Филарет: Киевский патриархат хотят до лета уничтожить

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем bayard, 31 січ 2011.

?

Как вы думаете, заявление Филарета это:

Голосування закрито 1 кві 2011.
  1. Попытка привлечь внимание к украинской церкви, не больше

18,2%
  2. Украинский патриархат действительно хотят ликвидировать

72,7%
  3. Не определился

9,1%
  1. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Послушайте! У нас несколько православных церквей. Вас кто-то тянет в УПЦ МП за руки-за ноги?
    Не нравиться православие - есть УГКЦ. Правда там тоже глава - не украинец... :)
    Выбор - широчайший. Делайте его сами. А я сделал свой выбор.
    Я - буду уважать ваш выбор - и надеюсь на адекватный ответ. :)

• Подобається Подобається x 1
  2. Mahnovetc

Mahnovetc Well-Known Member

Дальневосточник, хочу сказати, що я також поважаю ваше право і право кожного на власний вибір:)
    Просто відчувається, особливо останнім часом, конкретна протекція з боку влади щодо УПЦ МП, кожний приїзд цього гундяєва так рекламується як неймовірна радість і свято, а що занадто, то дратує. І особливо останнім часом дратують попи МП, які ВИМАГАЮТЬ(!) НА ФУНДАМЕНТІ НАЙДАВНІШОЇ В УКРАЇНІ ДЕСЯТИННОЇ ЦЕРКВИ ЗБУДУВАТИ ХРАМ І ВІДДАТИ ЇМ. І капличку вже поряд з розкопками поставили, і археологам постійно заважають - от така поведінка нахабна багатьох з представників УПЦ МП обурює! Як можна такі архітектурні памятки, які в інших країнаїх зберігають, намагатись залитити бетоном! (в тім і діячі КП також встигли відмітитись, вони хочуть щоб церкву збудували для їх єпархії, але про це не кричать так часто в ЗМІ, як церковники МП). Такі памятки мають державне значення, їх зберігати треба.
    І ви так і не відповіли, чи вірите проповідям гундяєва :)? Просто цікава ваша думка.

• Подобається Подобається x 2
  3. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

А хто!? Бурят?о_О

• Подобається Подобається x 4
  4. Oxid

Oxid Well-Known Member

Українець і громадянин України. А от глава УПЦ МП - митрополит Володимир відсунутий на задній план його церковним начальником - Кірілом, не українцем, і навіть якби він став громадянином України, то свою неслов"янську національність ні за які гроші не переробить...
    Не можуть люди, що проповідують єресі, бути в церкві - або ті люди "царебожники" з точки зору РПЦ - не єретики... Так виглядає, бо "царебожіє" розрозповсюджене в РПЦ, а ієрархія не реагує... А щодо католицької церкви, то папська влада обгрунтована у Святому Письмі, влада російських царів - ні...

5. Дальневосточник

Папа Римский - украинец????????
    Папа Римский - гражданин Украины?????
    Почитаешь некоторых дописувачей - и не знаешь - смеяться от их невежества - или плакать... :sad:

6. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

http://zaxid.net/newsua/2011/3/25/130234/
    Дійсно, читаючи Ваші дописи часом дивуюсь, для чого вдаєте:crazy:, та можливо це Ваш вибір:):mocking::bye2:

7. Svjato

Svjato Well-Known Member

Цікаво, це традиція така все потай робити в РПЦ?

Вночі УПЦ МП розпочала несанкціоноване будівництво Десятинної церкви

• Подобається Подобається x 5
  8. Дальневосточник

Вы не внимательны. Я отвечал на вот это -
    В ТАКом случае - (и во всех остальных) - глава УГКЦ Папа Римский. Или - и это утверждение вы будете оспаривать? :)
    А то, что вы написали -
    соответствует -
    теперь - все разъяснилось? :)

9. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

Ні, трохи не так, по-перше Папа Римський - єпископ Риму, по-друге не зовсім "пряме підпорядкування":

10. Дальневосточник

Выбор епископов УГКЦ - если вы не в курсе - утверждает Папа Римский.
    Куда уж - прямее... :)
    Рассказывать о себе можно много разного. :)
    Только Православные церкви - ТАК не считают. Даже УПЦ КП.

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

А папа Римський - глава УГКЦ?

:empathy:

12. Дальневосточник

Папа Римский - глава Католической церкви.
    А УГКЦ - only Ukrainian branch. :)
    P.S.Українська Греко-Католицька Церква (УГКЦ) (....) перебуває у повному сопричасті зі Вселенським Архиєреєм – Папою Римським і визнає його духовну та юрисдикційну владу;
    http://www.ugcc.org.ua/30.0.html

P.P.S. удивлен, что вынужден рассказывать прописные истины такому знающему человеку, как пан Мих... :)

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я то все знаю, але говорити, що папа Римський є голова УГКЦ, то все рівно, що сказати, що Янукович - глава Луганської облавсті. Як ви думаєте, це коректно?

• Подобається Подобається x 4
  14. Дальневосточник

Я думаю, что корректно - глава УПЦ МП - Блаженнейший митрополит Киевский и всея Украины Владимир.

15. kjk

kjk Дуже важлива персона

ок
    гроші з приходів УГКЦ йдуть в Рим?
    а гроші з приходів МП йдуть в Москву?

16. Oxid

Oxid Well-Known Member

На цьому сайті є багато фоток з цієї літургії, і як бачите з різних ракурсів, там було не зовсім багато людей...
    http://acvila30.wordpress.com/2011/04/27/первосвятительский-визит-на-украину-2/

Але ви так не переживайте, бо в Києві УПЦ МП - релігійна меншість, за опитами, до неї відносять себе тільки 16 відсотків киян... 50% вважють себе вірними Київського патріархату... Мабуть, щось подібне і в Харкові, раз так мало прийшло на літургію, яку правив патріарх Кіріл, навіть незважаючи на відміну недільних літургій в церквах МП всього Харкова... Мабуть, подібне і в Донецьку, і в Луганську... Я так думаю, що не вийде у теперішньої влади ліквідувати УПЦ КП, ні до літа, ні після літа, ні в найближчі роки, занадто багато віруючих у цієї церкви...:tongue:

Тим часом рейдери в рясах працюють...
    На руїнах найгероїчнішого храму Київської Русі стоятиме церква Московського патріархату
    http://tyzhden.ua/Politics/6495

• Подобається Подобається x 5
  17. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Залишається одне: не ходіть до тієї церкви, хай збанкрутіє. Не буде прибутку - підуть, дадуть спокій. ;)

18. kjk

kjk Дуже важлива персона

Так власне що ніхто примусово не заганяє
    а самі ходять
    і будуть ходити
    і за яника голосувати так само добровільно

19. Дальневосточник

Вам и, думаю, пану Миху - будет интересно написанное вашими единоверцами по поводу УПЦ КП
    Состояние УПЦ-КП в 1992-93 гг., противостояние между Мстиславом и Филаретом.

20. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Знаєте, нецікаво у чужій білизни шарпатись. Більш того, ІМХО той сайт зробив неполіткоректно.

а де твій аватар? :)