Еволюційна теорія походження видів

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем D.M., 30 гру 2008.

?

Чи згодні Ви з еволюційною теорією походження видів?

1. Так.

17 голосів
    19,5%
  2. Ні.

28 голосів
    32,2%
  3. Скоріше так, ніж ні.

15 голосів
    17,2%
  4. Скоріше ні, ніж так.

4 голосів
    4,6%
  5. Не знаю.

2 голосів
    2,3%
  6. Частково.

14 голосів
    16,1%
  7. Не хочу про це думати.

0 голосів
    0,0%
  8. Вважаю, що це питання не має змісту.

4 голосів
    4,6%
  9. Інша відповідь.

3 голосів
    3,4%
  1. Oxid

Oxid Well-Known Member

Тобто вищі форми, досконаліші, реально існують від сотворення, але вступають в світ явищ, у фізичний світ, в певний, визначений час. Фізичний світ - ще не весь світ... Для більшої зрозумілості наводжу цитату з Соловйова

2. Василь

Василь Well-Known Member

Відмінність абстрактного буття від фізичного існування є в тім, що перше є конструкцією логіки людського мислення, і логічна первинність вищих форм буття не є їх історичною первинністю. Це не означає, що вищі форми буття існували раніше фізичних явищ, з якими їх пов"язують, а лише те, що вони є логічно первинними, тобто витікають з перших принципів. Але фізичне існування навіть окремої піщинки чи атома ніяк не може бути виведене з цих перших принципів!

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

а як ви відрізняєте конструкцією логіки людського мислення, що породжує абстрактне буття, від звичайного незнання людського мислення? Чи ви такого варіанту не припускаєте?

4. Василь

Василь Well-Known Member

Звичайне незнання не конструює абстрактних логічних понять. Тим воно й відрізняється від абстрактного логічного мислення!

5. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

http://www.youtube.com/watch?v=ygh1-ul6E94

Mimic Octopus - цей восьминіг може пародіювати різних морських створінь, наприклад, ската. Збільшуватися в розмірі, міняти свій колір і навіть зображати людську ходьбу.

6. О.Ф.

О.Ф. Well-Known Member

деякі тварини приємніші за людей )
    це не філософська концепція, за цю тему вже давно нобелівку з хімії вручили )

7. Василь

Василь Well-Known Member

А мене не тільки пояснення створення жінки не задовольняє, а й чоловіка теж! Чи хтось зрозумів з описання біблії, яким чином створені перші люди на землі?

• Подобається Подобається x 1
  8. Василь

Василь Well-Known Member

Дійсно! Лише такі генії, як Ви, можуть зрозуміти "творення" людського тіла з глини. Тільки Ви не можете пояснити це "творення" тим, хто не народився генієм. Ви навіть і не спробуєте це зробити, бо це навіть геніям не під силу.

9. comanche

comanche знайшовся

Послухайте, Василь, вам уже не в одній темі доводили створення людини та всесвіту Богом, те що ви не хочете слухати це одне. Але навіщо вам лізти у кожну тему, де обговорюються християнські проблеми і пафосно там підкреслювати, що ви у Бога не вірите. Це ви що, самостверджуєтесь? чи у вас парт завдання напостити 200 повідомлень, у християнських темах?
    мені не дуже зрозумілі ваші закиди. Може ви страждаєте від заниженої самооцінки, або синдромом дифіциту уваги і таким чином намагаєтесь утримати увагу на собі?
    ну не розумію я ні вас ні ваших мотивів. А ще більше не розумію, навіщо ви тратите на це свій та наш час, для того щоб перечитувати ваші повідомлення, які не несуть абсолютно ніякої корисної інформації, ні для нас ні для вас.

• Подобається Подобається x 3
  10. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

:) А я от думаю, що сіреньких клітин треба мати значно більше, щоб збагнути як амінокислоти утворили першу живу клітину, що була здатна копіювати сама себе, як виникли "з пороху" (себто, із простіших речовин і сполук?) рибонуклеїнові кислоти...
    ніж уявити "казку" як бородатий дідусь зліпив із глини ляльку, дмухнув - і вона ожила.. можна і не мати сірих клітин, не заглиблюватися - мати тільки дитячу віру в казку і чудо.
    Бог - не людина, це Велика незбагненна сила. І якщо його дії пояснюються для давніх людей "примітивно" - це не означає що вони такими "примітивними" і є дослівно.

Якось коли мені було років 13, я вперше прочитала про галактики, чорні діри, теорію Всесвіту що розширюється, Великий вибух тощо.. і спробувала поділитися "знаннями" (на тому рівні на якому я це розуміла) із молодшою сестричкою. Поряд сидів ще менший братик - років 4-5 і те все слухав.. пояснюючи що собою являла первісна субстанція до великого вибуху, я вдалася до алегорії з "первинним тістом"..
    Так ось через пару тижнів братик попросив: "Розкажи-но ще раз як там Земля із тіста робилася." :)
    ..ось я думаю, про те як люди робилися "з пороху" - розповідали 4-5-річним "дітям", якими було тоді людство, і які складнішого би просто не збагнули. ІМХО.

Останнє редагування: 8 лис 2010
    • Подобається Подобається x 4
  11. comanche

comanche знайшовся

ААА... ну не дивно, раз ви так сприймаєте Бога :) я б сам не повірив у таку казку...
    Знаєте, довший час, я вивчат фізику, астрономію та ще багато наук, мені просто було цікаво, як же виникла земля, навіть якщо була створена, чи внаслідок великого вибуху. І мене так зачарувала зовнішня складність, але в одночас внутрішня простота, з якою створена наша вселенна, з якою грацією, яка краса закладена у це твориво (ні не ці роздуми привели мене до існування Бога).
    Але коли я почав роздумувати про Бога, який одночасно існує у всіх часах, який зараз є тут, і одночасно знаходиться в першому дні і продовжує говорити Нехай станеться світло, перебуває у другому дні та відділяє твердь від води, і це все тільки тому, що якщо він перестане бути в першому дні то перший день перестане існувати.
    Коли людина починає усвідомлювати, що Бог подумавши свою першу думку, подумав усі свої думки одночасно. Тоді розумієш, що уся досконалість РНК у порівнянні з цим, лише пустий звук :)
    Коли розглядаєш як Бог встановлював ці 24-ри(якщо я не помиляюсь) константи завдяки яким існує наша вселенна, тому що якби хоча б одна з них була іншою наш світ би не існував :) Коли розумієш як Він творив, як виносив із себе образи цих тварин, цих плазунів, рослинний світ, адже Бог це творив із власного серця, коли розміщував планети та зірки.... Дух перехоплює....
    я не хочу вірити у сивого дядю, який робив незрозуміло що... але сучасна наука немає жодних заперечень словам Біблії.
    з.і. наука яка пояснює як усе працює а не звідки усе взялось

12. Василь

Василь Well-Known Member

Щоб судити про сучасну науку, треба її знати. А для цього читання біблії зовсім не достатньо!

13. JaguaR

JaguaR щасливий

Шо Вам не ясно?
    Людина вмирає, гниє і Ви не відрізните решток від глини. То чому ж з глини не можна зробити людину?

14. Василь

Василь Well-Known Member

Те, що людина гниє, я розумію, але не розумію творення людського тіла з глини.

15. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

...з пороху взятий і до пороху вернешся...
    В землі є всі хім.елем. з которих складається людина. Але, нажаль, 3500 років тому люди мало що знали про природу атома і тому, як на мене поняття пил землі якнайточніше описує вихідні речовини котрі використовувалися в процесі створення людини.

16. Василь

Василь Well-Known Member

І що з того? Все-рівно не зрозуміло, яким чином створене людське тіло. Чи Вам вже все ясно?

17. ABDURAKHMAN

Завдяки мудрому задуму Бога.

Бо кожна навітЬ незначна рік так от як мобільний чи ПК завдячують своїм існуванням якому конструктору. А біологічні об'єкти мають набагато складнішу будову. Найпримітивніший одноклітинний організм настільки досконалий й складний, що вона не могла виникнути випадково.
    Легше повірити що людина утворилась з бактерії, ніж у те що та бактерія утворилась САМА з простих речовин.
    БО набагато більша прірва між простим органічним речовинами і клітиною, ніж між клітиною і людиною.
    Клітина не може виникнути сама по собі без розумного Першопочатку.

18. Василь

Василь Well-Known Member

А хто стверджує, що клітина мала виникнути сама по собі? Ви так і не написали як вона виникла! Щось у Вас не вистачає розумного першопочатку!

19. ABDURAKHMAN

її створив Бог, у ролі складових будь якого організму.
    Механізм її утворення мені невідомий.
    а хіба не Ви теє казали?
    "Розумний" вакуум, електронні хмарки...

20. JaguaR

JaguaR щасливий

Та шо ви таке несете? Я Вам можу доказати, що мобільний телефон виник внаслідок еволюції під впливом ультрафіолетового проміння у водах Африки. Це ж незаперечний факт, всі науковці вам то підтвердять!

а де твій аватар? :)