фанаты Линукса

Тема у розділі 'Комп'ютери', створена користувачем www, 10 січ 2008.

1. EntOther

EntOther Well-Known Member

Відповідь: фанаты Линукса

З скріншота зразу відчувається, що забавка "крута":) ....)

2. www

www Well-Known Member

Та нее... не з Гугля.. Просто про линукс слышу только на украинскиx форумаx... За 7 лет корыстування компом в США ни одного раза не слышал и не видел рекламу по ТВ про линукс, а уж гамериканцы на рекламу сдатные.. Вот откуда цифры про пользователей.:beee:

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

якщо лінукс безкоштовний, то яка реклама може бути?

• Подобається Подобається x 1
  4. www

www Well-Known Member

Даже растерялся.. Что можно сказать по этому поводу..
    Софт, (любой), живет тогда, когда его используют в работе и т.д. Но для этого надо как минимум знать про него, платный он или бесплатный. Вон ГУГЛ - бесплатный, однако про него каждое домашнее животное знает..

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

гугл заробляє гроші по-іншому... просто Лінукс - ето достояніє всего народа.... він нічий, нема господаря конкретного... хто ж тоді його рекламуватиме? Лінукс - це спеції для вишуканих... Середовище хороше, його б більше розвивати....

• Подобається Подобається x 2
  6. SatYr

SatYr Well-Known Member

Те що достояніє всего народа - то так, але не цілком так, якщо брати ядро то Лінус досі за ним слідкує всі патчі через нього проходять.

Існує купа фірм, які підтримують Лінукс. Досить відомими є Nokia, Red Hat(досить потужний на ринку корпоративних рішень, opensource еквівалент десктоп системи Fedora, гамерика), Novell (гамерика, мені не зовсім подобається, розробляв їх клієнт для лінукса, тепер пишуть індуси), Canonical(теж досить відома фірма, опікується дистро Ubuntu), Google теж вінансує дуже багато проектів для opensource (частина з них стосується лінукса), залучають студентів та спеціалістів за допомогою премій та працевлаштування.

Тепер щодо реклами, це бізнес, хто хоче той робить рекламу, хто не хоче той не робить.

Користується весь світ і навіть США (згори наведено 2 великих фірми що займаються лінуксом).

Лінукс можна інсталювати на приставку від мілкософта, на приставки PS2 та PS3 від SONY(причому для другої це офіційно), на комп'ютери від Apple, інтернет таблет від Nokia N660, N770, N810 , купа мобільних телефонів, є мобільні котрі зразу ідуть з лінуксом (2 моделі Motorolla, чи вже більше, і декілька не дуже відомих фірм на загал, проте тепер уже відомих для користувачів лінукса; тобто 2 проекти green phone та openmoko), кишенькові комп'ютери, портативні приставки ..... тут можна писати і писати.
    А кіко товарів в стилі "чорна коробочка" - ви користуєтесь річчю, але навіть не знаєте про те, що в середині комп'ютер, який працює з системою лінукс.
    Про софт я теж написав. І вірусів немає. Якщо система коректно захищена то і данні будуть захищені.

Також я ж вам написав, з лінуксом я вже 6 років дружу, вже більше року тіко ним і користуюсь(деколи приставку), хотів раніше проте потрібно було робити завдання в університет, але навіть - те користування в більшості зводилось до бавлення забавок.

Warcraft 3 та WoW я запустив, Quake 3 в оригіналі для лінукса, Doom 3 не пройшов(теж в оригіналі для лінукса), Quake 4 маю проте ще не бавився.

Таких тем безліч про треба користуватись чи ні в інтернеті. Якщо вас щось конкретне цікавить то пишіть.

• Подобається Подобається x 3
  7. www

www Well-Known Member

Теперь все более - менее ясно. Спасибо большое раз"яснения.

• Подобається Подобається x 1
  8. zup120

zup120 New Member

Подскажите где скачать можна PPP для GNOME ? а то все битые ссылки !

9. SatYr

SatYr Well-Known Member

10. mirawoo

mirawoo Well-Known Member

колись дуже давно в мене стояв лінукс, а саме спочатку РедХет, а потім - український дистрибутив МайЛінукс. Останній замовляла через сайт опенсорс. В принципі, була задоволена і ОпенОфісом, і захищеністю від вірусів. Також на тому сайті придбала ігри (старенька версія героїв і ще якась невідома) під лінукс. Але потім мені показали лінейдж і лінукс забувся )))))

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

а шо то таке?

12. SatYr

SatYr Well-Known Member

То шановний Мих'у MMORPG.(з тої серії WoW aka World of Warcraft, онлайн рпг)

Якщо мати файну відяху, а саме від NVidia(бо там дрова не каряві принаймні для карт до серії 8000) то можна через вайн запускати. Я от Warcraft 3 бавлюсь(Direct3D забавка), WoW бавився поки сервер не перейшов на нову версію і не захтів новий клієнт.

Бачу треба щось робити, брати дану тему під свій контроль.
    Як буду мати час то буду викладати цікаві речі.

• Подобається Подобається x 2
  13. SatYr

SatYr Well-Known Member

Почну я звісно з того який дистрибутивів обрати. Linux та деякі інші варіанти unix систем на відміну від віндовса існуюють у безлічі різних варіантів, хоча можуть містити багато спільного. Отож наведу приклади різних дистрибутивів.
    Що таке дистро(опис з вікіпедії) :
    http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%B1%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%B2
    Отож є не маленька к-сть підходів до розповсюдження програм у лінуксі. Є декілька дистрибутивів, що мають власну систему та інші, що базуються на даних технолгіях. Наприклад компанія Red Hat, яка опікується проектом Fedora та займається однойменним дистро використовує ситему пакетів RPM (Red Hat Package Manager), інші дистро що використовують дану модель розповсюдження SuSE від Novell, CentOS, ALT Linux, Ark Linux, Turbo Linux та інші. Схожий підхід, тобто використання пакетів, використовує дистро Debian, себто DEB пакети, послідовниками є Knoppix, Ubuntu, Mandrake(тепер Mandriva), Maemo дистро від Nokia для інтернет таблетів N660, N770 та N810. Наприклад я найбільш поважаю і довгий час користувався Red Hat, тепер Fedora(дистро яким вони опікауються). Дось із півроку користуюсь Ubuntu, зручність цього дистро у тому, якщо ви маєте інтернет, то встановлення програм значно спрощується. Хоча і Fedora і дистро що ньому базуються також тепер мають схожу систему.

Отож я б радив, або Fedora, або Ubuntu.

14. SatYr

SatYr Well-Known Member

Вийшов сіквел до гри "Penumbra: Overture" - "Penumbra: Black Plague". Жанр - жахи, пригоди із елементами фізики(тобто можна відчиняти двері, переміщати речі і тд) від першого лиця. Ціна - 19.95$
    http://www.penumbrablackplague.com/site/game.php
    [youtube]sC2DAWBrX0g[/youtube]
    Платформи: Linux, MacOS, windows
    І ще одна забавка, тепер уже в стилі RPG - "Penny Arcade Adventures - Episode One", ціна та платформи ті самі.
    http://www.playgreenhouse.com/game/HOTHG-000001-01/
    [youtube]o_fk4WPNZq8[/youtube]

а де твій аватар? :)