Филарет: Киевский патриархат хотят до лета уничтожить

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем bayard, 31 січ 2011.

?

Как вы думаете, заявление Филарета это:

Голосування закрито 1 кві 2011.
  1. Попытка привлечь внимание к украинской церкви, не больше

18,2%
  2. Украинский патриархат действительно хотят ликвидировать

72,7%
  3. Не определился

9,1%
  1. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Немає вашої "Красної". Винищили в 1937. Потім - закидали трупами "Красної" Гітлера. А потім Плохіши як засіли в Кремлі, так і сидять. А ваші вождята цілують їм... Ну, до чого дотягуються, те й цілують. За це мають золото партії.

• Подобається Подобається x 7
  2. Spika

Spika Well-Known Member

В храм вас пустят, к святыням пустят... Но молится за иные конфессии... С какой стати?! Кто из них за православных молится?

А собственно с какого такого перепугу вас усиленными темпами потянуло справлять требы в православные храмы?! Вы ж в православную благодать не верите...

Ходите в "макдональдсы"...

То что вы "подозреваете" о Святом Писании даже незнаю кому и интересно.
    На счет задирания носа, вы меня с кем-то спутали. В частности с собой. Я ОТ СЕБЯ В ПИСАНИИ НИЧЕГО НЕ ТРАКТУЮ. Это ж вы у нас с намеком на "нового богослова", понявшего то, что не поняло большинство. Как же ж до этого человечество 2тыщи лет без ваших подозрений обходилось, ума не приложу! о_О

Голова мне для того, чтобы запоминать советы православных священников и выводить всякую нечисть на чистую воду. (типа мозератей и часов). Все остальное делать ЕСТЬ КОМУ. :)

ВОТ ИМЕННО ТАМ СВОИ ИЗЫСКИ О СВЯТОМ ПИСАНИИ И РАССКАЗЫВАЙТЕ. Другим конфессиям ЭТО НЕ ИНТЕРЕСНО. Там уже все давно определено.
    Особенно православным. Тут и до вас, и при вас, и наверняка после вас еще всяких толкователей было-было...

Явно видно... Вы не гордый, но уникальный...

Барышню я предупредил и даже НЕ РАЗ помолился за грехи ее. А вы уж сами как-нибудь...
    Не я раздаю кары небесные, не я их и кличу... Каждому воздается за грехи его и по вере его.

3. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

А хто Вам сказав, що люди і раніше не бачили того, що церква відійшла від Христової віри!? А якже багатовікова боротьба з усілякими там єресями : іконоборцями, богумілами, вальденсами і катарами, гугенотами, анабаптистами, розкольниками, хлистами, молоканами тощо...Тобто питання виникали і раніше, але тоді всіх , хто був не згоден, карала ДЕРЖАВА, якій офіційна церква і прислуговувалась...Релігійні суперечки вирішувались не переконуванням в своїй правоті, а силою державного меча...Проти незгодних - хрестові походи...В Московії проти розкольників - каторга, в'язниця, батоги...
    Я так і знав...Лише одна операція - запам'ятовування...Так з цим непогано і диктофон справляється;).А людина повинна ще вміти і самостійно аналізувати:)...
    А Львівський форум до якої конфесії належить!?о_О
    Кожна людина унікальна;)...

• Подобається Подобається x 2
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

УГКЦ на кожній Службі Божі.

• Подобається Подобається x 4
  5. Spika

Spika Well-Known Member

Вы уверены, что запостили то, что хотели?! Приведенный вами материал Кирилла не обвиняет, а ОПРАВДЫВАЕТ! :)))

http://ru.wikipedia.org/wiki/Табачный_скандал

Да!!! Не густо у вас с доказухой. Желчи конечно много... Но кто ее боится?! Она ж к источнику потом и возвращается. Сказано ж - "Не лжесвидетельствуй"!
    А потом в храмы их не пускают...
    Что сеете, то и жнете, в том и живете.

Копаем дальше?

На ваших фото показан брегет модели 5188. Так?
    Смотрим сайт производителя http://www.breguet.com/
    На сайте Breguet такая модель (5188) отсутствует. Модель под таким номером никогда не выпускалсь. из 51ХХ имеются 5140, 5157, 5177, 5187 и 5197. (последние две цифры обозначают материал и форму корпуса)
    Модели Breguet 5188, заявленной укропапарацами как "часы патриарха Кирилла", просто не существует в природе.
    А цена в десятки тысяч долларов на ваших фото стоит почему-то за модель 3100. Так какую всетаки модель приплетаете патриарху, несуществующую 5188, или даже не сфотошопнутую на его руках 3100?

Хватит, или исчё повозить лицом по запущенной вами лжи?
    Подозреваю, что пока маловато будет... Чтоб вы приняли участие в "совместном поиске истины", предлагаю вам разобраться где, когда и при каких обстоятельствах сделаны фото часов, якобы патриарха. проверим, совпадет ли это с графиком его визита. То есть выясним, а проводил ли он молебен на Владимирской горке во время, запечатленное на часах - 06.08. или 18.08.

---------- Додано в 21:06 ---------- Попередній допис був написаний в 20:59 ----------

Как видим в Московии все было и тогда намного гуманнее. :)

Наверное разачарую вас... Но Львовский форум, насколько я "назапоминал", а не наализировал, не принадлежит ни к одной религиозной конфессии. Это внеконфессиональный дискуссионный интернет-клуб. Приличный.

Но вы-то наверняка немножко уникальнее остальных-то? Ну... Хотя бы того большинства, которое без вас 2 тысячи лет ошибалось... :)))
    Про гордыню ту рассказывает кто-то...

Спасибо, если так. Воздасться.

Но после всех тут и ваших в том числе, "добрых слов", слабо верится.:nea:

Останнє редагування: 19 лют 2011
  6. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

К сожелению это из области фантазии...:blush:не дождетесь...:nea:

• Подобається Подобається x 1
  7. Romko

Romko Дуже важлива персона

Та досить того,що ота мразь,яка до Бога не має жодного стосунку,воює з дітьми-інвалідами,обзиває важкохворих і прославляє сталіна...
    Вам не досить?
    Мені достатньо,щоб навіть не дивитись в ту сторону.
    Прикро лиш,що ото...на чолі зі злодюгою Гундяєвим пре в Україну.
    Митрополит из табакерки
    Как-никак, а без Гундяева никак!

• Подобається Подобається x 5
  8. Мих

Мих Дуже важлива персона

слів з годі викинути з Служби: І всіх вас, православних християн.....

9. Spika

Spika Well-Known Member

Желчи действительно много. И это, написанное вами, из разряда той гнусной лжи, как и часы, как и автомобили, как и сигареты...
    Мне не хватит! Я буду разоблачать эту мерзость сколько смогу. А вот вам пора б остановиться. По-тому, что как базарят у нас в некоторых кругах (ну, вы в курсе, вы нам тут знание быдлотости уже изображали) - "здоровее будешь". Ведь, что посеешь, то и пожнешь.
    Вы сеете мерзость. А жить хотите ж наверное счастливо...
    Ре-е-е-дкое явление.

---------- Додано в 21:47 ---------- Попередній допис був написаний в 21:45 ----------

Извините, не допонял... Если вас не затруднит, расшифруйте чуть подробнее.

10. Romko

Найкраще закривати очі.
    На те,як успішно МП бореться з дітьми-інвалідами(впевнений,Чітатєлю то найбільше сподобалось).
    А,зрештою,чого чекати від тих,хто молиться на мощі сифілітика і захищає діяльність сталіна.
    Чого чекати від того,хто далі співає дифірамби Янукровичу з його бандою?
    Ви,хоч Бога до МП не приплітайте,бо гидко чути.

• Подобається Подобається x 8
  11. Yarema

Ага, тільки протопопа Аввакума со товаріщі спалили...
    Отож-бо;). Тому і я можу висловлювати свої думки, не питаючи дозволу у православних чи католиків...
    Ви сказали;).

• Подобається Подобається x 7
  12. Nevermind

Nevermind Просто персона

Наверное, г-н Спика хочет сказать, что часы Breguet ориентированы на разную целевую аудиторию по цене, и те часы, которые папарацци запечатлели на руке у Гундяева, стоят максимум 5, ну от силы 10 баксов, не? :crazy:

13. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Не!Спика сказал не более того чТо написал:

14. Nevermind

Nevermind Просто персона

В тему:

• Подобається Подобається x 6
  15. Romko

Глянем на празнікі МП.

Що,Спіка,празднік пролєтарской революції у Вас храмовий?

• Подобається Подобається x 6
  16. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Католики моляться за всіх, знаю точно. Знаю, що католицький священник на всі свята запрошує всіх інших християнських священників, які служать на території парафії. Приходять того чи іншого разу всі (якщо свята "не співпадають"), крім московського патріархату. Той не буває ніколи. Його за це не проклинають. :) Запрошують їх і з загальнолюдських причин, і також тому, що одною з цілей католицької християнської церкви є екуменізм.

Щодо духовних потреб - людина може бути у відрядженні в місті, де немає церкви його конфесії. Але є інші християни. Чому це він не може піти в іншу церкву? Християни-католики заходять і моляться - їх віра їм цього не забороняє. Отець один, і молитва "Отче наш" - у всіх однакова.

17. Spika

Spika Well-Known Member

Ну, до темы "совместного докапывания до истины" тут далеко.

В вашем конкретном случае - ДА! Во-первых, вы не православный... Во-вторых, вы в своем монастыре уже "порядок навели"? В-третьих, я вам уже писал - здоровее будете.

Да, да, да... Только у остальных есть право их не читать и на них не отвечать. Если им не интересно.

Да, я..., я сказал... И если вы не уловили иронии (а точнее издевки), то вы и правда уникальнее некоторых уникальных.
    Хотя современная фармакология умеет творить чудеса.

И вам, как "одному без..., а не одному из...", я скажу - праведность православного учения доказывается в первую очередь благодатью и изобилием божественных чудес, сотворенных православными святынями. Фактов чудесных телесных исцелений, духовных прозрений, пророчествования... в православной среде несть числа. И именно по-этому многие представители иных конфессий И СТРЕМЯТЬСЯ ПРИОБЩИТЬСЯ К ПРАВОСЛАВНЫМ СВЯТЫНЯМ. А не все так просто. Вот и злятся.
    И вот я имею варианты: либо слушать своих не очень нравящихся ВАМ священников и иметь доступ к божественной благодати, к которой вы также не прочь впрочем приобщиться; или слушать и вникать в белеберду какого-нибудь нового пророка-толкователя типа аделажи, или вас, на худой конец... и иметь гонения со всех сторон.
    Я, по-вашему, хоть и не способен к аналитике, и голова у меня по-вашему, для кепки, но только Я ОСТАЮСЬ ВЕРЕН ВЕРЕ СВОИХ ПРЕДКОВ. Всего лишь. А вы можете мудрствовать. "Блаженны алчущие знаний, ибо насытятся."
    И слава Богу, и религиозное, и общественно-политическое развитие нашей страны идет по сценарию, который близок и понятен мне, а не вам.

---------- Додано в 23:28 ---------- Попередній допис був написаний в 23:10 ----------

Судя по постам католиков в этой ветке в адрес православной церкви, не верится. Где-то ж эта ненависть прививается. :pardon:

Да. Это конечно проблема. Но если это командировка, никто не может вам запретить молиться индивидуально дома, в гостинице... на взятую с собой иконку. А длительная разлука со своей церковью, серьезное душевное испытание для ее прихожанина.

Может. Помолится может. Со святынями пообщаться может. Но исповедоваться, причаститься... Будет ли от этого польза?
    Наша церковь утверждает, что - нет. А ваша как?

Немножко расплывчато получилось. В принципе, в некоторых случаях (как правило - невозможность посещения храма православного), нашим прихожанам тоже не запрещается зайти в храм другой христианской конфессии (но только хоть той, где святыни почитают, а то сейчас всякого полно) и самостоятельно помолиться. Но требы и таинства..! В чужом храме принимать просто не хотим. Каких-то особых запретов нет, но... Не хотим, так как не видим пользы. Записки на требы лучше отправлять письмом в православный храм. Ну, а таинства... терпеть до православных мест.

Останнє редагування: 19 лют 2011
    • Подобається Подобається x 1
  18. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

:)))
    Коли я близько поспілкувався з дуже багатьма католицькими священниками (я вже писав, що забезпечував кілька раз підліткові велопробіги і перебував у зв"язку з цим у монастирях), я дуже суттєво поміняв свою думку про цих християн. Коли ти з ними тижнями, ніхто вже не "ховається", бо ти "свій". Вони розповідають один одному дуже смішні анекдоти (звісно - абсолютно порядні і ввічливі); високі "чини" стрижуть газони і обрізають дерева, майже шестидесятилітній ченець проїхав з підлітками-християнами понад 500 км на велосипеді, і ні разу не сів до мене в автомобіль... Бачив автомобілі "найвищлго керівництва" краківського духовенства. Це звичайні автомобілі, найчастіше малого, іноді - середнього класу. "Найшикарнішою" була, здається, скромна Тойота-Королла, чи що, "без опцій".
    У випадках, коли до них приїжджають аж дуже високі гості, типу президента якоїсь країни, і запланована поїздка, благодійники з фірм оренди автомобілів надають їм на день-два автомобілі вищого класу.
    Харчуються дуже скромно. Один раз, на якесь велике свято, за столом подавали вино, прислане від італійських братів. Всі посмакували по півкелишка, пожартували. І все. Вино було дійсно просто неймовірне. :)

По дорозі з велопробігом заїжджали до багатьох інших священників. Прості люди. Бачив одного просто чудового сільського священника, який навіть потайки палив, і дуже переживав з цього, бо просто ніяк не міг покинути... Мені також спокійно розповідали про якогось ксьондза, що мав колись проблеми з алкоголем, не подолав їх, і змушений був залишив священництво.
    Розмовляв я і на тему скандалів у США з педофілами. Мені сказали, що США - велика країна, де сотні тисяч священників. І на таку кількість знайшлися якісь кілька, які вчинили ганебний злочин. За що їх покарано людським законом і відповідатимуть перед Господом.
    ...Колись давно я мав переконання, що ченці чи священники, які дотримуються целібату - або хворі, або аж занадто "нє от міра сєго". Поспілкувавшись, твердо переконався, що це абсолютно не так. Це звичайні люди, але з надзвичайно високими моральними принципами. Не буду брехати - спочатку дуже уважно крадькома спостерігав за ними, чи щиро вони поводяться. Наприклад, у спілкуванні з гарними жінками, чи зовні симпатичними монахинями (вони іноді спілкуються, зустрічаючись у Божих справах). Нічого не помітив - дійсно братські та сестринські взаємини, ледь-ледь "на відстані", тобто будь-яких жартів просто не дозволяють собі.
    Пам"ятаю, як один з дуже освічених ченців, з університетською освітою, і другою - вищою теологічною, і захищеною в Парижі теологічною дисертацією, розмовляючи зі мною протягом трьох годин (ми тяжко працювали, монтували нову аудіосистему в костелі) аж заплакав, коли розповідав про те, який він щасливий, що Бог допустив його служити йому... Тобто - це абсолютно щирі люди, які, проте, дійсно щодня заглиблюються в молитви, і ідуть настільки далеко і високо в них, що мені ніколи не вдавалося. І про що я щиро шкодую.

---------- Додано в 23:35 ---------- Попередній допис був написаний в 23:30 ----------

У християн католиків все АБСОЛЮТНО ідентично. Більш того, я радий, що ви особисто вже "дозволили" молитися в православному храмі всім, хто того потребує. :)

19. Yarema

Вольному - воля;).
    Та ні. Я все вловив. Просто я згадав один діалог :"11
    ¶ Ісус же став перед намісником. І намісник Його запитав і сказав: Чи Ти Цар Юдейський? Ісус же йому відказав: Ти кажеш." (Євангеліє від Матвія, глава 27). http://www.ukrainian-bible.co.uk/B40C027.htm
    Самі ж бачите, що це Христос схвалював;). Більш за те, Соломон просив у Бога мудрості і це було приємно Богові.

• Подобається Подобається x 3
  20. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Звідки Ви взяли цю маячню???
    Цікаво, а греко-католики у ТІ часи нікого з "вастьімущіх" не прославляли? І до чого тут Кирил, взагалі?

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)