Феєричні дурості Дмитрия Табачника

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Slav, 11 тра 2010.

1. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Спасибо! Это - пять!
    Думаю - есть все основания присвоить звание профФесора numebr two (под первым у нас сам профФесор) :preved:
    Ну - не знаю, что и сказать. Мои дети поступали в 2001 и 2003. Денег я не платил.. На бюджет. Оба получали стипендию. Сын - электронщик, дочь - журналистка. Конкурс в университет им. Даля - приличный. Я ничего не хочу обобщать - но факт есть факт. :)
    P.S. специально поставил даты - т.е. еще никакого ЗНО - а вступительные экзамены. Может - учиться надо в школе - а не дискотеки\бары посещать, а? ;)

• Подобається Подобається x 1
  2. iso

iso Well-Known Member

Я володію інформацією лише по Львову. І прогнозую на підставі лише цієї інформації.

3. syavych

syavych копач

Ніхто не заперечує факту, що можна було поступити без хабаря (сам в 2001 ТАК поступив), але це було набагато важче ніж при ЗНО. Для прикладу в ЛНУ ім.Франка (на фак. приматів), для поступлення без грошей необхідно було:
    1. бути випускником сільської школи/учасником очно-заочної олімпіади/випускником МАН.
    2. бути достатньо вумним, щоб написати спеціальний окремий вступний екзамен (для категорії абітурієнтів з пункту 1), що не було аж так важко.
    З появою ЗНО перший пункт фактично став необов'язковим, а 2-ий в принципі заміняється самим ЗНО. Тому шансів поступити без блату ставало набагато більше.

• Подобається Подобається x 6
  4. Дальневосточник

Сказать по-правде - не нашел подходящего значка, чтобы показать, как раскрылись у меня глаза...Факультет приматов - суперконкурс?!? Я слишком стар для всего этого.... Как на мой взгляд ( и - на взгляд одного из преподавателей ВНУ им. Даля - моего сокурсника) - дети пришли в большинстве своем очень слабые, совершенно не подготовленные к учебе. Он говорит - вот тестирование прошли натасканые, а в институте надо еще и учиться...Говорит - да, проходили раньше по деньгам - но таких было раз-два... И не учились они - платили... А сейчас в группе - один-два - учаться... За это идет борьба - насовать в ВУЗ кого попало? У меня такое впечатление, что с этим тестированием и поступлением в ВУЗ - как в старых сказках - все кончается свадьбой. А дальше? Ведь дальше - самое главное - получить для страны специалиста... Может - хорош играть в совковые игры? Все обучение - платное. Гранты на учебу - победителям олимпиад - показавшим свой талант? И ВУЗов поменьше станет, и экономистов\менеджеров ничего не знающих и не умеющих - поубавиться? А?

• Подобається Подобається x 3
  5. syavych

syavych копач

Давайте все ж мух окремо... Про рівень знань учнів/студентів в наш час - окрема історія, яка до ЗНО не має ніякого відношення (міняти треба підхід в середній освіті). Ми ж зачепили тему хабарництва при поступленні у виші, і єдиним зрушення (саме зрушенням, а не панацеєю) у цьому напрямку і було незалежне оцінювання.
    Але Табачник явно прихильник танго - крок вперед, два назад...

• Подобається Подобається x 4
  6. iso

iso Well-Known Member

Це у Вас такий гумор?

7. Дальневосточник

Д и я как раз - про это... Табачник - не в вакууме живет, и не один преподаватель говорит то, что говорит мой соученик.... Выходит - не даем возможности брать преподавателям взятки - однвременно снижая уровень подготовки абитуриентов... Я даже не знаю, что именно - хуже!
    Простите, но процесс выходит важнее цели....
    Знаете победителей олимпиад - за деньги? Пошутите тоже....

8. iso

iso Well-Known Member

Не вловив взаємозвязку. Рівень абітурієнта не залежить-бере викладач взятку, чи ні
    Ціль яка? абітурієнта - попасти у ВУЗ, чи ВУЗУ - отримати розумного студента? І тому так важлива процедура, яка б по максимуму відсікла вплив людського фактору на процес відбору (і абітурієнти і викладачі-також люди, і ніщо людське їм не чуже :dntknw:).
    Нажаль - це не жарт. Я не стверджую, що на вищі тури олімпіади попадають дураки, але ...:sad:

9. Ома

Ома Дуже важлива персона

Ще одного ректора викинули з посади:

• Подобається Подобається x 2
  10. Дальневосточник

Начните с #81 - и вниз...
    Не уловил всей глубины ее глубин... Выборы?!? ТАК они у нас перманентно идут...Фальсификации методом смещения ректора? В Донецке и Одессе?!? Я даже и не знаю, смеяться - или плакать от Лесиных заяв....

11. Ома

Ома Дуже важлива персона

Робіть, що хочете. Смішно - смійтеся.
    Якщо ви уважно слідкуєте, то це вже четвертий звільнений керівник університету.
    Смішно?

12. Дальневосточник

Да. Поскольку только и слышу - взятки-взятки-взятки....Считаете - ректорам (т.е. - первым руководителям, не сумевшим очистить свои университеты от взяточников) - надо талоны на усиленное питание выдавать? ;)
    Что опять не ТАК? Взятки - плохо. Увольнять - тоже плохо...
    Я вот - и не помню, кто был министром, когда мои дети поступали. Но - явно был лучше и этого - и его предшественника. Поищу в инете фамилию того министра...

Василий Григорьевич Кремень. Вот кого вернуть на царство в НиО
    Произошёл переход к 12-летней системе школьного образования.
    В школах введена 12-балльная система оценки.
    Начат эксперимент по внедрению внешнего независимого тестирования школьников.
    Вузы были подготовлены к присоединению к Болонскому процессу, которое состоялось в мае 2005 года.

Останнє редагування: 4 сер 2010
  13. Ома

Ома Дуже важлива персона

Ви дійсно вірите в те, що Табачник звільняє ректорів за хабарі?
    Тут вже смішно мені.
    Він же впроваджує систему хабарів. І впевнена, що на кожен ВУЗ є "разнарядка" зверху скільки вони повинні віддати після вступної кампанії.

• Подобається Подобається x 6
  14. Дальневосточник

Ах, вот как...За невыполнение "плана" думаете? Может - вообще "делиться" отказались? :hang1:

15. iso

iso Well-Known Member

Уважно перечитав. Такий вже я тупий - не знайшов взаємозвязку:scratch_one-s_head: . Погоджуюся із Сявичем щодо рівня знань учнів - "міняти треба підхід в середній освіті".
    Що ж тоді з міністрами робити?
    Щодо реформ Кременя - 12 річне навчання і 12 бальна система освіти- на мою думку був програшним варіантом. А про болонську систему-попитайте своїх колег викладачів...

16. smeet

smeet просто спілкуюсь

Про план Ви вгадали.У мене друг власник автозаправочної станції.Так от каже що з травня місяця провірки не припиняються.Кожен хто приходить називає таксу-300-500 доларів.Уявляєте 4 місяці постійних перевірок.І всфі відкрито просять гроші.
    В бюджетних організаціях розпочався повальний прийом в ПР.Приходить голова районного осередку і на лікарнянній конференції вручає партійні білети-і другим каже-ми не будемо церемонитьись як це робили оранжеві за малі прорахунки будемо звільняти нечленів ПР.Кожного тижня по 20-30 партбілетів вручають.Коли питаєш людину-ти що повірив в політику ПР-він відповідає-а куди діватись-жити якось треба,і робити треба виходу немає.Ніхто не хоче ,щоб його звільнили з роботи.о_О
    А на рахунок ректорів-план в Табачника такий-забезпечити голоси для ПР і для цього потрібно "вірних" ректорів поставити на місця,а вони свою роботу зроблять.

• Подобається Подобається x 5
  17. Ома

Ома Дуже важлива персона

Так сміятись, чи плакати?

18. Дальневосточник

Плакать.
    Прокуратура Запорожской области возбудила уголовное дело в отношении Ивана Аносова, депутата Запорожского областного совета, ректора Мелитопольского государственного педагогического , за получение взятки (ч.2 ст.368 Уголовного кодекса Украины) в размере 2000 долларов США. Об этом сегодня, 5 августа, сообщила пресс-секретарь прокурора Запорожской области Марианна Пискунова.
    - Взятка вымогалась и была получена за поступление абитуриента на бюджетную форму обучения, – отметила пресс-секретарь.

Как написали - литвиновец (не от пр) - значит - тоже политический....

19. Дальневосточник

На тернопольщине весьма оригинально решали проблему заработка денег для отправки наверх - не иначе как самому -Табачнику... ;)
    Співробітники відділу боротьби з міжнародними злочинними угрупованнями УБОЗ УМВС у Тернопільській області ліквідували міжнародний канал торгівлі людьми.
    За даними департаменту зв'язків з громадськістю МВС України, до складу злочинного угруповання входили шестеро осіб. Учасники угрупування - викладачі одного з місцевих вузів - налагодили міжнародні контакти з метою вербування студентів для заробітку за кордоном.
    Учасники злочинного угруповання вивезли за кордон 45 студентів, там передали їх іноземцю, який у подальшому примушував студентів працювати на чорнових і шкідливих для здоров'я роботах....

Не в те-ли акциях "антитабачник" ушлые тернопольские преподаватели (естественно - солидарные со своими студентами!) - вербовали "рабов на галеры"?... ;)
    P.S. вообще - интересно...Как Донбасс - ТАК - бандиты...А Тернополь - это-же "Cвобода"! Эту свободу желают распространить на всю Украину? Благодарим, еште её сами... :)

20. Svjato

Svjato Well-Known Member

Чистки ,чистки, чистки, чистки...
    Поки що політичні...

а де твій аватар? :)