, що в організмі може існувати процес подібний до того, що був передбачений ще Енштейном та Бозе у 1925 та 1924 рр. відповідно. Відомий як конденсат Бозе-Енштейна. Експериментально підтверджений 1995р.
    Однак, пане Василю, Вам не слід плутати ці два поняття. Якщо для першого рушійним фактором є температура, вірніше її відсутність, то для другого температура не має такого вирішального значення. Оскільки коливання можуть бути викликані не тільки в результаті деформації або в результаті теплообміну, а й врезульті енергетичного впливу, наприклад вивільнення енергії що міститься в макроегрічних звязках молекули АТФ, Фрелих, за допомогою математичних розрахунків прийшов до рівняння, яке схоже до рівняння Бозе-Енштейна, яке показувало кількість квантів у одній моді. Таким чином Фреліх показав, що кванти коливань, при певних умовах можуть накопичуватись у одній моді (утворювати конденсат). А вирішальним, згідно його формули, фактором для утворення конденсату є швидкість притоку енергії до цієї моди. Саме швидкість притоку енергії є тим самим фактором в утворенні цього конденсату, що і температура при утворенні конденсату Бозе-Енштейна.
    Отже, оскільки Фреліх за основу своєї теорії взяв саме кванти коливань, а не іонізацію макромолеку, як стверджує "Ваша" теорія, а також беручи до уваги той аспект, що цим конденсатом є скупчення квантів, а не іонно-електронні пари, можна зробити висновок, що Ви і гадки не маєте про що говорите. Я ще не чув, щоб іон називали квантом. Особливо враховуючи, що іоном органічної макромолекули може виступати дуже велика структура у порівнянні скажімо із іоном якогось металу скажімо.
    А ваше твердження, що життя існує доти поки є у клітині цей конденсат (електронно-іонний) є, мяко кажучи, безпідставним. Ну хоча б через те, що Ваш конденсат може утворюватись за "звичайних умов на поверхні землі внаслідок іонізації макромолекул" (це була цитата), а конденсат описаний Фреліхом утворюється із квантів коливань, а не іонізації. Мембрана, як відомо не може іонізуватись, оскільки вона є не однією молекулою а структурою молекул. Зміна ж потенціалів на поверхні клітини, ще ніхто не розглядав як іонізацію.

У подальшому я розглядатиму саме ту теорію, яку запропонував саме Фреліх, оскільки тут є науково обгрунтований підхід. А Ви, пане Василю, стверджували, пригадую, що немаєте грошей на експерименти, і не знаєте про досліди... У цій теорії найбільша біда у тому, що її важко застосувати до тих ефектів та властивостей організму, яку маємо змогу спостерігати. А отже немає доказів того, що узгодженість процесів у організмі є наслідком "кореляції коливань".
    Знаходячи статті про те, що міліметрові та субміліметрові хвилі мають біологічний ефект, розглядаю як безпідставні заяви (Ви, здається також говорили про це). Оскільки Френліхом було показано неможливість резонансного впливу. - Вплив на якійсь одній частоті призведе до того, що енергія коливань буде розповсюджуватись по всьому діапазоні коливань. Це швидше можна пояснити як обмін інформацією у середині організму на резонансних частотах, що є описано у багатьох працях.

Отже поки що нема доказів правдивості такої теорії (я не знаходив жодного матеріалу).
    Думаю, що Ваші зусилля, пане Василю, наперед приречені на фіаско. Оскільки намагаєтесь пояснити причинність усього впорядкованого у організмі виходячи суто із фізичних понять, та суто із фізичної точки зору.
    Візмемо до уваги той факт, що будь-яке фізичне явище, процес, не може мати безпосередньо біологічного ефекту, який можна спостерігати минаючи хімічні перетворення. Саме хімія є тою наукою, яка може поєднати ці дві науки. І не інакше.
    Причину всього, що відбувається в клітині, дуже часто можемо пояснити виходячи із кінцевого результату. Наприклад процес поділу, відтворення чи регенерації клітини. Де участь бере молекула ДНК. А з точки зору "сухої фізики" ми не можемо говорити про причинність, виходячи із результату. Адже ми говоримо про причину організованості, що проявляється як життя, - життєдіяльність клітини. А отже фізичне явище, яке б змогло пояснити той чи інший процес на субатомарному рівні ніколи не дасть відповідь на те, чому макроструктура, метою якої є самовідтворення, проявляє ті чи інші ефекти, що підтверджують самоорганізацію. Наприклад нам відомі хімічні особливості процеси обміну речови, що ведуть до утворення енергії, до синтезу білка та інших результатів у клітині. Але пояснити, чому це відбувається із точки зору фізики - ми не можемо. Оскільки кінцевим етапом тих процесів є ефекти прояву життєдіяльності. Ми не можемо пояснити причину того, чому така організація виникає, з точки зору науки, наприклад відтворення клітини... Ми знаємо, що процес поділу відбувається строго-настрого у відповідності із інформацією закладеною у ДНК, але пояснити, що призвело до такої чіткої організованості навіть однієї молекули - ми не можемо. Я вже мовчу про всю клітину у цілому. Що тоді казати за цілий організм, скажімо людський. Фізика зможе пояснити лише фізичні явища, що виникають у наслідок тих чи інших біологічних процесів, які у свою чергу, можуть бути викликані фізичними явищами. А що стоїть над цим? Що є причиною того, що одне може бути наслідком іншого???

Хтось із Ваших однодумців, Василь, цитуючи, сказав, що віруючі воліють вважати себе результатом творіння із пороху, ніж повірити у те, що походять від живого організму - мавпи. Однак, чомусь, ця думка не розвивається далі. Не говориться про те, що початком життя на землі, із наукової точки зору, є прадавній "бульйон" - суміш органічних молекул, які незрозуміло з яких причин самоорганізувались у протоклітину (із нічого утворилась суперскладна структура), що стала матірю всього живого на планеті. То науковці воліють вважати себе виходцями із бульйону, але зневажають віруючих за те, що ті вірять у походження свого життя із сукупності пороху та Божого духу. Дивно мені...
    Якщо вже на те пішло, то вся планета утворилась із космічного пилу... То хто має рацію???

Повертаючись до нашої теми, хочу побажати Вам, пане Василю трохи більше розсудливості та, можливо більше допитливості, яка допоможе пізнати істину. І не поспішайте робити висновки про те що хто знає, а чого не знає...

Останнє редагування: 1 гру 2009
    • Подобається Подобається x 2
  3. Василь

Василь Well-Known Member

Ви помиляєтесь! Не йдеться про субатомний рівень. Конденсат є макроскопічною системою, яка розповсюджується на всю клітину.

4. Zoli

Zoli Well-Known Member

Василь, уважно прочитайте мій допис, або принаймні самі поцікавтесь цими дослідженнями (про які Ви досі, як це видно із Ваших дописів, просто не знали), а не поспішно присвоюйте чужі теорії... Бо ще трохи і самі собі будете суперечити. Подібне ігнорування фактів Вас не красить, а лише підтверджує здогадки присутніх на рахунок Вашого віку та кваліфікації...
    Доки Ви не надасте справді наукове обгрунтування своєї позиції, я не продовжуватиму цієї розмови. Подібне ж ігнорування свідчитиме про те що аргументів у Вас нема, бо не вистачає розуму, для обгрунтування власних фантазій...

Бувайте з миром.

5. Василь

Василь Well-Known Member

Він синхронізує фази електронів та іонів в межах всієї клітини, внаслідок чого хімічні процеси в клітині відбуваються синфазно, тобто впорядковано.

6. Svjato

Svjato Well-Known Member

Суть теорії вроді зрозумів. Питання

А чи впливає конденсат на сусідні клітини?
    І Який час життя тих бозонів?

7. Василь

Василь Well-Known Member

Так! Між сусідніми клітинами також існує певне узгодження фаз, тобто синхронізація процесів метаболізму між клітинами. Це узгодження розповсюджується на весь живий організм, який має унікальну неповторну структуру конденсату. Тому, хоч існує генетична спадковість, незаперечним фактом є існування й відмінности всіх окремих індивідуальних організмів.

Поки існує конденсат, тобто життя, доти існують і електронно-іонні пари, що є бозонами.

8. nata-k

nata-k Well-Known Member

Чому і як?
    І ще, Василю, Ви в курсі, що життя має різні рівні організації, які мають свої окремі регуляторні процеси. Молекулярний рівень, клітинний, міжклітинний, організменний.....і т.д.
    А Ваша теорія зводить все до одного рівня. Як так?

9. Svjato

Svjato Well-Known Member

То як 2 тіла в купі (при контакті) то вони обмінюються синхронізацією, або впливом?

10. Василь

Василь Well-Known Member

Вони обмінюються парами, а тому відбувається синхронізація фаз конденсатів обох тіл.

Підтримка та регуляція метаболізму конденсатом

Якраз, ні! Бо саме конденсат і має такі рівні: молекулярний рівень, клітинний, міжклітинний, організменний.....і т.д. А тому різним рівням конденсату й відповідають такі ж рівні регуляції. Саме рівні конденсату і визначають рівні організації життя!

Тому що є два вида електронів: електрони, злокалізовані біля окремих ядер і електрони, що рухаються вільно всередині окремих молекул, певна частина яких рухаються вільно й між молекулами, утворюючи міжмолекулярні зв"язки, будучи зколективізованими незлокалізованими електронами в усіх цих молекулах, а деякі з них рухаються вільно по всій клітині і, нарешті, незначна частина рухаються вільно в обсязі всього організму. І весь цей рух певного електрона відчувається відповідною позитивною "діркою" ("діркою" називається незлокалізований чи злокалізований стан, в якому відсутній один електрон, внаслідок чого цей стан відповідає частці, що має позитивний заряд), з якою цей електрон утворює кулонівську пару. З другого боку, цей електрон чутливий до тих процесів, що відбуваються певний момент в його безпосередньму оточенні і цей вплив відчувається в другому кінці клітини тією "діркою", з якою він утворює кулонівську пару. В свою чергу, та "дірка" також рухається і цей рух відчувається відповідним електроном, з яким вона утворює кулонівську пару. Отже між частками пари здійснюється взаємне відображення процесів, що відбуваються в різних частинах клітини або всього організму. Оскільки кількість таких пар, що складають конденсат, є макроскопічна, хоч і значно менша за кількість всіх наявних електронів в усій клітині, то конденсат здійснює регуляцію метаболізму на макроскопічному рівні, тобто на рівні всієї клітини чи організму.

З другого боку електрони та "дірки", що не входять до складу кулонівських пар, відчувають лише процеси біля тих ядер, навколо яких вони злокалізовані, тому вони не можуть здійснювати регуляцію в межах всієї клітини чи організму. А в мертвих клітинах є лише такі електрони та "дірки", що не утворюють кулонівських пар, а лише злокалізовані. Тому в мертвих клітинах не відбувається підтримка та регуляція метаболізму.

Дякую за увагу!

11. nata-k

nata-k Well-Known Member

Василю, які є докази? І найголовніше. Зв"язок із уже відомими, добре вивченними біохімічними, біофізичними процесам?

12. Василь

Василь Well-Known Member

Я зараз розробляю теорію кулонівського спарювання, яка дозволить зробити відповідні розрахунки для конкретних систем електронів та ядер. Це і буде доказами... Поки що моя теорія існує лише на рівні ідей.

13. nata-k

nata-k Well-Known Member

А-а-аа-. Ну, то як розробите и доведете - тоді і поговоримо. А поки що..Ваші ідеї - то просто ваші ідеї.

14. XrustunkA

XrustunkA Дівчина із іншого життя..

Що таке фізичне тіло ще треба розібратись...
    А от до властивостей живого тіла відносять дихання,метаболізм,ріст,розвиток,розмноження...

15. Василь

Василь Well-Known Member

В фізичній теорії головне - це ідеї, а все решта - справа техніки.

16. nata-k

nata-k Well-Known Member

Василю, Ви і на рівні ідей не можете пояснити взаємозв"язок між вашою теорією і вже відомими і доведенніми фактами. А це основа обгрунтування будь-якої нової наукової гіпотези.

17. Василь

Василь Well-Known Member

На рівні ідей це неможливо пояснити, лише на рівні конкретних розрахунків. На рівні ідей я можу пояснити фізичний сенс поняття конденсату. Крім того, я не знаю, про які факти Ви говорите...

18. Svjato

Svjato Well-Known Member

Для синтезу генетичного ланцюжка підійде?

19. Василь

Василь Well-Known Member

Спочатку для початкової еволюції конденсату, коли ще Земля була молодою. Генетичний ланцюжок - це вже крайній результат такої еволюції.

20. Svjato

Svjato Well-Known Member

Хіба час має значення - фізика процесу - це фізика процесу.

а де твій аватар? :)