Фаріон в дит.садочку - Лізи повинні лизати ?

Тема у розділі 'Що у світі чути', створена користувачем Deus igrok, 20 лют 2010.

1. - с учетом того, что Жирик всё время разнонаправленные перлы выдаёт (непоследовательное трепло), это значит лишь, что пофигистов в России больше, чем напрочь отмороженных (неосторожных) нациков на Украине.

Не скажу, что это хорошо, но наоборот - было бы хуже.

2. Чупага

Чупага Well-Known Member

Демагоги вещают то что должно быть в гармонии с со стихийными идеями "революционных масс" тобто нравится плебсу.
    Америку или НАТО обругать , Милошевича одобрить; жидов и мацкалей зацепить. Есть на поп тему спрос будет и предложение.Имена демагогов не важны.
    Варианты для западных демократий- исламская угроза, глобальное потепление, исчезновение озонового слоя или метеоритная угроза .
    Основная идея старший козёл в кепке , каске или папахе не даст вам пропасть.

• Подобається Подобається x 4
  3. - но способности у них разные :)))

• Подобається Подобається x 2
  4. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Олю, не шуміть. Біда не в тому шо вона пояснює, а в тому як вона то робить. То ж маленькі діти. Якби мені в тому віці сказали шо моє їмя чимось повязане з лизанням то мене б потім діти висміювали до кінця школи. Діти такі є. Вони троха злі в тому плані бувають. І я би ходив зі сльозами дордому і просив батьків шоб вони мене назвали хоть Гондурасом, аби не так як мене Фаріон спаплюжила.

Вона ж не пішла дітям пояснювати, а показуху ішла робити.
    А то шо вона неадекватна то ясно вже хоча б з її відношення до блондинок.
    Таких не то шо до дітей, до студентів хз чи пускати можна.

• Подобається Подобається x 18
  5. Даяна

Даяна Well-Known Member

Фаріон у цьому питанні я не підтримую, а от стосовно того, що ви написали - там інша причина. У православній церкві є святий Сергей Радонєжський (а святого Тараса немає). Згідно з церковними вигадками священики охрищують іменами святих своєї церкви. Мама розповідала, що особисто мене греко-католицький священик відмовився охрищувати ім'ям грецького походження, сказавши, що "це ім'я не нашої церкви".
    А українцям також порадите ставитись до російських властей під впливом вражень від російських політиків ...надцятого рангу? Чи просто знайшли зручний привід для такої демонстрації протесту?

• Подобається Подобається x 6
  6. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

http://zik.com.ua/ua/news/2010/02/22/217912
    Термін відповіді Генпрокуратури спливає 3-го (може 4) березня. Чекаєм.
    У кожного свій розум...

7. :nea: пофігісти не ходять голосувати - їм пофіг

• Подобається Подобається x 1
  8. Speedo78

Speedo78 Well-Known Member

Ця, як ви дозволили, собі виразитися "к*рва", між іншим, є депутатом ЛОРади, а ще й викладач в університеті! Проста базарна баба на таку посаду не потрапить...
    А ви, стидаюся спитати, ким працюєте? Може ви заступник Шрамов"ята в Стрию? Чи, може, викладач якогось коледжу (бурси)? Та ні, не схоже. Ви проста форумна балалайка. Але вважайте, Стрий, хоть і маленьке місто, але дуже свідоме і патріотичне (куди там Львову), можуть і трохи повчити за такі слова, так сказати, вихованню... За свої слова, хоть інколи треба відповідати. Тим більше, якщо це стосується честі слабкої статі!

Я хоть і не є прихильником "Свободи" чи їх ідеології, все-таки дуже поважаю пані Ірину. Хоча в дитячому садку, вона вже, чесно кажучи, троха "загналася", ну нічого. Зато весело. Буде, такий собі "Український Жирік в спідниці". А то вітренчиха собі і не таке дозволяла. Ірина, хоть в правильну сторону "тягне" :)

9. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Ви погрожуєте йому? І про яку "честь слабкої статі" ви говорите? Знавісніла тітка зайшла в дитсадок і запропонувала дитині забиратись з української землі, бо у неї "не таке" ім"я?

Це дикунство. Воно добре відоме історії, і призвело до великої кількості жертв, в тому числі і з української сторони. Ви готові культивувати ЦЕ знов? Цим ви намагаєтесь захистити Україну і українську мову? :dntknw:

• Подобається Подобається x 9
  10. КривоРожец

КривоРожец Well-Known Member

По-перше, з іншого боку діти себе і своїх "колег" теж мають право називати як їм подобається.
    По-друге, не треба бути ідіотом по житті, і виконувати всі накази.
    По-третє, ви тільки підтверджуєте свої постом, що яке у нас "дурнувате" МО.
    Пробачте, за деяку грубість.

---------- Додано в 02:07 ---------- Попередній допис був написаний в 02:00 ----------

Скільки можна на когось озиратися?

11. Та я вас прошу, були б тільки гроші і зв'язки. :yes:
    Чи ви думаєте, що серед викладачів не трапляються при:cesored:ки?

Ага, в дуже правильну. Особливо коли відверто каже дитині, що їй треба забиратися з України.

• Подобається Подобається x 7
  12. Speedo78

Speedo78 Well-Known Member

Та, Боже борони, погрожувати. Я вас прошу. Просто попереджаю.

Ну то й що? Можуть і з нашої сторони "монстри" бути типу вітренчихи, чи Жиріка, нє? А що, москалям можна, а нам ні ;)

13. hrobak

hrobak Well-Known Member

а чому ми маємо наслідувати їх в поганому, чому не перейняти в іншої нації щось хороше, га? чи так - аби щось?

• Подобається Подобається x 3
  14. -

15. volk

volk Well-Known Member

Та справа не в тому. Мене обурює те, що депутат і відома людина дозволяє собі відриватися у дитсадку на дітях. Нехай би вона це в лице батькам цих дітей заявила. Нехай би вона наїзджала на комуністів і соціалістів у В.Р. Таке відчуття, що в тих великих патріотів осиковий кіл в одному місці болить, і вони як нарвані кидаються зі своїми бздурами на того, хто слабший. От чому на неї до суду не подали?
    А то людина "дуррю мається". І для чого потрібна кафедра укр. мови у технічному ВУЗі? Мову треба в школі вчити.

16. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Піднята Орисею, чи то пак, Яриною Фаріон проблема - дуже навіть актуальна і потрібна.
    Культура мови має одним із своїх підрозділів культуру звертання. Граматично правильно звертатися: пане Романе, пані Ярино, Михалику, Мишку (а не "Міша"), Тетянко, Світланко (а не "Свєта"), Сергійку (а не "Сірожа") і т.д. Це дуже поважна мовна проблема, прогалина в культурі мовлення можна сказати, і Фаріон велика молодець що її порушила.
    А от питання "моди на імена" народжених в Україні дітей - це питання тільки і лише моди. Якщо комусь хочеться відродити давні українські імена, що давалися по святкам (Феодосія -баба Федося, Параскева - баба Параска, Пелагія -баба Палажка, Таїсія - баба Тайка, Капітоліна - баба Капітолька, дід Уліян, дід Касіян - так моїх знайомих бабць і дідусів в селах і містечках на Поділлі, названих формально за святками, неформально звали люди, і це є "суто народна мова звертання, сама що не є "наша, українська") - то будь ласка, справа смаку і бажання збереження автентики. А головне - права кожного громадянина на вільний вибір імені дитини.
    І тут "працювати" слід лише з батьками.
    А от у частині культури звертання і утворення зменшувальних кличних форм треба розмовляти і з батьками і з дітками. А чому ні? якщо пояснити хлопчику що він - Дмитрик, то він і батькам вдома пояснить що він не "Діма" чи "Дімочка", а "Дмитрусь".

• Подобається Подобається x 2
  17. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Проблема повинна бути культурологічною, філологічною, але не політико-спекулятивною. Пані Фаріон закликала порушити Конституцію («пакувати валізи і їхати в Московію»).

Ст.24:
    Громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом. Не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками.
    Ст.25:
    Громадянин України не може бути вигнаний за межі України або виданий іншій державі.

Тепер вороги демократії мають ще один, і дуже вагомий аргумент, душити демократію в своїх країнах.

• Подобається Подобається x 7
  18. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Та всьо правильно. Вона вроді і хорошу справу затіяла. І оті наклейки з "як правильно" в маршрутка то дуже добре.
    Але ж треба якимись нормальними методами.
    От недавно говорив на ту тему з другом. Йому по роботі приходиться з дітьми спілкуватися. Він тоже дуже болєзнєнно ставиться до неавтентичних імен. То шо він казав - шо коли він почав звертатися до дитини не скорочено а так як по українськи і красиво то з часом і інші діти почали так звертатися і всі в результаті щасливі. Він - бо свого добився, дитина - бо кличуть унікально і красиво. То ж певно дитині приємно коли її кличуть наприклад не Ліза, а Єлизавета. То ж так ніби дуже з повагою і серйозно :).

З дітями треба як з хрустальом - обережно. Не можна робити так як пані Ірина зробила. Не можна казати дитині, а тим паче в колективі інших дітей, шо вона неправильна, неповноцінна і шо якшо її батьки так називають то їм треба в Московію їхати (до речі Москву чи Росію правильно казати. Нема такої адміністративної одиниці як Московія).
    Як результат - вона може добитися відрази дитини до свого імені, "зарізати" національну свідомість дитини, спровокувати конфлікти в групі, викликати комплекс неповноціннгості.

Та і бачим шо з того вийшло. Купа Львівян вкотре переконалося шо в Свободі дурдом шо робиться, шкандаль на всю область, а позитивного результату рівно 0.
    Бо батьки тих дітей однозначно їм будуть пояснювати шо їхнє імя нормальне, гарне, правильне, а тьотя шо в садік приходила просто хамка. І вони навіть шоби хотіли то не можуть зробити інакше. Бо дитина мусить знати шо вона нормальна, а ше ліпше шо вона хороша.

• Подобається Подобається x 8
  19. Вот-вот, а я-то всё никак не мог понять, зачем "Росiя" наняла Фарион и Тягнибока на себя работать? Что от них толку? Упрекать Украину и радоваться? Ха-ха, оказалось, был наивен. Это чтобы демократию у себя душить!
    :))) Китай наверное не заказывал "музыку", но поводом воспользуется и в честь выступления пани Фарион пару сотен казнокрадов да тысчонку бракоделов с госпредприятий расстреляет как пить дать...

- Не все вырастая взрослеют :sad:

Вообще, поскольку совершенно очевидно, что бОльшая часть суспильства не видит ничего дурного в том, что г-жа Фарион сделала а не одобряет лишь СПОСОБ (а кое-кто и способ поддерживает) то сиквелы ждать себя не заставят. Кто-то там следующий в наймитах у России окажется...

20. Salata

Salata Well-Known Member

Неправда ваша. Если человека зовут "Миша", то поводом для неправильного произношения может быть только несовершенный речевой аппарат :)

Если человеку удобнее изменить свое имя в разговорной речи, ну это его право. В любом случае: как себя называет, будьте любезны, повторить.

И никогда "Миша" не обязан во Франции быть "Мишелем". Даме Фарион нужно внимательнее относиться к своему питанию, а то по ее представлениям выходит, что на границе у человека буквы в загранпаспорте меняются.

Она была права в одном: если ребенка зовут "Михайлык", то "Мишей" его называть не нужно. Только вряд ли дети без нее этого не знали.

Мне, например, крайне неприятно, что "Зарема Ніязівна" пишется и произносится по-украински как и должно. А "Владимир", "Александр", "Николай" - перевираются.

• Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)