Филарет: Киевский патриархат хотят до лета уничтожить

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем bayard, 31 січ 2011.

?

Как вы думаете, заявление Филарета это:

Голосування закрито 1 кві 2011.
  1. Попытка привлечь внимание к украинской церкви, не больше

18,2%
  2. Украинский патриархат действительно хотят ликвидировать

72,7%
  3. Не определился

9,1%
  1. Spika

Spika Well-Known Member

Это не "неподобство"... Милостыня денег на храм, это искупление хоть частички грехов. Коих у каждого немало. Правда давть нужно от души...

Той, древней Руси конечно уже нет. Но нынешняя-то никуда не делась. Все на месте. Все работает.

О, как...Новое слово в новейшей историию Оказывается по-вашему, коммунистический режим не уничтожл церковь, а сотрудничал (коллобродничал) с ней...
    Вам бы сказки писать...

Не завещал Господь, знать за главного епископа Рима. Не оставлял он после себя заместителей.
    А раз сие не от Бога, то от кого?

И Благодатный Огонь почему-то с вами не согласен. :)

Ой, спасибо... Но мы не обидчивые. Еще со времен Александра Невского на крестоносцев римских как не обиделись, так до сих пор и по барабану. Тут вам не Африка, и не Америка...

Не... Протестанты, это уже явление, появившееся в католицизме, после отделения его от Апостольской церкви.

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну я б сказав що і духовна памятка. Плюс до того ще б додав: памятник латинської традиції.

---------- Додано в 22:43 ---------- Попередній допис був написаний в 22:42 ----------

цікаво знати, хто ця неупереджена людина, вчорашній атеїст?

• Подобається Подобається x 1
  3. nikolas

nikolas Well-Known Member

Вібачєйти,але того і порядку нема.Гийби,як і старший,але в одночас і рівний.Є така приказка:"Без команди войско гине".Наскільки я знаю(знаю мало) главою православної церкви,де-юре - є Ісус Христос, католицької Папа(намісник).Зрозуміло,шо там де відсутній начальник(фізично),порядку не буде.Поправте,якщо не правий,це без притензій на духовність,просто погляд на адміністративне влаштування двох гілок хриcтиянства.

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Спіка, без образ, але ваші думки до християнства не мають жодного відношення, бо за гроші небесного царства собі не купите, навіть не мрійте.

Відкупив наші гріхи лише Ісус Христос.

Ну хіба у православних шось помінялось: Вбив, дав гроші на храм і гріхи далой.:wacko:

• Подобається Подобається x 4
  5. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

http://daily.lviv.ua/news/31281

• Подобається Подобається x 3
  6. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

А якже ж... Легше пройти верблюду у вушко голки, ніж багатому в Царство Небесне;)...Іоанн Хреститель вдягався у власяницю і харчувався сараною...Христос також у розкошах поміченим не був...Розкоші були ознакою книжників і фарисеїв, яким і наслідують православні і католицькі попи.
    То не до мене, я не є членом їхньої церкви;)...

---------- Додано в 22:49 ---------- Попередній допис був написаний в 22:43 ----------

А хоч би і так. Головне літери розбирати. Чи Біблія для Вас не є першоджерелом? Вам ще потрібні якісь там катехізіси і закони Бож'ї?;) А мені достатньо знати заповіді і Христові проповеді, щоб зрозуміти, що саме в них і полягає суть християнства...Більш за те, чисто здоровим глуздом проаналізувавши ці настанови, я зрозумів, що якби кожна людина сумлінно виконувала їх, то рай вже давно б існував на Землі.. А все інше - від Лукавого...Вся поповщина, всі ці самозванні посередники між особистістю і Богом...Людина спасеться власною праведністю і молитвою, а не пишнотою обрядів, і святами, про які нічого не сказано в Біблії...

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

мені потрібно все.

8. Yarema

Тоді вивчайте ще й Аль-Куран, Бхагаватгиту, Авесту тощо. І думаю помітите, що всі релігії, взагалі-то, проповідують майже однакові моральні норми, які можна назвати загальнолюдськими духовними цінностями...Але попи всіх релігій чомусь дуже ускладнюють і викривляють вчення. Настільки, що втрачається глибинний сенс...Тому часто забамбулені люди блукають стежиною віри як сліпці...А Іісус казав же :"Візьміть мій тягар, бо він - легкий"...А чому легкий, бо в чистому вигляді вимагав від людини одного - робити іншому те, чого бажаєш і собі. Ось і все. Це квінтессенція всього вчення.

9. Saszko

Saszko Well-Known Member

Зле Ви читали Новий Завіт, ой зле... Може Ви церковнослов'янською читали? Букви розібрали, а зміст нє, а?

Та ж Ви кажете, що Володимирськимй Собор неканонічний. Це той шо в Києві, коло унівєра.
    А огонь знать завіщал?
    Миху, Ви таке пишете, що мені в голові не вкладається.

10. Saszko

Saszko Well-Known Member

Ідея така: есбешники організували КП, шоб патріоти не переходили до УГКЦ. Може це неправда, але припустити можна.

11. Yarema

Де в Новому Заповіті написано про сьогоденні церковні свята? Де написано про ритуали? Де написано про поповські облачення? Де прописана церковна іерархія в нинішньому вигляді? Там прописано, що перші нехай стануть останніми, керівники церковних общин повинні бути лагідними і не величатися...Чи може я щось не так зрозумів?;)

• Подобається Подобається x 3
  12. - в какой-то степени Вы правы. Православие в т.ч. и по этой причине никогда не было настолько влиятельным, в прямом и переносном смысле, как католицизм в средневековой Европе и не ставило перед собой глобальных миссионерских задач вне территорий своей ответственности. Только что за дело верующим до топ-менеджмента? Это ж не акционерное общество... Осознанно верующим главное, чтобы их общению с Богом проблемы церкви не мешали, "традиционно верующим" важны традиции предков, а отчётных собраний миноритариев никакие религиозные конфессии не устраивают :)

• Подобається Подобається x 2
  13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я вже писав про Десятинну церкву, повторюватись не буду.
    Але то далеко не єдиний аргумент на користь латинського, а не грецького обряду. Це що до питання, яке християнство прийшло до Київської Русі і на кого орієнтувався Київ, на Рим, чи на Константинополь. Княгиня Ольга ще до 988 року тричі запрошувала єпископів з... Німеччини, яка була 100% прихильником Риму.
    До чого я це веду? Та до того, що Київ вводячи християнство на Русі був прихильником Риму, а не Константинополя.

14. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Это - почему-же? Ведь раньше были Аскольд и Дир - с их походом именно в Константинополь. :)

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

А болгари належали римській церкві, доречі.

Що стосується Фотія.
    У церкві є канон, тобто т.з. правила під редакцією Фотія. Канон включав правила Апостолів, отців церкви, вселенських соборів. У редакції Фотія канон не включає 861 і 879 всесвітніх соборів. Ті ж самі собори не визнає і Рим. Співпадіння?

16. Yarema

Так що їм, врешті решт, потрібно? Правдива віра в Христа і спасіння, чи "традіціі прєдков"? А якщо ці традиції суперечать "буквє і духу" Біблії? То може ну їх ці традиції? Що важливіше, прискіпливо дотримуватись видуманих попівством ритуалів, чи твердо виконувати заповіт Божий? От ділема...Тому ж на друге не потрібно витрачатись і утримувати купу зажерливих попів, а просто поступати праведно.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

традиційним фізикам важлива наука попередників.

---------- Додано в 19:53 ---------- Попередній допис був написаний в 19:52 ----------

Чому "чи"?
    -І...!!!

---------- Додано в 19:56 ---------- Попередній допис був написаний в 19:53 ----------

а якщо все, що відкрито у фізиці суперечить правді? То може нафік то все? Почнемо ровер придумувати з самого початку?

---------- Додано в 19:58 ---------- Попередній допис був написаний в 19:56 ----------

Нафік тих всіх зажерливих професорів з фізики! Утримувати фізиків... просто самому все почати з самого початку!

18. Yurko NOTOCO

Yurko NOTOCO Хлопський фільозоф

"Патріарх Української греко-католицької церкви Блаженніший Любомир Гузар вирішив залишити престол глави УГКЦ...
    Миху...пару слів від себе.Як думаєте,що це...і чому так,зараз?
    Коротко...в однім реченні!
    http://blogs.pravda.com.ua/authors/voznyak/4d53feb215555/

19. Yarema

Якщо "і", то значить поєднати речі, проти яких виступав Христос, з його вченням...Єресь якасьо_О...
    Якщо те, що написано в підручнику фізики, суперечить дійсності, то тоді дійсно такий підручник треба відкинути. Але такого ж нема. Фізичні закони діють... Щодо ж Біблії, то може я й помиляюсь, але, здається, саме Біблія є джерелом християнської віри, як Аль-Куран - мусульманської?;) А походження церковних ритуалів і догматів є проблематичним з точки зору першоджерела. Такого бути не повинно.
    Вибачте, але я не проти утримання спеціалістів з вивчення Біблії, як і не проти спеціалістів з фізики...Я проти тих, хто паразитує на Біблії, своїми вчинками вступаючі з нею в протиріччя;)...

20. Saszko

Saszko Well-Known Member

Ви обіцяли про це розказати! Хоч посилання дайте.
    Назва "десятинна" ще нічого не рішає.

а де твій аватар? :)