Филарет: Киевский патриархат хотят до лета уничтожить

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем bayard, 31 січ 2011.

?

Как вы думаете, заявление Филарета это:

Голосування закрито 1 кві 2011.
  1. Попытка привлечь внимание к украинской церкви, не больше

18,2%
  2. Украинский патриархат действительно хотят ликвидировать

72,7%
  3. Не определился

9,1%
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я не бачу логіки у вашій логіці.
    Хто служив імперії - той і був метрополія, а хто не служив - був роботягою. Так було не лише у москоаській імперії, так було майже у всіх імперіях. І тому просторобочому римлянину було по барабану кіко його імперія завоювала країн, від цього він не жирував жодним чином. Наживалася верхівка метрополії і все.
    Так само московська імперія. поляк пан Дзержинський, чи грузин Сталін... яка різниця? Всі вони були лакеями однієї системи, які саме їх і кормила, а народ горював.

Чомусь з 15 республік жодній не прийшло в голову залишитися з Москвою, повилітали, як птахи у вирій.

• Подобається Подобається x 5
  2. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Я вам скажу больше - сама Москва в числе первых "улетела"... :)
    Беловежскую пущу - помните? ;)

• Подобається Подобається x 2
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

У пущі вирішувалося питання трьох республік, а решту?
    Друге, ні Україна, ні Білорусь не заявили "за"- "навєкі разом"

4. Дальневосточник

В пуще Москва вышла из "империи". :)
    Вместе с нами - и белорусами. А остальные - та хоть пусть и оставались бы в империи. Что мне до них за дело? :)
    Вот именно - все вышли - и пошли своей дорогой. В чем проблем-то? жалеете, что не сказали "навєкі разом"? :)

5. -

• Подобається Подобається x 3
  6. Дальневосточник

Да, собственно - и в церковных делах - основными радетелями за "независимую самостоятельную украинскую церковь" выступают представители той конфессии, для которых идея превращения их конфессии в "независимую самостоятельную украинскую церковь" представляется просто кощунственной... А ведь древняя мудрость учит - не желай другим того, чего не желаешь себе... :)

• Подобається Подобається x 1
  7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не смішіть.

Росія "улєтєла", коли вже давно всі розлетілися, почитайте хронологію подій. В часи путчу срср дефакто вже не було.

А пуща - то вже 8 грудня 1991рік.

---------- Додано в 12:12 ---------- Попередній допис був написаний в 12:09 ----------

Нєвстранцю, не смішіть народ.
    Ви гляньте, коли у всіх республіках день незалежності і коли була ця ваша пуща, тоді й зрозумієте, що це було лише підтвердженням того процесу, що вже давніше відбувся.

• Подобається Подобається x 4
  8. - Пуща такая ж наша, как и ваша, а Декларация Государственного Суверенитета РСФСР была раньше, чем Украины. Я не смешу Вас, я грущу с Вами :cry: Нереализованная пассионарность мешает смотреть в будущее, держит голову повёрнутой назад... :sad: Заставляет думать о мести, ладно ещё атеистам - а верующим какое испытание...

9. І.Павлович

І.Павлович Well-Known Member

А Сибір, Кавказ, Середня Азія, Крим зі слізьми на очах волали до Росії:"Ну, приєднайте ж нас до себе!!!" І Україна, за великим рахунком, до Росії не приєднувалася. Мова йшла про військово-політичний союз, а не про підпорядкування території московській адміністрації.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Невстранец, да не трогайте вы мою независимую грусть!:)))

11. Nevermind

Nevermind Просто персона

12. -

---------- Додано в 14:29 ---------- Попередній допис був написаний в 14:28 ----------

- тем более.

13. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

То не я так написав - так було у статті, що я процитував. Та що візьмеш з убогонького... доцента-а-Вас...

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

от московська натура!!!!!!!!!

15. аксакал

Бачу, треба мені дати чітку відповідь. Молимось ми ТИМИ САМИМИ МОЛИТВАМИ, ЩО ЗА КАТОЛИКІВ, Отче наш в інтенції за християн всіх конфесій наприклад. Молитись іншими молитвами було б визнанням, що некатолики - чужі люди.

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Є православіє, а є РПЦ... то дві різниці...

17. -

18. Spika

Spika Well-Known Member

С таким подходом вы совсем останетесь без религии (точнее - без веры). ВСЕ(!) религии сотрудничают с государствами. Например, лютеране, католики и греко-католики очень тесно сотрудничали с национал-социалистами Германии. А католический Ватикан, вообще отдельное государство со своими светскими и карательными функциями. А католический папа, в свободное от веры время еще и король по совместительству.
    Так с какого перепугу ваши камни по этому поводу только в адрес православных?!

Ну, если не затруднит... Хочется сравнить. И понять.

Справляют. Но слова там другие.

Хорошо! Как скажете... Буду позориться вашим невежеством...

А какие российские "колонии" находились за границей России? А какие государства были на территории Сибири и дальше, которые колонизировала Россия? А если государств не было, то и тогда это называется колонизацией?

Воистину, я сегодня вашим невежеством опозорен. Стыдно, однако, не знать прописных истин.

19. аксакал

А до яких церков ходили ті, у Локоцькій республиці, наприклад?
    Навіть у Твері був свій уряд зі своїми міжнародними відносинами. І так по всьому периметру Московської області.

20. І.Павлович

І.Павлович Well-Known Member

Я - атеіст.Переконаний, СВІДОМИЙ, але не войовничій. Якби всі атеїсти були такими, як я, жодного храму (як будівлі) небуло б зруйновано чи перетворено на амбарний клуб. Я поважаю людську ВІРУ, хоча інколи неповажаю і не сприймаю деяких течій прояву віри - релігій чи церков. Моя особиста точка зору з питання цієї гілки така: Церква ніколи де-факто небула вітділеною від держави і державотворення недивлячись на де-юре. Саме тому КОЖНА країна повинна мати СВОЮ церкву.

а де твій аватар? :)