Еволюційна теорія походження видів

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем D.M., 30 гру 2008.

?

Чи згодні Ви з еволюційною теорією походження видів?

1. Так.

17 голосів
    19,5%
  2. Ні.

28 голосів
    32,2%
  3. Скоріше так, ніж ні.

15 голосів
    17,2%
  4. Скоріше ні, ніж так.

4 голосів
    4,6%
  5. Не знаю.

2 голосів
    2,3%
  6. Частково.

14 голосів
    16,1%
  7. Не хочу про це думати.

0 голосів
    0,0%
  8. Вважаю, що це питання не має змісту.

4 голосів
    4,6%
  9. Інша відповідь.

3 голосів
    3,4%
  1. А хіба не можна поєднати ці дві теорії? Приміром, Бог створив світ, який поступово за Його волі чи самостійно змінювався. Теорія Дарвіна має докази - викопні рештки організмів. Так само складно повірити в те, що такий складний всесвіт виник сам по собі, отже, можна припустити, що світ створила якась вища сила. Таким чином отримуємо синтез обох теорій. Але щодо цього питання нема сенсу сперечатися, бо нікому з нас правда не відома.

• Подобається Подобається x 3
  2. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Докази що заперечують еволюцію:
    1. Живе не може виникнути з неживого. Як науковці не трудились, а з амінокислоти ДНК не утворили.
    2. Незначні мутації шкідливі, а великі - смертельні. Хромосомні мутації ніколи не призводять до появи чогось нового, тим паче, кращого.
    3. Викопні рештки підтвердили те, що раптово виникла величезна кількість складних форм життя; нові види відмежовані від попередніх, немає проміжних ланок.

3. nata-k

nata-k Well-Known Member

Ви спочатку розберіться де амінокислоти, а де ДНК. Шкільний курс, до речі.

Не правда. Ви не розумієте про що говорите. Мутації можуть бути і корисними також.
    Не правда. Перш за все викопні рештки підтвердили, що мільони років тому жили тварини, і росли рослини -яких немає зараз. А отже, живі організми змінювались, а не були створені одномоментно раз і на завжди.

• Подобається Подобається x 6
  4. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

на додачу:

Дарвін, до речі - атеїстом не був, як би того декому не хотілося...
    і не слід забувати, що загальноосвітній рівень 2000 років тому був дещо нижчим, і ту ж теорію Дарвіна тогочасні люди могли просто не втямити
    ==
    хоча іноді, читаючи форум, спадає на думку, що за 2000 років середній загальноосвітній рівень не дуже і змінився....

• Подобається Подобається x 4
  5. Alexey Titievsk

Alexey Titievsk Well-Known Member

Опять споры... О чем же? Когда Господь мир творил - мы того не видели. Мы - дети Природы. Вместо Природы - подставь слово "Всевышний", и вообще спорить не о чем. Что касается нашего маленького захолустного каменного шарика на окраине маленькой Галактики - то да. Хотя центр нашей Галактики и выглядит жутко (выглядел несколько миллиардов лет назад)!

http://lenta.ru/news/2009/11/11/milky/v1.jpg

У нас пока прослеживаются вроде все биологические этапы от амебы до того, что мы называем настоящим человеком. Даже отсутствующее обезьяннье звено вроде недавно нашли

• Подобається Подобається x 1
  6. ABDURAKHMAN

Доречі, амінокислоти це будівельні матеріали білків. Як ви памятаєте зі шкільної програми. Білок складається з сотень амінокислот. Доречі, амінокислоту можна добути штучно, в домашніх умовах, проте вона сама по собі не являє життя. А білок як ви розумієте джерело життя. Генетична інформація закодована в ДНК. А при процесі розкодування ДНК у рибосомі і відбувається утворення такого загадкового БІЛКА.
    Мутації??? Ви телевізора передивились! Про генно-модифіковану картоплю, від якої і колорадський жук дохне. Чи може ви маєте на увазі геномну мутацію коли в дитини замість 46 хромосом нараховується 47(синдром дауна)
    А про давно вимерлі види тварин чи рослин то це вже взагалі смішно. В наш час щорічно зникає близько 50 видів і що з того. Ви написали, що мільйони років тому жили тварини, яких немає зараз є доказом еволюції - абсурд. Через 50 зникне зубр, і що це буде доказом еволюції, так би мовити, проміжна ланка між биком і носорогом.
    P.S. Раджу вам змінити портет. Ящик я думаю підйде.

7. nata-k

nata-k Well-Known Member

Все, що написано у останньому дописі має чітку назву - войовниче невігластво :sad:

• Подобається Подобається x 3
  8. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Школа...
    http://nt-creaz.org.ua/education/lisovs-EvolSchool.htm
    Тому і аргументи прихильників теорії еволюції зводяться до звинувачень опонента в незнанні шкільного курсу... А той курс має великі недоліки, як не крути... http://www.creationism.org/crimea/text/28a.htm
    http://www.creationism.org/crimea/text/28b.htm
    І ще...
    Просто і воінствуючий атеїзм, і секулярний гуманізм не можуть обійтись без еволюційної теорії, тому й тримаються її, "як вош кожуха". :)А християнство креаціонізму якраз і не тримається, уживається і теїстичний еволюціонізм, і креаціонізм...

9. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Я був би радий, якби ці "вчені" які нас тут хочуть вчити бодай засвоїли ті шкільні програми.
    В моєму місті живе цікавий емігрант з України - кандидат біологічних наук, з його слів бувший голова всеукраїнського товариства генетиків.
    Батько - академік, в 1991 році переїхав в Москву.
    Так ось. наш пан генетик закручує шайбочки на місцевому заводі.
    В медицині, на жаль, теоретична наука за останні часи так і нічого не сказала. Страшні хвороби поширюються, вже один з трьох хворіє на злоякісні пухлини. Де наука?
    Часто відкриття відбуваються випадково. Наприклад відкриття пеніциліну,
    яке зробило цілу революцію в медицині.
    Просто А. Флеммінг спочатку забув бутерброд в сумці. Коли вийняв. останній був покритий пліснявою. Знову Флеммінг випадково положив його біля чашки Петрі і забув закрити останню.
    Флеммінг побачив відсутність росту стрептококів які він там посіяв.
    А щодо еволюції? Я вірю в еволюцію. Внутрішньовидову.

10. ABDURAKHMAN

А можливо рацiональне оперування фактами?

11. nata-k

nata-k Well-Known Member

Ok.
    Визнаєте, що поставили віз по перед кобили?
    У другому дописі ви не менше накрутили. У рибосомі ДНК не розкодовується.

Про мутаційні зміни. Ну, направду, Ви хочете, щоб я Вам прочитала лекцію по мутаційній мінливості? Чи як ви уявляєте можливість моєї відповіді?
    я лише можу повторити. Мутації бувають шкідливими, мовчазними і корисними. Це факт.

Про зниклі види. Боюся ви не зрозуміли. Річ у тім, що мільони років тому жили ті, види яких нема зарах і не жили ті, які є зараз. Більше того, мова не просто про окремі види, а про відсутність певних таксонів (груп тварин і рослин). Наприклад, тоді, коли жили динозари не було ссавців, не було квіткових рослин.

Вимирання зубрів не буде свідчити про зникнення ссавців. Правда?

12. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

шось пригадався Фелік Крівін
    і для Pedro - це зовсім непогано, що генетик зумів крутити гайки.
    От шкода тільки, що з гайкокрутів - генетики не часто виходять.
    І якщо так буквально сприймати "випадковість", як то робите ви - тоді у цьому світі все випадкове - в т.ч. і народження дітей, і посади емігрантів

13. ABDURAKHMAN

Ну добре закрили тему. :give_rose:

14. Zoli

Zoli Well-Known Member

Крути, не крути, але амінокислоти аж ніякого відношення до структури Дезоксирибонуклеїнової кислоти (ДНК) не мають. Що таке амінокислота, та що таке азотиста основа ДНК знає кожен школяр, правда той що вчиться.

...Тож вартувало б трохи підчитати... одразу стане ясно, що таке білок, а що таке ДНК.;)

15. ABDURAKHMAN

А ви загляньте глибше в підручник і вам одразу стане все ясно. Поверхневе у вас судження.

16. Василь

Василь Well-Known Member

Живе утворилося з неживого. Але, щоб це зрозуміти, спочатку треба зрозуміти, що таке живе, бо інакше розмова стає безпредметною.

17. ABDURAKHMAN

а ця розмова і так є безпредметною. хіба я в праві людям забороняти думати, що вони походять від якоїсь грибо-бактерії яка еволюціонувала мільярди років і перетворилась у мавпу. Лиш одне заставляє задуматись де взялась та найпримітивніша жива істота?

18. Василь

Василь Well-Known Member

Щоб відповісти на це запитання, треба знати, що таке жива істота. І знати насправді, а не з чужих слів!

19. ABDURAKHMAN

Жива істота має такі ознаки:
    росте
    розмнозується
    має інстинкт самозбереження
    має здатність рухатися
    старіє і вмирає
    здатна навчатися.

---------- Додано в 10:32 ---------- Попередній допис був написаний в 10:29 ----------

Добре а якби я сказав з молекулярного азоту, чи аміаку, всерівно воно всьо є неживе.

20. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

невірні критерії
    одноклітинні наприклад нестаріють і не вмирають і навчатись не здатні-))))

а де твій аватар? :)