Фільм "Золотий вересень. Хроніка Галичини 1939-1941р."

Тема у розділі 'Документалістика', створена користувачем Deus igrok, 8 кві 2010.

1. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

• Подобається Подобається x 8
  2. Patrick

Patrick Well-Known Member

Чекаю цього фільму. З великою цікавістю його подивлюся....
    Це історія , частина міста де я народився ...це частина історії моєї сімї..
    Моя бабця багато розказувала за ті часи. Вона була очевидцем цих подій в Львові.
    ...чув за нічні сорочки в Оперному і за ноцники що використовували щоб носити молоко........
    Також був в нас сусід- п/полковник-асвабадітєль , який вселився на все готове на місце сімї музикантів...а музиканти поїхали етапом в Казахстан па "путьовкє в жізнь"...і більше ніколи не повернулися... ,малі діти (ровесники моєї мами) померли в дорозі.

А п/полковник -асвабадітєль помер пізніше від білої гaрячки і перелому тазу в обкомівській лікарні (була така колись в Львові) , бо хотів подивится :..."смотри жена , демонстрация на кришу полезла!....интересно куда они дальше пойдут?".
    Перехилився через балкон і впав...

Жінка його , бувша комсомолка , яка бачила як розстрілювали людей ( це вона розказувала моїй бабці) - на старості років похрестилася , прийняла Католицьку Віру (тайно. моя бабця привела священника) і теж померла...посповідався перед тим Католицькому священнику.

Приписаний на цю квартиру внук-наркоман , якого вигнали з якогось військового училища.Незнаю за що , але вигнали так , що не помогли діда медалі , зробив в квартирі пожар .
    Потім так в обгорілій квартирі і жив.
    А потім (на початку 90х) "братва" купила цю квартиру за копійки. А хлопець десь пропав.Причому мої батьки і інші сусіди за ним шукали....
    .... квартира довго пустувала. Пізніше її купив якийсь молодий мужчина і там живе з сімєю по сьогоднішний день.......

• Подобається Подобається x 6
  3. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Кадры из кинофильма А. Довженко "Освобождение" посвященного походу Красной Армии 17 сентября 1939 год в западную Украину и воссоединению западноукраинских земель в состав Украины. В киноленте использовано много кадров из жизни Львова.
    http://www.youtube.com/watch?v=9cNe9QJgW7k

• Подобається Подобається x 1
  4. Deus igrok

Сьогодні ходив на безкоштовний сеанс в Довженка.

Впринципі, приємно здивований. Після екранізації життя Шептицького - земля і небо. Не до порівняння.

Фільм зроблений у дусі документалістики, на західний штиб.

Я диктор, є акторські епізоди, і безумовно спогади ще живих очевидців.
    Серед очевидців не тільки українці. Для прикладу знавець львівської юдаїки Богдан Орач (с) http://www.wz.lviv.ua/pages.php?ac=arch&atid=80236

Для початку слід відзначити просто чудову операторську роботу та комп'ютерну обробку. Вищий клас.

Як зізналися творці, фільм знято за не державні гроші, склад команди 5 людей.

Поки обговорювати сюжет не буду. Але закликаю всіх відвідати сеанс.

• Подобається Подобається x 3
  5. XrustunkA

XrustunkA Дівчина із іншого життя..

Я ходила на безкоштовний перегляд в кінотеатрі "Львів",організовувала Студенстька Рада Львова.:)
    Такий фільм:good:,раджу переглянути!;)

• Подобається Подобається x 3
  6. Locke

Locke невиправний реаліст

Завтра, 3 жовтня, фільм "Золотий вересень" в кінотеатрі Довженка демонструватися не буде. Сказали, що кінозал здали в оренду під КВК Галицької ліги. Можливо демонстрація буде наступної неділі, але треба буде в п'ятницю-суботу уточннити.

7. Patrick

Подивився. ДЯКУЮ.Фільм сподобався.
    Добре що за кадром є англійська мова.І жаль що не має англійських титрів коли говорять актори і очевидці.
    Але лінк на цей фільм я все одно переслав свої англомовним приятелям/знайомим/співпрацівникам.
    ...ще раз дякую.

• Подобається Подобається x 2
  8. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

То завтра, якщо не зірве знову заливку, буде поруч Бі-Бі-Сі-шний. Якісно, англійською, титри з російської і української.
    Враження, що "ЗВ" робився після його перегляду.

• Подобається Подобається x 2
  9. levandivka

Вже залив, гаряченький:
    (маю лише ту 1-шу частину, що у нас знімали і надіслали) 59:27

ЗІ:очевидно, в музеї "На Лонцького буде перегляд".
    Переглянете - порівняйте із "Золотим Вереснем"

• Подобається Подобається x 8
  10. Patrick

Фільм другий -Вehind closed doors ( Позаду закритих дверей) є цікавий , добре зроблений.....АЛЕ , нічого нового
    для західного глядача який цікавиться історією.
    Все це вже показували в тій чи іншій інтерпретації на Нistory channel ,A&Е channel , Discovery....
    А от власне перший фільм про Львів викликав більше зацікавлення серед глядачів (себе я не рахую).....

===

...я уявив себе жиючи в ті часи в Львові....Незнаю ,... будь я самий аполітичний ,... самий той що HE цікавиться політикою.
    Але побачивши то москальске бидло в куфайках в Львові я би "валив їх як мамонтів".. причому їхніми жорстокими методами.

11. levandivka

+1.
    Всі його чекали.
    І отримали "...АЛЕ , нічого нового" (с)

12. Deus igrok

13. Romko

Romko Дуже важлива персона

А в мене отаке відчуття з'явилось,коли ми з хлопцями розкрили захоронення з останками розстріляних в 1941-му рочі доблєсними бойцамі енкаведе,поблизу Бурштина,на місці пересильної тюрми. Потім я бачив немало таких захоронень...але оце перше...врізалось в пам'ять. Там були останки кількох десятків людей...і жінок...з кульовими отворами в черепах. Це останки тих,кого не встигли вивезти,доблєстно втікаючи від вермахту. Мені було 20 років,я знав про такі речі з дитинства,але знати - це одне...а побачити власними очима - зовсім інше.

а де твій аватар? :)