1. люди не міняються (додам: ніколи) 2. в одній відомій Книзі розказано, чому це так відбувається....
Ги, ви це точно про наукову теорію говорите ? Загальноприйнятий - це критерій істинності чи об"єктивності ? Науковці ще не =науці. І що саме в даному випадку ви маєте на увазі під "науковими знаннями" ? теорію? Ну так, якщо теорія не надто переконлива, то залишається хіба що сприймати її на віру. А чому ви вважаєте що що ті стадіїї які проходить людський плід є підтвердженням саме теорії еволюції. От цікаво, а як вглядає плід інших ссавців?
Аналогічно виглядає. Розвиток плоду приблизно повторює розвиток виду. Вважаю це підтвердженням еволюційної теорії, бо якщо її прийняти, одразу стає зрозумілим, звідки береться це явище. Мутація вносить щось нове у правила розвитку плоду і може при цьому не зруйнувати старого. Так що в цих правилах накопичуються залишки з попередніх поколінь. Натомість без еволюційної теорії це явище виглядає дуже дивним. Щодо розмежування між наукою та науковцями, то як може нефахівець у даній науці оцінити науковість? Кілька думок я маю і про них кажу, але грунтовний аналіз - справа біологів. У нас поки що нема кращого виходу, ніж довіряти біологам; хіба що тут розгорнеться детальна дискусія, яка суттєво підвищить рівень наших біологічних знань. Що ж до причіпок до слова "вірити", то тут Ви просто не усвідомлюєте банальної філософської істини, яку можна коротко виразити будь-якою з таких фраз: 1. Усе може бути. 2. Я знаю, що я нічого не знаю. 3. Знання та віра - це одне й те саме. Детальніше цю істину роз'яснено тут: http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=81804&postcount=1
Ну. Але мене більше чудо народження дивує. Тако якщо відкинути буденність і задуматись - голова кругом йде, що за чудо чудес???!!! Запхав, накапав - а виходить ЛЮДИНА! З простого обміну речовин. Це ми просто не задумуємось, бо це звичне і буденне. А насправді то просто неймовірно.
Меня ТОЖЕ! Ведь рождаться ДОЛЖНЫ ВСЕГДА только СПРАВЖНИ Украинцы, а рождаются и ИНЫЕ! Загадка природы, блин......
) венцом творенья человека считают только человеки, вполне вероятно у крокодила другое мнение на этот счет))) на мой взгляд вышеприведенное скорее пример "божественной теории" тип все для человека .... а вообще эволюционная теория это хоть какая-то теория, а "божественная" - обьяснение не дающее обьяснения, сколько веков по небу колесница сайгачила и молнии метала, пока статическое электричество не открыли? кстати теория "творения" вполне вероятно в будущем будет объяснена ....
Тоді чим принципово наука відрізняється від релігії. Чи та ж наукова теорія від релігійної, якщо все потрібно сприймати на віру ? На загал з викладеним в вашому пості згідна. Залежить через призму якої теорії на це дивитись. А чому не сприймати це як схематичну модель того, що було створене перед людиною ? Взагалі то тема дуже цікава насправді. Рівень людських знань на такому рівні що говорити про якусь правдоподібну теорії щодо виникнення життя на Землі рано. Наскільки я зрозуміла, наріжним каменем є суперечка чи життя виникло випадково - з неживої матерії виникла жива клітина яка ще й сама себе відтворила (це сприймається на віру, бо довести чи відворити такий процес ще нікому не вдалось), чи виникнення життя відбулось з допомогою зовнішнього впливу. Ось тут цікава суперчка на цю тему http://www.evangelie.ru/forum/t48707.html . І тут деякі спірні моменти http://macroevolution.narod.ru/neodarvinizm.htm http://www.allvet.ru/articles/article64.php
Методами досліджень. Наука детально аналізує реальні явища, і, як правило, її висновки викликають велику довіру в тих, хто обізнаний з ходом цього аналізу. Тобто просто для інтересу Бог таке придумав? Чи, може, просто не хотів усе наново розробляти, а вставив нові речі у старі схеми? Трохи схоже на те, як над DOS-ом надбудовано Windows. Непогане пояснення, але, як на мене, менш природне, ніж якщо прийняти еволюційну теорію. А це вже, строго кажучи, не відноситься до даної теми. Еволюційна теорія - про те, як з одних видів організмів виникають інші. А звідки взялися найперші - це вже інша теорія.
Ліха закручено.... Точка зору залежить від місця сидіння Так еволюційна теорія не одна, є дарвінізм, неодарвінізм, синтетична теорія єволюції, креационізм, науковий креационизм) - тем для віри предостатньо. Наскільки я пам"ятаю з шкільного курсу про оцей "первинний бульон" і виникнення першої живої клітини викладали якраз в темі про еволюцію.
Ljolik, дякую за цікаві лінки. Тільки один із них повторюється два рази (перший раз він зліплений з іншим лінком); добре було б це виправити. Я не розбираюсь у точному значенні цих термінів. Під еволюційною теорією я розумію ту, яку започаткував Дарвін і яка існує досі (можливо, в дещо видозміненому вигляді, хоча я не знаю, що саме там змінилось). Можливо, в цієї теорії є різні відгалуження, але я не знаю, чим вони відрізняються. Викладати в цій темі, звісно, могли. Але, як написано в одному з Ваших лінків, сам Дарвін допускав божественне створення перших живих організмів і не розробляв теорії про те, як вони могли б спонтанно виникнути. Так що це я сюди не відношу. Хоча я не проти офтопів на цю тему.
Теорія еволюції видів Дарвіна як і роботи К. Ліннея, - виссані з пальця на замовлення капіталу філософствування, котрі повинні були виправдати знищення і поневолення одних народів іншими. Це навідь не псевдонаука, а лише повна суперечливостей теорія, припущення, намагання заперечити існування творця, котра не має і не може мати експериментального підтведження. На думку серйозних учених всесвіт настільки складний, і організований настільки точно, що випадковостям про котрі говорить ця теорія просто немає місця.
Кінець-кінцем усе впирається у віру. Починаючи з віри у створення Всесвіту Богом або у віру його виникнення в результаті "великого вибуха" і закінчуючи походженням людини.
Так у тому й справа, що Бог створив ту частицю, у будь-якому випадку, теорія еволюції зупиняється на частиці, як на першоджерелі, а релігія розповідає звідки та частиця взялася.
Цікаво, як це теорія Дарвіна може ВИПРАВДАТИ поневолення народів? Хіба що якщо прийняти гасло: "Будьмо схожими на тварин!" Явно утрируєте і маєте якесь дуже специфічне уявлення про те, які вчені є "серйозними". Це лише закон термодинаміки, а не загальний принцип. То що, не хочете припустити, що після створення Богом цієї частки Всесвіт розвивався без Його безпосереднього втручання? Ну, або, може, що Бог іще створив першу живу клітину, а далі еволюція створила все інше живе?