Феєричні дурості Дмитрия Табачника

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Slav, 11 тра 2010.

1. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

Той пан-міністр немає власних дітей (можливо тому і знущається з наших), тому немає уявлення що можуть відчувати батьки, які стикаються з намаганнями змінити правила вступу до вузів за кілька місяців до самого вступу. Можливо коли б не було такого збурення у суспільстві щодо можливого повернення вступних іспитів, коли були дані соціологів про те, що у нашій державі найвища довіра з усіх можливих сфер життя тільки до ЗНО, тоді і сталось би повернення до вступних іспитів уже в цьому році.

• Подобається Подобається x 5
  2. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

ну все верно, патриот как и герой слова не для учебников истории, в учебниках нужны факты... ваши патриоты для нас бандиты, и вы и мы Украина ... я не против подробного описания того что они делали и что декларировали как цели, но выводы про патриотизм или героизм деяний должен делать сам ученик ...

---------- Додано в 16:09 ---------- Попередній допис був написаний в 16:07 ----------

вот это действительно дурость .... вообще не понятно, была четкая прекрасная система образования в СССР, почему ее решили поменять не понятно, но то что качество образования ухудшилось - очевидно ...

• Подобається Подобається x 1
  3. TesTanya

У СРСР освіта базувалась в основному на зазубрюванні матеріалу, а не на розумінні. Саме тому маючи обширні "знання", а не маючи розуміння все то застосувати на практиці більшістю тих хто вчився в такій школі і виявилося, що краще знати можливо і менше, та краще тими відомостями оперувати - це і буде запорукою успіху і особистого і як наслідок суспільства вцілому!!!
    Що Ви розумієте під "якістю освіти", як її вимірюєте?

4. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Щось Ви плутаете... Візьміть будь-який підручник радянської школи (з точних наук) і побачите, що весь матеріал взаємопов"язаний. З простого випляває складне, зрозумілим є кожна величина і звідки вона береться.

• Подобається Подобається x 4
  5. smeet

smeet просто спілкуюсь

Я би мав Вам по логіці підтакнути,але...Я пам"ятаю книги,по яким вчився я і книги по яким вчилися мої діти,вже при незалежній Україні.Я лише скажу про українську мову(підручник) і біологію(підручник).Що Вам сказати? Не хотів а скажу-жах. Історія нормально-дуже багато матеріалу,складно до вивчення але інформативно,це не тоненький підручник з історії держави,якої було дуже мало.Але коли я брав у руки підручник з укр.мови у мене вселявся жах.правила на цілий листок.Все настільки важко і незрозуміло написано,що я шкодував своїх дітей.Я б не хотів туди(на урок української мови) йти сам.Так само з біології.Я лікар,але було страшно від тої програми.яку придумали ті хто її писав.Таке враження,що підручники не проходили тестування у психологів і психіатрів,бо ті б їх зарубали.Коли я був учнем,мама могла взяти в руки підручник української мови і за вечір провірити всі правила за весь рік навчання.Я їх всі знав і розумів,тепер я не вірю,що це взагалі на межі можливого.

• Подобається Подобається x 8
  6. TesTanya

Мушу пояснити свою думку, бо склалось враження, що або Ви вчились у інший час, або Вам пощастило з мудрішими вчителями. слово "освіта" я вжила узагальнююче маючи на увазі і школу і вуз. Наприклад:
    моя школа 9клас екзамен з економічної географії - треба було знати про країни світу, що вони виробляють чи ввозять, з відомостями по деяких "ключових роках" для чого? чому не вчили що можно користуватись довідниками?
    перший курс - "історія КПРС" з обовязковим конспектуванням (вручну, бо про ксереокси ще і не знали, а викладач підписувався на кожній написаній сторінці зошита, щоб не передавати ті зошити іншим) творів Леніна і матеріалів зїздів і це в технічному вузі.
    Тепер ближче до теми: згадайте про ідеологічне навантаження освіти, про те що у кожній книжці було про " руководящую роль КПРС". За цим якраз і мають ностальгію представники теперішньої влади, бо є розпорядження про проведення 1вересня на тому єдиному уроці після урочистостей обговорення програми Януковича, про куточки у кожній школі з "жить стало лучше, жить стало веселей"

7. консультант

консультант Дуже важлива персона

Я б так не сказав. Через кілька місяців мені 50-ть і я добре пам"ятаю вчителів, які доступною мовою викладали предмети, як в школі, так і в училищі, так і в інституті. Ніхто не робив наголос на зазубрюванні, навпаки сварили за це. Колись потрібні були спеціалісти, а не інтернет-копіювальники та аферисти з купленими атестатами та дипломами.

---------- Додано в 10:08 ---------- Попередній допис був написаний в 09:58 ----------

Хай спочатку в підручники впишуть факти діянь НКВД, тоді й потреби не буди аналізувати факти діянь УПА. Ц взагалі, прошу вибирати слова, перш ніж осуджувати людей, які боролись за ідею і відстоювали їїне в лісах Росії. а на території рідної землі.
    Цікава теорія: коли хтось бореться на своїй території проти москалів - це бандити, терористи, а москалі на чужій території - освободітєлі. Від кого ж кого вони освобождають?:haha: То навіть не москалі, а самі звичайні дауни-загарбники.

8. TesTanya

• Подобається Подобається x 2
  9. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

ТАК это старая песня выходит
    -Чого ми бiднi?
    -Бо дурнi!
    -А чого дурнi?
    -Бо бiднi...
    Из этого тупика нет выхода. По крайней мере - в советско-пост-совесткой установке на получение образования. Я может скажу не очень приятное и понятное - но, возможно, нам и не надо столько специалистов с высшим образованием - а больше необходимо специалистов среднего звена - и рабочих специальностей. А высшее образование должны получать - как на Западе - к которому многие ТАК стремятся - или те, у кого талант - или те, кто может оплатить учебу. И не надо говорить, что могущих оплатить - мало. Вы бы посмотрели на "загородные дома" в окресностях Одессы - и на их количество - вполне достаточное для понимания, что с "бесплатностью" давно пора заканчивать. Раз - и навсегда.

• Подобається Подобається x 3
  10. TesTanya

Ну тут я згідна, що вага вищої освіти знівелювалась, але на мою думку саме через те, що ті хто "вступив" на комерційне навчання (насправді за рівнем шкільних знань не міг і мріяти про державне) вважає, що якщо він чи його батьки платять, то його зобовязані "довчити" до 5курсу, і дати диплом. Одиниці з платників хочуть справді вчитися. Дивлячись на таких студентів і у інших пропадає бажання здобути кращі знання, ще і тому, що проблема працевлаштування залишилась - беруть "по знайомству" на переважній більшості установ і фірм, ті окремі випадки справді відбору персоналу за професійними критеріями швидше виняток, який тільки підтверджує правило

11. Дальневосточник

Я бы сразу отбросил из рассуждений "сынков и дочек" толстосумов (хотя - и среди них немало толковых!) - хотябы потому, что их трудоустройство - не проблема их - а "руководящее" место папик им организует вне зависимости от наличия (или - отсутствия) диплома... Но - как вы понимаете - количество синекур ограничено - именно это и есть то самое положительное, что может привнести частный бизнесс в образование - необходимость в специалисте а не владельце диплома. Но для этого необходимы некоторые условия - среди наиглавнейших - экономический рост. В противном случае - нам вообще не о чем рассуждать - уже выученным специалистам нечего делать (если не считать строек в России - или уборки урожая в Польше - но для этого не надо учиться в университете)....

12. Ома

Ома Дуже важлива персона

І знову все повертається до демократії і динамічного громадського суспільства. Тут я згідна із Дідіо на 100%, що якщо цього не буде, то не буде ні економічного зростання ні якісної освіти, ні збалансованого ринку праці. Так і будуть корупціонери в освіті, куплені дипломи і відкат економіки на десятиріччя. Зате всі із "вищою освітою".

13. Дальневосточник

Именно! Одна поправка - все, Вами написанное, не может быть достигнуть путем маоистского "большого скачка". Нравится это - или не нравиться - а нам предстоит пройти путь, который западные страны начали проходить в 20-е годы (дикий капитализм,повальная коррупция, разгул преступности и пр... ) Как там - в старом фильме - "даже если собрать вместе 9 беременных женщин...."

14. Ома

Ома Дуже важлива персона

Ви думаєте, що шлях Польщі ми вже не зможемо повторити?
    Думаю, що ні. Їм, на щастя, вдалося уникнути олігархату. А от нам що із цим "надбанням" робити?

15. Lady Vesna

Lady Vesna Батярка

Терпіти і не "скурвитися" самим:)

16. Дальневосточник

Думаю - нам уже поздновато будет...:cry:
    ....При этом утверждать, что польское общество времен социализма значительно отличалось от советского, я бы не стал. Оно было патерналистским и во многом таковым и остается. Процитирую одно из последних интервью Лешека Бальцеровича: «Среди части политического класса и части общественного мнения господствует ментальность советского деятеля, которому кажется, что если государство что-то не разрешит, то этого уже никто не разрешит. Когда советские делегации ездили в США, то, глядя на полки, полные товаров, спрашивали, какое ведомство за это отвечает. Сегодня эта ментальность не связана с ответственностью государства за доставку хлеба или кирпичей, но общественные услуги или социальное обеспечение считается государственной обязанностью…»
    Не правда ли, эта картина кажется до боли знакомой? С той только разницей, что польские политики вынуждены угождать электорату в совершенно новых экономических условиях. А для украинских политиков мало что изменилось. Отечественной власти и не нужны были никакие экономические реформы, потому что самые хваткие ее представители вовремя поняли, что подобные преобразования просто мешают воровать.
    В результате в Киеве с насмешкой смотрели на польских политиков, теряющих власть после каждых очередных выборов, в то время как в Украине граждане уверенно голосовали за тех, кто обещал раздать им очередную порцию подачек. Не секрет, что электоральная популярность основывается именно на умении выплатить деньги, а не на готовности провести реформы, любви к Мазепе либо Петру І, желании говорить на украинском или русском языке

http://kontrakty.com.ua/show/rus/article/11960/39200911960.html

17. TesTanya

Коли я писала про студентів, які вчаться на комерц. кошти, то зовсім не мала на увазі дітей багатих. Можливо це специфіка нашого регіону, та зараз так "здобувають" вищу освіту діти наших заробітчан (дуже часто з вищими освітами, які не можуть прогодувати свої сімї за наші зарплати), які тяжко працюють десь у Європі і не один рік, щоб дати "гідну освіту" своїм дітям. Отже ті діти зростали при бабусях-дідусях, у кращому випадку з одним з батьків, не бачили нормальної повноцінної сімї, тому і ставляться до зароблених кимось іншим грошей по-споживацьки і не цінуючи

---------- Додано в 16:39 ---------- Попередній допис був написаний в 16:24 ----------

Часто про таких дітей і молодь говорять "втрачене покоління" тому що можна сказати "бездоглядні", залишені без батьківської опіки, бо у такому віці контроль бабусь-дідусів це не сприймається серйозно. Батьки можна сказати відкупляються за свою відсутність подарунками і грошима, які потім витрачаються і на гральні автомати і на пиво і часом гірше. Про яку школу і здобуті знання можна говорити? Такі батьки готують відразу гроші на комерційне навчання

18. А ті, хто має талант, теж повинні платити? Я не дуже зрозуміла. Що стосується будинків, то порівняно із загальною кількістю населення України їх мало.

---------- Додано в 16:54 ---------- Попередній допис був написаний в 16:49 ----------

А ще я за відміну пільг. Бо чорнобильці вже набридли. У третьому поколінні їм дають статус, хоча вони абсолютно здорові. Мій батько працював у зоні одразу після аварії, і ніхто йому статусу не дав. Хай пільговики просто мають якусь знижку, але платять. Вони, може, тупі, але вчаться на бюджеті і отримують підвищену стипендію, а дійсно талановита дитина через них змушена вчитися на платному.

19. TesTanya

Цілком підтримую відміну пільг, але щоб абсолютно всі і без винятків. Наприклад проїзд в міському електротранспорті, де катаються вдень одні пенсіонери, але як виходить тільки ті, що живуть у місті, де є такий громадський транспорт. Чим від них гірші ті які проживають у невеликих містечках, чи селах?. Краще дати нормальну пенсію вище прожиткового мінімуму, і щоб ті пенсіонери думали, чи варто кататися без діла з трьома пересадками на інший кінець міста за якимось товаром, який там дешевший на 25 коп., чи купити біля дому, і розвантажити таким чином міський транспорт.

20. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

я не против, пусть пишут ...
    с чего это вдруг? История это наука а не художественное произведение ее изучают и анализируют ...

отвечаю отказом, я же четко написал "ДЛЯ МЕНЯ" яж не свидомит чекнутый чтоб всех кто думает иначе за людей не считать, вполне признаю право галичан относится к УПА с уважением и почитанием, но и за собой оставляю право считать их бандитами ...

это ваша теория, я такого не говорил ...

ну во первых "москалям" по поводу чужести территории только поляки могут закинуть, у мэстных как то не сложилось с самостийностью, во-вторых освободителями из называют в контексте ВОВ, то есть на вопрос от кого, ответ - от фашистов, ну и в третьих - чет о от "даунов" "продвинутяые" под землю закапывались, и "д" могут гордится тем что немцев разбили и пол Европы подмяли, пока "элита" по схронах плесневела, так кто кем получается ?

а де твій аватар? :)