Фаріон в дит.садочку - Лізи повинні лизати ?

Тема у розділі 'Що у світі чути', створена користувачем Deus igrok, 20 лют 2010.

1. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Для того, щоб торкатися деяких "прошарків культури", потрібно підняти загальний рівень культури і толерантності. Толерантність важко мати у обдурених людей. Дивно, дуже дивно чути, як нам пропонують закрити очі на корупцію, на зраду демократії, наприклад, та забути все і відроджувати в собі "національну свідомість"! Очевидно, для того, щоб з більшою "національною" ненавистю дивитися в бік заможних сусідів, одному з яких Бог дав газ та нафту, а іншому - розум да демократію?

2. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

..я вже більше року як почала думати - може то правда, що Тягнибока (а заодно і Фаріон) хтось фінансує, щоб тонко і майстерно сіяти провокації і викликати саме таку реакцію?..
    нема нічого кращого за дискредитацію ідеї. Відкрита боротьба з якимсь явищем викличе спротив. А отак ізсередини..

Тому і відділяю для себе проблему збереження українських традиційних зменшувальних імен від Ірини Фаріон. І якби мені дали змогу - спробувала б посперечатися з нею. Тільки не її методами.

---------- Додано в 19:23 ---------- Попередній допис був написаний в 19:15 ----------

А що Ви ще можете реально от зараз зробити проти "зради демократії", навіть якби Вам запропонували відкрити на неї очі (хоч Ви і так все знаєте)?
    Та нічого. На жаль. Раз на 5 років проголосувати.. за кого дадуть (а "дадуть" майже подібних і зацікавлених економічно та бізнесово, інші до влади не прориваються і 1 мільйон грн. як заставу на кандидата в президенти за свої чесно зароблені не наскладають).
    А от зберегти мову і підняти насамперед собі культуру - можна вже зараз. В чиїхось словах можна побачити і зло і користь для себе, і взяти те що вважаєте за потрібне. Завтра корупція не зникне. А от якщо культуру не підняти.. якщо все своє втратити.. то тоді точно Україна буде країною асимільованих індіанців.

А щодо того що гидко коли під знаменом святих кожному українцеві речей робляться кулуарні оборудки і робляться та діляться гроші - тут згодна. Гидко. Але не викидайте все разом. Саме це було б дуже вигідно тим, хто боїться тієї справжньої національної свідомості.

• Подобається Подобається x 1
  3. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

:))) То саме шо з Юлькою сперечатися. Вона ж лінгвістка, вміє добре говорити і розуму їй геть не бракує шоб вдало апелювати на любий протест в її сторону.
    То хіба собі нерви псути. Та і смисл? Нашо воно вам треба. Чи ви від конфліктів задоволення получаєте? (я получаю).
    Жеби з такими розумними і (само)впевненими в собі людями сперичатися тре бути їх начальством і то не факт шо вийде.

4. Divcha

Divcha Well-Known Member

Так, тому й знак питання в кінці :) Я не проти права на збереження автентичності в іменах етнічних груп (за бажанням), зокрема й російської групи. Але якщо то суржикове Діма-Пєтя, то закликала б полоти такий "бур'ян". (Себе в прешу чергу :blush:). Будь-якій меншині, будь-де важко не асимілюватися і не загубити традиції, і кому як не українцям, що стільки часу перебували у статусі малоросів це розуміти. От і зараз серед моїх знайомих (етнічно, ніби, українців) знаходяться такі, що по міщанськи цураються Ганнусі і записали дочку Анною.

В історії світу безліч було періодів, коли люди боялися виявляти свою етнічну приналежність, але ж не у своїй власній державі. У себе вдома і Казимиру, і Ааронові, і Мухаммеду найкомфортніше, а от у статусі меншості - це вже як пощастить з толерантністю більшості. Агресія до чужинців (а то й до своїх) природня, адже "квартирне питання" не сьогодні виникло, тому закликати до толерантності - це все одно що хижаків змушувати їсти капусту - справа благородна, потрібна, але марна, на жаль.

• Подобається Подобається x 3
  5. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Це - неприродно. Ми - не хижаки, ми - люди, 21 століття. Агресія до чужинців - це дико. Просвітництво і власний приклад - це єдиний шлях до цивілізації. Саме агресивне нав"язування викликає спротив, який поширюється на інші сфери життя, навіть на економіку!

• Подобається Подобається x 4
  6. Divcha

Divcha Well-Known Member

Переходимо на оффтоп :)

Цивілізація, прогрес - що у них спільного з людяністю? Чи може зникли війни, чи може наука і технології перестали обслуговувати війни? Людина завжди однакова, а хижаки хоча б не кривлять серцем.

• Подобається Подобається x 2
  7. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Напевне я отримую задоволення від процесу відділення зерен від плевел. :) Але ж то не так конфлікти, як.. своєрідна "битва мислення і логіки", спрямована на розкладання по різним полицям змішаних в купу речей.Але Ви праві. ніхто нікого не перконає.

8. Всё-таки подумайте ещё раз. Вот уж дошли до того, что "бурьяном" стали называть не просто слова, к которым люди привыкли с детства, а самих людей (имя - часть человека, часть его самоидентификации)... Может, хоть переформулируете как-то? :sad:

9. Divcha

Divcha Well-Known Member

Пробачте великодушно. Думаю зрозуміло, що йшлося про чистоту мови. У кожного у мовленні свій бур'ян, як і таргани в голові :). Здається, не закликала шашки наголо рубати інших людей о_О. А от на рахунок самоідентифікації, можна посперечатися. Мало коли людині випадає можливість наректи себе самій. Я от змушена бути коли Танюшкою, коли Танічкою, а так хочеться, щоб називали Тетянкою. Але ж до всього людина звикає, і не тільки з дитинства...

• Подобається Подобається x 2

10. - не о чем тут спорить. Самоидентификация происходит в процессе взросления а не при рождении, и имя участвует в этом процессе даже если оно не нравится. Если Вы были в детстве "Тетянкою" а сейчас Вас зовут "Танюшкой", то совершенно ясно, почему это Вам не нравится, и весь вопрос - в Вашей настойчивости (последовательности). Будете настаивать - будете Тетянкою Если в детстве были Танюшкой, но это Вам не нравится, тут поле деятельности для психоаналитиков могло бы быть, если бы... вопрос был не решаем тем же способом (просто просите Вас называть так как нравится Вам и поправляйте собеседников - знакомые привыкнут, а незнакомым нечего вообще позволять себе ласкательные без спроса) :) В любом случае не стоит свою проблему переносить в разряд общенациональных только чтобы её решили за Вас "сверху"...

• Подобається Подобається x 3
  11. Divcha

Divcha Well-Known Member

Гаразд, тут погоджуся. У тому то й пікантність певних (зокрема мовних) загальнонаціональних питань, що їх "зверху" вирішувати неприйнятно і неефективно. Кожен сам коваль свого щастя. Що посієш, те й пожнеш, хто б там що не полов :)

12. OldMan

OldMan Well-Known Member

Известный артист Богдан Бенюк сам рассказывал, что он, как член Свободы (то ли как прыхильнык, не помню точно его качество), делает отчисления со своих гонораров в казну партии.
    Наверное кто-то ещё есть.

13. юстас

юстас Well-Known Member

На одном сайте приколистов проводят акцию - призывают народ писать фарионше:crazy: поздравительные открытки и подписывать их МИША, или ЛИЗА.
    Галичина должна знать своих героев!:)))

• Подобається Подобається x 5
  14. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

15. ograda

ograda Well-Known Member

Мої знайомі сприйняли цю маячню як презентацію позиції львівян взагалі. Я маю досить знайомих і у Львові щоб мати інакшу думку, а форум переконав - розсудливих більше, а це швидше самореклама/провокація

---------- Додано в 00:25 ---------- Попередній допис був написаний в 00:16 ----------

Сьогодні дивився зустріч з тією жінкою (прізвище не буду писати принципово) на каналі ТВІ.
    Так от таки бракує...
    Щось на зразок "Вчених багато, розумних мало..."

16. Khotybor

Khotybor Well-Known Member

Фаріон права!!! Нізащо не назову дитину Наташою. Ще чого доброго в Туреччині на відпочинку не те подумають. Крім того не тільки Наташа, але й Вася, Іванушка, Петя-петушок вже стали нецензурними прикметниками. А решта звучать як клички у осіб кримінальної зовнішності ;)

17. Це ваша справа, як називати дитину, але це не значить, що вона права.

Що подумають? Не подобається в Туреччині - не треба їздити туди.

Цікаво, а що не так з ім'ям Наташа?

Огласите весь список. ©

У мене теж є цікаві асоціації з іменами Зеник і Орчик, але ж я не закликаю інших не називати своїх дітей так.

18. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Мене найбільше "щипає", коли в дівчини ім'я Олена, а її кличуть батьки Альона і відповідно про неї пишуть на російський манер Алена. Так само з Леною, Лешою. Чо ж не пишуть Лєна, Альона, Льоша?? А то і ні туди, і ні сюди. Деколи кілька секунд задумуюсь, прочитавши "Лена". Думається - може то мала бути Луна?

19. Salata

Salata Well-Known Member

Не совсем понятно. Имя - Елена или имя - Олена? И как родители могут путать?

Ну так и должно быть по правилам. "Как слышим, так и пишем". Только пока при заполнении документов требуют другое. Требуют переводить.

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну... напис у паспорті: Льоша, чи Льоха... звучить не зле українською... сало нагадує.

а де твій аватар? :)