етикет...

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем duncan, 29 лют 2008.

  1. Зорянівонька

    Зорянівонька Well-Known Member

    Відповідь: етикет...

    Жінка зліва, щоб була біля серця!
     
  2. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Дуже важлива персона

    Відповідь: етикет...

    А хіба серце не посередині? ;)
    Хоч і з нахилом в один бік, але...
     
  3. маюнка

    маюнка Дуже важлива персона

    Відповідь: етикет...

    виделки потрібно класти зубцями донизу(витоки - щоб не поранитись:))
     
    • Подобається Подобається x 3
  4. duncan

    duncan батяр з личакова Команда форуму

    Відповідь: етикет...

    і перехрещувати на тарілці, якщо "досить"....
     
  5. nirvanka

    nirvanka просто фотограф

    Відповідь: етикет...

    І я йому це зауважила. А він каже, що якщо в них хлопець іде справа біля дівчини, навіть якщо це просто знайома, то це неповага до дівчини..

    Додано через 1 хвилину
    А що означає "покласти паралельно виделку і ножа" ? Дехто каже, що це означає кінець трапези, а дехто каже, що треба схрещувати.. Кому вірити?
     
  6. маюнка

    маюнка Дуже важлива персона

    Відповідь: етикет...

    мене вчили класти паралельно...
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. duncan

    duncan батяр з личакова Команда форуму

    Відповідь: етикет...

    серветку чоловіки кладуть на коліна, а не так, як показували у совітських фільмах: за комір...... [​IMG]
    за столом: якщо багато приборів -- беруть крайні...



    універсальне правило за столом: дивитися, як поводить себе більшість.... [​IMG]

    Додано через 4 хвилини
    паралельно ви кладете, якщо ще не кінець трапези.....
    якщо "досить" -- перехрещуєш....
    це ніби сигнал для того, що можна забирати "важкий" посуд....
     
    • Подобається Подобається x 2
  8. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Дуже важлива персона

    Відповідь: етикет...

    Гм...
    А я знаю, що перехрещувати їх на тарелі треба в перервах між їдою, якщо ж ви закінчили, то ставите по один бік, паралельно одне до одного, і виделку, і ніж. :)

    Цікава річ, що savoir vivre каже, що припрошувати гостей негарно, адже очевидно, що їда на столі лише для гостей. Крім того, каже, що першою має почати їсти господиня.

    Додано через 3 хвилини
    Жінки також. :)
    Правильно вчили. То в пупера якийсь російський savoir vivre.

    Додано через 5 хвилин
    Почитала цю гілку і дійшла висновку, що пупера слухати не буду.
    Хоча за починання від найдальшого та серветку він написав правильно. :D
     
    • Подобається Подобається x 2
  9. duncan

    duncan батяр з личакова Команда форуму

    Відповідь: етикет...

    ні....
    це просто я хамло .... або з пам’яттю погано.... [​IMG]
    ти права...
    більше того: коли кінець страви -- їх не просто кладуть паралельно, вони мають бути нахилені -- на 16.20.....
    (це все макдональдс з його булочками[​IMG])....
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. Samojlovu4

    Samojlovu4 Well-Known Member

    Відповідь: етикет...

    Був би Полковник, сказав би, що жінка має бути зліва...
    Би честь віддавати можна було...

    Не знаю, я, наприклад, жінку завжди зліва ставив...
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. duncan

    duncan батяр з личакова Команда форуму

    Відповідь: етикет...

    а, ще згадав.....
    якщо страва сподобалася -- прибори також кладуть паралельно, зубами вниз не 16.20 -- це ніби як прохання про добавку.....
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Дуже важлива персона

    Відповідь: етикет...

    А якщо прислуги нема і обслуговуєш себе сам? ;)
     
  13. Samojlovu4

    Samojlovu4 Well-Known Member

    Відповідь: етикет...

    Сам я взагалі без приборів їм, нє?! :D
     
    • Подобається Подобається x 3
  14. Капітан

    Капітан Well-Known Member

    Відповідь: етикет...

    Ну, когда этикет придумали, противопехотных мин не было... (с) :)
    Хотя, если честно... мужчине пожалуй приятнее подниматься по ступенькам, пропустив вперёд женщину. По весьма определённым причинам ;) Если же он хочет доставить даме удовольствие (да и есть чем) то можно вырваться на пол-корпуса вперед. А ёще лучше взять даму на руки и понести... будет смотреться довольно прикольно, особенно в лифте с соседями.
     
    • Подобається Подобається x 2
  15. mavka

    mavka Well-Known Member

    Відповідь: етикет...

    Також хліб правильно відламувати маленькими шматочками й класти в бузю якось так майже непомітно.
     
    • Подобається Подобається x 3
  16. duncan

    duncan батяр з личакова Команда форуму

    Відповідь: етикет...

    так само, як і намазувати не цілий окраєць, а саме шматочок....
     
  17. Капітан

    Капітан Well-Known Member

    Відповідь: етикет...

    Лучшее правило современного автомобильного этикета - увидев впередиедущую даму - немедленно обогнать ее... Ибо при себе не всегда может оказаться сумма денег, еквивалентная стоимости заднего бампера ее автомобиля :) (Проверено лично ;) )
     
  18. mavka

    mavka Well-Known Member

    Відповідь: етикет...

    :) Ви теж когось вчора буцнули ззаду ?.... тоді розсунемо рамки правила "побачивши попереду машину, обжени її в будь якому випадку ( що я й роблю, вчора просто була однорядна дорога, трафік й слизько), - а особливо! коли за кермом невпевнена дама, невпевнений молодий чоловік, престаренький дідок з включеним вже як 10 хв лівим поворотом.. ... або тримай дистанцію...." ( в мене тріщина на бампері в куті, а там - відлетів повністю.. " "мощьний" бампер в тебе, мама," - сказав малий, надивившись російської Зоряних війн.)
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Дуже важлива персона

    Відповідь: етикет...

    Я думала то тільки в Онтаріо такі вмільці на дорогах. :D:D:D
    Їде в крайній лівій, якраз попри бетонну стіну і показує лівий поворот. Стрибати зібрався, чи як? - думаємо. І то була бльондина. І не вір потім анеґдотам. :D:D:D

    Пупер, вибач, оффтоп. :shy:
     
  20. Ворон

    Ворон ПТН ЗДХ

    Відповідь: етикет...

    Етикет червоного вина це коли пють добрі сорти бордо з червоним мясом і потім запивають бурґундським.

    З білим і рожевим інша розмова.

    З білого пропоную австрійське піно ґріджіо (можна північно-італійське те що біля авіньон)

    Замість бордо рекомендую чілійське і бесарабське, це з червоних.

    Грузинські вина гидотні. Коняк кращий. То на загал. До етикету.
     
    • Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)