якщо людина талановита, і творить шедеври, то вона у будь якому разі заробить! а якщо людина, як би то сказати, не дуже талановита, її "твори" і безкоштовно скачувати ніхто не хочето, то вона плачеться про недоотриманий прибуток.
ex.ua не розповсюджує неліцензійні копії. Це ресурс, який надає можливість користувачам завантажувати і зберігати свої файли. За зміст файлів і порушення авторських прав відповідальність несе сам користувач. Це вказано в правилах ex.uа
це абсурд А якщо злодій полізе до вас в квартиру, почепивши собі на груди ним же написані правила, що "відповідальності за крадіжки він не несе", то вже й арештовувати і посадити його не можна? Я вже в цій темі писав: екс.уа - ніякий не файлообмінник. Ну тобто він крім того що є найбільшим осередком піратського контенту, ще й надає сервіс обміну файлами, але за цим призначенням його ніхто майже не використовує. Більшість просто заходять туди качати софт і кіно. На файлообмінниках нема каталогізованого сховища файлів. А тут все по поличках - кіно, музика, програми. Кіно також за країнами, жанрами і тд. Кожне має обкладинку, опис, можливість прокоментувати. Навіщо це все у файлообміннику? Приклад із книгою і бібліотекою взагалі недоречний. Хіба що якби було так: ви берете книгу в бібліотеці, робите тисячі її копій і починаєте безкоштовно роздавати (ну чи дешевше продавати). Звісно, ніхто більше не піде по ту книгу ні в бібліотеку, ні в книгарню, видавництво курить бамбук. А тим часом Ех.уа заробляє на цьому контенті гроші (нам показують рекламу), забуваючи ділитися з виробниками контенту. Все це саме можна було б робити цивілізовано. Стягуючи плату з користувачів і відраховуючи відсотки авторам. Тут і авторам можливо варто зменшити свої апетити. Тягнути за фільм не 100-200 гривень як за ДВД, а скажімо 5-10. За музику брати гроші в інтернеті в наш час взагалі глупо, я вважаю. Складніше з софтом. Скажімо фотошоп не може коштувати 5-10 гривень
Цілком нормальна цифра. А ще важливо легка доступність оплати: вебмані, Приват24, Пейпал, .... Я ще на днях купив підписку трансляцій футболу на oll.tv (трансляції і записи там легальні). Якби програми купували всі, то я думаю ціни на них були б значно менші. Бо той же самий офіс візьміть в Україні. Порахуйте суму грошей яку користувачі потратили купивши його додайте суми, які тратяться на боротьбу з піратством і розділіть на кількість тих хто користується ним (в т.ч. нелегальними копіями). Получиться зовсім невелика цифра. Тобто, якби легально всі брали, то коштував би 20-50 грн, що є адекватною ціною. В мене є знайомі програмісти, які пишуть софт і вже розраховують, що вдасться продати певну к-ть за гроші, а всі решта завантажать нахаляву. Якби всі платили, то кажуть ціни б ставили в рази менші. Я не плачусь про недоотриманий прибуток правовласників, я за то щоб не красти контент, так як багато звикли і захищають свої халявні способи робити це, а купувати його. Таким чином ми підтримаєм і національного виробника фільмів і співаків і програмістів (тих хто виготовляє продукцію, яку можна легко вкрасти). Якщо людина не талановита, то і завантажувати і купувати не будуть. Є дуже талановита людина в Росії, яка зробила можна сказати найкращий аудіо програвач для Андроїда http://powerampapp.com і хоче за нього всього 40 грн. Я вважаю це нормальним і заплатив за це. І неповажаю людей, які репетують «от дурак, так на хрен.юа міг би безкоштовно завантажити» ---------- Додано в 07:19 ---------- Попередній допис був написаний в 07:03 ---------- Ще добавлю, що багато талановитих людей, через те що в нас глобальне піратство, просто працюють на ринки іноземних країн, виїжджають з країни туди і ми перетворюємось (чи вже перетворились) просто на країну яка продає природні ресурси, а не інтелектуальну працю.
Ну не такий вже й абсурд. От Ви, наприклад, несете відповідальність за дії користувачів на форумі? Ні. Ви в правилах прописали заборону на розміщення інформації, що порушує законодавство. Так само і ех.юа В правилах прописано, що заборонено розміщувати дані, які порушують авторське право. Якщо правовласник звернеться з обгрунтованою вимогою, ех.юа видалить файл. А перевіряти, хто звідки взяв файл для його розміщення вони не зобов'язані, може користувач є правовласником. Юридично все досить обдумано. ---------- Додано в 10:48 ---------- Попередній допис був написаний в 10:46 ---------- Замкнуте коло. Якби ціни були менше, то всі (ну не всі) платили б. ---------- Додано в 10:55 ---------- Попередній допис був написаний в 10:48 ---------- Головні борці з піратством, яких всі обкрадають
саме так. Оскільки я є власником сайту, то я несу відповідальність за все, що на ньому розміщено. Те, що написано в правилах, це те, як я хотів би щоб було Я не хотів би відповідати за те, що ви написали про Васю Пупкіна. І коли, скажімо, Вася Пупкін, якого на форумі обіс%али, звертається до мене із тим, щоб видалити відповідну тему чи дописи, я це зроблю, бо інакше це суд і проблеми. Якщо Вася Пупкін адекватно сприймає дійсність, то він піде саме таким шляхом. Але якщо ні, то формально він має повне право судитися із власником сайту. І далі вже все залежатиме від того, в кого буде більше грошей на адвокатів Власникові сайту доведеться доводити суду, що це хтось інший розмістив, і сподіватися, що суддя виявиться адекватною людиною. Екс.уа створив у себе тепличні умови для піратства, він задумувався саме як склад піратського контенту. Те, що цей ресурс досі живий, свідчить про те, що у нього дійсно дуже серйозні плечі "де треба", а не про те, що "Юридично все досить обдумано". Обдумайте ви все так само і зробіть такий же сайт, невдовзі ризикуєте опинитися якщо не в тюрмі, то на вулиці
я тільки за це ж опосередкований заробіток, ніхто ж продукт не перепродає а це вже прамий заробіток з продукту коли таке буде, поговоримо про закриття файлобмінників Ви вище говорили про цивілізацію, так от, софт може коштувати і 10000грн., але з мижливістю безкоштовного оновлення до останньої версії, а кожну нову версію купляти це дебілізм Це не вірно. Як би ціни були значно нищі, тоді б купляли всі. Бо в нашій "цивілізованій країні" зростання попиту не зменшує, а збільшує ціну. де це в нас програмісти програмують аж до кінцевого продукту, а не лише декілька класів як частину програми це точно, але проблема не в пірацтві. Проблема що нема національного інтелектуального продукту, який вартий того, щоб його принаймні вкрали і роздавали на файлобмінниках. А наші за кордоном роблять лише частину продукту, а не весь продукт сайт це сайт, а форум це форум. Щоб все було як хочеться, треба заводити блог з вимкненими коментарями. немає жодного прямого права ви реально думаєте, що у вас можуть бути проблеми через ваш форум? ---------- Додано в 12:06 ---------- Попередній допис був написаний в 12:02 ---------- є сайт http://www.pirotek.info/ його автор в тюрмі чи на вулиці?
теоретично так. Відповідальність за інформацію розміщену на сайті несе В ПЕРШУ ЧЕРГУ власник сайту. Потім уже в другу чергу я можу переводити стрілки на вас, при цьому доводити що ви - це не я і т.д. Розкажу реальний випадок. На сайті одної газети розміщують фотографію з посиланням на сайт другої газети з якого її здерли. Але виявляється що власником фото був взагалі третій сайт. І от третій сайт готує позов на перший за крадіжку фотографії. І відповідачем у позові є не редакція а фізична особа - власник доменного імені. Це.... системний адміністратор редакції колись він хитрожопо зареєстрував домен на себе. Далі вже історія з судами, адвокатами, переведенням стрілок і тд. Але клопотів хлопака отримав еепогану таку порцію
Domain Name: LVIVPORT.COM Registrant: Internet Invest, Ltd. dba Imena.ua Whois privacy protection service (@imena.ua) чого ви боїтеся?
Я не сказав, що я чогось боюся. Я вам просто кажу як воно є і які можливі варіанти. До речі, ще донедавна інфа про власника домена в Whois була публічно відкрита. Включно з мобільним телефоном і адресою. Це добре, що стали ховати. Але навіть тепер дізнатися, хто є власником домена, при потребі не проблема. І саме з власника домена (в разі чого) починається ланцюжок пошуків відповідального.
Чому не доречний? В мене друг поліграфіст. Він бере потріпані книги з бібліотек, робить з ник копії (5-10), оригінал і кілька копій (1-5) повертає в бібліотеки(по всій львівській області), решта штовхає біля памятника Федорову (ну це явно пірцтво). І йому за це, повністю офіційно, платить держава. Друкарні і автори ні копійки за це не отримують. І це вважається законним.
держава платить вашому другу за те що він продає книги біля Федорова? Він продавець в державному книжковому магазині?
Держава платить йому за те, що він копіює книги. В результаті видавництво і автор не одержують прибутків.
книги різні бувають. Якщо йдеться про відновлення старих книг, то це не має жодного стосунку до обговорюваної теми
Не відновлення, а розмноження. Була одна книга, стало 5. Ще й у різних бібліотеках. ---------- Додано в 21:20 ---------- Попередній допис був написаний в 21:16 ---------- Бібліотека = файлообмінник. Книга = фільм. Книгу можу подарувати в бібліотеку = фільм можу завантажити на файлообмінник. Книгу можна взяти і прочитати = фільм можна скачати і переглянути. У випадку з бібліотекою ні видавництво, ні автор не отримали грошей. У випадку з фільмом також не отримали грошей. Проте для бібліотеки чомусь ніхто не кричить, що порушуються авторські права і ніхто бібліотек не закриває.