Феєричні дурості Дмитрия Табачника

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Slav, 11 тра 2010.

1. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Матiр Божа! Сорок бочек арестантов... :)
    Полный набор галицийских страшилок. Скажите - а я разве реву-ревуче, что мало русского языка в Галиции? Или - хоть раз заинтересовался - а какие там программы транслируют во Львове? Или Луганские депутаты этим озаботились? Нет, а вот галичанам - просто свербит - на каком языке говорят в Луганске, какие тут школы и что смотрят по ТВ. Я уж не знаю - что имеет в виду шановний говоря о бандитских законах - но заказные убийства, убийства на рассовой почве происходят как раз в Галиции. Вот где рассадник теперь - а не Донбасс. Хорошо видимо несчастных тернопольцев - заваленых под руководством "свободы" мусором - пугать Донбассом - вот ща прийдут донецкие бандиты! - поэтому сидите тихо - нюхайте горы мусора.... :)))

• Подобається Подобається x 3
  2. smeet

smeet просто спілкуюсь

Ні,якщо не брати до уваги,що ті самі літуни,на свою голову навчені,бомбили потім всі російські і українські міста і гинули люди.Так що це не рахується -по-Вашому.
    А тепер про Бандеру.Я собі це представляю так.Якщо мені треба побити когось,хто від мене сильніший,я прошу допомоги в когось,хто сильніший за мене.Тоді ми разом йдемо і б"ємо того сильнішого.Але коли я бачу,що мій союзник,замість того,щоб помагати мені,починає скажімо брати в мене щось моє,я тоді перестаю бути з ним союзником і стаю його ворогом.Точно так сталося з Бандерою.Він хотів побороти Сталіна за допомогою Гітлера і це нормальна світова практика.Сталін певний час також мав Гітлера союзником. Але коли Бандера побачив,що в плани Гітлера створення незалежної України не входить,він з союзника став ворогом Гітлера.Ось і все -звичайна собі міжнародна політика і більше нічого.

• Подобається Подобається x 2
  3. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

:wacko: Донецкие украинцы потрепают от окупантов ..... мокали парабатили Херсонщину ... может всетаки приедете на историческуб родину? походите с людьми пообщаетесь, не ??? или по Халивуду будем судить ??? так у меня таки новость, во Львове тоже оккупанты, в горсовете сидят взятки дерут, дворцы строят - и грабят, грабят, грабят - вот ведь сволочи, правда все в вышиванках ходят, но то наверно маскировка ????

---------- Додано в 14:43 ---------- Попередній допис був написаний в 14:40 ----------

не так, и для муравья весь остальной мир крутится вокруг него, а на самом деле так - Я хочу ослабить сильного врага, посылаю резидентов, организовываю обучение будущей элиты национального движения , правда национальность мне его нужна только как средство для борьбы с сильным противником, я так уже делал в Чехословакии ... и вот вам нате Патриотичные силы ....

---------- Додано в 14:44 ---------- Попередній допис був написаний в 14:43 ----------

Бандера не представлял никакой народ в реальности чтоб он там не декларировал .... полит силу - да, как партия - да но не более ..

• Подобається Подобається x 1
  4. Дальневосточник

Мы все-же говорим о разных вещах. Одно дело военно-техническое сотрудничество, которое в будущем сказалось на самих учителях (в этом смысле - мало что меняется - вспомним гамерикосов и цру-шного агента Усаму или гамериканскую помощь талибам) - и помощь оккупантам - когда они уже пришли на твою землю. То, как вели себя ОУН - это все равно, что в 41-42 годах в Липецкой школе продолжали бы готовить летчиков для люфтваффе - в самый разгар боев на подступах к Липецку. Согласитесь - полная дурня. А вот то, что практически до 44 года - полного изгнания немцев с Украины - ОУН сотрудничала с оккупантами (даже после того, что еще в первые дни немцы дали явно понять - никакой "незалежностi" - не будет!) - считаете добросовестным заблуждением....
    Я с Вами соглашусь - создание военно-политических союзов, блоков - нормальная международная практика. Но ТАКой союз понятен лишь до тех пор, пока не захвачена твоя земля. После этого продолжение союза с оккупантом (или - нейтралитет) - существенно меняет окраску союза - на оккупанта и 5-ю колонну, помогавшую оккупанту захватить твою землю... Видите - как оно выходит? :)

5. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

До 41 і після 44 дехто спіробітничав з іншими окупантами - дикими, жорстокими і звіроподібними. Набагато гіршими ніж німці. Я маю на увазі по відношенні до нашого народу.
    То що з ними накажете робити?

• Подобається Подобається x 3
  6. Дальневосточник

Намного? Насколько - намного? Знаете - за 4 года войны с немцами погибло более 20 миллионов - за все годы правления джугашивли - на порядок меньше. Это - не оправдывает кровавого грузина нисколько, но и говорить, что гитлер меньшее зло - удивительное явление. Хотя - объяснимое - ведь в противном случае как пояснить, что галичане держали руку душегуба? :)
    Что делать? Ну уж точно - не героизировать. ;)

7. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

По-перше, ваш письменник Солженіцин дає цифру 80 млн загиблих з 1918 по 1956 рік. Я не знаю, скільки з цього числа на "совісті" Сталіна а скільки на "совісті" Леніна.
    По-друге, я писав, по відношенні до нашого, тобто західноукраїнського народу.

• Подобається Подобається x 4
  8. Дальневосточник

В феврале 1954 г. на имя Н. С. Хрущёва была подготовлена справка, подписанная Генеральным прокурором СССР Р.Руденко, министром внутренних дел СССР С.Кругловым и министром юстиции СССР К.Горшениным, в которой называлось число осуждённых за контрреволюционные преступления за период с 1921 г. по 1 февраля 1954 г. Согласно справке, всего за этот период было осуждено Коллегией ОГПУ, «тройками» НКВД, Особым совещанием, Военной Коллегией, судами и военными трибуналами 3 777 380 человек, в том числе приговорено к смертной казни 642 980 человек, к содержанию в лагерях и тюрьмах на срок от 25 лет и ниже — 2 369 220 человек, к ссылке и высылке — 765 180 человек
    По оценкам демографа Анатолия Вишневского, основанным на имеющихся архивных данных, в 1930—1953 гг. было депортировано не менее 6,4 млн человек (включая раскулачивание, депортации по национальному признаку и др.

То-же самое - не героизировать. Насколько я понимаю - в состав Вашего западноукраинского народа входили и евреи, и поляки... Я выше привел статью о Львовском холокосте. О волынской резне поляков - Вы тоже, я думаю, в курсе. ТАК что - не героизировать.

9. Defender

Defender Well-Known Member

А Вы учились, или преподавали в советской школе?

10. -

11. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

12. -

13. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

Гарний метод самоствердження хтось вибирає...Як це стосується теми освіти і осіб у освіті?

14. Сторонников раздельного обучения мальчиков и девочек, по крайней мере до определённого возраста, пруд пруди. Но даже доводы сторонников совместного обучения базируются на естественных РАЗЛИЧИЯХ мальчиков и девочек (и уравновешивании их таким образом). Подумайте, касается ли это образования. Ну и о самоутверждении, ессно, продолжайте :)

15. smeet

smeet просто спілкуюсь

Ви хоча б почитайте так для загального розвитку біографію.С.Бандери,коли він починав і де .ТОді коли він починав в Галичині Гітлером ще і не пахло.Бандера зайнявся політичною діяльністю в основі якї була боротьба за незалежність України,в 19 років, а Гітлер після стількох років поневірянь,алкоголізму і волоцюжництва в 30 років.Бандера народився і проживав на окупованих поляками українських землях і свою боротьбу розпочинав проти польських окупантів.
    Народився в с. Старий Угринів Калуського повіту на Станіславщині (тепер Івано-Франківщина) в родині греко-католицького священика.Як бачите він не приїхав з Росії,з Польщі і ні з Гамерики,як ви любите писати,він був представником свого народу,і не ховався на печі(як на мене вже цей факт заслуговує поваги) а активно боровся проти окупантів,спочатку проти одних(поляків) потім проти інших СРСР.Скажіть будьте добрі Ви особисто кого більше поважаєте,тих хто йшов на фронт і воювали проти гітлерівців, чи тих хто в тилу насилував жінок тих хто пішов на фронт.
    Помиляєтесь шановний,читайте документи: "6.7. 1941 Б. був заарештований окупаційними властями і після відмови скасувать акт відновлення Української держави ув'язнений у концентраційному таборі Саксенгаузен. У цей же час брати Б. були кинуті до німецького концтабору Освенцім, де загинули в 1942. "
    Я так не казав,вони одне другого варті-що Сталін що Гітлер,я вважаю що вони абсолютно одинакові.

16. Дальневосточник

Нет шановний! Я писал ОУН - а не Бандера. Ведь и Вы - приводя в пример летную школу не имели в виду, что сталин учил летать. ОУН - большая организация - и я приводил пример выше - из современного украинского учебника истории - о или отказе сотрудничать - или сотрудничестве, но с "оглядкой"... Это - никак не похоже на запеклу боротьбу за свободу
    Повторю - оба душегубы, но гитлер принес бед много больше. И это - не только мое мнение - ТАК думали и другие участники антигитлеровской коалиции - и Гамерика, и Великобритания, и Австралия и Франция - и многие другие. Это - не обеляет сталина - но и не ставит знака равенства. Опять отошлю к соей ссылке на Львовский холокост - это ведь тоже - злодеяние. Если подходить с Вашей меркой - то и ОУН-Б следует поставить рядом с гитлером и сталиным.

17. Lady Vesna

Lady Vesna Батярка

Так-так...Говорили про теперішню політику Міністерства освіти і Табачника,а перейшли на стандартну перепалку типу "хто прав-хто не прав".Мда...

18. smeet

smeet просто спілкуюсь

На початку 1942 року ОУН та створена нею УПА перейшли до збройної боротьби проти нацистських окупантів.
    Петро ЧЕРНЕГА, доктор історичних наук, завідувач кафедрою етнології Національного педагогічного університету ім. М. Драгоманова
    http://clipnews.info/newstopic.htm?id=14153
    у 1941—1943 рр. у Бабиному Ярі було розстріляно 621 члена ОУН і серед них відому українську поетесу Олену Телігу разом з чоловіком.
    22 червня 1941 р. з нападом Німеччини на СРСР на радянсько-німецькому договорі про ненапад був поставлений хрест. У перші дні війни, за свідченням документів, шокований наступом німців, Й.Сталін готовий був запропонувати Гітлеру новий Брестський мир, В.Молотов через болгарського посла звертався до Берліну з пропозицією про припинення бойових дій. Радянське керівництво готове було віддати нацистам Україну і Білорусь. Проте Гітлер на тлі швидкого просування німецьких військ відкинув ці пропозиції.

Для українців розпочалися нові випробування. З УРСР на Схід вивозилися матеріальні і духовні цінності, установи і підприємства, люди. Було евакуйовано 3,5 млн. громадян України, вивезено обладнання 550 найбільших підприємств. За вказівкою радянського уряду і партійного керівництва все, що не могли евакуювати, знищували: устаткування фабрик і заводів, техніку колгоспів і радгоспів, палили зерно тощо. У виступах керівників держави у червні і липні 1941 р. йшлося про створення зони “спаленої землі”. Тривалий час замовчувалося те, що не завдяки німцям, а саме радянському керівництву було знищено Дніпрогес у Запоріжжі, хлібокомбінат разом з робітниками у Дніпропетровську, вулицю Хрещатик та електростанцію у Києві, затопили приморські квартали разом із мешканцями, а поранених червоноармійців скинули у море разом із санітарними машинами в Одесі, зруйнували або затопили шахти у Донбасі. Цей перелік дій комуністів при відступі можна продовжити.Події червня 1941 року поставили під сумнів “вітчизняність” цієї війни, ентузіазм і монолітність цивільного населення щодо оборони “соціалістичної вітчизни”, виявили розкол у суспільстві. Щонайменше можна виділити такі суспільні групи: ті, хто через різні обставини воював у складі Червоної армії; ті, хто не хотів повернення комуністів і відкрито протистояв їм, і так звана “мовчазна більшість”, яка змушена була пристосовуватися до будь-яких режимів аби вижити. Радянське суспільство було зтероризоване і роз’єднане. Більшість цивільного населення не бажала вести боротьбу з німцями, чекала визволення від комуністів і намагалася прилаштуватися до окупаційного режиму.30 червня 1941 р. провід ОУН(б) таємно від німецького керівництва прибув до Львова й оприлюднив Акт відновлення Української держави під егідою Німеччини. Був створений уряд на чолі з Я.Стецьком. Це не була акція колаборантськи налаштованих українців-державників, а віддзеркалення ситуації, що склалася у суспільстві. Німці відреагували швидко. Керівництво ОУН і уряду було заарештовано і відправлено до Берліна. Там від них вимагали публічно відмовитися від Акту. Так і не дочекавшись цього,С.Бандеру, Я.Стецька та декількох інших керівників ОУН запроторили до концтабору Заксенхаузен. Вони перебували там до 1944 р. Після кількох масових арештів та розстрілів у вересні-грудні 1941 р. ОУН(б) пішла у підпілля."
    Вважається, що у жовтні 1942 р. формування повстанської армії було завершено. Командувачем УПА став Дмитро Клячківський (Клим Савур). Почалося військове протистояння з фашистами, польськими збройними загонами. Восени 1943 р. УПА очолив Роман Шухевич (Тарас Чупринка). Східна Галичина, Волинь і Полісся були районами найбільшактивних військових дій армії. За німецькими даними у листопаді 1944 р. УПА нараховувала близько 60 тис. військових, українські історики називають цифру у 80-100 тис. У складі армії воювало понад 80 чоловік із Сумщини. В міру просування на захід Червоної армії УПАпереходило від протистояння з німцями і поляками до боротьби з радянськими партизанами, радянською владою і загонами НКВС. У 1944 р. утворилася Українська головна визвольна рада як координаційний військово-політичний центр, що об’єднував сили, які виступали за українську незалежність.
    Історія України

Лекція 8
    Україна у роки Другої Світової війни (1939-1945)http://sumdu.telesweet.net/doc/lections/Istoriya-Ukrayini/33200/index.html

19. Дальневосточник

Вот читаю - и удивляюсь... Пан Шухевич возглавил УПА лишь после того, как немцы расформировали руководимое им полицейское подразделение - воевавшее в Белоруссии против местных партизан (видимо - там была передовая линия противостояния захватчикам, оккупировавшим Украину...) Далее- пишете 100 тысячная армия? И что она делала - когда вокруг немецкие оккупанты? а вот что -
    З наближенням лінії фронту до підконтрольних УПА районів її керівництво спочатку вирішило зайняти позицію невтручання в протистояння між вермахтом та Червоною армією. У цей час ставка робилася на збереження і зміцнення своїх сил, вичікування слушного моменту для вирішального удару. З огляду на це, очевидно, і слід сприймати укладення угоди про ненапад у липні 1944 р. між невеликою частиною УПА, що перебувала в горах на німецькому боці фронту, і вермахтом. Проте це були не союзницькі відносини, а вимушені кроки обох сторін. Німеччина вже не мала ілюзій щодо українського руху, про що вказано в одній з інструкцій головного штабу вермахту: «З огляду на... ненадійність, не може бути й мови про якісь спільні дії з УПА з подальшою метою. УПА... відмовляється воювати на боці німецького вермахту».... Храбро сражались за незалежність сидя по схронам - під проводом Української головної визвольної ради - как Вы видите... Готовились для главного удара - но не по немцам - надеюсь - это уже понятно?

20. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

гораздо интереснее почитать где он взял и у кого оружие и подготовленные кадры ...
    ничего не имею против деятельности Бандеры против поляков именно потому то он и стал фигурой в играх немцев ...
    в общемто без особых возражений, но в своей борьбе против советских окупантов он для меня лично - пособник фашистов (впрочем без знака абсолюта) народ он мог представлять только в своем мнении, никто его на сие не делегировал ... в это же время большая часть его народа воевала с фашистами а некоторая часть и с бандеровцами .... но опять же это ничего не меняет по сути, западная Украина на мой взгляд вправе считать Бандеру своим нац. героем я против того что он герой всей Украины ...

вот про тыл это как раз к бандеровцам больше всего подходит ...
    Сравнивать Гитлера и Бандеру - все равно что Ниагару и смыв в туалете, если отбросить кровавости и бесчеловечность то Гитлер это историческая фигура рядом с которой Бандера (пардон) и рядом не сидел ...

такое ощущение что автор сие сравнивает с чуть ли не кражей .... во дает ...

а де твій аватар? :)