фільм Павла Лунґіна "Острів" - бачили ?

Тема у розділі 'Кінозал', створена користувачем mavka, 28 лис 2006.

1. mavka

mavka Well-Known Member

""Острів" "офіційний сайт.
    завтра мені дадуть подивитися. чомусь чутливий народ плакав.
    хм... що думаєте з приводу ?

• Подобається Подобається x 1
  2. Пересвет

Пересвет Well-Known Member

Відповідь: фільм Павла Лунґіна "Острів" - бачили ?

Mavka! Фильм потрясающий. Сильный и эмоциально глубокий. Обязательно посмотрите!

3. mavka

mavka Well-Known Member

Ви праві, Пєрєсвєт.
    Дуже потрібний для Росії фільм. Особливо в теперішній час, коли практично усі фінансові надходження Російського Патріархату - з України, в Росії віруючих - жменька, решта населення п"є по-чорному і спалює священників живцем.

• Подобається Подобається x 2
  4. Клірік

Клірік Well-Known Member

Сегодня ночью смотрел в кинотеатре "Жовтень". :)

5. OldMan

OldMan Well-Known Member

На украинский фильм уже перевели?

6. Пересвет

Пересвет Well-Known Member

Мавка! Фильм нужен для всех, кто живет в России и Украине. Больше таких фильмов необходио нашему обществу.

А пьют по черному везде! И в России и на Украине, когда работы нет.

7. Клірік

Клірік Well-Known Member

Нет.
    А еще я смотрел "Человек года" - американский фильм с русским переводом (там был один сеанс).
    И ходить буду на фильмы с русским переводом...

8. young

young Well-Known Member

Геніальний фільм..
    Більше нічого сказати..

9. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Даремно іронізуєте!
    Фільми, котрі вийшли оригінально орисійською дублювати не будуть.
    А от інші фільми я особисто дивлюся або з українським перекладом, або мовою оригіналу та з субтитрами.

10. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Тим, хто подивився фільм "Острів" і тим, хто лиш планує, рекомендую подивитися фільм "Юродивые". Після нього вам захочеться переглянути стрічку ще раз.
    Фільм "Острів" не лише для людей, котрі живуть в Україні та Росії, чи для алкоголіків.
    Хоча, може, й справді людям Північної Америки такі фільми ні до чого. Тут Бога мало кому треба, головне вірити у своє здорове тіло та орґенік фуд. :sad:

11. mavka

mavka Well-Known Member

:) звідки такий песимізм... ;) з одного боку, це правда, у Північній Америці із моїх знайомих росіян ніхто не дивився Острів. "Не цікаво", кажуть. Але узагальнюючи, зауважу, що я кращої думки про жителів Північної Америки і вважаю, що Бога шукає дуже багато людей. :) Бо ж багато знає, що здоровий дух і тіло оздоровить. Та й їжа здорова посприяє.

Мені сподобалось, що Лунгін піднімає не тільки питання сили духу людини, але й серед іншого критикує розбещеність духовенства...
    І робить це такими мінімальними засобами.. але сильно. Адже увесь фільм знято в такій сіро-чорно-голубій тональності... і та червона ковдрочка на чорних вуглях... як пляма...

Також у мене були роздуми щодо передбачувань головного героя. Адже не раз він їх робить. Чи це віра в долю та переконання Лунгіна, що він вкладає їх в уста монаха, чи це частина сценарію... Чому ворожбиту не можна вірити, а монахові можна ?..

12. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

При всій моїй неповазі до кацапів, немаю що сказати, кіно файне. Подивися із задоволенням.

13. Оля

Оля Старожилка форуму

Всі так хвалите, то й сама подивлюся тепер. Давно вже маємо цей фільм.

14. Полковник

Полковник миється в бані

Всі так хвалите, то й сама подивлюся тепер. Давно вже маємо цей фільм

Вообще-то с Лунгиным надо скрупулёзно разобраться. Что-то мне говорит, что в его жилах течет настоящая казацкая Украинская кровь! не?

15. mavka

mavka Well-Known Member

Часу нема скурпульозно розбиратися і особливої потреби. Хоч я от собі подумала, що про Педро Альмодоваро знаю більше, ніж про Лунгіна. А в неті є його інтерв"ю. І раптом виявилося, що Лунгін уже 12 років живе в Парижі... І якщо згадати нашу жартівливу приказку "українці довго запрягають, та швидко їдуть" й зіставити її з думкою Лунгіна про себе ("Я все делаю не на мастерстве, а на энергетическом ударе, на драйве. Поэтому снимаю быстро, за восемь недель. Конечно, до того года полтора идет подготовительный период."), то може він й українець. :) ;)

"Нет у меня рецептов, могу только ставить вопросы. Своими фильмами я пытаюсь ответить на те вопросы, которые мне самому неясны."

"Сейчас по всей России строятся дома, во всей России покупаются машины. Турагентств – пруд пруди. Что, одна Москва ездит за границу? Знаю по Парижу – подходят люди из Сибири, еще откуда-то не из Центра... Жизнь объективно становится лучше, но внутренне она вызывает отвращение, и это самое большое противоречие, в котором мы живем. Материальное улучшение с отсутствием духовного содержимого. Едят лучше – никогда так вкусно не ели. Где это все раньше скрывали и из каких подвалов вынули? Одеваются лучше. Получают больше. Продюсеры платят неоправданно большие деньги не только актерам – осветители на «Мосфильме» получают по две тысячи долларов. Но почему-то при всем при этом – чувство поражения, будто что-то существенное проиграли. Душа болит..."

"Нравственность, добро наказуемы. Мы построили достаточно отвратительный мир, это касается не только России – это общемировой кризис цивилизации. Хотя именно в Москве – по сравнению с Парижем – поражают ужасный прагматизм, страшная любовь к деньгам и гораздо большая жесткость человеческих отношений. На Западе все же шло долгое развитие внутренней культуры, а у нас происходит внешнее развитие капитализма с полным отсутствием нутра..."

"Кино – противоядие от жизни, раньше им была литература. Если жизнь воспринимать как процесс заболевания – кино действует болеутоляюще, помогает пережить, утешиться."

"Кого из коллег чтите? Какое кино вас трогает?

– Ларса фон Триера. «Рассекая волны» – гениальный фильм, лучшее, что я видел за последние годы...."

"Знаете, я часто наблюдаю людей, только что обращенных в религию, что часто в последнее время выглядит ханжеством... Бердяев еще, глубоко религиозный человек, писал, что в ужасе ХХ века к Богу ближе мятущиеся и мучающиеся атеисты, чем самодовольные христиане, у которых нет вопросов и смущения. "

"Что покупает черт, почему черт покупает душу? Зачем и кому нужна эта душа, и что это за охота за душами? Если призадуматься, то поисками, выслеживанием и ловлей душ занимается даже самая идиотская реклама. Попытка поймать тебя на слабости, то есть на твоей душе. Тебе продают не предмет и не вещь, а некое душевное состояние, образ существования. За душу бьются бизнесмены, политики, художники."
    ________

варто було перекласти всі цитати українською. однак. часу нема.

• Подобається Подобається x 2
  16. Росинка

Росинка Well-Known Member

Фильм класний!

17. Оля

Оля Старожилка форуму

Нарешті знайшла час, щоб подивитися. :) Дійсно, що фільм вартує, втраченого на перегляд, часу.
    А все таки. Як хто думає? Чому донька Тихона стала одержимою? Чи нема в цьому якогось підтексту?

18. Ума

Ума Well-Known Member

а я не плакала...

19. Оля

Оля Старожилка форуму

А я плакала, коли хлопчик молився своїми словами до Бога про здорові ніжки. :sad:

20. Forpost

Forpost Стоїк

А я то думаю,чого не міг додивитися цей фільм до кінця ... хоча більше фільмів в рік від мене дивляться тіко кінокритики ,бо вони з того живуть...

а де твій аватар? :)