А можна поцікавитись, що саме з наведеної Вами цитати підтверджує чи заперечує еволюційну теорію походження життя?
Всесвіт має ієрархічну структуру - нежива і жива природа, а ще є людина і її свідомість, духовний світ (духовні потреби, духовні цінності не виводяться з фізики чи генетики)... Перехід можливий тільки від живого до неживого, а навпаки - експериментально не доведено... Якщо вчені створять гомункула з неживої матерії, тоді побачимо, спроби вже були... Людина може опуститись до рівня тварини, а от чи тварина може піднятись до рівня людини, створити паралельні духовні світи, як гуігнгнми у Свіфта - сумніваюсь... Є ціла група філософських течій, які так вважають... Може, починаючи з цього - Во многом знании многия печали... Кладовище фактів...
Прихильники теорії еволюції називають її основну рушійну силу - мутації. Під час них повинен би утворитися якийсь новий вид. Але чи так є насправді. Мутації це досить рідкісне явище і навіть при народжені якогось плодючого мутанта його шанси на виживання є примарними. Не те щоб стати панівним видом на Землі. Причинами мутацій: - радіація - ультрафіолет - хімічні речовини В більшості випадків мутації спричинюють відмерання піддослідного. Мінливість то не є мутації, а цілком нормацьний процес завдяки якому ми всі маємо відмінні від інших риси.
Абдурахмане, я вас прошу, припиніть уже виводити нові теорії Це так і є. А от ви все ще не розумієте що таке мутації. Частота спонтанних (нічим не зумовлених) генних мутацій складає 0,00000001 на кожне покоління. Мутації бувають 1.мовчазні 2.шкідливі 3.корисні Це мутагени - речовини, які значно підвищують частоту мутацій (до 0,000001 - 0,0001 на покоління). Але і без дії мутагенів мутації відбуваються. Мінливість є спадкова і не спадкова. Спадкова мінливість - це основа еволюції. Забеспечується вона мутаціями (мутаційна мінливість) і кросінговером (комбінативна мінливість) Неспадкова мінливість не має значення для потомства.
Ну то хіба мутації з такою 'високою' частотою прояву в поколінні матимуть значний вплив на майбутнє потомство? Не говорячи вже про те що вони мають призвести до утворення Нового, зовсім відмінного від батьківських, Виду.
Жива природа теж побудована по ієрархічному принципу (царство - тип - клас - порядок і т.д.)... Те, що в ході еволюції відбувається ускладнення, перехід від нижчих організмів до вищих - поки що теж не доведено, спадкова мінливість - вона в межах виду, як наприклад пристосування бактерії до антибіотика, чи експерименти з мушками - вид залишився той самий... Все решта - домисли, гіпотези... Так що твердження, що мутації, спадкова мінливість є основою біологічної еволюції є просто гіпотеза... Власне, і голосування в даній темі показує, що більшість не впевнені в еволюційній теорії... Чому неможливий інший варіант - від вищого до нижчого? Вище творить нижче. Наприклад, духовний світ стоїть по ієрархії вище матеріального... В такому випадку з складнішого (духовного) виходить простіше (матеріальне), і причина, і створення, і розвиток всього матеріального світу лежить в складнішому, вищому, духовному світі?
Таке голосування не є абсолютно ніяк показовим і ні про що не свідчить - давайте ще проголосуємо, хто вірить в існування ферміонів
Бо внаслідок Великого Вибуху утворюються прості матеріальні системи, а не складні. А лише внаслідок еволюції цих простих систем з"являються складніші. Нема фізичного механізму виникнення складних систем з вакууму. І, навпаки, існують фізичні механізми народження простих часток з вакууму.
Якби теорія еволюції не заторкувала світоглядних і онтологічних питань, не вивчалась безальтернативно в школах, не стояло б і такого питання, про довіру до цієї теорії. Я розумію, в науки немає достовірних свідоцтв на користь креаціонізму, але і еволюційна теорія не має беззаперечних доказів еволюції - від молекули до людини... Визнайте, що еволюціонізм є умоглядною теорією...
Американські науковці проводили дослід який би мав на меті підтвердити зародження життя із вакууму: На місто кинули вакуумну бомбу... В результаті експерименту нової форми життя не виявлено...і те що було живим кудись безслідно зникло...
Навпаки, є беззаперечні докази еволюції на мікроскопічному рівні: у кожного електрона чи атома є своя власна еволюція, яка піддається і теоретичному розрахунку, і експериментальному дослідженню!
Ти не повіриш, но в мене диплом філософського факультету і про логіку я тоже не тільки чув... в рамках філософії можна ізмислити все що завгодно про що свідчить купа взаємовиключаючих вчень, фанатом цього логічного методу був Арістотель, вершиною його методу було твердження, що в мухи вісім ніг, бо в павука вісім, він комаха, муха тоже комаха а значить і в неї вісім. Сотні років всерйоз вважалося шо в мухи вісім ніг, поки хтось в середньовіччі просто взяв і не перевірив. А Арістотель, заміть, був розумніший за тебе так шо якшо ти цим методом будеш користуватись в тебе ше й не такі кренделя вийдуть. Я не буду сильно розпинатися по цьому питанню скажу лише що факти часто притиречать логіці, ну наприклад електрон може бути в двох місцях одночасно, логіка є лише описанням наших знань, це така досить побутова штука, вона не всюди однакова... але це дуже глобально, на нашому ж рівні логіка просто буває хибна, бо мозок не втримує всіх фактів, тому потрібна постійна перевірка всих цих теорій чим наука і займається, навідміну від релігії, філософії а нащо по твоєму взагалі є така опція? мінус ставити і легше і приємніше ніж читати нікому непотрібні лекції. Яка зазвичай буває позиція - я не розумію, а значить то всьо неправильно і вони всі мудаки. А хто тобі(не тобі конкретно) винен, шо ти шкільної програми не розумієш? Ну тобто чого то взагалі людина думає що вона має теорію еволюції розуміти, якшо вона підручник з біології ніколи толком не бачила? Ну просто, як ти кажеш, логічно подумати - біолог, який клонує собак, який днк, так сказать, на память знає, геній, гіперкуб, каже шо еволюція є, а тут вискакує Вася Пупкін і каже шо нема, бо він не поняв.Шо тут скажеш, на ліцо всємірний заговор брехливих учьоних проти Васі Пупкіна(я не сумніваюсь що добра половина так і подумає, незважаючи на те, що сидить за компом який їм дала дала наука а не Папа Римський). Крім того я не вірю що тобі дійсно цікаво чути якісь пояснення, якби мені в десятому класі, коли я тоже думав, шо Дарвін мудак дали ті ссилки, шо я вище запостив, то я би в мер від щастя на місці. А по тобі шота не скажеш шо ти туда взагалі заглядував. Там є біля кожного аватара такий значок який стать показує, нема за що
Щось знайшов і про вивчення еволюційної теорії в школі… Звеселила одна цитата з підручника історії „Ось з печери виходять одна за одною дивовижні істоти, зовні схожі на мавп, і знайомою стежкою перевальцем прямують до води. Вони невисокі на зріст (приблизно 1,6 м), вкриті короткою шерстю, довгі руки звисають нижче колін. ... Це — наші далекі предки, первісні люди” Мабуть, автори підручників – люди з гумором, але ж діти цього не розуміють, і часто сприймають казку за правду... http://nt-creaz.org.ua/data/zvern2-fulltext-spysok-nedol.htm
Але в підручниках з історії Адама і Єву і не згадують, згадуть тільки «міф про створення», а «Основи православної культури», чи «християнська етика» в шкільну програму не введені...
Ого, звернення аж десятьох вчених, а я десь бачив лист із зверненням чуть не пів тисячі щоб цього не робити Якби згадували Адама і Єву то довелось би згадувати і ще купу різних міфологій, крім того ці теорії на відміну від еволюційної не просто викликають в когось сумніви своїми доказами, доказів у них нема взагалі, вот в чому вся прєлєсть
Недавно был на конференции во Фриско по эволюционной биологии... Ученые мужи вроде сошлись во мнениях, шо мы все из Восточной Африки вышли - вроде митохондриальная ДНК другого толкования не допускает... Тут встает один скандальный тип - проф из Эдинбурга. И говорит - а почему ж тогда у нас библия толкует про Адама и Еву?? Они же белые !! Это почти через миллион лет случилось, никак не при зарождении людей!! И показывает "правильную" картинку начала Старого Завета- два черных под пальмой банан истины кушают!! Вечно история детали перевирает!!
Повірю. Але ніколи не повірю, що ти там вчився добре (як мінімум писати грамотно не вмієш, а цього там вчили, вища освіта як-не-як, і не про помарки мова), бо замість наводити контраргументи на мої слова чи цитати, ставиш мінуси і в оцінках і пишеш в оцінках, що вікіпедію верстали мудаки. А ще в цілому пості не бачу нічого по темі. Єдиний аргумент - це те, що еволюція існує, бо її противники вбачають в ній заговор проти Васі Пупкіна. Якось навіть не смішно. Тому подальшу дискусію, бачу недоцільною, втім тут дискусії тут взагалі не бачу .
Це не природа так побудована, а люди прийняли таку класифікацію живого, щоб легше було розумітись між собою. Ця ієрархічність відображає ступінь еволюційного споріднення разних таксонів. А цього ніхто не хоче доводити . Еволюція - не направлений процес. Вона може мати різні напрямки, в тому числі від складнішого до простішого. Наприклад, паразитичні організми еволюціонували шляхом спрощення. Бо така у них доцільність. Звичайно, спадкова мінливість є в межах виду. А як же! Однак накопичення змін може бути дуже значним, особливо якщо ці зміни закріплюються тиском змінених зовнішніх умов. Гіпотеза - це те, що не має доказу. А те, що спадкова мінливість лежить в основі еволюції - має чіткі докази. Сучасна класифікація базується не на характеристиці зовнішніх ознак, а на аналізі геному. І цей аналіз дозволяє дуже чітко прослідкувати еволюційну спорідненність.