Еволюційна теорія походження видів

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем D.M., 30 гру 2008.

?

Чи згодні Ви з еволюційною теорією походження видів?

1. Так.

17 голосів
    19,5%
  2. Ні.

28 голосів
    32,2%
  3. Скоріше так, ніж ні.

15 голосів
    17,2%
  4. Скоріше ні, ніж так.

4 голосів
    4,6%
  5. Не знаю.

2 голосів
    2,3%
  6. Частково.

14 голосів
    16,1%
  7. Не хочу про це думати.

0 голосів
    0,0%
  8. Вважаю, що це питання не має змісту.

4 голосів
    4,6%
  9. Інша відповідь.

3 голосів
    3,4%
  1. Василь

Василь Well-Known Member

Ні, зародження життя й ввесь процес розвитку не відбувався самовільно, себто БЕЗКОНТРОЛЬНО.

Ні, якраз це Ви не враховуєте, що розвиток - це не тільки хаос. Є дуже й дуже багато прикладів фазових переходів, що відбуваються зі скачком ентропії. А ентропія є мірою самоорганізації системи.

2. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

1) Хто або що контролює,обмежує й направляє процес розвитку?
    2) озвиток ітд ітп....

У всесвіті все підкоряється певним законам, це випадковість?

Ви описуєте вже створений досконалий світ, говорячи що його виникнення є лиш сліпим збігом обставин, випадком...
    Він виник сам по собі....
    Древні вчені хфільософі з вами безперечно що погодилися б оскільки їхнє уявлення про живу матерію були дуже співзвучні з вашою теорією квантових-парових систем..

---------- Додано в 14:43 ---------- Попередній допис був написаний в 14:41 ----------

• Подобається Подобається x 1
  3. Василь

Василь Well-Known Member

У випадку життя процес контролюється еволюцією конденсату кулонівських пар.

Закони не є випадковими, а фізичними. Роздуми філософів фізики не стосуються, бо фізичні закони не є наслідком філософських.

4. Syslik Gopnik

Syslik Gopnik котиться в загс...

теорія дарвіна описує процес пристосування ОДНОГО КОНКРЕТНОГО виду до зміненого зовнішнього середовища. Наприклад зміну розмірів окремих частин тіла, кольору шерсті...
    але вона аж ніяк не встані пояснити механізм утворення зовсім іншого виду.
    і екперименти, які приводять як доказ правдивості деорії дарвіна проводились виключно на вірусах (принаймні ті, які яя знаю), в яких мутації є більше як правило аніж вийняток.
    в такому трактуванні я погоджуюсь з теорією.

5. D.M.

D.M. Well-Known Member

Давно я не читав, хто тут ще що писав. Хочу зараз сконцентрувати увагу лише на одній думці, яку креаціоністи часто не враховують у своїх міркуваннях.

Це думка про величезність часу, протягом якого відбувається еволюція. Серйозні зміни відбуваються протягом мільйонів років, а від зародження життя пройшло кілька мільярдів років. Такі періоди часу знаходяться далеко за межами людського досвіду. Навіть один мільйон років разюче перевищує той час, протягом якого існують цивілізовані людські суспільства.

Тому не дивно, що за такий час могло відбуватися щось таке, чого не спостерігається протягом людської історії, навіть за допомогою штучної селекції. Креаціоністи часто кричать про надзвичайно малу ймовірність тієї чи іншої генетичної зміни, як правило, не наводячи конкретних обчислень. Їм просто інтуїтивно здається, що ця ймовірність така маленька. То я так само інтуїтивно можу відповісти, що такого роду ймовірності стають зовсім не маленькими, якщо розглядається такий величезний період часу. Наводять прикол про корабель, який сам складається. А чому б йому й не скластися за мільярд років?

Це трохи аналогічно до такого: замислюватися, на якій відстані від Землі знаходиться Сонце, і не вірити, що з такої відстані можна так суттєво обігрівати територію. Справді, грандіозно дивна річ, але воно працює. Величина та температура Сонця якраз такі, що Земля нормально обігрівається. І якщо не ставити під сумнів наукову інформацію про відстань від Землі до Сонця, то так само не варто ставити під сумнів еволюційну теорію походження видів, яка теж є загальноприйнятою в науковому середовищі.

• Подобається Подобається x 2
  6. Andr

Andr Well-Known Member

Напевно, загальноприйнятою не є;). Але я цілком погоджуюсь, що науковці, котрі підтримують еволюційну теорію походження видів, - походять від мавпи. А також комуняки, які теж її дуже пітримували :)))

7. D.M.

D.M. Well-Known Member

Є загальноприйнятою чи принаймні переважаючою в науковому середовищі. Перевірте цей факт за джерелами, яким Ви довіряєте. У свою чергу, Ви можете не довіряти науковому середовищу, але я думаю, що думка наукового середовища значно більше заслуговує на довіру, ніж якась інша думка.

Це, мабуть, жарт. Якщо ні, то цим самим Ви підтримуєте еволюційну теорію, з чим Вас і вітаю. Якщо ж це написано для того, щоб звернути увагу на підтримку еволюційної теорії комуністами, то з цього не можна зробити жодних висновків про те, чи правильна ця теорія: серед теорій, які підтримували комуністи, були як правильні, так і неправильні.

8. Forest

Forest Moderator

Шкода, що гілка перетворилася з аргументованої дискусії на конкурс ораторського мистецтва з апеляцією до сутності людського розуміння, згадок політичних теорій та інших трансциденцій.

Тим не менше і це також доказує, що ані перша ані друга сторони не можуть сказати нічого однозначного, а значить, ми, людство, перебуваємо лише на якомусь чергоому проміжному етапі розвитку, коли говорити про те, що людина є справді повноцінно sapiens, явно зашвидко.

9. - В самый раз. Человек до тех пор sapiens, пока сомневается.

10. DerianFox

DerianFox Well-Known Member

перед тим, як робить таке опитування, потрібно було зробить опитування "Чи читали ви роботи Дарвіна і чи дійсно ви розумієте, що таке еволюційна теорія?" Адже є люди, які думають, що еволюція - це процес перетворення мавпи на людину...

11. - в целях обсуждения на этой ветке можно сказать, что это так. То, что в человека "превращались" постепенно не современные макаки и даже шимпанзе, а некий "общий предок", креационистов не устраивает всё равно. Даже они достаточно логичны, чтобы понять, что этот "общий предок" отличался от современных людей скорее всего ещё сильнее, чем нынешние человекообразные обезьяны (и уж точно больше походил на них, чем на людей). :)

12. sitech

sitech Well-Known Member

13. Если они тем не менее ученые - "эволюционисты", то очевидно, что у них есть научная эволюционная теория происхождения видов. Наверное, уже не в том виде, как её формулировал Дарвин. Гораздо научнее. Таки они пару сотен лет чем-то занимались :)))

14. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

"Учителя Западной Украины отказываются преподавать основы теории известного ученого о происхождении человека от обезьяны.

В декабре минувшего года несколько общественных организаций написали гневное письмо в Министерство образования Украины, которым располагает Полемика, с просьбой убрать из школьной программы упоминание об этой «предтече коммунизма» и официально добавить гипотезу о том, что Вселенную и ее обитателей - создал Бог. В образовательное ведомство львовяне обратились после того, как им не удалось убедить в свой правоте окружной административный суд Киева и именем государства выставить Дарвина за рамки образовательного поля.

Представлял на суде группу галицких родителей юрист Владимир Шепитько. После вердикта адвокат назвал судей необъективными, мол, была нарушена процедура судебного процесса, суд не выслушал одного из истцов, не стал разбираться в сути вопроса, не проштудировал до конца саму теорию Дарвина.

Мать одного из учеников, жительница города Дрогобич Тамара Козий, вот как объяснила свое желание поставить точку в безбожестве украинских школ:

- Чтобы получить хорошую оценку, мой ребенок должен лукавить, утверждая, что человек произошел от обезьяны, хотя он знает, что человек - венец Божьего творения.

Ее соседка в суде привела такой аргумент: современная молодежь гадит в подъездах, матерится и пьет именно потому, что им с детства закладывается мысль, что они произошли от обезьян. Другими словами, человеку годами внушали его неблаговидное происхождение, он в это поверил и стал похожим на приматов.
    http://polemika.com.ua/news-80911.html#title

15. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Ем... а що в Україні ще навчаються з совєтських підручників? В нас, скільки я пам'ятаю, розглядались всі теорії...

16. coolzak

coolzak Well-Known Member

сучасна наука стверджує що ВСІ люди на землі мають спільну прамаму яка жила приблизно 200 000 років тому-Єва?:)

17. sitech

sitech Well-Known Member

Ви так думаєте? Чи є, чи такої теорії немає, неважко пересвідчитись. Але багато хто з науковців її навіть за теорію не вважають.

18. Welund

Welund Member

Божі ідеї на Землі незмінні, змінні лише умови, в яких ці ідеї себе проявляють... Але ці умови не виходять за рамки даного їм діапазону.
    Я в сенсі того, що мавпа мавпою і залишається, а людиною ще потрібно стати. Більшість із вас не стане ... (

19. О.Ф.

О.Ф. Well-Known Member

І ви, звичайно ж можете привести, як доказ, дані статистики серед вчених біологів

---------- Додано в 00:19 ---------- Попередній допис був написаний в 00:13 ----------

...А ви де?

---------- Додано в 00:24 ---------- Попередній допис був написаний в 00:19 ----------

во первых не знаю замечал ли кто то, но обезьяны не курят и не матерятся
    во вторых до теории Дарвина людям ничего такого не закладывали, а они все равно курили и матерились.

20. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

От тому і дратують наших людей свідки, бо запересвідчують до самої печінки.

---------- Додано в 07:59 ---------- Попередній допис був написаний в 07:57 ----------

Що, всі? (с)

а де твій аватар? :)