Еволюційна теорія походження видів

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем D.M., 30 гру 2008.

?

Чи згодні Ви з еволюційною теорією походження видів?

1. Так.

17 голосів
    19,5%
  2. Ні.

28 голосів
    32,2%
  3. Скоріше так, ніж ні.

15 голосів
    17,2%
  4. Скоріше ні, ніж так.

4 голосів
    4,6%
  5. Не знаю.

2 голосів
    2,3%
  6. Частково.

14 голосів
    16,1%
  7. Не хочу про це думати.

0 голосів
    0,0%
  8. Вважаю, що це питання не має змісту.

4 голосів
    4,6%
  9. Інша відповідь.

3 голосів
    3,4%
  1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

1. люди не міняються (додам: ніколи)
    2. в одній відомій Книзі розказано, чому це так відбувається....
    ;)

2. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Ги, ви це точно про наукову теорію говорите ?

Загальноприйнятий - це критерій істинності чи об"єктивності о_О ?
    Науковці ще не =науці. І що саме в даному випадку ви маєте на увазі під "науковими знаннями" ? теорію?:dntknw:

Ну так, якщо теорія не надто переконлива, то залишається хіба що сприймати її на віру.
    А чому ви вважаєте що що ті стадіїї які проходить людський плід є підтвердженням саме теорії еволюції. От цікаво, а як вглядає плід інших ссавців?

• Подобається Подобається x 1
  3. D.M.

D.M. Well-Known Member

Аналогічно виглядає. Розвиток плоду приблизно повторює розвиток виду. Вважаю це підтвердженням еволюційної теорії, бо якщо її прийняти, одразу стає зрозумілим, звідки береться це явище. Мутація вносить щось нове у правила розвитку плоду і може при цьому не зруйнувати старого. Так що в цих правилах накопичуються залишки з попередніх поколінь. Натомість без еволюційної теорії це явище виглядає дуже дивним.

Щодо розмежування між наукою та науковцями, то як може нефахівець у даній науці оцінити науковість? Кілька думок я маю і про них кажу, але грунтовний аналіз - справа біологів. У нас поки що нема кращого виходу, ніж довіряти біологам; хіба що тут розгорнеться детальна дискусія, яка суттєво підвищить рівень наших біологічних знань.

Що ж до причіпок до слова "вірити", то тут Ви просто не усвідомлюєте банальної філософської істини, яку можна коротко виразити будь-якою з таких фраз:

1. Усе може бути.

2. Я знаю, що я нічого не знаю.

3. Знання та віра - це одне й те саме.

Детальніше цю істину роз'яснено тут: http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=81804&postcount=1

• Подобається Подобається x 2
  4. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Ну.
    Але мене більше чудо народження дивує. Тако якщо відкинути буденність і задуматись - голова кругом йде, що за чудо чудес???!!! Запхав, накапав - а виходить ЛЮДИНА! З простого обміну речовин.
    Це ми просто не задумуємось, бо це звичне і буденне. А насправді то просто неймовірно.

5. Полковник

Полковник миється в бані

Меня ТОЖЕ!
    Ведь рождаться ДОЛЖНЫ ВСЕГДА только СПРАВЖНИ Украинцы, а рождаются и ИНЫЕ!
    Загадка природы, блин......

6. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

) венцом творенья человека считают только человеки, вполне вероятно у крокодила другое мнение на этот счет)))
    на мой взгляд вышеприведенное скорее пример "божественной теории" тип все для человека ....
    а вообще эволюционная теория это хоть какая-то теория, а "божественная" - обьяснение не дающее обьяснения, сколько веков по небу колесница сайгачила и молнии метала, пока статическое электричество не открыли? кстати теория "творения" вполне вероятно в будущем будет объяснена ....

7. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Тоді чим принципово наука відрізняється від релігії. Чи та ж наукова теорія від релігійної, якщо все потрібно сприймати на віру :)?
    На загал з викладеним в вашому пості згідна.
    Залежить через призму якої теорії на це дивитись. А чому не сприймати це як схематичну модель того, що було створене перед людиною ?

Взагалі то тема дуже цікава насправді. Рівень людських знань на такому рівні що говорити про якусь правдоподібну теорії щодо виникнення життя на Землі рано. Наскільки я зрозуміла, наріжним каменем є суперечка чи життя виникло випадково - з неживої матерії виникла жива клітина яка ще й сама себе відтворила (це сприймається на віру, бо довести чи відворити такий процес ще нікому не вдалось), чи виникнення життя відбулось з допомогою зовнішнього впливу.

Ось тут цікава суперчка на цю тему http://www.evangelie.ru/forum/t48707.html .

І тут деякі спірні моменти http://macroevolution.narod.ru/neodarvinizm.htm
    http://www.allvet.ru/articles/article64.php

Останнє редагування: 3 січ 2009
  8. Фесько

Фесько Well-Known Member

Думаю, згоден. Якщо б цю теорію не описав Дарвін, то це б зробив хтось іншій - лише питання часу.

9. D.M.

D.M. Well-Known Member

Методами досліджень. Наука детально аналізує реальні явища, і, як правило, її висновки викликають велику довіру в тих, хто обізнаний з ходом цього аналізу.

Тобто просто для інтересу Бог таке придумав? Чи, може, просто не хотів усе наново розробляти, а вставив нові речі у старі схеми? Трохи схоже на те, як над DOS-ом надбудовано Windows. Непогане пояснення, але, як на мене, менш природне, ніж якщо прийняти еволюційну теорію.

А це вже, строго кажучи, не відноситься до даної теми. Еволюційна теорія - про те, як з одних видів організмів виникають інші. А звідки взялися найперші - це вже інша теорія.

10. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Ліха закручено....:crazy:

Точка зору залежить від місця сидіння
    Так еволюційна теорія не одна, є дарвінізм, неодарвінізм, синтетична теорія єволюції, креационізм, науковий креационизм) - тем для віри предостатньо. Наскільки я пам"ятаю з шкільного курсу про оцей "первинний бульон" і виникнення першої живої клітини викладали якраз в темі про еволюцію.

11. D.M.

D.M. Well-Known Member

Ljolik, дякую за цікаві лінки. Тільки один із них повторюється два рази (перший раз він зліплений з іншим лінком); добре було б це виправити.

Я не розбираюсь у точному значенні цих термінів. Під еволюційною теорією я розумію ту, яку започаткував Дарвін і яка існує досі (можливо, в дещо видозміненому вигляді, хоча я не знаю, що саме там змінилось). Можливо, в цієї теорії є різні відгалуження, але я не знаю, чим вони відрізняються.

Викладати в цій темі, звісно, могли. Але, як написано в одному з Ваших лінків, сам Дарвін допускав божественне створення перших живих організмів і не розробляв теорії про те, як вони могли б спонтанно виникнути. Так що це я сюди не відношу. Хоча я не проти офтопів на цю тему.

12. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Теорія еволюції видів Дарвіна як і роботи К. Ліннея, - виссані з пальця на замовлення капіталу філософствування, котрі повинні були виправдати знищення і поневолення одних народів іншими. Це навідь не псевдонаука, а лише повна суперечливостей теорія, припущення, намагання заперечити існування творця, котра не має і не може мати експериментального підтведження. На думку серйозних учених всесвіт настільки складний, і організований настільки точно, що випадковостям про котрі говорить ця теорія просто немає місця.

Останнє редагування: 3 січ 2009
  13. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Кінець-кінцем усе впирається у віру. Починаючи з віри у створення Всесвіту Богом або у віру його виникнення в результаті "великого вибуха" і закінчуючи походженням людини.

14. le cowboy

le cowboy Active Member

все стремится к хаосу, теория эволюции - дебелизм чистой воды, нонсенс с точки зрения науки

15. le cowboy

le cowboy Active Member

З точки зору великого вибуху, звідки взялася та неможливо мала частиця, яка вибухнула?

16. Степаныч

А где он, тот хаос? Пока что всюду и везде гармония.;)

17. Степаныч

Я ж кажу: усе справа віри. Хтось вірить у існування тої частиці, хтось - у вічного Бога.

18. le cowboy

le cowboy Active Member

Покажите мне дом построившийся сам по себе

19. le cowboy

le cowboy Active Member

Так у тому й справа, що Бог створив ту частицю, у будь-якому випадку, теорія еволюції зупиняється на частиці, як на першоджерелі, а релігія розповідає звідки та частиця взялася.

20. D.M.

D.M. Well-Known Member

Цікаво, як це теорія Дарвіна може ВИПРАВДАТИ поневолення народів? Хіба що якщо прийняти гасло: "Будьмо схожими на тварин!"

Явно утрируєте і маєте якесь дуже специфічне уявлення про те, які вчені є "серйозними".

Це лише закон термодинаміки, а не загальний принцип.

То що, не хочете припустити, що після створення Богом цієї частки Всесвіт розвивався без Його безпосереднього втручання? Ну, або, може, що Бог іще створив першу живу клітину, а далі еволюція створила все інше живе?

а де твій аватар? :)