етикет...

Discussion in 'Всяке різне' started by duncan, Feb 29, 2008.

1. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Відповідь: етикет...

Мне!!!:cowboy:
    Если вилка и нож уже в тарелке,то ежу понятно ,что Вы закончили прием данного блюда.
    При этом... если блюдо Вам понравилось, кладутся параллельно!
    Если нет ,то крестом!:agree:

• Подобається Подобається x 1
  2. mavka

mavka Well-Known Member

Вірити, але перепровіряти. (Золоте правило..:cowboy: )
    Мені здавалось, що виделка й ніж кладуться паралельно під кутом тоді, коли ви готові до наступної частини трапези й зміни тарілок. Незалежно від того, чи вам сподобалось.
    А навхрест тоді, коли у вас перерва й ви натякаєте, щоб вам нічого не докладали.

• Подобається Подобається x 2
  3. SatYr

SatYr Well-Known Member

Якщо потрбіно їсти відбивну, рибу і тд, тоді її не потрібно розпилювати(розрізати) на шматки зразу, а відрізати по шматочоку та їсти.
    А щодо столових приборів, то я пам'ятаю по телевізору було, що чоловік поклав їх в тарілку і в нього офіціант забрав її.

4. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Цікаво що в нас бабця то ніц не робить а лиш всіх, особливо мужчин, припрошує їсти. Так ніби вони самі не бачать що є на столі жратва. А жратви тої нераз... аж за псами кидай. Мене це завжди денервувало, тепер знаю чому.
    Ніколи нікого не припрошую аби спробували те чи інше. Не хочуть не треба, мені більше буде :beee:

УСЬО!!! Щойно поговорила з Англійкою і вона підтвердила що Лілька найкраще сі розуміє в етикеті.

• Подобається Подобається x 5
  5. Леді_І

Леді_І Well-Known Member

Будь проще-и к Тебе потянутся люди!....:)

6. duncan

duncan батяр з личакова Staff Member

це, типу, руками їсти?.. [​IMG]

• Подобається Подобається x 7
  7. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Не пригадаю зараз де, але десь читала, що курку треба їсти руками, а до того додається волога тепла шматка чи серветка (із тканини), в яку треба витирати руки. Хто би про це щось більше сказав?

До речі, щодо масних та напомаджених уст. Якщо на краях шклянки, фужера, горнятка залишається слід помади чи просто жиру з уст, то це вважається ознакою моветону. Перш ніж пити, губи треба злегка витерти серветкою.

8. Читатель_Обкома

Я бы конечно сказал...да боюсь опять не понравится..:)

9. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Взагалі писати перестанете?
    Просто я цілковито не згодна з вашим попереднім дописом, тому й висловила своє ставлення. Тим більше, коли переконана в тому, що маю рацію. :shy:
    Може, якраз цього разу ви щось краще знаєте. ;)

10. Леді_І

Леді_І Well-Known Member

Курица, рыба и девица берутся руками....:)

11. duncan

міф....
    рибу -- точно ні....
    а про жінку -- взагалі...
    "брати" руками?!! [​IMG]

• Подобається Подобається x 3
  12. Леді_І

Леді_І Well-Known Member

:D :D :D

13. Читатель_Обкома

Весьма вероятно,что я и не большой знаток ресторанного этикета.:cowboy:
    Поясните мне популярно...допустим ,к примеру мне подали в ресторане телятину под вишневым соусом,с гарниром из картофеля фри.Естественно рядом в соответствии с этикетом вилка и ножик.Отрезав кусок телятины и обмакнув ее в вишневый соус,я аккуратненько отправлю,тот кусочек в рот.
    И если мне понадобится сьесть кусочек хлеба ,я по кладу ножик не в тарелку с блюдом,а край ножа положу на тарелку,а ручку на стол.
    А если увижу ,что рядом сидящей даме,надо что то подать,то я положу и вилку на край тарелки,а ручку на край стола и подам даме интересующее ее блюдо.
    Обьясните мне,на кой хрен ложить вилку и ножик в тарелку,если вы не закончили прием данного блюда?А7
    Ручки то приборов могут испачкаться о вишневый соус или от жира картофеля фри.Я думаю трудно будет найти чистое место в тарелке,даже если вы сьели половину порции...:)

Додано через 12 хвилин
    А если уже вилка и нож в тарелке, то это означает,что "готово выносу тела"...:radist: а положение вилки относительно ножа,покажет ваше отношение к сьеденому блюду,даже если вы силу каких то причин сьели не все...

14. coolzak

coolzak Well-Known Member

а для мене як не сьорбають зупу .не плямкають.не длубають кінцем вилки в вусі і не говорять з повним ротом то і вже добре

• Подобається Подобається x 7
  15. Леді_І

Леді_І Well-Known Member

Для мене мабуть цього також достатньо...ну може ще щось....
    Терпіти не можу педантів!!! Все має бути природнім.....

Запросили мене якось в Люксембурзі до ресторану.... Принесли морепродукти...Мені аж недобре стало, що з ними робити, як з цим впоратись....Потім думаю, головне їсти не руками, тарілку не вилизувати, хлібчиком не промакати ...:D І все пройшло высший пилотаж:radist:

16. duncan

я би додав: що не розбивають ложкою горня і виймають її перед тим, як пити чай чи каву...

17. Romko

Romko Дуже важлива персона

І,п’ючи каву не примружують око...

18. coolzak

coolzak Well-Known Member

то шпійони

19. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Доречі сьорбати і плямкати або цьмакати це дуже культурно і навіть заведено у китайців. Я колись ділила свій кюбікл з одним китайцем - думала що вмру він так голосно їв... :ninja:
    І на новій роботі китаєць те саме, так голосно їсть - це напевне показати що їже дуже смачна???:scare:

Додано через 1 хвилину
    В нас як хтось так робив, то ми казали - Мєчніка! Ну тобто трамвай дзвонить на зупинку :D:DА філіжанку направду можна так розбити.

20. Romko

Romko Дуже важлива персона

Марусю,ше згадайте,що колись "в паньстві" панянка могла си трохи ...попустити...

а де твій аватар? :)