Енергія слова

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем ovod, 29 сер 2011.

1. vov66

vov66 Well-Known Member

Почитайте у Н.Вашкевича...

2. ovod

ovod Well-Known Member

а в двох словах можна поки я читаю Вашкевича?

• Подобається Подобається x 1
  3. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

4. ovod

ovod Well-Known Member

взагалі-то у Вашкевича я знайшов тільки смислове пояснення незрозумілих слів...
    а сам вплив я не побачив...

може таке саме можна зробити і з іншими мовами... просто ніхто не пробував або ж не викладено....
    хоча чесно кажучи мене не зовсім цікавить походження слів...

точніше мене більше цікавить яке це має безпосередньо до нас відношення... тобто що це знання дає....

5. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

А мене з принципу обурюють подібні підтасовки і притягування поперемінно то одного слова з однієї мови, то іншого з іншої у тому випадку коли в першій "теорія" ну явно ніяк не працює.. бо полягає у російсько-центриських амбціях, істина ж там нікого не цікавить, ІМХО.

Я думаю що якщо будь-яка дія, звук, супроводжується "збуренням середовища" (камінь на воді дає кола, тіло випромінює теплові і інші хвилі, спів, звук дає звукові коливання) - так можливо і кожне слово кожної мови - з нюансами вимови, довжини голосних і приголосних, в сукупності, вцілому, дає певну частотну хвилю чи щось таке.. і якщо вона десь входить в резонанс із певними чи то клітинами організму, чи то з природними частотами.. може є відгук, підсилення (резонанс) якогось явища, руху нейронів мозку чи там гіпофіз викидає якісь певні мікродози гормонів.. може таким чином СЛОВО впливає навіть тоді, коли ми його смислу не знаємо, не розуміємо інтелектуально?..

Правда, ніби-то розвінчали міф про те що рослини і вода реагують на написані над ними слова. Перевірити важко.
    Але у багатьох казках Слово наділяється великою силою.. тільки мабуть справа не у самому слові, а у кількості об"єму інформації, "енергії" у тому слові що вимовляється тією людиною..

6. ovod

ovod Well-Known Member

я якраз про це і питаю vov66...

---------- Додано в 14:38 ---------- Попередній допис був написаний в 14:24 ----------

залежить від того що рахувати реакцією....
    рослина завжди якось реагує на те, що навколо неї відбувається....

а смислова реакція( не механічна) по-моєму є в тоді, коли є розуміння того що відбувається....
    тобто реакція не на те що відбувається, а на те що зараз може відбутися...

---------- Додано в 14:41 ---------- Попередній допис був написаний в 14:38 ----------

тепер стоїть питання чи має рослина розум?

7. vov66

vov66 Well-Known Member

Світ є видимий і невидимий, є свідомість і є підсвідомість...
    Слово може впливати на "дзеркальний" світ, але для цього його потрібно інвертувати (тобто подати у такому вигляді, щоб підсвідомісті було зрозуміло). В тому "іншому світі" зовсім інші закони, ніж у нашому фізично щільному світі... Велике значення має образ і подібність...
    З цим пов'язаний механізм замовлянь
    не має...

8. ovod

ovod Well-Known Member

поняв...шось типу гіпнозу або самонавіювання...
    до речі не обов'язково робити ті всі операції зі словами, щоб зняти легку біль(зубну чи головну) чи якусь іншу...
    для цього згодиться майже будь-яка дія з розлабленням і методичним повторенням... суть в переключенні уваги з болю на сам процес дії...

п.с. тільки при звичайному спілкуванню звичайних людей цей ефект напевне розмитий...

9. vov66

vov66 Well-Known Member

ні, це не те...

---------- Додано в 22:24 ---------- Попередній допис був написаний в 21:56 ----------

Є люди, які "бачать" слова в кольорі

Я звертався до Garmonia з приводу слова "Іван"... Не тільки слово, але і кожна буква має свій колір. Основний колір задають приголосні.

Але щоб пізнати світ в цілому, треба мати базовий фундамент нових знань від Лєвашова...

10. DerianFox

DerianFox Well-Known Member

Як на мене, то слова не можуть нести ніякої енергії. Головна та енергія, з якою вжите слово. Можна гарними словами проклинати людину і їй від цього не буде гарно. Можна лаючись висловити свої добрі наміри, і в цьому також не буде нічого поганого.
    Слова - це лише ярлики до образів в наших думках. Образи в усіх різні, а от слова ми вживаємо однакові. Саме по собі слово, без образу - це ніщо. Напишіть мені найгидкіші і найобразливіші слова на японській, скажіть, що то дзен-буддистська мантра, яка приносить добро - я повішу її в рамці біля холодильника і воно стане приносить мені добро. Бо сила моїх думок набагато вища, за карлючки які я не розумію.

11. ovod

ovod Well-Known Member

ну так.. це важливо....

це йде смислове сприйняття слів, але якщо за допомогою звучання то можна розрізнити гарне і неприємне звучання...

12. DerianFox

це суб"єктивно. Кому гарно звучить, а кому - погано.

13. vov66

vov66 Well-Known Member

Є вираз - з'їсти собаку (набути досвіду).
    Поясніть, які образи виникають у Ваших думках?

14. ovod

ovod Well-Known Member

ну так...

хот дог...

і якщо це було б в якісь фразі, то можливо і інше значення...

15. DerianFox

як корейці їдять жарених собак, як курей гриль...

16. vov66

vov66 Well-Known Member

і як ці образи співвідносяться до набуття досвіду?

17. DerianFox

Не розумію, що не зрозумілого. З досвіду я знаю що існують корейці, собаки...Що корейці їдять собак, як ми сало чи французи жаб. Якби я всього цього не знав, то мав би другий образ на "з"їсти собаку". Коли я пояснюю що я розумію, то я ніяк не набуваю досвіду.
    З.І. як оце все відноситься до теми?

18. ovod

ovod Well-Known Member

взагалі-то цей вираз з'їв собаку в мене з набуттям досвіду ніяк не асоціюється....

от з'їв пуд солі, на цьому зуб з'їв виникають асоціативні образи з діяльністю..

а де твій аватар? :)