Филарет: Киевский патриархат хотят до лета уничтожить

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем bayard, 31 січ 2011.

?

Как вы думаете, заявление Филарета это:

Голосування закрито 1 кві 2011.
  1. Попытка привлечь внимание к украинской церкви, не больше

18,2%
  2. Украинский патриархат действительно хотят ликвидировать

72,7%
  3. Не определился

9,1%
  1. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Вы что - серьезно?!? :haha:
    Человек XXI века - не видевший фотошопа...

2. Spika

Spika Well-Known Member

Интересно... А какие вы знаете отличия "московского православия" от "греческого", "иерусалимского", "константинопольского"...?

Это точно. А как думаете, почему?

• Подобається Подобається x 2
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Фотошоп - фотошопом, алея бачив вино, де написано: вино благословенне тим-то і тим-то.

---------- Додано в 21:01 ---------- Попередній допис був написаний в 21:00 ----------

Тому що православіє сильно відійшло від християнства.

• Подобається Подобається x 3
  4. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Приложение Confession: A Roman Catholic App, разработанная небольшой американской фирмой Little iApps для iPhone, iPad и iPod Touch получило благословение католической церкви. Программа представляет сбой средство учета прегрешений и молитв и должна помочь верующим в подготовке к исповеди.

Вот это - я думаю - и есть отход от христианства... А не православие... :)

5. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Хіба використання засобів науково-технічного прогресу суперечить Святому Писанню. Там про це нічого не написано...Хоча і православ'я, і католіцизм є відходом від первісного християнства. Дуже багато відсебеньки (отсєбятіни):)))...

• Подобається Подобається x 1
  6. Nevermind

Nevermind Просто персона

И что в такой програмке греховного? :)

• Подобається Подобається x 4
  7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Що й не дивно. Ніщо не стоїть на місці.

8. Yarema

На жаль, дорогоцінність, що вкривається намулом, втрачає свій блиск.:sad:

9. Spika

Spika Well-Known Member

При исполнени Святых Таинств, коим есть Исповедь, несомненно.

Это кто ж вам такого нарассказывал? Неуж-то американские "свидетели"?

---------- Додано в 22:58 ---------- Попередній допис був написаний в 22:56 ----------

Про вас в Писании тоже ни полслова. Следуя вашей логике, вы тоже - ошибочное явление? Хотя может в данном конкретном случае ваша логика и ... :))

---------- Додано в 23:03 ---------- Попередній допис був написаний в 22:58 ----------

Очень любопытно. Если хотите, давайте обсудим подробнее. В чем же собственно вы увидели отход православия от христианства?
    Но попутно у меня сразу несколько вспомогательных вопросов: где вы успели изучить основы православия? когда вы последний раз были на службе в православном храме? Как вы относитесь к заповеди "не ищи сучек в чужом глазу, рассмотри бревно в своем"? Почему греко-католики оставили основу веры православную - восточную, а на западный-римский обряд так и не перешли и НЕ ХОТЯТ(!)?

10. Yarema

Біблія.;)
    Моє існування не суперечить Біблії, як і науково-технічний прогрес...А от практика православ'я протирічить вченню Христа по багатьом пунктам...Ідолопоклонство, одним словом, ще й творення кумирів;)...

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Для золотат - так, а для розвитку - ні.

12. Yarema

Для Біблії - так, для єресей - ні...:)))

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви не враховуєте одну важливу річ. Для чого було зіслання Святого Духа. Просто так?

Чи для того, щоб Він провадив, навчав? Якщо для того, щоб провадив і навчав, то чому церква має стояти на місці?

---------- Додано в 00:20 ---------- Попередній допис був написаний в 00:05 ----------

То не я сказав. То сказали батюшки(читайте вище), а ви погодилися. Ви погодилися з тим, що мусульманство ближче до православія, ніж католицька церква.

Ну раз так, то я зробив логічний висновок.

Бо якщо мусульманство не вірить у Спасителя, у Трійцю і одночасно є юлижче до православія, то я собі уявляю, що з тим православієм.

---------- Додано в 00:21 ---------- Попередній допис був написаний в 00:20 ----------

Я вважаю, що православіє мало чим відрізняється за наукою від католицького вчення, тому знаючи католицьке вчення, я розумію, що православіє має туж саму основу.

---------- Додано в 00:24 ---------- Попередній допис був написаний в 00:21 ----------

зміст?

Хіба у православному храмі правлять щось інше крім Літургії Василія великого та Івана Злотоустого?

Теж саме є у католицькому.

---------- Додано в 00:24 ---------- Попередній допис був написаний в 00:24 ----------

пазітівна.

---------- Додано в 00:26 ---------- Попередній допис був написаний в 00:24 ----------

До розколу і після розколу Рим завжди відносився нормально до двох обрядів, бо не обряд головне.

Друге, а для чого?

Лиш для того, щоб відрізнятися?

14. Yarema

Проповідники і повинні вчити, але виключно тому, чому навчав Христос, і вже ніяким чином не видумувати відсебеньки, спотворюючі вчення Христове...

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

А Ісус Христос казав, що Святий Дух вас поведе, навчить.

16. Yarema

Так він зійшов тільки на апостолів...;)

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Читайте уважніше - не тільки.

18. Yarema

А хіба він сходив на сьогодняшніх попів? Чи на попів попередніх?:sad:

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Він зійшов не лише на апостолів. Там були й інші учні.

#

# Дії Апостолів 8:18
    Як побачив же Симон, що через накладання апостольських рук Святий Дух подається, то приніс він їм гроші,

через покладання рук.

20. Nevermind

Nevermind Просто персона

Чергове лицемірство ОАО РПЦ: дві репліки

http://rusnovosti.ru/news/144425

http://rusk.ru/newsdata.php?idar=48154

а де твій аватар? :)