Филарет: Киевский патриархат хотят до лета уничтожить

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем bayard, 31 січ 2011.

?

Как вы думаете, заявление Филарета это:

Голосування закрито 1 кві 2011.
  1. Попытка привлечь внимание к украинской церкви, не больше

18,2%
  2. Украинский патриархат действительно хотят ликвидировать

72,7%
  3. Не определился

9,1%
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Обіцяв я привести факти, які ставлять під сумнів тезу про те, що Київ на початку введення християнства ряно мріяв про Візантію і відкидав Рим.

1. Десятинна церква.

2. Номоканон Фотія (7століття). У номоканоні Фотій не включив постанови синодів, які не визнав Рим. Крім того номоканон Фотія без сумніву має болгарське походження, а Болгарія у ті часи повністю підтримувала апостольську столицю - Рим.

3. Княгиня Ольга, яка тричі зверталися до німецьких єпископів для введення християнства на Русі і тричі зза дивних збігів обставин їй це не вдалося, говорить, що вона прагнула мати стосунки з Римом. Пізніше, коли в Києві влада перейде до візантійських єпископів, рівноапостольну Ольгу і Володимира довго не захочуть канонізувати. Чому? Знову ж тому, що вони не бажали бачити в себе візантійських та грецьких єпископів.

4. Візантійська церква у Києві так само ставитиме першкоди у канонізації святих Бориса і Гліба, а також Кирила і Методія з тієї самої причини.

5. Державний устрій на початкав був у Києві таким, що помічником царя був єпископ. А це, як ми знаємо, зразок західноєвропейський, а не візантійський.
    У Візантії таке не могло бути в принципі!

6. Звернімо увагу на численні папські посольства в часи до хрещення Русі і зразу після. Якщо б Київ на хрещенні прийняв Константинопіль, то хіба би таке було можливо?
    986 р., 988р, 991р., 994р, 1001р. - папські посольства.

далі буде.........

---------- Додано в 12:36 ---------- Попередній допис був написаний в 12:29 ----------

Ок.

Пане Ярема, поясніть будьласка нам оцю тезу:

Коли б то були ви пізнали Мене, ви пізнали були б і Мого Отця. Відтепер Його знаєте ви, і Його бачили.
    Говорить до Нього Пилип: Господи, покажи нам Отця, і вистачить нам!
    Промовляє до нього Ісус: Стільки часу Я з вами, ти ж не знаєш, Пилипе, Мене? Хто бачив Мене, той бачив Отця, то як же ти кажеш: Покажи нам Отця?
    (Ів 14:7-9)

Ви там щось про рівність розповідали.

---------- Додано в 12:39 ---------- Попередній допис був написаний в 12:36 ----------

Для чого у цей світ прийшов Ісус? Хіба до Нього неможливо було любити і каятися?

• Подобається Подобається x 1
  2. Spika

Spika Well-Known Member

Прежде, чем говорить глупости потрудитесь хотя бы почитать, то на ЧТО ссылаетесь. Библию.

Нет. Сыном божьим является только Иисус. Так как только он зачат от Бога. Мы, люди, зачаты от людей. И являемся, как и все вокруг творениями божьими, но не Его детьми.

Многобожие, это не ересь православия. Это многоглупость толкующих о том, о чем даже приблизительного понятия не имеют.
    У христиан, в том числе и православных, Бог один и един. Но является людям в различных формах (ипостасях).
    Приблизительно так же вы можете наблюдать воду. Пар, жидкость, лед..., это разные формы одного и того же - воды. Хотя даже кристалические решетки у них разные. И в зависимости от условий среды, вода вам является в разных своих формах.
    Также и Бог. В зависимости от условий необходимости, Он являлся в видимый человеческий мир в различных своих формах-состояниях (Лицах).
    Не спешите это в один миг понять или сразу же отвергнуть. До всякой истины нужно дорасти. И не надо обижаться. (О разных состояниях воды, вы тоже узнали не сразу, а только когда стали изучать физику, химию и прочитали хотьпару учебников). А кто вам сказал, что Богословие проще?

Говорил Спаситель своим ученикам:

Учитывая, что философия мне интересна мало, отвечу вам с точки зрения христианства. Да. Если деньги, добытые неправедным способом, или часть их, будут с покоянием пожертвованы церкви или нуждающимся, то и грех будет смягчен. Но это не относится к неправедной добыче денег, связанной с совершением грехов смертных. (например, с убийством или обижанием вдов и сирот...) За эти грехи расплата иная.

А Московский патрирхат, а точнее Руская православная Церковь, не мнит себя владычицей всемирной и не стремится таковой стать. А несет Слово и Учение Спасителя в мир, как равная среди равных. Как и завещал Спаситель своим ученикам-апостолам.
    А это и есть - от Бога.

3. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Поясняю. Христос прийшов для того, щоб виконати волю Отця свого, а тому його вчинки були обумовлені цим. Всіма своїми словами і своїми вчинками він виконував волю Божу, тому в них і проявлявся Бог...Тому через слова і вчинки Христа люди могли зрозуміти волю Божу...Так я це розумію...Не забудьте про те, що Христос говорив притчами;).
    Оце слова фарисеїв. Це їх спроба звинуватити його...
    А ось це відповідь Христа... Син лише є виконавцем волі Отця,
    ... Ця з думка проводиться і в притчі про злих виноградарів... То де тут проголошення рівності Христа і Бога-отця?о_О...Хто це заперечує, то впадає в багатобожиє, а це - єресь.
    Дивно, але чому тоді Христос надав нам молитву, яка починається :"Отче наш! Іже єсі на нєбесєх..."? о_О
    Оце і є єресь. Іпостасі - наслідок поганства. Проаналізуйте, будь ласка, самі: іпостасі Шиви, іпостасі Зевса тощо.
    Ось в цьому і є Ваша єресь...Де про це написано в Біблії?о_О

І де тут сказано, що вони рівні між собою? Не може бути рівним цар і його посланець, хоч неповага до посланця вже є неповагою і до царя;)...

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я ж кажу: мало знати букви, щоб розуміти Біблію.

Які вчинки? яка воля?

Його ж просили показати Отця.

5. Yarema

Ніхто не може бачити Бога! Пам'ятаєте про Моїсея? Він також хотів побачити Бога...Христос міг показати Бога лише через вчинки і слова, виконуючі Його волю.
    Ось бачите. Вірувати треба в Бога, а слухати його посланця, бо він передає Слово Боже і творить дива волею Бога.;)

6. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

• Подобається Подобається x 3
  7. Oxid

Oxid Well-Known Member

Дай Боже, щоб воно було як ви кажете;)
    Спіка в цьому питанні не єретик, бо визнає вчення Вселенської Церкви. Єретик той, хто суперечить...:mocking:
    А взагалі, може пора переходити в гілку філософії і релігії?:)

8. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Думаю, для модераторів давно пора це зробити.
    Щодо Спіки. Згідний з усім перший раз. Хотів ставити плюс. Але...
    Практика РПЦ, їхній імперіалізм, політика нетерпимості до інородцев, антисемітизм. Ось останній візит Гундяєва абсолютно не виглядав як візит пастора поза політикою. Це був візит імперіаліста, який нагло хоче втягнути Україну в тенета "рускава міра". Ох, якби замість цього проповідь християнської любови...

• Подобається Подобається x 3
  9. Yarema

Пане Педро! Нехай мене обробляють всі кому заманеться:)))...Я послухаю кожного, але порівняю з Біблією і зроблю власні висновки...А для того, щоб вірити в Бога чи не вірити, мені не потрібні посередники...Моє переконання в тому, що Богові набагато ближче до серця праведні вчинки і виконання заповідей, ніж ритуали, видумані людьми.;)

13 Выслушаем сущность всего: бойся Бога и заповеди Его соблюдай, потому что в этом все для человека; Втор 6:2; 10:12; 1Тим 1:5
    14 ибо всякое дело Бог приведет на суд, и все тайное, хорошо ли оно, или худо. Еккл 11:9; Рим 2:16; 2Кор 5:10; Откр 20:11 http://biblia.org.ua/bibliya/ekkl.html

Бачите як гарно сказано : " ...тому що в цьому ВСЕ для людини..." Ні додати, ні прибрати;).

---------- Додано в 16:44 ---------- Попередній допис був написаний в 16:33 ----------

Що то таке? Хто встановив догмати і як? В умовах жорстокої боротьби з інакомислячими, причому за сприянням світської влади? :))) Хіба вже це не було єрессю? Ну є ж Біблія, навіщо ж було видумувати щось ще? Бери Біблію і чітко дотримуйся заповідей, навчи людей грамоті і дай їм Біблію...А тоді вже кожен перед Богом відповість, як він слідував настановам...Бо не за словами судіть про них, а за справами;)...

---------- Додано в 16:53 ---------- Попередній допис був написаний в 16:44 ----------

От бачите! Але все це російська церква прикриває шмарклями про канонічність, сипле всілякими на їхню думку "доказами", посиланнями на церковні "правила" тощо...Але все це є "суєта суєт і всячєская суєта"...

28. Прийдіть до Мене, усі струджені та обтяжені, і Я вас заспокою!
    29. Візьміть на себе ярмо Моє, і навчіться від Мене, бо Я тихий і серцем покірливий, і знайдете спокій душам своїм.
    30. Бож ярмо Моє любе, а тягар Мій легкий!
    http://bibleonline.ru/bible/ukr/40/11/

---------- Додано в 16:57 ---------- Попередній допис був написаний в 16:53 ----------

Любов довготерпить, любов милосердствує, не заздрить, любов не величається, не надимається,
    5. не поводиться нечемно, не шукає тільки свого, не рветься до гніву, не думає лихого,
    6. не радіє з неправди, але тішиться правдою,
    7. усе зносить, вірить у все, сподівається всього, усе терпить!
    http://bibleonline.ru/bible/ukr/53/13/

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я так зрозумів, що ви розумніші за Ісусового учня Пилипа, який "не знав", що Отця бачити неможна.

11. ORoss

ORoss Well-Known Member

Повернемось до теми, пліз...

Дискусія, як на мене, перейшла у русло диспуту про канонічність тексту Письма. Дублювання розділу "Реліґія"...
    Але дана тема не є вичерпаною. Більше того. Недавня "відставка" Л.Гузара надає даній темі несподіване звучання. А саме : розглядається можливість обєднання всіх українських церков під єдиним пастирем.
    Тобто обєднання країни в боротьбі з "російським світом", себто з кремлівським фашизмом розпочне церква.
    Якщо це не так, то як пояснити "демарш" святішого Гузара? Якби тільки його хвороба- тихенько б змирились з немічністю свого глави.
    А тут вимальовується цікавий ряд - заява Філарета, напад на церкви, відставка Гузара.
    Бажав би почути думки, шановних форумних інтелектуалів. Дві сторони такого обєднання у сучасний момент - час розгулу російського фашизму в Україні....

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

То не фашизм, а сталінізм. Повторення 1946 року для тих, хто не хоче знати свою історію.

13. ORoss

ORoss Well-Known Member

Тобто, Ви бачите елемент насильства в ідеї обєднання?
    А я чогось надіюсь на свідомий спротив поширенні кремлядської зарази.
    Адже всі партії українські, за висловом Франка, приватизовані жидівськими писками. Єдина надія на церкву...на жаль.
    Машинґвери,гранатомети та "стінгери" не пропонувати...:nea:

14. Yarema

Не можу віднести себе до форумних інтелектуалів...Але на мій погляд об'єднання УГКЦ і УПЦ КП виглядає дуже і дуже нереальним...Православні не можуть так легко відмовитись від всієї своєї історії...Це надало б російській церкві таких козирів, що мама не горюй!...А от якщо піде якійсь скоординований спротив насуванню на Україну "кириллівщини", то це б було добре...

15. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

• Подобається Подобається x 6
  16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Може біда й обєднає...

---------- Додано в 20:05 ---------- Попередній допис був написаний в 20:04 ----------

з РПЦ? Так!

17. ORoss

ORoss Well-Known Member

Що краще - стати московською за духом але позбутись якихось козирів? Чи працювати на свою справу, на свою державу під гавкіт псяюхів?
    Модель завжди ідеалізована. На жаль, всі ми грішні та смертні....

Цю компанію я не навіть не беру в розрахунок. Хоча там теж присутній місцями рідний дух. Але сьогодні вони по інший бік з нашим народом. Згідний...

18. Yarema

А якщо обирати доведеться між УПЦ КП, УПЦ МП і УГКЦ?...Хоч я не є вірний жодної з цих конфесій (як і з жодної з інших), але Любомир Гузар, на мою думку, є найдостойніший з чільників цих церков...Правда є ще УАПЦ, але щось я не помітив якогось її впливу...

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Якщо б УПЦ КП перейшла б в обєднання з УГКЦ, то на базі УПЦ КП утворилося б по меншій мірі дві церкви: ті, що хочуть і ті, що не хочуть йти до УГКЦ.

• Подобається Подобається x 2
  20. Yarema

Не знаю, але об'єднання можливе лише через вихід УГКЦ з унії...Це неможливо, бо обмежує горизонти...Якби ж реально просунулась екуменічна справа, тоді це інше діло...Така ж ситуація і з боку УПЦ КП, бо об'єднання буде означати ліквідацію в Україні православної церкви, окрім російської...Це не буде схвально зустрінене на Великій Україні, яка історично є православною...Нє, я в об'єднання не вірю...Нереально це все. Та й навіщо?...Може краще вже всім нам прийняти іслам?:))) Це та сила, з якою москалі будуть вимушені рахуватись, бо інакше їм буде зле:haha:...

а де твій аватар? :)