Еволюційна теорія походження видів

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем D.M., 30 гру 2008.

?

Чи згодні Ви з еволюційною теорією походження видів?

1. Так.

17 голосів
    19,5%
  2. Ні.

28 голосів
    32,2%
  3. Скоріше так, ніж ні.

15 голосів
    17,2%
  4. Скоріше ні, ніж так.

4 голосів
    4,6%
  5. Не знаю.

2 голосів
    2,3%
  6. Частково.

14 голосів
    16,1%
  7. Не хочу про це думати.

0 голосів
    0,0%
  8. Вважаю, що це питання не має змісту.

4 голосів
    4,6%
  9. Інша відповідь.

3 голосів
    3,4%
  1. Василь

Василь Well-Known Member

Все можно, если осторожно...

2. Zoli

Zoli Well-Known Member

Цікаво, що це мені має стати одразу ясно?
    Те що у чотирьох структурних одиницях ДНК містяться аміногрупи, чи азот, ще не робить їх тими амінокислотами, що є структурними одиницями білків. Будучи уважним помітили б, що ведеться мова про кислоту, - Дезоксирибонуклеїнову..., а не аміно... Нуклеїнова кислота, тобто "ядерна" - та, що міститься у ядрі клітини і є носієм виключно інформації, а не амінокислота - будівельний матеріал... Тому раджу бути уважнішим Вам самому.
    Але не про це зараз мова.

Чи людина виникла у результаті еволюції, чи є плодом акту творіння?
    Розглядаючи будь яку із цих позицій, думаю, без Божого на те наміру не зявилось би життя взагалі. Якщо виходити із сухої наукової точки зору, то людство накопичило величезний обєм інформації про світ, будує різні теорії стосовно свого походження, на основі своїх знань. Але мені приходять на думку слова однієї людини:" Чим більше дізнаюсь, тим більше розумію, що нічого не знаю."
    То чи розумно тепер висловлювати категоричну позицію? Чи хтось може із впевненістю сказати, що знає абсолютно все? Чи володіє знаннями усього всесвіту? Чи принаймні одномоментно може тримати у голові хтось всі знання людства та оперувати ними? Чи хтось вважає себе рівним Богу?
    Так чи інакше, але наша природа, допитливість, ніколи нам не дасть спокою...

• Подобається Подобається x 1
  3. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

в контексті чого я то казав?
    що людина пішла від мавпи точно так само як і простих азотовмістних сполук утворилось життє.
    Але мова тут не про це.

4. Василь

Василь Well-Known Member

Антитеза

Нема такого визначення виду! Мутації можуть накопичуватись в ознаках, які несуттєві для виду. Але зміна виду є якраз такою мутацією, яка означає стрибок і порушення неперервности мутацій.

5. nata-k

nata-k Well-Known Member

Василю, що таке "неперервність мутацій"?

6. Василь

Василь Well-Known Member

Нічого. Я якраз хотів сказати, що таких мутацій немає, але висловився не дуже влучно... Мутації завжди означають стрибок чи не так?

7. nata-k

nata-k Well-Known Member

Не так.
    Мутації - це дуже широке і різноманітне поняття.
    Утворення нового виду - це тривалий, поступовий процес. Одної (навіть дуже значущої) мутації не достатньо.

• Подобається Подобається x 1
  8. ABDURAKHMAN

а чому не достатньо? Цілком достатньо:
    значна мутація призводить до перетворення живої істоти в неживу.

9. Василь

Василь Well-Known Member

Тобто Ви стверджуєте, що між двома видами повинні існувати проміжні види? А між тими і першими - ще одні проміжні види? І так далі...

10. ABDURAKHMAN

Про це говорить теорія еволюції. Хоча насправді жодного т.з. перехідного виду не було найдено.

11. Василь

Василь Well-Known Member

Як це вона про це говорить? Ви її десь чули?

12. ABDURAKHMAN

Чули! І не одноразово!

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

послухав я ті диялоги.... не хочу виражовуватися, але випити сто грам - менший гріх...:haha:

дитячі забавки...чессл...:haha:

14. Василь

Василь Well-Known Member

Тоді поясніть, чому це так згідно теорії еволюції! Бо я не чув і не знаю.

15. nata-k

nata-k Well-Known Member

Дайте, будь ласка, відповідь на такі запитання:
    - що таке вид?
    - що є одиницею еволюції?

16. Василь

Василь Well-Known Member

Не знаю, я не біолог. Знаю, що вид складається з популяцій і одиницею еволюції слід вважати популяцію. Видом треба вважати сукупність популяцій, які мають спільні ознаки і дають спільне потомство, можуть схрещуватись між собою.

17. nata-k

nata-k Well-Known Member

Правильно. Тепер знаєте :). То це прояснило для вас запитання про "проміжні види"?

18. Василь

Василь Well-Known Member

Ні, але я вважаю, що проміжні види не потрібні. Мене цікавить, як це довести, або спростувати, бо мої опоненти тут нічого не доказують, а тільки засвідчують свою віру.

19. nata-k

nata-k Well-Known Member

Немає такого поняття "проміжний вид".
    Але утворення виду - не одномоментна подія.

Зверніть увагу ще раз на положення ЕТ, вони є в цій темі в дописі 47

20. О.Ф.

О.Ф. Well-Known Member

Це була дуже розумна і симпатична мавпочка. А вашими предками мабуть були ті добродії, що вірили в пласку землю і палили астрономів?

а де твій аватар? :)