Та нє, дерева нові виростуть. А оті девайси потім викидати, батареї і все таке — більше шкоди екології.
А ще колись книги не такі дорогі були... Зараз купую хіба що дитячі книги для малої (улюблена Зощенківська про Мишка та Льолю - поза 70 гривеників, до повного щастя ще й скорочений варіант, тонееенька), на себе грошей шкода, бо дуже швидко читаю, та й місця для домашньої бібліотеки малувато. Ціла шафа старими забита, нові незнати куди складати...
Ну чому ж, є переробка). Хоча з цього боку для нашої країни неоднозначно - шо переробкою толком не займаються, шо новими деревами. Припускаю це пов'язане з нашим споживацьким ставленням до природних ресурсів. Тому кожному своє, залежно від пріоритетів.
Ось, взяла з чужоземного ресурсу цитату: "У каждой читалки есть свой e-mail! Даже два, вида @kindle.com и @free.kindle.com. Они отличаются тем, что последний получает книжки только через Wi-Fi и за это Amazon денег брать не будет. Также, что безумно удобно, отправляя книжки на этот адрес, сервис автоматически конвертирует все в нужный формат, я отправляю регулярно .doc и .epub и получаю читабельные книжки сразу на устройство. Fb2 не пробовал, думаю это не проблема скачать сразу epub или воспользоваться кроссплатформенной Calibrie."
Погуглите для начала сколько воды и других природных ресурсов уходит на производство одного микропроцессора и как его можно потом утилизировать (никак ) А потом погуглите скорость возобновления лесов и сколько СО2 деревья потребляют в процессе роста. Проблема не в наличии деревообрабатывающей промышленности, проблема в том, что леса вырубают несколько быстрее нежели они растут. И в этом книжки никак не виноваты. Всё так. Можно скинуть документ на бесплатный адрес и тебе на почту пришлют ссылку для скачивания сконвертированного варианта. Просто лично я не вижу смысла изобретать костыли в виде перекодировщиков к киндлу, когда вокруг куча других ридеров умеющих всё необходимое сразу. Я ведь даже не говорю о том, что надо поддерживать отечественного производителя. ---------- Додано в 20:43 ---------- Попередній допис був написаний в 20:40 ---------- Не совсем так. Будучи на Украине я видел посадки молодых деревьев.
Не вижу связи между отечественным и дешёвым. Стереотип и только. Дешевле всего сейчас китайская [низкокачественная] продукция.
ну чекайте, що завозити з-за кордону, а що своє рідне. Ну от чому я маю платити на скажімо покетбук про 602 майже триста баксів? Так, він читає більше форматів, і в нього є слот на картку. Я купила на 120$ дешевший кіндл. Так, він читає менше форматів. В нього обмеження пам"яті в 3ГБ. В нього новіший екран. Але різниця в 120 доларів. Сума немала. Що покетбук, що кіндл виготовлені в Китаї. І, якщо я не помиляюся, в одного виконавця. То де вона, адекватна ціна?
Вы купили ридер, который обладает меньшей функциональностью за меньшее количество денег, что в общем-то логично. В чём предмет спора? Удивляет лишь, что вы купили киндл, а не noname ридер c alibaba.com за 50 у.е. с доставкой.
але ж їх наявність зовсім не говорить про їхню достатність,правда?) Просто недавно довелось вивчати проблеми українського лісового господарства, і на фоні багатьох інших країн наша ситуація доволі печальна( Тому і не можна сказати однозначно, що краще: коли і паперові книжки вносять свою лепту у вирубку дерев і рідери у забруднення навколишнього середовища. Питання з якою проблемою держава краще справляється.
Почему же? Можно вполне. На ридер _уже_ невосстановимо израсходованы природные ресурсы, которые никак не утилизировать. Что можно сделать с ридером отжившим свой срок? Пустить на переработку и извлечь из него драгметаллы, всё. А природные ресурсы как были потрачены, так назад не вернутся. Потом, много ли леса на Украине идёт на выработку бумаги? И много ли книг делается из украинской бумаги? ---------- Додано в 17:05 ---------- Попередній допис був написаний в 17:02 ---------- Почему переплачивать и что такое "ПЗ"? Заплатить за "читає більше форматів, і в нього є слот на картку" - это всё производитель оценил в 120 баксов.
Завжди будуть люди, котрі будуть купляти речі на Південному ринку, а будуть і ті, що куплятимуть на Краківському, незважаючи на те, що речі ідентичні або відрізняють лише несуттєвими деталями хоча в ціні різняться значно.
Книжки і з макулатури роблять, і, по-моєму, з відходів деревообробних підприємств.Так що тепер то не є аж так. ---------- Додано в 17:55 ---------- Попередній допис був написаний в 17:44 ---------- А "ручками,ручками!" шукати цікавіше... Вдарили/облили чаєм/випустили з рук/сіла батарея/подіяло випромінювання чи сильний магніт(хіба шо тепер там всьо пластикове) - і всі сотні книг коту під хвіст. Воно таке тендітне...Лише в руках носити. Отут нема шо сказати.Дійсно. Тоді то вже не книжка.ІМХО, книжка має розвивати уяву.А відео подивишся - і починаєш не моделювати обличчя самостійно, придумувати, фантазувати, - а одягаєш на персонажів маски героїв фільмів.Зі мною таке було, вже пройшло.Я не дивлюся кіна. Є і досить контрастні.Залежить від ціни.
на жаль..на жаль http://www.chytomo.com/rozdil/fetysh/makulatura-neobkhidnist-chy-dyvatstvo.html (читати все, але наголос на останні абзаци) ну, якщо так думати, то нащо нам калькулятори, ліфти, посудомийки і т.д. якщо є руці? міцну обкладинку і все. ну і так, не ногами ж носити(вибачте, не стрималась)))) кліпи? відколи це е-буки можуть програвати відео?