"Фестиваль надії" у Львові

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 2 чер 2015.

1. Leri

Leri Well-Known Member

цілком з вами згідна,
    почала шукати інформацію по різним виданням - які відгуки на фестиваль - і побачила лише передруківки однієї і тієї ж статті

це мені нагадало ситуацію коли на сесії ЛМР слухали питання щодо оренди землі під будівництво храму для моєї Євангельської церкви -
    тоді пан Андрій Садовий сказав щось типу "хай моляться" і передачу землі затвердили.
    на наступний день газети рясніли заголовками - "Садовий просив евангелистів замолювати його гріхи"

люди які це пишуть, не знають контексту
    той "журналіст" який написав статтю тоді і той який написав це зараз - нажаль не виявили бажання бути присутніми при самій події і особисто почути що ж відбувалося.

Останнє редагування: 23 чер 2015
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  2. Оля

Оля Старожилка форуму

Є такі, що бояться, щоби їх кудись "не записали". :)))

А якщо серйозно, то наші українці в Україні, ніяк не можуть позбутися совка в своїх головах і ще й дітей своїх того навчають. :sad: Як втлумили їм комуняки в голови якесь "сектанство", чи що всім Америка винна,так вони тим і наповнені. :sad: Хочеться часто сказати, що "люди, схаменіться, не ведіться на таке! та хіба ви не бачите, що комусь дуже підлому то дуже треба, щоби ми між собою не мирилися, щоби завжди когось в чомусь звинувачували". :sad: Я от бачу тут, в Америці, де нема поділу на нації і віросповідання, навіть наші емігранти зовсім себе по-іншому ведуть, не зважаючи, чи греко-католики, чи православні, чи протестанти.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Oxid

Oxid Well-Known Member

4. Оля

Оля Старожилка форуму

Є. Але наші українці і надалі не знають, що протестанти, то ніякі не сектанти. Що їх так охрестила совєцка влада. :sad:

• Подобається Подобається x 2
  5. Оля

Оля Старожилка форуму

6. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

ЯК? Не сектанти?о_О

• Смішно Смішно x 1
  7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я не вважаю слово "сектанти" образливим. Воно, скоріше розкриває суть течії. Звичайно, ніхто не хоче вважати себе сектантом. Я думаю, що жодна людина жодної течії не визнає себе сектантом.
    Що таке секта і як я розумію це поняття?

Секта це релігійна течія, за основу вчення якої взято з основної великої релігійної течії, але при тому щось незначно змінено.
    Наприклад, юдаїзм, як основна релігійна течія, теж мала секти. У мусульманстві є свої секти. Так само і у християнстві.

Ну а кожен вже сам хай думає: а секті він, чи ні.

Цікавий момент з СЄ. Вони ніяк не підпадають під секту на мій погляд. Чому? Тому що у них нічого нема з християнства і юдеями їх не назвеш. Вони ні звідти не взяли основи, ні звідти. У них самобутня релігійна течія, придумана Расселом.

• Смішно Смішно x 1
  8. Мих

Мих Дуже важлива персона

себе попіарив, тому і незадоволені.
    Садік просто піариться, а піар - не є християнство.
    От ходить він щонеділі зі свитою до церкви. Ніби нічого поганого, але він щонеділі - в іншому храмі. Напевно тому, щоб електорат бачив. Більше причин нема.

9. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Звичайно. В залежності від того греко-католик ви, православний чи протестант - решту дві конфесії є сектами. Ніяких шансів спастися на Страшному Суді.

10. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Воно просто є, незалежно від того, тлумиться в голову чи ні.

А більшість до сих пір не бачить різниці, в яку церкву ходити, і в що вірить - також поняття не мають. І комуняки тут ні при чім.

11. Levko

Levko Well-Known Member

Просто так нічого не буває...
    У випадку, про який писала Оля, я вважаю, що те, щоб називати протестантів сектантами втлумилося, було нав"язане антирадянською пропагандою....
    Не думаю, що в Америці протестанти католиків, чи католики протестантів називають сектантами...

12. Un.Known

Ви якось собі суперечите.

Погоджуюсь, що колись "баптист" було чи не синонімом антихриста, але і зараз молоді люди поняття не мають, про що мова. І знати не хочуть. Інколи незнання - гірше комунізму.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. Levko

Levko Well-Known Member

В чому суперечність?
    Воно якраз і від тоді тягнеться.
    Як заклали людям в голови за союзу, те що хто не православний і не католик той сектант, то так люди і досі думають...

14. Un.Known

Та бо до чого тут антирадянська пропаганда?
    Левку, Союзу вже давно нема, а люди не відкриють книжки, сайту, не поцікавляться бодай для себе, яка різниця між католиком і протестантом.

15. Levko

Levko Well-Known Member

перепрошую, я мав написати "радянську антирелігійну пропаганду".

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Суперечність в тому, що Ви, Левко, навряд чи протестант. Оля - протестант, Педро - протестант, а ваша інкогніто церква - ні.

• Смішно Смішно x 1
  17. Оля

Оля Старожилка форуму

Миху, я не знаю, яка причина, що Левко не каже всім, в яку церкву він ходить і я не хочу говорити, раз він це не відкриває, але я знаю цю церкву і повірте мені - вона протестанська. :)

18. Оля

Оля Старожилка форуму

В Америці всі ми - Christians. :)

19. Levko

Levko Well-Known Member

Та нема ніякої причини, Олю. Я багато разі говорив на форумі, що відвідую протестанську повно-євангельську церкву. А назва церкви й так Миху нічого не скаже, чи то "Ковчег", чи "Джерело життя", чи "Нове покоління", чи "Слово віри"...
    Мих собі вигадав, що ніби то я приховую в яку церкву ходжу, щоб хоч до чогось вчепитися... Я колись Михові навіть запрошення здається на різдвяний концерт висилав від нашої церкви, там все було і назва церкви і адреса...
    Для Миха все одно будь-який протестант=сектант...:)

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну добре, одне лише запитання: є що є ознакою протестанцизму?

а де твій аватар? :)