федеральний устрій

Discussion in 'Політика і політики' started by duncan, Oct 7, 2008.

?

федеральний устрій України мені...

1. ... подобається!

10 vote(s)
    25.6%
  2. ... не подобається!

22 vote(s)
    56.4%
  3. ... до одного місця!

4 vote(s)
    10.3%
  4. ... незрозумілий!

3 vote(s)
    7.7%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Форум - не Верховная рада, и что бы мы не писали, и как бы не голосовали - это скорей мнение, а не решение. И я придерживаюсь того же мнения - сейчас это совершенно не "Фтему" :) Однако, не видеть, я бы сказал, своеобразия в быте, обычаях, языке - в областях Украины - может только слепой. На мой взгляд - не пытаться навязать другим свою самобытность, сохранить ее - и при этом избежать противостояний между областями - это вполне под силу федерации. По примеру той-же Германии. Так что это не просто "клацанье" - а вполне оформленная точка зрения. :)

• Подобається Подобається x 3
  2. duncan

duncan батяр з личакова Staff Member

вибачте, ви навели приклади, але хіба ви не бачите, що Україна саме така країна і є?...
    Українські землі завжди розвалися по-своєму, точно так само, як і німеція, про яку ви згадали....

• Подобається Подобається x 1
  3. Городецький

Городецький Well-Known Member

Аж ніяк не так само! Спочатку там утворилися держави, а вже потім Бісмарк позганяв їх до купи. З'єднання УНР з ЗУНР дуже кволо схоже на німецький приклад. ...

4. duncan

бісмарк?...
    а може гітлер?...
    за аналогією зі сталіним....

5. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Давайте тогда не забывать, что в то-же время была еще и Донецко-Криворожская республика. И она - не соединялась с УНР и ЗУНР. Так что - вполне схоже с Германией.

• Подобається Подобається x 2
  6. duncan

а гуляйполе, а холодний як?...
    це ж абсолютно різні політично-суспільні утворення!...

7. Bogun

Bogun Well-Known Member

Серед істориків, я знаю жарт ходить. Що кожне село в Україні, колись було столицею якоїсь держави.

Але вони існували не довго.

8. Ewgen

Ewgen Member

Украина не такая. То что половина страны говорит на русском языке (покорный слуга в том числе) - это еще не значит, что она имеет признаки федеративной формы государственного устройства. Есть десятки стран с разными языками, но они не считают себя федерацией, т.к. считают себя единым народом (во всех смыслах).
    То что происходило в США, Германии, Австрии, Бельгии, РФ - это исторически сложенная федерация. Натуральная. Природня.
    А то, что предлагается Украине сегодня, так это уничтожение государственности.

Давайте не забывать, что был СССР. Ага.
    А еще были Западно-Украинская республика, Одесская республика, Советская Социалистическая Республика Тавриды, Украинская Народная Республика.
    Все это произошло после развала империи. Сепаратизм возникает в последствии ослабления центральной власти и общей анархии на местах. В случае с Украиной в начале 20 века - это было давление Москвы. Сегодня история повторяется.

Last edited by a moderator: Oct 17, 2008
  9. WAW

WAW Well-Known Member

Угу. І ще пара сумних жартів. Де два хохла - там три гетьмана. Де хохол - там партизан, де 2 хохла - партизанский загін, 3 хохла - партизанский загін з двома зрадниками і одним стукачем.

10. duncan

не можу з вами погодитися...
    пощастило чути мову і оцінити поведінку людей з різних місцевостей України...
    є таке поняття, як ментальність, так от вона суттєво відрізняється в різних місцевостях...

11. Ewgen

Ewgen Member

Я тоже был в разных регионах страны. От Львова до Луганская, от Чернигова до Ялты.
    По сути, мы все одинаковы, что русский, что белорус, что сами украинцы в внутри страны. Все хотят добра, хорошо жить, воспитывать детей, честно работать... В остальном, многое зависит от воспитания.

12. duncan

тільки в одному місці до батьків звертаються на "ви", в іншому на "ти"... :)

13. Ewgen

Ewgen Member

Это уже риторический вопрос :)

14. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

УжОс!!!:eek: Шо робить? :confused:

15. WAW

WAW Well-Known Member

Угу. Как в том анекдоте: А ти приїхав, та "Здравствуйте папа!"

Впрочем, повод для разделения не менее актуальный, чем у Лилипутии с Блефуску.

16. duncan

джонатана свіфта я також читав, у молодших класах школи....
    тільки ви читали трошки неуважно: там не було жодного слова про федеративний устрій, в якому кожна частина федерації має права... ;)

я вважаю, що про централізацію говорять ті, кому потрібен "сильний правитель"....
    мені такий правитель нафік непотрібен, мені дайте свободу..

нагадаю: львів в Україні перший отримав магдебурзьке право -- право самоуправління....

невже ми не можемо без "вказівки згори", щоб жити так, як подобається?

17. Ewgen

Ewgen Member

А вы думаете, что поменяв форму государственного устройства обретете бОльшую свободу? Будут те же яйца только вид с боку.
    Если каждому региону дать власть (даже подконтрольную), то власть просто купят с потрохами местные криминальные структуры. В итоге, вместо одного уголовного Киева, будут десятки князьков-уголовников. Будет легче?

18. WAW

WAW Well-Known Member

Ну, може й неуважно. А ви неуважно читаете форум. Я же не писав про федералізацію, а писав

І в самому початку гілки казав, що на Україні федералізація - це перший крок до розвалу.

19. volk

volk Well-Known Member

Еге ж, на цьому різниця і закінчується... Золоті зуби - гола дупа. В лице "Ви", а за очі "моя стара", чи ще гірше.

От в тому-то і біда, що виходить, що самі собі господарями бути не можемо. Бо кожнен робить лише те, що йому подобається. Я це роблю на рівні родини, мер - на рівні міста, уряд - на рівні всієї України. А це називається розбещуватися. В цьому плані вся Україна єдина й неповторна, а головне - одностайна! Ну, а наслідки відомі, - маємо те, що маємо...
    Ну а дурню що федералізація, що централізація, що каналізація, - вшистко єдно, все одно голову розіб'є.

Last edited: Oct 16, 2008
  20. рівнянин

рівнянин Well-Known Member

Зустрілись два єврея:
    -Абрам! У тебя дім є?

-І в мене є! Давай і Мойші допоможемо збудувати.

Зустрілись два хохла (не можу назвати їх українцями)
    -Петре! В тебе клуня згоріла?
    -Так!
    -І в мене згоріла! Давай ще й Степану спалимо!

Я розумію, що це гумор, але доля істини в ньму є. І не мала. Поки ми свої мізки не перебудуємо нам ніяка федерація-консолідація-анархізація не допоможе! Розділимо країну по хатинах, ми й у своїй хаті будемо шукати москаля (жида, ляха...)

• Подобається Подобається x 3
Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)