Емпатія

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Un.Known, 29 лис 2012.

1. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Та якщо його не виховувати - то можна і не виховати.

2. Saszko

Saszko Well-Known Member

Я говорив про хвороби. Так зване розумове відставання туди теж відношу.

3. Saszko

Saszko Well-Known Member

Тема з назвою Емпатія призначена для фахівців. Тут таких немає. В цій нашій темі на побутовому рівні обговорюється не емпатія, а співчуття. Емпатія і співчуття не синоніми. Варто перейменувати тему.

---------- Додано в 10:47 ---------- Попередній допис був написаний в 10:45 ----------

Я, пишучи тут, думав не про співчуття, а про здатність особи уявляти себе на місці іншої особи, приміряти на себе спосіб і напрямок мислення іншої особи.
    Слово ж співчуття близьке до слів милосердя, чуйність, доброта.

4. Un.Known

Ну чому ж. Я саме про емпатію.
    Я також. Але як бачите, і так думки розходяться.

5. kachetkar

kachetkar миється в бані

я лично в возрастом ее, так сказать, прерос и не страдаю

6. Un.Known

То це, по Вашому, хвороба?

7. majolika

majolika Well-Known Member

емпатія - природна, вроджена здатність людини ( і не лише людини). Ця здатність не є ні хорошою, ні поганою, адже емоції бувають різні: співчувати іншим, радіти з іншими чи переймати ненависть і злість оточуючих - це все грані емпатії.
    Емпатія, це своєрідний пусковий механізм взаємодії з іншими людьми, і вона однозначно впливає на наші дії і раціональні рішення.
    Але від нас залежить, як ми використаємо таку емоційну "об'єднанність" з іншою людиною, на благо чи на шкоду для себе або для тієї людини - допоможемо, отримаємо задоволення, чи станемо жертвою маніпуляцій.

---------- Додано в 13:46 ---------- Попередній допис був написаний в 13:44 ----------

якщо ви так вважаєте, то вже є в пастці

• Подобається Подобається x 1
  8. Pandorra

Pandorra Well-Known Member

мені здається, що з такою здатністю народжуються. Бо буває, що незнайома майже людина все-все розуміє, а людина, яку знаєш багато років - ніяк взагалі тебе не відчуває!

9. ovod

ovod Well-Known Member

може привикла?

10. Bambook

Bambook Persona non grata

Тебе не відчуває і загалом людей не відчуває - різні речі...

11. morze

morze Well-Known Member

всі похідні філософії -лженаука! з бюджету забрати фінансування ідиології -і всім хватить !

12. Romko

Romko Дуже важлива персона

Безбазаравнатурєслиш!!!!

• Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)