Фаріон в дит.садочку - Лізи повинні лизати ?

Тема у розділі 'Що у світі чути', створена користувачем Deus igrok, 20 лют 2010.

1. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

А чим він кращий?

• Подобається Подобається x 2
  2. hrobak

hrobak Well-Known Member

та судячи із його заяви, нічим.

• Подобається Подобається x 1
  3. yasna

yasna New Member

Усім доброго дня!
    Я працюю у дитсадку в Запоріжжі. У мене є наказ районо на заняттях з української мови до дітей звертатися українськими іменами. І ніхто з батьків скаржитися не біжить, що я називаю дитину Христинкою чи Оксанкою.
    І діти це сприймають нормально.
    Дома дитину можна називати і зайчиком і поросятком, так що у садочку ми теж повинні враховувати батьківську примху?
    Якщо садочок україномовний, значить імена теж мають вживатися українські.
    А вдома можете що завгодно і як завгодно говорити. то ваша приватна територія, а не державний заклад.

• Подобається Подобається x 4
  4. Un.Known

Не плутайте грішне з праведним.

Називати - одне, а втирати, як його мають батьки називати - зовсім інше.

• Подобається Подобається x 7
  5. yasna

yasna New Member

хороша спроба викликати мовний конфлікт. І головне де?

6. Un.Known

Та його вже викликано. І не мною, зауважте.

• Подобається Подобається x 2
  7. - Джона, Жана, Яна Иванком зовёте или как? Фамилии не переводите ещё? Кузнецов на Коваленко, например... Всё-таки государственное заведение!

Культурный человек, если он хочет называть кого-то как ЕМУ удобнее, а не тому, кого зовут - спрашивает на это разрешение. Если ребёнок совсем маленький, разрешения надо спрашивать у родителей.

Это лично моё скромное мнение... из меня воспитатель свидомых украинцев - никакой, сразу признаю, и даже не претендую... У Вас получится намного лучше! Как надо.

• Подобається Подобається x 12
  8. Чупага

Чупага Well-Known Member

Україна ліберальна в цьому питанні.
    Болгарія де через одного Діма Дімов або Іван Іванов відмовила батькові зареєструвати сина Манчестер Юнайтед ,дiдько до суду подав міжнародного на Болгарію.

• Подобається Подобається x 3
  9. Ви не плутайте "Божий дар" з яєшнею. Політика по укранізації - це одне (хоча, так як росія проводила свою політику по русифікації, то її навряд чи хто переплюне), а те, що ця дама говорила у содочку про ДІТЕЙ при ДІТЯХ - просто гидко.

• Подобається Подобається x 9
  10. - что Вы! Божий дар украинизации путать с яичницей Фарион мне и в голову не приходило. Я прекрасно понимаю, что одно дело - государственная политика по украинизации (хотя в России, конечно, переплюнут кого угодно в чём угодно плохом, что они делали под названием "СССР" - я правильно Вас понял?) и совсем другое - ДЕТЯМ вслух её (политику эту) озвучивать!
    Гадко - не то слово...
    То - "неадекватно". Не поймут же...

11. aLemberg

aLemberg Member

Подібно дуже до наших сусідів в Палестинській автономії

Вчора побачив цей сюжет по укр телебаченню і хожу під враженням.
    Як же це може бути так, що такі різні ніби то люди народі араби з Палестини і ніби то освічена жінка в центрі Европи
    "Из книги Х.А.Л. Фишера "История Европы"

Введение 5

Однако евреям Европа обязана Старым Заветом, который, будучи переведен на греческий и ставши общепринятой частью христианского канона, вошел более глубоко, чем, возможно любая другая книга, в жизнь западного человека. Из этого великолепия священной литературы, часть которой поднимается до высот моральной красоты, в то время как другие части отражают мораль варварских времен, поколение за поколением европейцев черпали свои идеи, не только исторического порядка, управляемого божественным Провидением, но и далекой античности, а также организации восточного общества в отдаленные времена. Влияние Старого Завета не было полностью положительным. Если святым он часто давал мужество и утешение, то гонителям он затачивал оружие.
    Кроме влияния их священной литературы и несмотря на жестокие преследования, которым они подвергались, евреи достигли исключительной позиции в экономике Европы. Рассеянные после покорения Палестины римским императором Титом в 70 г. н.э., эти практичные и одаренные восточные люди распространились в христианском обществе мира, и сейчас их насчитывается около 11 млн в Европе и 4 млн в Америке (это было написано до 2 мировой войны).
    Много столетий ворота милосердия были для них заперты. Они рассматривались как изгнанники, лишенные права практиковать наиболее благородные призвания, будучи ограничены нищетой гетто. Всегда презираемые, периодически ограбляемые, а во время публичных возмущений или страхов беззащитные перед кровожадностью свирепой и невежественной толпы, евреи Европы перенесли в средние века невыразимые страдания. 18-е столетие принесло зарождение более удачных времен. По мере того, как сияние религиозной толерантности распространилось на центральную и западную Европу, за евреями признали гражданские права. Гостеприимность христианских государств была щедро отплачена благородными вкладами в искусство, науку и литературу. Получив наконец ободрение от энергичного и процветающего населения Запада, еврей поднялся до уровня окружающего общества, образовался в его духе, воспринял его цвета и позаботился о некоторых его нуждах. И все же разница между Востоком и Западом, арийцем и семитом, евреем и гоем все еще существовала, столь же чувствительная после более, чем 18 столетий с тех пор, как иудеи впервые были изгнаны из их маленьких обожженых солнцем домишек в Палестине, чтобы искать убежища и будущего на западе.
    Vishenka вне форумов Сообщить модератору
    http://www.infrance.ru/forum/showthread.php?t=21420&page=2:ireful1:
    так от центр Европи, а таке захолусне міркування. Жаль дуже жаль, що Львів на задвірках Європи:give_rose:

12. не правильно. Ім'я людини не говорить про те, в якій країні повинна та людина жити. Але те, в якій країні людина живе, повинно говорити про те, якою мовою та людина володіє. Але ображати ж дитину (чи дорослого), тому що в неї/нього ім'я те чи інше просто гидко...

• Подобається Подобається x 6
  13. poetka

poetka Дуже важлива персона

Я теж згідна.Передивилась той фанатизм і трохи мене шокувала її поведінкао_О
    А особливо шкода Лізи,то дитя,певно нічого не зрозуміло,про що йдеться,але я переконана,що відчуло образу,ну хіба ж вона винна,що батьки її звуть Ліза?Не гоже втолкмачувати дитині ,речі які потрібно обговорювати саме з ДОРОСЛИМИ,Для цієї дами, це зухвалий приклад ганебного викревлення моралі,неадекватного ставлення до дітей(питання....... а вона мама?).Суть теми не є погана,але її викладення і освітлення спустошує дитячі світлі душі.............Ну !!!можливо я зааааааадуже сказала,але мені здається:Якщо хочеш навчити дитину українській мові,варто це робити в ігровій формі,не вирізняючи прицьому,хто їде в московію,а хто файний хлопчик.........Одним словом ------ПРИНИЖЕННЯ ЧЕСТИ І ГІДНОСТИ!!!!!!

14. hrobak

hrobak Well-Known Member

мама. вона ж про Лізу якраз і пояснювала - мене донька питає, мама, а чому в того журналу така дивна назва "Лиза"? ну і далі за текстом... страшно собі уявити, що виросте з доньки...

• Подобається Подобається x 5
  15. - а-а-а понятно. Оксана не обязана жить на Украине. Но коли уж поехала в Турцию - будь любезна откликайся на "Наташька" - в этом духе?
    Я про связь языка и имени не совсем понял. Если родители Джона живут в России, он должен быть Ваней в садике и всё тут? И спрашивать ни его, ни его родителей воспитателям не надо? Не откликнулся - жрать не получишь, "госучреждение" - не частная лавчка, и т.д. Главное, ему не говорить что Джоны в америках и "пакуй вализы", просто тупо звать Ваньком и все дела.
    Потихоньку въезжаю или опять "не угадал"?

16. S-Irine

S-Irine Well-Known Member

Я не розумію батьків тих діток.... На їх місці треба подавати в суд за порушення Конституції, в який чітко сказано, що кожен громадянин України має право на свободу слова, віросповідання та збереження своїх традицій... (щось таке, дослівно не пам"ятаю).
    І чому дівчинка Пейдж - молодець, бо зберігає автентичність, а хлопчик Міша-.........
    І поки ми будемо говорити про таке на "кухні", - на жаль, нічого не зміниться.
    Я родом з Узбекистану, і я ненавиджу ім"я ІРИНА, тому всі мої знайомі називають мене ІРІНА. Це мій ВЛАСНИЙ вибір! А як в паспорті пише - яка різниця, Вас по паспорту звуть, чи по імені?
    І коли в нашому садочку вихователька один раз назвала мого сина москалем (бо вдома з дітьми я розмовляю російською мовою - це є моя особиста автентичніть!, і дитина в 4 роки іноді плутала російські і українські слова), я нагадала їй і про Конституцію, і про то, що за таки речі можна втратити державну роботу. Мою дитину більше не чіпали.
    Вибачте, може я наговорила трохи сумбурно, але особисто мені, громадянці України, але росіянці по національності, яка працює і чемно платить податки на користь РІДНОЇ Держави, боляче, що таким людям дозволяють принижувати інших, та й ще показують це, як "Дивіться, яка вона молодець!", - такого роду коментарі були в новинах на ТРК Люкс.

• Подобається Подобається x 9

17. ну, Невстранцю, я не впевнена, що Ви розумієте українську мову, а мені розтлумачувати, що я написала - не цікаво: адже, ми не вдитсадочку

18. redfox

redfox Well-Known Member

я в шоке! это называется маразм!
    таких людей нельзя к детям подпускать!

19. - да, действительно, взрослому человеку объяснить какая связь между
    и "державным" именем, на которое почему-то обязан откликаться малыш, довольно трудно. У нас в подобных случаях, оказавшись не в силах логично объяснить почему все должны сделать как ЕМУ (ей) хочется, говорят примерно так же "ну я же вам русским языком объясняю" или "вы что, русского языка не понимаете?" :)))

Оттого-то Фарион и полезла в садик деткам "объяснять"? Им проще? Не те примеры выбрала, и камера (подстава кремлёвская наверняка) - вот неудача...

20. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Фархат Лутфуллович за паспортом став Федіром Леонтійовичом,
    Анісія Суфаралієвна - Анна Степанівна... Дуже зручно...
    А краще номерки на лівій руці наколоти...

а де твій аватар? :)