Відповідь: етикет... І я йому це зауважила. А він каже, що якщо в них хлопець іде справа біля дівчини, навіть якщо це просто знайома, то це неповага до дівчини.. Додано через 1 хвилину А що означає "покласти паралельно виделку і ножа" ? Дехто каже, що це означає кінець трапези, а дехто каже, що треба схрещувати.. Кому вірити?
Відповідь: етикет... серветку чоловіки кладуть на коліна, а не так, як показували у совітських фільмах: за комір...... за столом: якщо багато приборів -- беруть крайні... універсальне правило за столом: дивитися, як поводить себе більшість.... Додано через 4 хвилини паралельно ви кладете, якщо ще не кінець трапези..... якщо "досить" -- перехрещуєш.... це ніби сигнал для того, що можна забирати "важкий" посуд....
Відповідь: етикет... Гм... А я знаю, що перехрещувати їх на тарелі треба в перервах між їдою, якщо ж ви закінчили, то ставите по один бік, паралельно одне до одного, і виделку, і ніж. Цікава річ, що savoir vivre каже, що припрошувати гостей негарно, адже очевидно, що їда на столі лише для гостей. Крім того, каже, що першою має почати їсти господиня. Додано через 3 хвилини Жінки також. Правильно вчили. То в пупера якийсь російський savoir vivre. Додано через 5 хвилин Почитала цю гілку і дійшла висновку, що пупера слухати не буду. Хоча за починання від найдальшого та серветку він написав правильно. :D
Відповідь: етикет... ні.... це просто я хамло .... або з пам’яттю погано.... ти права... більше того: коли кінець страви -- їх не просто кладуть паралельно, вони мають бути нахилені -- на 16.20..... (це все макдональдс з його булочками)....
Відповідь: етикет... Був би Полковник, сказав би, що жінка має бути зліва... Би честь віддавати можна було... Не знаю, я, наприклад, жінку завжди зліва ставив...
Відповідь: етикет... а, ще згадав..... якщо страва сподобалася -- прибори також кладуть паралельно, зубами вниз не 16.20 -- це ніби як прохання про добавку.....
Відповідь: етикет... Ну, когда этикет придумали, противопехотных мин не было... (с) Хотя, если честно... мужчине пожалуй приятнее подниматься по ступенькам, пропустив вперёд женщину. По весьма определённым причинам Если же он хочет доставить даме удовольствие (да и есть чем) то можно вырваться на пол-корпуса вперед. А ёще лучше взять даму на руки и понести... будет смотреться довольно прикольно, особенно в лифте с соседями.
Відповідь: етикет... Також хліб правильно відламувати маленькими шматочками й класти в бузю якось так майже непомітно.
Відповідь: етикет... Лучшее правило современного автомобильного этикета - увидев впередиедущую даму - немедленно обогнать ее... Ибо при себе не всегда может оказаться сумма денег, еквивалентная стоимости заднего бампера ее автомобиля (Проверено лично )
Відповідь: етикет... Ви теж когось вчора буцнули ззаду ?.... тоді розсунемо рамки правила "побачивши попереду машину, обжени її в будь якому випадку ( що я й роблю, вчора просто була однорядна дорога, трафік й слизько), - а особливо! коли за кермом невпевнена дама, невпевнений молодий чоловік, престаренький дідок з включеним вже як 10 хв лівим поворотом.. ... або тримай дистанцію...." ( в мене тріщина на бампері в куті, а там - відлетів повністю.. " "мощьний" бампер в тебе, мама," - сказав малий, надивившись російської Зоряних війн.)
Відповідь: етикет... Я думала то тільки в Онтаріо такі вмільці на дорогах. :D:D:D Їде в крайній лівій, якраз попри бетонну стіну і показує лівий поворот. Стрибати зібрався, чи як? - думаємо. І то була бльондина. І не вір потім анеґдотам. :D:D:D Пупер, вибач, оффтоп. :shy:
Відповідь: етикет... Етикет червоного вина це коли пють добрі сорти бордо з червоним мясом і потім запивають бурґундським. З білим і рожевим інша розмова. З білого пропоную австрійське піно ґріджіо (можна північно-італійське те що біля авіньон) Замість бордо рекомендую чілійське і бесарабське, це з червоних. Грузинські вина гидотні. Коняк кращий. То на загал. До етикету.