Филарет: Киевский патриархат хотят до лета уничтожить

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем bayard, 31 січ 2011.

?

Как вы думаете, заявление Филарета это:

Голосування закрито 1 кві 2011.
  1. Попытка привлечь внимание к украинской церкви, не больше

18,2%
  2. Украинский патриархат действительно хотят ликвидировать

72,7%
  3. Не определился

9,1%
  1. - логично. Сначала спросили бы, православная ли пани, которую столь живо интересует несогласие между православными церквями, или не православная, а совсем наоборот?

• Подобається Подобається x 3
  2. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

Знаєте, я була в Почаєвській Лаврі і мене прикро здивувало засилля монахів не з України. Потім там питають до якої конфесії належить прочанин, коли чують, що не УПЦ МП, зразу ставляться як до ворога трохи не фиркають і гаркають. Про яку смиренність йде мова??? Навпаки після таких відвідин розумієш, що ті монахи звичайні люди, яким властиві всі недоліки в тому числі і гординя і зарозумілість...
    На звання дуже правильної християнки не претендую, бо живу за моральними законами і не роблю різниці між церквами християнськими. Коли відчуваю потребу, можу зайти в найближчий на той момент храм і не дуже зважаю, до якої церки той належить. Правда шлюб і хрещення дітей - більш усвідомлений вибір. Бог - один, а роблять поділ між собою люди.

• Подобається Подобається x 5
  3. Romko

Romko Дуже важлива персона

Я теж їден раз мав дочинІнє з ними....:nea:

• Подобається Подобається x 4
  4. Spika

Spika Well-Known Member

Не стал. Не смогли его ни уничтожить, ни на колени поставить.
    Оббрехать конечно могут. И оббрехивают. Но Благодатный Огонь все очищает и подтверждает спасительную ценность православия.

А вы предлагаете эти слова Святого Писания вычеркнуть? Действительно сказано - всякая власть от Бога. А то, что не от Бога, то, следовательно - не власть.

Конечно. Кирилл монах белый. То есть лицо больше официальное, представительское, чем душеспасающее.

А о девизах казаков вам ничего не слыхалось? Ну, тех..., от которых вы пытаетесь украинство вести.

:))) Именно в результате агонии произошло фактически второе крещение Руси и храмов православных воздвигнуто море. Это видимо от ненадобности.
    редит ваша дамочка-автор злобных пасквилей.

А какая разница?! Разве радоваться за Украину и поднимать ее авторитет, это обязанность только православных? И только МП? :))

Быть человеком действительно верующим и не быть готовым отдать жизнь за эту идею (по-вашему - фанатиком) невозможно. Верующий человек всегда немножко фанатик ибо руководит им не разум, но слепая ВЕРА. Вера в Бога в принципе всегда слепа, так как разумом там много постичь невозможно. Так же и вера в то, что Бога нет.

• Подобається Подобається x 3
  5. Nevermind

Nevermind Просто персона

По-моему, авторитет Украины наоборот рухнет в пропасть, если РПЦ сделает здесь главный офис.

И так уже РПЦ - не церковь, а посмешище в России: патриарх и митрополиты разъезжают на Бентли и Мазерати, носят часы и украшения за несколько сот тысяч долларов, внутри церквей и соборов - пышность как в Лувре, а все это делается - чисто на пожертвования верных церкви прихожан...

Зарабатывает РПЦ в России уже не хуже Газпрома. (Даже лучше, потому что налоги не платит!): отмывают деньги на строительстве церквей - хотят построить церкви в каждой деревне и каждом микрорайоне, а подрядчики - строительные компании - тоже либо принадлежат РПЦ через подставных лиц, либо платят батюшкам откаты...

Церковь, погрязнувшая в воровстве и коррупции... :bad:

• Подобається Подобається x 5
  6. nikolas

nikolas Well-Known Member

Хотів теж про це написати,навіть їхати не треба далеко.Я не знаю,як у Львові,але в Чернівцях,якщо ви не належити до "правильної" касти,я маю на увазі церкви МП,вас не звінчають,не схристять,не приймуть записку "за задоров"я",обов"язково звернуть увагу на ваше неправославне ім"я.В церквах МП висять об"яви,де написано,що людям інших конфесій у послугах буде відмовлено.Такого більше я не бачив ні в одній церкві чи костелі,крім МП,навіть в жидівській синагозі тобі не тикнуть,шо ти не жид.Моя мама була у всіх святих місцях в Палестині чи Їзраїлі,і такого нема там,навіть в церквах самої МП.Мені дуже цікаво,а як би поставився сам Ісус Христос,до такого рвєнія?Мене особисто це відштовхує.

---------- Додано в 21:33 ---------- Попередній допис був написаний в 21:29 ----------

Я трохи працював в цій сфері,видів з середини цу кухню.Часом це нагадує сходку авторитетів... .

• Подобається Подобається x 6
  7. Мих

Мих Дуже важлива персона

вогонь до МП немає відношення.

8. Nevermind

Nevermind Просто персона

• Подобається Подобається x 8
  9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну то ж не дивно.
    МП за хабар нарисувався, а інакше його б не існувало.

• Подобається Подобається x 6
  10. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

А як же ж Іов!?о_О
    А Ви були присутні при пологах!?о_О
    Та як же ж частина може дорівнюватись цілому!?
    Посиланнячко, будь ласочка!
    Тобто один балбєс нє в сілах, а купа балбєсів здолають!?
    І хто ж з апостолів дожив хоча б до 1054 року?:haha:
    А хто є в силі пізнати Бога!? Він є безмежним!
    Ви сумніваєтесь у всемогутньості Бога?
    А може він створив її для поширення Слова Божого? Бо книжок тоді не друкували? А тепер воно є доступним для кожного, в кого прокинеться спрага до знання про життя вічне.;)
    Маєте на увазі Саудівську Аравію і Іран? Ну-ну...
    Ще й як стала... Кадебісти в рясах;)...
    До дупи!
    А українців грекокатоликів чи баптистів не буває?!
    Чому тільки словами? Нехай опікується бідними і хворими, нехай організовує вірних на філантропічні вчинки, нехай відкриває на свій кошт чи на пожертви меценатів недільні школи, лікарні, їдальні для бідних і безробітних...Та справ у церкви просто нємєряно!
    А ще мають спільних дружин та дітей...
    Сумнівна радість і ще сумнівніший авторитет:sad:...

---------- Додано в 22:42 ---------- Попередній допис був написаний в 22:33 ----------

Ви часом століття не переплутали? Ми живемо в 21, а не в 17-му і ніякого насилля з боку ієзуїтів не відчуваємо.;)
    На криваві бандитські гроші...Хіба то храми? Вертепи розбійників...

11. kjk

kjk Дуже важлива персона

Взагалі, таке враження що в УПЦ МП паства зменщується і зменщується і скоро зникне. Було б в них все добре, та ще й при Янеку, то сиділи б собі і по тихеньку збільшувалися і збільшувалися. А раз головний пахан московського паханату так зачатив в Україну, і все щось вимагає, певно не все в них так добре як кажуть.

• Подобається Подобається x 2
  12. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Тема совсем другая - о том, что "в УПЦ КП паства зменщується і зменщується і скоро зникне."... И по этому поводу самопровозглашенный патриарх льет слёзы...

13. kjk

kjk Дуже важлива персона

Та нє, в нього така заява раз за пару років. Це в УПЦ МП постійно "храми отбірают, православья угнетают"

• Подобається Подобається x 1
  14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Насправді кількість прихожан КП більше, але храмів менше. У МП - навпаки.

Новини:
    Азаров віддав МП 6 храмів у Києві.
    Навіть у Жовкві віддали МП.

15. nikolas

nikolas Well-Known Member

А як жи місцева громада,прихожани? Чи вони добровільно віддали?

В селі де живуть мої батьки,церква КП,громада свідомо перейшла до КП ще в 90-х,тепер селом ходять активісти,які збирають підписи на будівництво нової церкви МП.Саме смішне те,що серед них є дяк,який служив в старій церкві КП.

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Громада ше може не знати.

---------- Додано в 01:21 ---------- Попередній допис був написаний в 01:17 ----------

У нас з було голосування
    95% - УГКЦ.
    5% - всі решту.

храм передали УГКЦ, а МП .... дали участок для будови. А було там 2 священника.
    Коли збудували церкву до половини, виявили, що один з них ярий КП, а інший МП.
    Знову дєльожка.
    Тепер дві церкви 2 метри одна від іншої стоїть.

17. Дальневосточник

Думаю - вы сильно ошибаетесь. УПЦ КП в основном представлено на западе Украины. где основное число прихожан у УГКЦ. Не надо выдавать желаемое за действительное. Иначе - с чего бы это самопровозглашенный патриарх лил слезы? Именно потому - нет прихожан... :)

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Як чому? Кіріл рветься в Київ і має підтримку фе-есбешника Путіна і зека Янека, а у Філарета нема жодної підтримки.

19. Дальневосточник

Ну - и чудесно! Будет в Киеве патриарх, признанный православными церквями... :)
    Еще бы и папе перебраться из Рима в Киев - вообще было бы восхитительно! :)

20. kjk

kjk Дуже важлива персона

Чим восхітітельно? Пробками?

а де твій аватар? :)