Еволюційна теорія походження видів

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем D.M., 30 гру 2008.

?

Чи згодні Ви з еволюційною теорією походження видів?

1. Так.

17 голосів
    19,5%
  2. Ні.

28 голосів
    32,2%
  3. Скоріше так, ніж ні.

15 голосів
    17,2%
  4. Скоріше ні, ніж так.

4 голосів
    4,6%
  5. Не знаю.

2 голосів
    2,3%
  6. Частково.

14 голосів
    16,1%
  7. Не хочу про це думати.

0 голосів
    0,0%
  8. Вважаю, що це питання не має змісту.

4 голосів
    4,6%
  9. Інша відповідь.

3 голосів
    3,4%
  1. О.Ф.

О.Ф. Well-Known Member

Так діло не піде, треба щоб корова вовком стала, інакше шо це за утворення виду, якісь непонятні накопичення, панімаіш, тут дурних нема - усі добре вчилися!

2. menkaur

menkaur Active Member

дивовижно. тільки 25% людей на цьому форумі визнають одну з найзначніших і очевидніших ідей в науці

3. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Це найбезглуздіша теорія яку могло придумати людство. ЇЇ поява назрівала оскільки наука і безбожницький світ всякими правдами і неправдами прагнув пояснити зародження життя на землі без участі Бога. Та навіт батько еволюції Дарвін перед смерть вирішив покаятися і зрікся своєї теорії.
    Абсурдна теорія і не більше.

• Подобається Подобається x 1
  4. Василь

Василь Well-Known Member

Це вже не так мало! Для релігійного форуму...

5. syavych

syavych копач

То де такий? о_О

6. Василь

Василь Well-Known Member

Це саме тут. Ага!

7. Зануда

Зануда така зануда

При всій повазі, але ви не праві. В основному тому, що та теорія немає, як достатніх доказів, так і підтверджень її хибності. Тому вона і теорія досі. Ми всі - віруючі і не віруючі, прості і дуже вчені, всі ми просто не знаємо, як то було. Цілком імовірно, що якась форма еволюції мала місце, але невідомо, як саме відбувався процес.
    Теорія, одним словом. :)

8. ABDURAKHMAN

Існують наукові факти які спростовують народження і трансформацію живого із вакууму.

---------- Додано в 19:49 ---------- Попередній допис був написаний в 19:41 ----------

Викопні рештки підтвердили те, що раптово виникла величезна кількість складних форм життя.
    Нові види відмежовані від попередніх, немає проміжних ланок.
    А це є основоположний пункт теорії еволюції.

9. Василь

Василь Well-Known Member

Взагалі нема такого пункту теорії еволюції! Що за проміжні ланки?

10. Даяна

Даяна Well-Known Member

Немає достовірних фактів про зречення Дарвіном своєї теорії. Це всього лиш перекази, які були заперечені дітьми Дарвіна. Разом з тим, заперечуючи Бога і християнство у тому числі, у Дарвіна є така фраза:
    «Есть величие в этом воззрении, по которому жизнь с ее различными проявлениями Творец первоначально вдохнул в одну или ограниченное число форм; и, между тем как наша планета продолжает вращаться, согласно неизменным законам тяготения, из такого простого начала развилось и продолжает развиваться бесконечное число самих прекрасных и самых изумительных форм».
    Тобто згідно такого погляду Бог створив самопрограмований всесвіт, який з допомогою еволюції саморозвивався від примітивного і простого - до складного. А послідовність творення, описана у Біблії, повністю збігається з еволюційною теорією. На межі такої думки з деякими оговорками простежується і позиція католицької церкви: В 1996 році Іоанн Павло II назвав эволюцію "більше ніж гіпотезою", проте відкидав власне походження людини від мавпи. Схоже, що Бенедикт XVI (якщо звичайно вірити світським джерелам http://beta.obozrevatel.com/news/2007/4/13/165635.htm http://news.invictory.org/issue11425.html ) пішов у цьому навіть трохи далі.
    Наука не має скелета, який є перехідною ланкою від мавпи до людини. З одного боку є мавпи (австралопітеки, неандертальці та ін.), а з іншого боку - людина. Крім того поруч завжди існували і існують як складні, так і прості форми життя, які і не думають ускладнюватися. Немає також і міжвидової еволюції, яка би демонструвала скажімо перетворення риби у собаку. Разом з тим є очевидним і доведеним факт внутрівидової мутації в залежності від природніх умов і процесу боротьби за виживання.

Останнє редагування: 3 лют 2010
  11. ABDURAKHMAN

А я б не був такий впевнений, що послідовність творення, описана у Біблії, повністю збігається з еволюційною теорією. Ба навіть навпаки теорія повністю суперечить Біблії.

---------- Додано в 21:02 ---------- Попередній допис був написаний в 20:50 ----------

Внутрішньовидові мутації не призводять до появи нового виду. А міжвидові мутації то є виключна фантазія Дарвіна.
    А що, жив якийсь звичайний нікому не відомий ботанік і тут він вирішив пропіаритись на весь світ, залишити якусь згадку про себе так і виникл теорія еволюції. Хоч і вигадка але вона дуже сподобалася тодішнім владним мужам які і відкрили їй дорогу у світ.

---------- Додано в 21:14 ---------- Попередній допис був написаний в 21:02 ----------

Ну а діти добре розуміли що якщо випливе що Дарвін сам відмовився від своєї теорії то родичі постраждають в фінансовому плані, можливо буде переглянута теорія походження видів і цілковито відкинена, або ж взагалі визнають Дарвін божевільним, причин не розголошувати правди є багато.
    Та яка то правда, то спростування брехні, хоча для мене це не аргумент, так цікава дрібничка.

12. Zoli

Zoli Well-Known Member

Доброго дня, форумлянам.
    Миру нам усім у серці!

Отже, перечитав я Вами рекомендовані праці (трохи із запізненням, але мав ще і інші справи...).
    Що тут можна сказати? Думаю, автор мав серйозні проблеми із своїм духовним єством. Судячи із манери викладення, це було спричинене особистою неприязню до релігійних представників церкви, з котрими він стикався (припускаю, що у дитинстві). Причому досвід спілкування був не з найприємніших. Можливо мало місце і статеве глумлення над ним... Це лише припущення, адже будь-хто перечитавши цю книжку одразу зможе сказати, що його сильно образили католицькі священники... Навіть сам факт того, що він усю свою агресію проти віруючих, проти релігийних діячів, людей, виливав саме через "сито" католицької церкви, говорить про те, що він мав власні рахунки з ними. Тут йому можна поспівчувати.
    Можливо щось інше спричинило його неприязнь, можливо життєві невдачі, з якими не зміг змиритися, спонукали його. І він весь негатив обернув проти свого Творця.
    Це мої думки, щодо причин такої манери викладення.

Якщо його "логічне" мислення вважати правильним, то мабуть ця логіка геть позбавлена елементарної уяви того, про що пише. Коли він говорить про розділення води під і над твердю (а одна твердь то є небо, а інша земля), то розумна, мисляча людина одразу зрозуміє це як океан, над яким є небо, над яким хмари води – на відміну від Таксиля. Тобто це є кругообігом води у природі. Очевидно автор не вчився у школі і про такий предмет як природознавство (чи щось подібне у його часи) він навіть не чув. Його ж ціль очевидна – спаплюжити Творця. Напевно він мислить тими ж категоріями, що і стародавні іудеї, які дійсно вважали небо чимось твердим, блакитною каменюкою, з якої наче крізь сито ллється вода… Це напевно дуже смішний епізод, особливо у його (автора) викладенні. Вартий того, щоб висміяти віруючих…

Розбирати цю працю по розділам не бачу змісту. Єдине, що можу сказати стосовно неї це – віра людини, що може похитнутись від такого матеріалу не варта й ломаного гроша.

Я вже казав, що не схвалюю віруючих котрі не налаштовані до смиренного діалогу, а лише намагаються образити опонента, сподіваючись, що тоді вони самоствердяться. Але й атеїстів, котрі аналогічно не бажають дискутувати, натомість теж ображають віруючих.
    Судячи з того, як у даній гілці ставляться до віруючих, очевидно атеїсти мають певну рамку по якій «косять» їх усіх. Припускаю, що коли хтось визнає існування Бога, то для них це означає, що людина несповна розуму…, а з цього випливає, що з такою людиною розмовляти немає змісту; найпевніше, що цій людині хтось добряче промив мізки (виключно заради матеріальної вигоди); з наукою ця людина абсолютно не знайома, та й взагалі під знаком питання її грамотність…
    На 100% переконаний, що хоч би і Сам Бог до них явився і сказав: «Ось я! Я твій Творець» атеїсти це б списали на якусь відмазку типу галюцинація, чи гіпноз…

Тепер порозмислюймо трішечки ширше. Атеїсти називають нас, віруючих, невігласами. А чи задумуються вони над тим, що самі вони є невігласами коли Біблію називають брехнею, маячнею, вигадкою, збіркою міфів? Можна вважати її збіркою міфів, ваше право – і я поважатиму ваше переконання. Але називати цю книгу маячнею…!!!???
    Чи вам, атеїстам, відомо з чого почалась реформація…, скільки величезних особистостей було надхнено її писанням (навіть тих, кого вважаєте своїм прибічником)??? Чи не думаєте над тим, що Біблія є історичним документом, який відображає не лише історичні факти, а й є доказом того у що вірили люди, котрі її писали, та й інші народи описані у ній – іудеї, вавилоняни, ассирійці, єгиптяни… Оце ви називаєте маячнею…? То хто більший невіглас, той, що живе за принципами записаними у ній, що керуються нею при археологічних розкопках (археологи), соціологи, історики, чи той, хто відкидає її апріорі, бо написане там – міф та брехня…???
    На мою думку, жодна цивілізована, освічена людина не буде так зневажливо до Біблії ставитись, хай навіть не віруюча. Хто ж притримується подібної позиції сам має бути невігласом!
    До речі, чи не завдяки реформації ми маємо можливість вільно висловлювати свої думки, не боячись за власне життя? Реформації, котра прийшла перш за все завдяки ретельному вивченню Святого письма! Виходить атеїсти не просто необізнані, а ще й непослідовні, що неприпустимо для наукового підходу, адже вони критикують та зневажають саме те, що дало їм можливість говорити про те, що думають, дало їм свободу слова…
    Ось це так парадокс…

Отож коли вже лунатиме від вас панове атеїсти якась критика, будь ласка… Проти цього ніхто нічого немає… От тільки без образ та глумлення над людьми віруючими та над собою. Бо ще коли над віруючими, хоч і боляче та все ж, принаймні зрозуміло, а от коли у власних твердженнях нема послідовності, самоповаги, гідності, то це вже смішно.

Знайшов кілька цікавих висловів великих діячів світу сього. Думаю кожен зможе серед них знайти того, до кого ставиться із прихильністю, та можливо, навіть визнає авторитетом:

Еммануїл Кант: "Існування Біблії, як книги, є найбільшою користю для всіх людей, будь-коли випробуваною людством. Будь-яка спроба применшити Біблію є злочином проти людства".

Н.І. Пирогов: "Мені потрібний був абстрактний, недосяжно високий ідеал віри. І заходившись за Євангеліє, якого я ніколи ще не читав, а мені вже було 38 років від роду, - я знайшов для себе цей ідеал".

А.С. Пушкін: "Я думаю, що ми ніколи не дамо народу нічого кращого Писання ... в ньому знаходити все людське життя. Релігія створила мистецтво і літературу, все, що було великого із самою давнину! ... Без цього не було б ні філософії , ні поезії, ні моральності. Англійці мають рацію, що дають Біблію дітям ... Мої діти будуть читати разом зі мною Біблію в оригіналі ... Біблія всесвітньо ... Ось єдина книга в світі: у ній усе є ".

В. Гете: "Нехай розвивається наукова культура, нехай добре ведеться природна наука в глиб і в широчінь, нехай розум людини розвивається скільки завгодно, але культурного і морального рівня християнства, що сяє в Євангеліях, вони не перевершать".

Чарлз Дікенс: "Новий Заповіт є найбільшою книгою тепер і в майбутньому для всього світу".

Джон Рескін: "Якщо у всьому тому, що я написав є яка-небудь цінність, то це тому, що в дитинстві мати моя щодня читала мені місця Біблії і щодня вимагала заучувати ці місця на пам'ять"

Джордж Вашингтон: «Неможливо правильно правити світом без Бога та без Біблії».

Авраам Лінкольн: «Я переконаний, що Біблія являється найбільшим подарунком, який Бог коли-небудь дав людині. Все найкраще від Спасителя світу пропонується нам через цю книгу».

Сер Вільям Гершель: "Всі людські відкриття служать для більш сильного докази істин, які перебувають у Священному Писанні".

Горас Гриль: "Неможливо поневолити розумово або соціально народ, який читає Біблію. Біблійні принципи лежать в основі людської свободи"

В. Г. Сювард: "Вся надія людського прогресу заснована на постійно зростаючий вплив Біблії".

Ю.С. Грант: "Біблія є запасним якорем наших свобод".

В.І. Бєлінський: "Є книга в якій все сказано, все вирішено, після якої ні в чому немає сумніву, книга безсмертна, святая, книга вічної істини, вічного життя - Євангеліє. Весь прогрес людства, всі успіхи в науках, в філософії полягають тільки у великому проникненні в таємну глибину цієї божественної книги ... Підстави Євангелія - одкровення істини за посередництвом любові і благодать ".

Кант - філософ - в 1796, на 72-му році життя писав: «За своїм змістом Біблія сама свідчить про своє Божественне походження. Вона відкриває нам у величі і виконання плану порятунку весь жах нашої гріховності, всю глибину нашого падіння ... Біблія найцінніший скарб, без якого я був би в жалюгідному становищі. Усі прочитані мною книги не дали мені тої втіхи, яке дало Слово Боже в Біблії: «Якщо я піду навіть долиною смертної темряви, то не буду боятись зла, бо Ти зі мною» (Пс. 22,4) ».

Кепплер, астроном, говорить: «У творінні я відчуваю Бога як би руками». Свій найважливіший твір про гармонію світу, він укладає такими прекрасними словами: «Дякую Тобі, Творець і Владика, що Ти сподобив мене радості захоплюватися справами рук Твоїх ..."

Бойль: «Співставлені з Біблією всі людські книги, навіть найкращі, є тільки планетами, що запозичують все своє світло і сяйво від Сонця».

Фарадей. Він говорив одного разу на тему про «хімічний аналіз сльози», де, між іншим, висловився, що як сльози йдуть від серця і направлені до серця, так і Біблія виходить від Бога, і, хто від Бога, той слухає її голосу ».

Лавуазьє: «Ви робите прекрасну справу», - писав він якомусь Кінгу, що видавав трактат на захист релігії, - виступаючи захисником Об'явлення і автентичності Писань ».

Ф.М. Достоєвський - (1821-1881) - російський письменник. У «Братах Карамазових» він говорить: «Господи! Що за книга це Священне Писання, яке диво і яка сила, дані з нею людині! Точно статуя світу, і людини, і характерів людських, і назване все і вказано на віки віків. І скільки таємниць дозволених і відвертих! Люблю цю книгу! Загибель народу без Слова Божого, бо прагне душа його Слова і всякого прекрасного сприйняття ».

Галілей. "Священне Писання ніколи не може ні брехати, ні помилятися; вислови Його абсолютні і правдою».
    Сер Ісаак Ньютон: "Біблія містить у собі більше ознак достовірності, ніж вся світська історія".

А. Ейнштейн, вчений фізик і математик, автор Теорії відносності часу і простору. У статті "Несумісні чи релігія і наука?» ... Писав: «Можна з упевненістю сказати, що доктрина особистого Бога, що керує подіями природи, ніколи не може бути спростована наукою».

13. Zoli

Zoli Well-Known Member

І навіть ось такі діячі:

Карл Маркс, в 1835 році писав: «Тварині сама природа визначила коло дій, в якому воно має рухатися, і воно спокійно його завершує, не прагнучи вийти за його межі, навіть не підозрюючи про існування будь-якого іншого кола. Також і людині Божество вказало спільну мету - облагородити людство і самого себе ...
    ... Божество ніколи не залишає абсолютно смертного без керівника. Голос цей (серця) говорить тихо, але впевнено. Але це легко заглушає голос ... Ми повинні тому серйозно зважити, чи дійсно нас надихає обрана професія, чи схвалює її наш внутрішній голос, чи не було наше надхнення помилкою, чи не було те, що ми вважали закликом Божества - самообманом ».

В.І. Ленін, писав: «Якщо природа є творіння, то само собою зрозуміло, що вона може бути створеною тільки від того, що більше, що могутніше природи. Від чогось такого, що вже існує, тому що для того, щоб створити природу, треба чомусь існувати вже незалежно від природи. Значить існує щось крім природи і то такий, що творить природу. Російською мовою це називається Бог ».

...;) і мінус через те, що не сподівались почути таких слів від затятих атеїстів...?
    І все ж дякую!:good:

14. Василь

Василь Well-Known Member

Шахрайство

Якщо цитуєте, то цитуйте й далі! Бо тут Ленін виступає проти бога, а не в його підтримку. А Ви видірвали цитату з контексту і вийшло, що Ленін агітує за бога!

• Подобається Подобається x 2
  15. Zoli

Zoli Well-Known Member

Дорогий Василю.

Гучно сказано: "Шахрайство".
    Взагалі то думка завершена у даній цитаті. Те що Ленін був атеїстом ні у кого сумнівів не викликає. І почитавши цей уривок уважніше, не крізь призму свого атеїстичного бачення світу, то зрозумієте, що річ у іншому - у констатації поняття "Бог". І погодьтеся, що аргументи цілком логічні. А те що у подальшому він заперечує існування Бога базується на його власних поглядах, деякі з яких я представив. Він, на відміну від вас, діє послідовно...

Крім того, бачу, що увагу Вашу привернув чомусь саме Ленін, а низка інших, неменш видатних людей науки і культури вас не цікавить. Ну, можливо для Вас найбільший авторитетом є Володимир Ілліч, і на його вченнях побудовані ваші переконання про відсутність Бога...

16. Василь

Василь Well-Known Member

Ви не вказали, звідки ця цитата, відірвавши її з контексту, щоб люди не змогли познайомитись з самим текстом. Оце і є шахрайство!

17. Максим

Максим Well-Known Member

...і тема злізла в повний софістичний атеїстично-теологічний офтоп...
    ...а жаль...

• Подобається Подобається x 2
  18. Zoli

Zoli Well-Known Member

;) таки переживаєте, що люди почнуть дивитись на Леніна як на набожну людину...

Як вже казав, всім добре відомо, що "Великий вождь" був атеїстом. Чи Ви вважаєте, що всі люди, присутні тут, настільки неуки...?
    Я сам наткнувся на цю цитату випадково, і не знайшов посилання на якусь його працю, звідки її було взято. Але у світлі знань про Леніна мені не видається, ні на трошки, що він повірив у Бога. Зрештою, я звертав уже на це увагу, дописом вище... Але ж то, бачу для панов невіруючих важко помітити.

Виходить, пане Василю, що для Вас, як ви нас запевняли, фізика, не є аргументом слова Ньютона, Ейнштейна, Галілея, Фарадея, Лавуазьє...??? Головне аби найбільшого атеїста радянщини не приплели до числа віруючих...

Якщо модератори дозволять, я видалю дану цитату, щоб вона не нервувала нікого. Я ще багато інших людей процитував...

19. Zoli

Zoli Well-Known Member

Миру всім на форумі!

Пане Василю, пропоную забути про Леніна. Почитайте краще наступне:
    "Профессор в университете задал своим студентам такой вопрос :
    - Всё , что существует, создано Богом?
    Один студент смело ответил:
    - Да, создано Богом.
    - Бог создал всё ? - спросил профессор.
    - Да, сэр, - ответил студент.
    Профессор спросил:
    - Если Бог создал всё, значит, Бог создал зло, раз оно существует. И согласно тому принципу, что наши дела определяют нас самих, значит, Бог есть зло.
    Студент притих, услышав такой ответ.
    Профессор был очень доволен собой. Он похвалился студентам, что он ещё раз доказал, что вера в Бога - это миф.
    Ещё один студент поднял руку и сказал :
    - Могу я задать Вам вопрос, профессор?
    - Конечно, - ответил профессор.
    Студент поднялся и спросил:
    - Профессор, холод существует?
    - Что за вопрос? Конечно, существует. Тебе никогда не было холодно? – Студенты засмеялись над вопросом молодого человека.
    Молодой человек ответил:
    - На самом деле, сэр, холода не существует. В соответствии с законами физики, то, что мы считаем холодом, в действительности является отсутствием тепла. Человек или предмет можно изучить на предмет того, имеет ли он или передаёт энергию. Абсолютный ноль (-460 градусов по Фаренгейту) есть полное отсутствие тепла. Вся материя становится инертной и неспособной реагировать при этой температуре. Холода не существует. Мы создали это слово для описания того, что мы чувствуем при отсутствии тепла.
    Студент продолжил:
    - Профессор, темнота существует?
    Профессор ответил:
    - Конечно, существует.
    Студент ответил:
    - Вы опять неправы, сэр. Темноты также не существует. Темнота, в действительности, есть отсутствие света. Мы можем изучить свет, но не темноту. Мы можем использовать призму Ньютона, чтобы разложить белый свет на множество цветов и изучить различные длины волн каждого цвета. Вы не можете измерить темноту. Простой луч света может ворваться в мир темноты и осветить его. Как Вы можете узнать, насколько тёмным является какое-либо пространство? Вы измеряете, какое количество света представлено. Не так ли? Темнота - это понятие, которое человек использует, чтобы описать, что происходит при отсутствии света.
    В конце концов, молодой человек спросил профессора:
    - Сэр, зло существует?
    На этот раз неуверенно профессор ответил:
    - Конечно, как я уже сказал. Мы видим его каждый день. Жестокость между людьми, множество преступлений и насилия по всему миру. Эти примеры являются не чем иным, как проявлением зла.
    На это студент ответил:
    - Зла не существует, сэр, или, по крайней мере, его не существует для него самого. Зло это просто отсутствие Бога. Оно похоже на темноту и холод - слово, созданное человеком, чтобы описать отсутствие Бога. Бог не создавал зла. Зло это не вера или любовь, которые существуют как свет и тепло. Зло это результат отсутствия в сердце человека Божественной любви. Это вроде холода, который наступает, когда нет тепла, или вроде темноты, которая наступает, когда нет света.
    Профессор сел. Имя молодого студента было – Альберт Эйнштейн."

Як Вам такі слова одного з навидатніших фізиків світу?

20. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Все б було добре, от тільки Енштейн такого не говорив :) Це чергова інтернет-байочка.

• Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)