Феєричні дурості Дмитрия Табачника

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Slav, 11 тра 2010.

1. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

Навіть найбільші злочинці і негідники комусь у житті здобили добро, хтось їх памятав милими і щирими, і за це любив. Прошу не сприймати це конкретно до цього випадку - це так, до речі

• Подобається Подобається x 1
  2. TesTanya

Є проект нових "Умов прийому до вузів на 2011р.:
    Весь текст є на сайті міносвіти http://osvita.ua/vnz/news/8804
    Ніяк не дадуть спокою теперішнім урядовцям те, що заслужено має підтримку суспільства - ЗНО, яке при такому проекті вже нічого не буде значити, а вирішальними будуть кількість грошей у батьків, щоб забезпечити "навчання на підготовчих курсах".

• Подобається Подобається x 5
  3. navav

navav Well-Known Member

А що ж ви чекали від ''клоуна і казнокрада''...

• Подобається Подобається x 4
  4. Svjato

Svjato Well-Known Member

---------- Додано в 20:37 ---------- Попередній допис був написаний в 20:29 ----------

То вони таки були російські? Нарешті свіжий погляд.

А Що це за лапша була, що це кращі кадри викладачів із східної України, яких "бепощадно" катували буржуазні націоналісти...???

Бо вчила мене одна така ...

• Подобається Подобається x 2
  5. - ЕГЭ, мягко говоря, имеет не 100% "поддержку общества". К тому же, не имевшие денег на подготовительные курсы наверняка сравняются с богатеями баллами "за особливі успіхи у навчанні", которых у папенькиных сынков наверняка нет?

Если же абитуриент особенных успехов в учёбе не проявил, то с какой радости он должен иметь равные возможности с точно таким же, но более-менее подготовленным к учёбе в ВУЗе на курсах?
    Все эти вопросы неоднозначны.

6. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

ТАК значит - за предшественника Табачника - министра Вакарчука - Луганщину определили в Россию??? Свежий взгляд, сказать нечего... Не зря, выходит,назначили Табачника, раз ТАКому учили нашу молодежь... :)

7. TesTanya

З такого допису роблю висновок, що Ви не маєте жодного уявлення про ЗНО, як проводять ЗНО. Якщо це не так, то прошу пояснити чому довіра до результатів ЗНО у нашому суспільстві найвища серед свіх сфер життя? ось приклад http://www.useti.org.ua/ua/news/548/
    Довіра підтвержується і результатами перших сесій у вузі
    Щодо балів за "за особливі успіхи у навчанні", то таке розпливчате формулювання дозволяє підставити все, що завгодно, в тому числі і "спонсорську допомогу для кращої організації учбового процесу"

• Подобається Подобається x 5
  8. Ома

Ома Дуже важлива персона

Точно. Це - пряма дорога до корупції.

9. Дальневосточник

Мы тут - вроде - об образовании.... О том, как "прежний" вел в Европу - а "нынешний" - назад, в СССР... ;)

ПОСТАНОВЛЕНИЕ ЦЕНТРАЛЬНОГО ИСПОЛНИТЕЛЬНОГО КОМИТЕТА И СОВЕТА НАРОДНЫХ КОМИССАРОВ СССР ОБ УТВЕРЖДЕНИИ ПОЛОЖЕНИЯ О ВОЕННЫХ КОМИССАРАХ РАБОЧЕ-КРЕСТЬЯНСКОЙ КРАСНОЙ АРМИИ
    Центральный Исполнительный Комитет и Совет Народных Комиссаров СССР постановляют: Утвердить Положение о военных комиссарах Рабоче-Крестьянской Красной Армии.
    Председатель Центрального Исполнительного Комитета СССР М. Калинин
    Председатель Совета Народных Комиссаров СССР В. Молотов
    Секретарь Центрального Исполнительного Комитета СССР А. Горкин
    ПОЛОЖЕНИЕ О ВОЕННЫХ КОМИССАРАХ РАБОЧЕ-КРЕСТЬЯНСКОЙ КРАСНОЙ АРМИИ
    1. Для политического руководства и непосредственного проведения партийно-политической работы в войсковых частях, соединениях, учебных заведениях, учреждениях и управлениях РККА Народным комиссаром обороны СССР по представлению Политического управления РККА назначаются военные комиссары.
    2. Военный комиссар и командир (начальник) несут полную ответственность за воспитание красноармейца и всего начальствующего состава в духе беззаветной преданности Родине и Советской власти и беспощадной борьбы с врагами народа…..

“Затверджую”
    Ректор __________ І.О.Вакарчук
    13 вересня 2010 р.
    ПОЛОЖЕННЯ
    про порадника академічної групи Львівського національного університету імені Івана Франка

1. ЗАГАЛЬНА ЧАСТИНА
    1.1. Головною метою роботи порадника є формування національно свідомої, фізично здорової особистості із притаманними їй цінностями сучасного українського виховання.
    1.2. Порадників призначають наказом ректора за поданням деканів факультетів для проведення індивідуальної і загальної виховної роботи серед студентів групи, з’ясування проблем студентів і надання їм можливої допомоги, контролю за навчальним процесом, оперативного інформування студентів про накази і розпорядження керівництва факультету та Університету, зв’язку з батьками студентів тощо.
    1.3. Порадником студентської групи має бути викладач, який користується авторитетом, відзначається високими моральними якостями, володіє педагогічною майстерністю та організаторськими здібностями і може забезпечити позитивний виховний вплив на студентів….

Желающие могут сравнивать.... :preved:
    http://www.mankurty.com/blog/?p=4623

• Подобається Подобається x 4
  10. - 1) потому, что это "людям понятно". Чем меньше "человеческого фактора", тем понятнее обычным людям критерий отбора, и тем более стандартным будет результат отбора (отсеиваются идиоты независимо от благосостояния их родителей и гении - независимо от мнения их преподавателей).
    2) Потому, что доверять и одобрять - не одно и то же. Если Вы не обратили внимание, то напомню, что согласно Вашей же ссылке почти треть работников ВУЗов и даже просто выпускников школ не одобряют ЕГЭ. При этом в вопросах интеллектуальных ещё никогда в истории большинство не определяло верный вектор, ибо интеллектуалом по определению называют человека, который умнее среднестатистического представителя "большинства" :)
    - это будет зависеть от воплощения. Как и всё. Сессии покажут.

11. TesTanya

На мою думку проти ті випускники, результати яких не дозволяють їм вчитись там, де ті мають бажання, а викладачі проти ті - які не змінюють своїх лекцій, чи стилю подавати матеріал з тих далеких часів, коли батьки теперішніх студентів самі були студентами, бо до мудрих студентів і викладач має готуватися!!!
    Сесії якраз і підтверджують результати ЗНО!!!

12. - какая связь? Им новые студенты претензии высказывают, что ли? :)))
    - я не знаю, коэффициент корелляции 0,522 это много или мало? Сравнения-то никакого не приведено. Может, раньше в полтора раза больше было? :dntknw:

Зато разброс значений коэффициента от 0,277 для физмата, 0,367 для инженеров до 0,639 для права действительно показывает, что ЕГЭ гораздо лучше подходит для зубрилок и "поддакивателей", которые ходят в отличниках на гуманитарных направлениях, и совершенно не подходит для дисциплин, в которых требуетеся глубокое понимание процессов.

13. TesTanya

У мене син - першокурсник (провчився ще навіть не місяць), а вже знаходить помилки на практичних з математики, бо не переписує тупо з дошки, а сам розвязує. Так він закінчив фізмат ліцей, на ЗНО з усіх предметів має більше ніж 193,5 із 200б (з укр. якраз і найнижчий результат, зате фізика 200 - один із 26 результатів на всю країну), але я його вже попереджувала менше ті помилки викладачу вказувати, бо якому викладачу сподобається, що студент мудріший за нього.

14. - что из этого следует? Это его ЕГЭ так хорошо "обучил"? :))) А, понял. Вас зацепило, что я сказал, будто ЕГЭ не даёт шансов гениям, а Ваш сын, понятное дело, в Ваших глазах им и является :) Нет, в данном случае под гениями имеются в виду люди, у которых некий перекос в мозгах. Сверхспособности в математике, к примеру, но почти ноль в других "зачётных" предметах (как правило им это просто неинтересно).

15. smeet

smeet просто спілкуюсь

Якщо чесно,то не бачу в цьому нічого поганого.Коли вчився я то у нас була така людина- вона називалася куратором групи.Коли вчилися мої діти,таких кураторів не було і це булодуже погано.Поясню свою думку.Фактично вступають у ВУЗ фактично вчорашні діти.Вони залишаються сам на сам з великим містом,з його позитивами але нерідко і з його негативами.Батька або матері близько немає от і інколи попадають під вплив інколи не дуже бажаний ці фактично ще діти.Живучи в гуртожитках вони фактично ніким не захищені.Якщо захворіє,то може там і померти-нікого до них немає діла.Мій син лежав з температурою 40 і швидка як чула,що в гуртожиток,то так і казала не приїдемо.Скільки тих дітей б"ють н вулиці гопники-за них немає кому заступитися-батько тне поїде за тисячу км бо побили сина.Викладачі перестали ходити в гуртожиток,а там процвітає наркоманія-нікому до того діла немає-бо наркотики кришують самі знаєте хто.Отож,якщо в студентську групу призначать такого собі "татуся" або "матусю".Нехай їм доплачують в зарплаті,але вони знають,що вони всетаки не фізики математики і хірурги-вони в першу чергу вчителі,які повинні вчити не тільки бути спеціалістом але і бути людиною.Не треба все огульно заперечувати,що було при СРСР.Хороше потрібно перенести і в нашу державу,забравши ідеологічне нашарування.

16. Дальневосточник

Согласен - если бы не вот это -
    Головною метою роботи порадника є формування національно свідомої...
    Почему и всплыло воспоминание о комиссарах... :)

17. TesTanya

В деяких вузах і зараз є куратори груп, в обовязок яких входить в тому числі і обовязкове попередження батьків про якісь проблеми що стосуються не тільки учбового процесу, і попередження про несвоєчасну здачу іспитів чи курсових, які автоматично ведуть до виключення з вузу (бо до батьків може доходити тільки часткова чи викривлена інформація).
    Моїй співробітниці після кожної сесії приходить лист з оцінками, місце в рейтингу групи і по спеціальності (за рейтингом набирають після бакалаврату в магістратуру чи спеціаліста), чи буде стипендія і часом інша інформація. Якраз куратор групи займається таким повідомленням батьків про результати навчання їхніх дітей. Телефон куратора є у всіх батьків, як і у нього телефони батьків з тої групи

---------- Додано в 16:29 ---------- Попередній допис був написаний в 16:20 ----------

З чого зроблений такий висновок мені незрозуміло. Я мала на увазі інше: тільки результати ЗНО і дали можливість розумним учням вибирати вуз, бо наша родина на "курси", купувати відмінний атестат (бо дійсно не всі шкільні предмети на одному рівні в оцінках) чи ще якісь підстраховки грошей немає. Саме такий досвід моєї родини дозволяє мені говорити, що ЗНО - це на даний момент найкраще для вступів до вузів.

Останнє редагування: 23 вер 2010
  18. smeet

smeet просто спілкуюсь

Так це калька з "коммунистическая сознательность" невже забули?;)
    Може зараз і є але моїх двоє,вчилося без кураторів.Син в гуртожитку медінституту УАНМ мало не вмер з високою температурою і нікому до цього не було діла.

19. - Дальневосточник как раз об этом Вам и пытался напомнить. Но почему-то думал, что Вас это смутит :pardon:
    - Ну, а этот вывод из чего? В технические ВУЗы способному парню всегда было поступить нетрудно. Учиться там намного тяжелее. Вот пошёл бы Ваш сын на "международные отношения" какие-нибудь, (или на то же правоведение в престижный ВУЗ) я бы не спорил, там ЕГЭ единственный способ обойтись своими силами :))) Придётся им штат расширять, да аудитории перестраивать, не иначе... :)

20. smeet

smeet просто спілкуюсь

А чому це мене має бентежити.Я не впевнений що цей наказ писав сам Вакарчук,але якби і Вакарчук,то я б теж не дивувався.Він продукт свого часу.Такі самі циркуляри він писав або читав ще 25 років назад,тільки тоді була не Україна а СРСР.Такі люди інший циркуляр не напишуть,бо інакше не вміють.Міняються акценти а форма і зміст ті самі.

а де твій аватар? :)