Чого ви дивитися на Русь після розпаду, подивіться під час правління Ярослава Мудрого. Чи ви хочете сказати, що Русь не розпалася на князівства. Проте ВСЯ Білорусь входила. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/uk/9/9d/Kievska-rus-map.jpg А як пояснити, навіть на вашій карті. Всі території, де українці складають 90 % входили до складу Руси. До речі, який процент Росії, навіть на "глаз" входили до складу Русі. Навіть не знаю чи до 4 % дійде.
А сколько процнетов нынешней России было чатсью Киевской Руси? Зато вот если смотреть на карту ВКЛ _ то львиная доля территории нынещней Украины входила в состав ВКЛ
Класс! То есть все, кто проживал на территории нынешнего Израиля до 1948 года - евреи? Были арабы, пожили чуть на территории древнего государства и на тебе
А что Иудея в прошлом существовала где-то на Индостане? Тут всего лишь ставится вопрос, что Россия - не единственная правопреемница Киевской Руси
Я не очень знаю как определяется правопреемственность государств и зачем это нужно. Я лишь знаю, что князья и духовенство тогда разделились. ВКЛ потеряла православие и независимость. Всем остальным кроме России государствам 17 лет, если им и передалось что-то от государства, исчезнувшего лет 600 назад, то, скорее всего, привет.
да уж благодаря усилиям Полякам и московитам. Но уж простите, население украины оставалось православным Да что Вы говорите. Типичная точка зрения самой единственной и самой православной.
В топонимике центрально и восточноевропейских рек частица (ва ) свидетельствует о более нордическом варианте ( арийских) диалектов. Влтава, Морава, Шумава, (Вистува),Даугава, Нева, Москва, Протва. (Дн) южный иранский вариант (арийских) диалектов Дон ,Днепр, Дунай,Днестр. Хоч (Дунав) може бути i (вода- вода) Хотите посмеяцья читайте у пана В.Кандыбы о кагале Мосха и о рассеянии жидов или Расее. И нареште Москву назвали в честь Мосха . Мосх (Μόσκος) - греческий ( пиндос) поэт-буколик из Сиракуз, жил во II в. до Р. Х.
Демонструю діалектизми Поділля. Ось бажаю вам показати наш подільський діалект. Ці слова присутні на півдні Хмельниччини на Кам'янеччині. Мабуть, у вас ці слова також є: Говда - голова; гочі - очі; Єндза - плаксива дівчина Ембери - бандити Завушниці - сережки; Зайзор - абрикос; Лобурі - чоботи; Ліска - хвіртка (рос. - калитка); Ґралі- вила; Під - горище; Цибати - стрибати, підскакувати; Пиняти - зупиняти; Рескаль - лопата; Обора - подвір'я; Ріще - хмиз; Голов'єна - ґлід (рос. - боярышник); Гостинець - стара дорога; Штандари - пустота під піччю;
Просто знайшов словник наших подільських діалектизмів, половину слів бачив вперше, а іншу чув та деякі використовував. А деякі особливості фонетики, навіть у мене є , хоча вже майже витіснені літературною мовою. Наприклад, тверде т наприкінці слова без м'якого знаку і це я помітив, навіть серед родини і друзів. Хоча вже в деяких словах, але я здивувався, що це ще зберіглося. Колотят - колотят, їдять - їдят, думают, міркуют і т.д. Рідше, але від себе також чув: "Це вчорашний хліб" (вчорашній), тобто м'який приголосний після Н вимовляється твердо. Cя сміяв, сі наговорила, ся втомив - тільки від старих людей. І ще здивування безліч слів, які я вважав суржиком чи русизмами, є подільським діалектом. А деякі слова, які я використовую у мові не використовуються у інших регіонах України. Я зрозумів, що вдома я використовую подільський діалект, а поза ним суржик чи літературною українською мовою (російською). Це пояснює всі помилки, які робив я та мої однокласники у 1-4 класах, особливо ті, які спілкувалися українською.
волинь, таке чув: шитик -- ремінь... скулить -- болить... міща -- кульок... слоїк -- банка (ві львові також так кажуть)... трускавки -- полуниця (полонізм)...
А хто сказав, що православ'я - це споконвічна і єдино можлива слов'янська релігія? Древня Русь зникла 768 років тому, а незалежна Московія виникла зовсім на інших територівях 528 років тому - між ними величечне часове і просторове провалля. І лише Україна, завдяки прив'язаності до нашої землі, має право на спадщину Русі. На Муром і Суздаль не претендуємо, але й не дозволимо, щоб всякі зайди монголоподібні тикали на наше надбання своїми брудними пльцями.
В період максимального розширеня - 70-80%, лише Донецьку і Луганську області Русь не зачіпила зовсім, не дивно, що там руська мова не закріпилась.