Енергозберігаючі лямпочки - міф чи реальність?

Тема у розділі 'Електроніка', створена користувачем sani, 3 гру 2010.

1. gvorn

gvorn Well-Known Member

Маєте оранжерею? Підсвічуєте простими люмінісцентками чи усілякими Flora glo?

• Подобається Подобається x 1
  2. FourA

FourA Дуже важлива персона

Я бы не назвал это оранжереей. Когда мы купили дом, рядом с ним стоял маленький флигель из двух небольших комнат. На его месте я построил помещение бОльшего размера, где разместилась кухня с печкой(газа тогда не было), в печь был вделан отопительный котёл, также в этом строении разместилась сауна с отдельной печкой-каменкой, душевая, мини - бассейн и второй туалет. С домом я это соединил верандой под одной крышей со всем этим помещением. Южная стена веранды сделана из стеклоблоков, как раньше делались трамвайные остановки , а восточная стена - сплошное окно. Помещение не имеет отдельного отопления, и зимой нагревалось от печи в соседней кухне, туда всегда была открыта дверь. На веранду зимой мы заносим более ста горшков с разными цветами и растениями. Для их освещения использую 2 обычные длинные люминесцентные лампы(по 36 ватт) и пять светильников с экономками. Других ламп не использую. Фактически зимой это - зимний сад. Окна имеют двойное остекление, застеклённая дверь(балконного типа) выходит в небольшой тамбур, стены под окнами и стеклоблоками утеплены. Так что зимой там не холодно. Если получится, выложу фото веранды на Форуме.

• Подобається Подобається x 3
  3. Romko

Romko Дуже важлива персона

В мене комп не жере...:dntknw:
    Перевіряв,виключав всьо по єдному....гонив в коридор і назад....
    Таки не жере....:nea:
    А лампочки...:scratch_one-s_head:
    В мене в великій кімнаті люстра на 5.
    Горит 3.
    Тотих...економок
    То крутит так само,як і тоді,коли горит їдна настольна зі звичайною 60-ю...
    Зуб даю!...:bazar:

• Подобається Подобається x 5
  4. FourA

FourA Дуже важлива персона

Комп какой - ноутбук? Тогда он мало кушает энергии. Микроволновка работает в сутки немного - максимум минут 15-20. её мощность порядка 1 квт, но она не успевает много скушать. Иногда готовлю чай в электрочайнике- но это тоже недолго. У нас главные потребители энергии - электролампочки. Ну и бойлер, хоть включён постоянно, но реле его включает не так часто. Когда много моем горячей водой, тогда он греет её, включается.

5. Romko

Romko Дуже важлива персона

Нє...стаціонар....:sorry:
    З двома тотими...жи сі крутит...кулерами....о...:sorry:
    І двома вінчестерами...холєра,як поставив 500-ку - став виснути,їті його...:ireful1:
    Але не жере ж...:dntknw:
    Не шлєпий я,бігме,нє...:dntknw:

• Подобається Подобається x 2
  6. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Не люблю я ті економки.мені при них темно,яку не постав.намагались мене переконати,щото мені тільки здається-ні фіга..не здається.Комфортніше при звичайних.

• Подобається Подобається x 4
  7. syavych

syavych копач

Економія на економках є, але лише в тому випадку, коли зберігаєте коробку і чек. Рахував для прикладу на Максусах - в мене окуповуються приблизно за рік, а враховуючи гарантію 2 роки - економія таки є. Хоч сам не дуже люблю оте ртутне світло (навіть 2700К, які найбільш схожі до стандартних лямп), але деколи немає альтернативи - практично в усіх люстрах стоять патрони, розраховані на максимум 40Вт, чого часто недостатньо для хорошого освітлення, а економок достатньо по 15Вт втулити.

П.С. От тільки ходити кожного разу міняти ті лямпочки по гарантії напрягає :)

8. Chaldon

Chaldon Well-Known Member

9. Petroleum

Petroleum Member

Я теж купив кілька люмінесцентних, але чекаю поки світлодіодні подешевшають, мабуть тоді вже і на них перейду

10. syavych

syavych копач

Треба ще розібратись з впливом ЛЕДів на зір - поки серйозних досліджень немає, але на практиці відгуки є різні. Особисто я суттєво підпсував собі зір ноутбуком з ЛЕД підсвіткою :sad:

11. Svjato

Svjato Well-Known Member

:scratch_one-s_head:

А питання таки цікаве - який спектр світла в них....

12. Petroleum

Petroleum Member

Цікаво як у Львові утилізувати "енергозберігаючі" лямпочки? Викидати ж ніззя?

13. syavych

syavych копач

І я не один такий. От перший допис, що видав гугл:

---------- Додано в 15:24 ---------- Попередній допис був написаний в 15:21 ----------

Віднести в той магазин, де купували. Вони зобов'язані прийняти у Вас лямпочку і (по ідеї) відправити виробнику. Правда більш ніж впевнений що вони викинуть їх так само, як би це зробили Ви.

14. Chaldon

Я конечно дико извиняюсь. Но легче перечислить что полезно для человека?
    Полезно с заходом солнца спать ложиться, а с восходом вставать.
    Полезно пить чистую воду (не кофе, не газ-воды,).
    Полезен чистый воздух. Полезен естественный свет и тепло от дров.
    Полезно для позвоночника двигаться на четвереньках.

А насчёт бессонницы, есть один фактор не мало влияющей в современном жилище, это красный свет. Вся электроника в режиме ожидания светит красными светодиодами.
    Берите лампы жёлтого или с желта спектром освещения. Что ближе к восприятию глазом.
    Вредно жить в современном мире, надо отказаться от благ цивилизации.
    Начать можно с сотовых и компьютера.;)

15. Svjato

Svjato Well-Known Member

Не знаю, що сказати, але мої очі думаю мені спасли саме лампи люмінісцентного світла - ще совєцькі...
    Біля тої лампи начитався ... (не менше 4 год в день) купу років.
    Тому економки з цоколем - мені як бальзам на душу. Але люблю денне світло (а на жовте і ультра - дивитись не можу). Що до лед - то в мене нічна одна стоїть - на автовмикачі в коридорі - коли сонний йдеш - все видно і на очі не давить :)

---------- Додано в 15:35 ---------- Попередній допис був написаний в 15:33 ----------

Висновок може бути небезпечний - життя шкідливе для здров'я (і навпаки :mocking: )

16. poetka

poetka Дуже важлива персона

Я не тямлю.який в мене монітор стоїть лед,не лед,може лед....:dntknw:в мене нетбук,але зір посадила конкретно і коли встаю з за комп"ютера голова наче.як баняк,крутиться.про очі мовчу взагалі,може,це через те що в мене ще й лампа настільна з економкою, і в кімнаті економки,холодного відтінку,але самопочуття неее дуже,вже збільшила шрифт.так ще гірше...не знаю в чім справа?

17. Svjato

Svjato Well-Known Member

Угу... (не люблю червоного... тому беру з синіми і зеленими :) )

---------- Додано в 15:43 ---------- Попередній допис був написаний в 15:37 ----------

До лед ламп думаю ви ще не дожилися.

18. Chaldon

Разрешение монитора, размер и яркость, как и время отклика играет не маловажную роль. Сейчас у меня монитор 24 дюймовый, время отклика 3сек, яркость 600, частота 200герц. Разница чувствуется после 19 дюймового. Хочу больше, денег жалко. :blush:

19. Svjato

Svjato Well-Known Member

Не треба хотіти - можете заблукати в такому моніторі :mocking:

20. Chaldon

Тс-с.

а де твій аватар? :)