Филарет: Киевский патриархат хотят до лета уничтожить

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем bayard, 31 січ 2011.

?

Как вы думаете, заявление Филарета это:

Голосування закрито 1 кві 2011.
  1. Попытка привлечь внимание к украинской церкви, не больше

18,2%
  2. Украинский патриархат действительно хотят ликвидировать

72,7%
  3. Не определился

9,1%
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Унія унією, а от які християнські цінності могли проповідувати московські язичники київським християнським єпископам, не розумію.

---------- Додано в 01:25 ---------- Попередній допис був написаний в 01:21 ----------

Згадав.. запитали Вітренчиху якої вона віри, на що вона відповіла: православний атеїст.:) Їх тепер багато.. того продукту атеїстичного совка.

---------- Додано в 01:27 ---------- Попередній допис був написаний в 01:25 ----------

бо не може, а от Київську русь відстягнути ніколи нє прочь.

• Подобається Подобається x 5
  2. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Расскажите об этом протестантам. :)

А что делает в Украине римская церковь? Её - кто звал?

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Поясню:
    Апостольська церква розкололася на православну і католицьку.
    Столиця православія - Констатинопіль, столиця католицької - Рим.

А шо таке московське православіє і шо воно робить в Україні?

• Подобається Подобається x 6
  4. DISBATya

DISBATya Well-Known Member

А зачем вообще "раскольники" нужны? Может быть у.п.ц. лучше быть ближе к католикам или протестантам, и не лезть в Православное христианство?

• Подобається Подобається x 1
  5. Oxid

Oxid Well-Known Member

А таке радить болгарський митрополит для подолання розколу в українському православ"ї:
    Тобто просто держава повинна забрати всі храми від УПЦ КП... Якесь рейдерство.. Але Україна - не Болгарія...:)

• Подобається Подобається x 3
  6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Через розкольництво і початкове невизнання пройшли багато православних церков.
    Наприклад московський патрірхат дооооовго не визнавали, років певно 200.
    Такі традиції православія, нажаль...

7. Saszko

Saszko Well-Known Member

• Подобається Подобається x 2
  8. Мих

Мих Дуже важлива персона

РПЦ тоді ще просто не існувало, коли у Києві була створена церква. З тим важко сперечатися.

У 988 році під час хрещення Русі, не було ще окремо православна, чи католицька церква, а була єдина апостольська церква.

Тепер... що до спекуляції що до того, що київські князі кров з носа хотіли візантійський обряд, а не латинський.

Всі знають десятинну церкву у Києві. Зараз лише фундамент залишився.
    Так от... Запитання. Поняття десятинна церква є чисто римським, західноєвропеським, бо у візантійському обряді десятинних церков не існувало в принципі.
    Чому у Києві була збудована церква, що відповідала латинському обряду на самому початку від введення християнства на Русі?

9. Saszko

Saszko Well-Known Member

Шо це таке десятинна церква?

Володимир рішив. Не було князів.

---------- Додано в 00:51 ---------- Попередній допис був написаний в 00:48 ----------

Вопше деятина не стосується конкретного обряду.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Так називали церкву - Десятинна. Що означає десяту частину віддати на Божі справи.(згідно Біблії)

---------- Додано в 01:54 ---------- Попередній допис був написаний в 01:52 ----------

Що рішив?

Ввести християнство? Згоден. А більше нічого.
    Нагадаю, охрещення Русі 988 рік, а розкол відбувся у 1054 році.

11. Saszko

Saszko Well-Known Member

Ви заплутались.
    Казали, що десятинні церкви були лише в Зх.Європі, що в грецькому обряді не було десятинних церков (отже не було десятини? це неправда).

Володимир рішив прийняти християнство від греків і влаштувати свою церкву на грецький зразок. До до 988 були сформовані два різних обряди, було різне становище Церкви в на Сході і на Заході.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ні-ні, то ви не зрозуміли. Десятина була всюди. Мова йде про традицію будувати церкву з такою назвою - десятинна. У православних такої традиції не було, а на Заході навпаки, всюди, де утв. громада латинського обряду будували десятинну церкву.

---------- Додано в 02:11 ---------- Попередній допис був написаний в 02:09 ----------

От про зразок утвореної церкви Володимиром поговоримо вже завтра і я вам покажу, що зразок був зовсім не грецький, не візантійський, хоча сама наявність десятинної церкви вже про це говорить.

13. Дальневосточник

Это понятно. К Украине все эти города - какое имеют отношение???? Уж если украинская церковь - то украинская. Или - согласимся, что украинской - нет, а есть римская, московская - и прочие. :)

14. bayard

bayard Дуже важлива персона

а как понимать расширение имперского Русского мира на территорию Украины?
    ни в водите общественность в заблуждение...
    Константинопольский патриархат признает каноническую территорию Московского патриархата (Русской православной церкви) лишь в границах 1686 г., т.е. до присоединения к нему Киевской митрополии, само это присоединение было осуществлено «без согласия и утверждения Святого и Священного Синода Великой Церкви Христовой», т.е. Константинопольского патриархата, в юрисдикции которого Киевская митрополия в то время находилась и территорию Киевской митрополии в границах до 1686 г., то есть, по меньшей мере, Украину и Беларусь, Константинопольский патриархат считает своей канонической территорией.
    что вы говорите? в прошлом посте вы говорите что ни одного и это оказалось ложью.
    то, то, см. выше:)
    вообще я про кирюшу гундяева:) и вы это прекрасно поняли:)
    тем что она соответствует современности. А термина референдум в те времена не существовало:)
    там больше всего Гундяева, и его таки много везде

---------- Додано в 19:55 ---------- Попередній допис був написаний в 19:52 ----------

я бы перефразировал: лучше бы РПЦ не лезть в Украину с русским православием, и русским миром. Просто из своей миссии Гундяев должен исключить слово русский и понять что он на территории другой страны, и будет всем счастье:)

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та хоть Жмиринська...
    Справа не в тому українська, чи не українська.
    Перше, що є основне, тре відповісти собі на питання: нам потрібно, щоб церква в першу чергу була апостольською(з часів апостолів), чи українською.

апостольська церква є православна і католицька.

Тому, хочемо ми чи не хочемо, а приналежність або Константинополю, або Риму обовязкова.

16. Дальневосточник

А почему или-или? Мне - по нраву больше Иерусалим. Ни одно из вами названных или - рядом не стояло. Доводы - простите - исключительно политические - и никакого отношения к вере - не имеющие (хочу напомнить - идеалом реформации было возвращение к апостольскому христианству, поскольку, по мнению ее сторонников, католичество отошло от первоначальных христианских принципов)... Так что - не будем о "главности" - слишком много "скелетов в шкафах". А ведь есть еще и другие древние церкви - с никак не меньшими правами на "единственно правильную веру"... Поэтому - снова хочу спросить - если вы считаете, что Украина достойна своей церкви - почему тут должны оставаться церкви чужих государств? Иначе - мне не понятны стенания по поводу "чужой церкви" - исключительно по отношению к РПЦ. :dntknw:

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

При чому тут що вам подобається?

Є апостольська церква, що існує з часів апостолів. Все решту можна говорити що завгодно: хочу, не хочу, відступили, не відступили. Взагалі, людська фантазія безмежна. Сьогодні існує понад 500 т.з. християнських течій...

---------- Додано в 00:01 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 23:58 ----------

Ну, де юре, РПЦ належить Константинополю, як кожна православна церква з патріархатом.

---------- Додано в 00:02 ---------- Попередній допис був написаний в 00:01 ----------

Тут питання коректно можна ставити лише так: чому УПЦ має підкорятися Москві, а не Констатинополю напряму?

18. Spika

Spika Well-Known Member

Не, не... Вы нам тут не демогогинизируйте особо . Фак на лице - Константинопольский патриархат признает и Московский патриархат, и его территорию. Но НИКОГДА НЕ ПРИЗНАВАЛ КИЕВСКОГО ПАТРИАРХАТА. Как впрочем не признали его и иные православные патриархаты.

А про территории Руси времен монгольского периода расскажете на митинге ВО Свобода. Особенно подчеркните, что Украины тогда еще и в помине не было.

Нормально понимать. Украина это русская земля. (русский, от слова "Русь"). Так что Украина, Беларусь и Россия, это все суть земли русские. (не вздумайте перепутать с "российские". а то националисты всех мастей порвут вас на немецкий ...) Учитывая изложенное, тут русский мир был, есть и будет. :)

А ну процитируйте мой пост про "ни одного", правдивый вы наш.

Так где и в чем церковь не участвует ни в одной стране?

Та, ладно... Ни фига я не понял. Более того, у меня совсем непростые для вашего уразумения сведения о Филарете:
    Филарет (Денисенко) фигурирует в отчетах КГБ как агент под псевдонимом "Антонов". (См. книгу: Александр Нежный. Комиссар дьявола. Часть II: Его Блаженство без митры и жезла; Третье имя, стр. 145-177; там же – Архив II, стр. 195-217.) Москва, "Протестант") 1993.
    А шо ж так?

О, па..! Это кто ж вам ДВЕ апостольские церкви завещал-то? Спаситель - только одну! Апостольская Церковь только ОДНА. И именно ее называют (в том числе и католики) ОРТОДОКСАЛЬНОЙ (я уже разъяснение этого слова вам давал)
    . И еще раз подчеркну - "ортодоксами" православных назвали не православные, а иные христианские конфессии. В том числе и католики. Тем самым ПОДТВЕРДИВ правильность данного учения. :) Ну, и Благодатный Огонь это тоже каждый год, слава Богу, подтверждает.

А с какого такого вашего перепугу "подчиняется"? О "подчинении" вопрос уже давно не стоит.
    И к тому ж Константинопольский патриарх именно так и указал. Украинская православная церковь находится и будет находится в составе единой Поместной Русской Православной Церкви. (а вас почему-то все время на Москву замыкает).

19. Blaberus

Blaberus Неполіткоректний інсектоід

Ну, я бы так не сказал.
    Капища Московского патриархата строятся за счет бюджета. То есть за мой счет тоже, а также за счет католиков, кришнаитов, иудеев, вудуистов, атеистов, то есть граждан которые к Гундяеву не имеют отношения.

Я так понял, что про Москву Спаситель тоже не говорил.

Коммунистам удалось. Сам факт существования МП это доказывает. Их господь сидит в Кремле с 1943 года. Да и до семнадцатого года они любили власть больше чем Бога. Может быть не такая уж эта "силища" и развесистая?:scratch_one-s_head:

:haha:

Ага, сребролюбием Кирилл точно не страдает. Мелковато это для него.
    Не забывайте, что каждый православный московского разлива обязан поклоняться Сандею Аделадже и нести ему бабло.
    Дело в том, что Гундяев благословил нашего президента. Президент отметил деятельность Сандея почетной грамотой. Таким образом, он поощрил сектантов с патриаршего благословения.

Останнє редагування: 9 лют 2011
  20. Bambook

Bambook Persona non grata

Отак і виявляються подвійні стандарти. Якщо говориш про штучно сформовану російськомовність частини українців - то тобі кажуть, що нема чого копатися в історії, є реальна ситуація, багато українців вже вважають російську рідною, з цього треба виходити. Але коли говорять про Київський патріархат - починаються історичні розвідки і доведення, що він був створений неправильно. І ніхто не каже: нема чого копатися в історії, так склалося, що він існує, багато людей є його вірними, хай собі буде...

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)