ЕТНІЧНИЙ ОДЯГ

Тема у розділі 'Мистецтво', створена користувачем EGLE_UA, 21 лип 2007.

1. vasili

vasili Well-Known Member

Відповідь: ЕТНІЧНИЙ ОДЯГ

Не погані лахи, а дівоньке ше красніше...от мабуть художнику тре більше конкретизуватись на конкретному етносі.

2. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

це чудово, бо самі хлопці мене не цікавлять, а от одяг!...

• Подобається Подобається x 1
  3. EGLE_UA

EGLE_UA Member

незнаю...можливо і треба,але ми не наукові робітники...хочется щось новенького...

4. vasili

vasili Well-Known Member

Вам хочеться просто експерементувати на скіке я вас зрозумів..., то це теж підхід. Але з ваших колекцій які ви елюстрували, не бачу нічого етнічного, такі лахи були модними у кінці 60 років, ви "чисто" реанімуєте старомодні ансамблі...раджу створювати чіткі риси та характери регіональних етнічних груп, тоді тільке ви будете діючим художником у мистецтві, а не "рємєсленіком артельним".

5. Mirka

Mirka Well-Known Member

Ось Вам на розсуд, там художниця чітко слідкуе за характерними для регіонів візорунками http://yzfashionstudio.com/default.aspx

Що скажете Васілі- "великий критик"?

6. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

а я собі придбала влітку в Чернівцях вдяганку. ну, правда, не відомого автора, але напевно що МАЙСТРИНІ. цій сорочці 75 років. її бабця якась із села шила та вишивала. і я цим одягом пишаюсь.

• Подобається Подобається x 10
  7. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Я вас дуже добре розумію. Маю сорочки із бабиної скрині. Їм по 100 років і більше деяким. Та ще й подільські, чорним зашиті. Правда, більшість на конопляному полотні, але все одно просто краса. Як вберешся, то ніби на світ наново народилася. :)

• Подобається Подобається x 3
  8. Sphynx

Sphynx Well-Known Member

Завжди мріяла про вишиванку, власне кажучи я її маю, але якусь фабричну з убогою вишивкою, тому це не враховую. Особливо подобається комбінація "вишиванка+джинси" на День Незалежності(так колись з друзями на святковий концерт ішли). Взагалі новітні моделі етнічного одягу дуже підтримую, а класика - вона завжди буде в моді!:)

9. Liliyah Romanova

:shy:
    http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=131300&postcount=692

Ця теж з бабиної скрині. Вона її "рісована" називає. І сама мені її переробила під джинси. Хоч і довго вмовляти довелося. Зате дуже тішиться тепер, як я так вбираюся. :)

• Подобається Подобається x 7
  10. маюнка

бабусі - шана і вітання!

ага, і цей світ також на тебе дивиться по-новому)

• Подобається Подобається x 2
  11. vasili

vasili Well-Known Member

вы эту вышиванку прикупили на Кобыле там есть салон,тем не менее она вам идет...честно мои, Буна и Моцул, на Свэта вышиванки достают из комода более красочные, там что интерестно много цветов радуги , примечательно то, что работы очень много ручной...
    ЗЫ : лично я люблю гуцульский строй и обязательно с топорик! :) кстати мои предки гуцулы по папе...

12. маюнка

були ще такі варіанти: 1) - килимове ткання, 2) - майже вдяганка нареченої:) мені ще там жіночка, художниця по костюмах сказала: "будете заміж виходити, приїздіть до нас, зробимо вам етнічне весілля".

• Подобається Подобається x 6
  13. vasili

vasili Well-Known Member

кстати в правом углу образ матки Божои традиционный Буковинский в Галиции на "левом" боку держат Христа, Првославная Вера понимаешь!

14. Liliyah Romanova

Невже знову щось не те з'їли чи випили?

15. vasili

vasili Well-Known Member

Лилинька Дорогая, зачем вы мне таку характеристику даете, у нас ведь региональные традиции разные?
    ЗЫ : ... а скажите на милость что же Вас так обьемлит не первый день в моих дописах, разве Вы Лиличка, что то знаете про меня?

16. Liliyah Romanova

ДО чого тут ікони? По-перше, оффтоп. По-друге, вперше чую, аби дійсно так було, як ви написали.

17. vasili

vasili Well-Known Member

а позвольте мне, Буна казала что у нас православных, и у вас униатов матка божья на другой стороне сина держит, пока я в полном вздравии, пока еще не забыл алфавит патижи, разве я не прав в том что мы с вами разные!

18. Liliyah Romanova

Ясно, значить я вас не так зрозуміла. Писати треба зрозуміліше. Із вашого допису не ясно, хто саме "держат".
    А на якій руці - це так принципово?

19. vasili

vasili Well-Known Member

Ми Правослані завше сприймали коли у екон на правім березі перси щі Син Божій по Нашому Сі віглядеу!

20. Liliyah Romanova

Ніц не має значення, на якій саме руці. Просто є РІЗНІ види ікон. А до слова "православ'я" зображення на іконах безпосереднього відношення не мають. ПРинаймні не ікони Богородиці з Дитям.

а де твій аватар? :)