EX.UA запрацював – що далі? правоохоронці “здалися”: файлообмінник знову працює, натомість до учасників атак на владні сайти може навідатися міліція найвідоміший і найпотужніший український файлообмінник частково відновив свою роботу. зараз на сайті висить повідом*лення про те, що адміністрація працює над відновленням повної п news.lvivport.com
а що далі? чекаємо наступної серії комедії дуже шкода що журналістика у нас настільки продажна, що її взагалі не цікавлять ніякі розслідування, а було б цікаво дізнатися кому ЕХ перейшов дорогу насправді. є підозра що слова "корупція та конкуренція" краще характеризують ситуацію ніж "ліцензії та піратство". щодо ліцензій на софт, вже час звикати цінити людську працю, за комп'ютери чомусь тісячі долларів жаба не душить, а за ліцензійниу вінду додому сотню баксів раз у десять років - так.
Парламенту предлагают запретить закрывать файлообменники Законопроект о внесении изменений в закон "О телекоммуникации" разработал народный депутат Александр Фельдман (Партия регионов) В парламент был подан законопроект, нормы которого предписывают удаление "точно идентифицированного контента", а не целого сайта, на котором данный контент находится. При этом, нормы проекта предписывают определить компетентный орган, по решению которого будет проходить удаление такого контента. Таким органом предлагается определить исключительно суд. В частности, ст. 39 Закона о телекоммуникациях предлагается дополнить частью 7 такого содержания: "Удаление точно идентифицированного интернет-контента или блокирование доступа к нему возможно только по решению суда".
Файлообмінник - це сервіс для обміну файлами Треба наприклад мені передати вам великий файл. Милом не пролізе. Я закачую файл на спеціальний сервер і даю вам посилання, ви собі скачуєте. Скачати може тільки той, хто знає адресу файлу. Ну, можна і пароль на скачування поставити, щоб ніхто інший не скачав. Цей сервіс і називається файлообмінник. Ось наприклад дуже зручний http://rghost.ru/, рекомендую. Обо ось http://rapidshare.com/ А ех.уа це не файлообмінник, а гігантське КАТАЛОГІЗОВАНЕ файлосховище, там лежить програмне забезпечення, музика і фільми, навіть по жанрах акуратно поскладане, і все це на виду, можна вільно собі скачувати скільки влізе. Я гадаю, проблема Ех.уа в тому, що вони роблять те що роблять ну надто вже внаглу. Навіть не обовязково через торент-клієн качати, файли в відкритому доступі собі лежать прямо на сервері, а можна і взагалі тупо в онлайні любе кіно подивитись І наїзд правоохоронних органів був просто питанням часу бо так не може тривати вічно. Інше питання, що наїзд вийшов схожий на клоунаду якусь, міліція сама як виявилося, піратським софтом не гребує, а потім ще й взяли і за пару днів відкрили сайт, ну це взагалі апофігей апофеоза Я гадаю, Ех.уа мають достатньо круті плечі, раз собі таке дозволяють і їм за це ніхто нічого не робить. Але якщо по чесному, то цю лавочку давним давно слід було би прикрити. Ну дійсно, замаскувалися б собі хоча б під торент-трекер, і все, там вже формально нема до чого вчепитися, файли ж лежать не на їх серверах, а в користувачів. Як то кажуть, всіх не пересадять А зараз вони працюють внаглу і дуже цинічно.
MARTINI, так і знав що ви приведете щось типу рапіди) на ексі такий функціонал доречі вважається головним: Людина яка не має ключа чи прямого посилання, не скачає, а ось mediafire файлообмінник, але там також можна створювати свої папки і так далі. ---------- Додано в 21:23 ---------- Попередній допис був написаний в 21:04 ---------- Ну і мало хто знає про саму головну фішку екса - доступ і групи, створюєте собі об’єкт, ставите "доступ для "всех": нет доступа" і кидаєте туда собі все що хочете, по заявам адмінів навіть вони немають туда доступу. Або створити групу доступа і присвоїти тільки її якомусь обєкту з фільмами, які копірасти труть і давати інвайти" ізбранним. Там на ексі я вам скажу є такі речі шо огого)) хіба треба добре пошукати.\ А про наглість то дійсно копірасти там гірькими сльозами плачуть як уявляють блурейні образи в 40 гб і музику в FLAC скачуються по 100 мегабітному каналу ))) В мене взагалі стоїть медіацентр XBMC + ex.ua viewer plugin, і той онлайн перегляд пережатого відео в флешовому вікні не потрібне, можна дивитись все, хіба би канал позволяв, hd720p в мене майже не ториозить, хоть я і без UA-IX сотки.
Логічно. Це і справді не файлообмінник а каталог. Впевнена, що у майбутньому законі знову зроблять все "по-українськи", тобто не пропишуть точно, що саме називати файлообмінниками, чим дадуть змогу маніпулювати, і під термін файлообмінники потрапить все що завгодно.
а я бачу іншу проблему , в нас країна злодіїв ... крадуть всі і всюди ... Чому ? тому що ми обираємо владу, яка приймає закони. І закон каже , що є авторське право , і коли ти завантажуєш чуже - ти крадеш . Я не розкриваю моральної чи логічної суті законів. Я констатую факт - є закон , і закон каже що всі ми злодії. І от верховні злодії , наїхали на малельньких злодіїв. Тоді малельнькі обєдналися, і кількістю наваляли великим. І ? Великі злодії відступили ... ось що страшне - адже вони там повинні слідкувати за верховенством права. А вони просто забили болт. Нафіга мені така країна, де я маю статус мяса ?
Податкова зупинила роботу Rozetka.ua представники податкової прийшли до хостинг-провайдера Mirohost, на серверах якого розміщена Розетка, з метою їх вилучення. Що стало причиною “нальоту” – поки невідомо.
закордоном хоститися треба, куди наша податкова не дойде ))) і запит на вилучення серверів англійською мовою не складе ))) а якщо і складе, ніхто його до уваги не прийме, бо таке тільки в нас проходить, а там без згоди клієнта нічого вилучити не дадуть. Поважають там людей однако, навіть тих, які закон порушують (((
як варіант янукович младший піариться http://www.facebook.com/V.V.Yanukovych - страшний борець за інтернет
EX.UA повернули сервери, сервіс повністю відновить свою роботу http://watcher.com.ua/2012/06/18/ex-ua-povernuly-servery-servis-povnistyu-vidnovyt-svoyu-robotu/ Адміністрація файлообмінника висловлює свою вдячність усім користувачам, які підтримували EX.UA. А також – Міністерству внутрішніх справ «за сприяння у вирішенні питання». Крім того, адміністрація сервісу повністю розділяє принципи «Концепції розвитку Уанету», запропонованої сином Президента України Віктором Вікторовичем Януковичем.
От я не можу зрозуміти: як може продовжувати свою діяльність сховище фільмів, які захищені авторськими правами? В нас що перестало діяти законодавство про авторські права? Зніму я фільм і схочу заробити на продажі його копій, а якийсь хрен.юа візьме і роздаватиме його безкоштовно, лишаючи мене можливості заробити. Це нормально?
Я вважаю нормально, якщо ваше кіно буде дійсно комусь цікаве, усі будуть хотіти подивитись його в кінотеатрі(згадаєм той самий аватар, який було багато піратських копій, але всі хотіли подивитись платно в кінотеатрі) А якщо то кіно буде реальна лажа, то не обрадайтесь якщо його і безкоштовно ніхто качати не буде!
Я написав у попередньому пості про бажання заробити на продажі копій фільму, а не про кінотеатр. І кінотеатр це не панацея, мова не лише про фільми. Наприклад, курси по вивченню іноземної мови теж люди підуть в кінотеатр дивитися? І такий прикладів навести можна багато. Суть в тому, що на ексі лежить у вільному доступі те, що суперечить закону про авторське право і приносить носіям авторських прав. Незрозуміло чому той «як він себе називає» файлообмінник продовжує існувати. ---------- Додано в 14:33 ---------- Попередній допис був написаний в 14:28 ---------- І якщо людина є правовласником, то їй вирішувати де має бути її продукція і яким способом з того гроші заробляти. Я розумію потяг людей до халяви і сам відвідую торенти. Але я за можливість легально купити контент. Проблема в Україні в тому як це зробити. Мені за всю історію вдалось легально купити mp3 файли останнього альбому Вакарчука. Звичайно міг би завантажити, навіть на тому самому ексі, але так ми просто не дамо розвиватися галузі.
Судячи з вашої логіки, радіостанції теж потрібно закрити всі. Вони не платять іноземним виконавцям за їх твори. Також закрити кілька телеканалів, вони ж частину щоденних новин просто з сайтів читають, іноді слово в слово, а статті з інтернету також (в теорії) захищені авторським правом. Частину газет прикрити, з тієї ж причини. Бібліотеки прикрити, вони ж роздають книги безкоштовно... А тепер моя логіка. Чому б не порівняти фільм з тією ж книгою в бібліотеці? Я взяв книгу (завантажив фільм), прочитав її (переглянув фільм), повернув до бібліотеки (залишився на трекері роздати фільм), щоб інші змогли прочитати книгу (фільм). Я можу взяти і подарувати свою книгу в бібліотеку (завантажити куплений фільм на обмінник), щоб інші люди змогли взяти цю книгу прочитати (завантажити і переглянути фільм). Варіант з бібліотекою чомусь вважається абсолютно нормальним, чому для фільмів повинне бути інакше ставлення?