Електронні книги

Тема у розділі 'Електроніка', створена користувачем Кася, 15 лип 2008.

1. deneb

deneb Well-Known Member

ок. тоді може хто підкаже де можна потримати в руках ту азбуку і поклацати, подивитись як працює з різними форматами:blush:

2. irakozh

irakozh New Member

Ваше ставлення до електронних книжок

Привіт усім!

Я студентка 4 курсу і на даний час займаюсь написанням курсової роботи на тему: "Ставлення українців до пристроїв для читання електронних книжок - Рідерів".

Для написання роботи мені необхідно зібрати якомога більше думок щодо даної теми. Тому буду вдячна за будь які коментарі в даній темі, а також за заповнення анкети:

http://virtualexs.ru/cgi-bin/exsurveys/survey.cgi?ac=2945

на це піде приблизно 5-7 хвилин, запитання загальні.
    Я не є представником жодної фірми, яка займається виготовленням чи продажем даних пристроїв.

Чому я зареєструвалась на вашому форумі? Тому, що для ефективного дослідження потрібно знати думки людей з різних частин країни, з різними вподобаннями та різного віку.

Дякую за допомогу. Якщо комусь будуть цікаві результати дослідження - з радістю їх надам :)

3. Locke

Locke невиправний реаліст

Вже заповнив анкету.
    Від придбання рідера поки що стримує досить висока ціна і суб'єктивно краще сприймання інформації на паперовому носії.

• Подобається Подобається x 1
  4. Вадюшка

Вадюшка Well-Known Member

Оригiнальна тема :)

Окремий рiдер не купуватиму з декiлькох причин:

1. Загалом надаю перевагу паперовим книгам.
    2. Надаю перевагу мультифункциональному електронному пристрою над купою спецiалiзованих гаджетiв; тож смарт з величезним екраном мене тут повнiстю влаштовуе :)
    3. AFAIK, у е-рiдерах немає пiдсвiтки екрану, тобто у темрявi не почитаєш.
    4. Цiна.

5. irakozh

irakozh New Member

Дякую за відповідь, меня також стримують саме ці дві причини ))

---------- Додано в 12:33 ---------- Попередній допис був написаний в 12:31 ----------

є ліхтарик в комплекті з чохлом, але вони досить дорого коштують.

6. Вадюшка

Вадюшка Well-Known Member

Не надто ергономiчно, iмхо.

А, ще забув: габарити. Моя Nokia E61i -- компактний пристрiй (хоча на перший погляд здається громiздкою), який хоч на поясi носи, хоч у карманi, хоч деiнде. А е-рiдер -- немаленька штука.

7. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

читала, що це спеціально для того, щоб зір не псувати.
    Для мене електронна книжка - якраз те, що треба, бо я книги читаю дуже швидко, буквально ковтаю - при теперішніх цінах на паперові сильно не розженешся, та й куди їх таку кількість складати? У мене з торентів викачаний весь архів лібрусеку (40 гіг), буду читати до пенсії. :)
    Подарованою чоловіком "азбукою" задоволена: очі не втомлює, текст гарно читається під будь-яким кутом, монітор 5" міг би бути і більшим (дуже вже часто доводиться цикати, щоб перегорнути сторінку), але з такою ціною гріх скаржитись (у подруги в кпк екранчик ще менший, текст менш читабельний, ціна - як дві моїх книжки). Ще є мр3 плеєр. - це з плюсів, з мінусів - сирий софт, після першої ж перезарядки намертво висне, поки не перепрошиєш, екран трошки дає бліки під кутом, коли потрапляє під світло лампи, ну і згадана вище відсутність автоматичного перегортання сторінок, як буває у деяких читалках (програмах) - якось все-таки ті кнопки незручно розташовані, треба звикати. Щодо габаритів - мені, як жінці, простіше: в сумочку вміщається запросто. :) "На вкус и цвет...."

8. Кася

Кася Well-Known Member

планую купити Amazon Kindle. Цікавить, а хтось з форумчан має таку читалку? і як в користуванні?

9. deneb

deneb Well-Known Member

Я з листопада минулого місяця користуюсь читалкою Amazon kindle 3G. Хоча й читаю не багато,за весь час прочитав штук 15-20, але жодного разу не пошкодував тих 200$ на покупку. І досі тішусь як дитина. Думаю це стосується і інших читалок. Читати зручно, мобільно...одним словом читається як і паперову книгу. Рекомендую. Але Вам вирішувати

:preved:

• Подобається Подобається x 3
  10. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Я дуже довго вибирав, дивився огляди і описи і купив...... принтер :)

Поясню свій вибір.
    Я не збираюся читати в транспорті (як то багато людей робить з електронними) бо в мене від того очі печуть.
    Я більше читаю технічну літературу (яка зазвичай в ПДФ форматі). А читати ПДФ з маленької читалки сильно не зручно. З великої можна, але то вже 300 долярів коштувало на той момент коли я вибирав.
    Я люблю почитати ввечері коли мої вже сплять і доводиться ставити біля ліжка настольну лампу шоб іншим не мішати. А люба читалка дає бліки на екрані. (подивіться на презентації в інтернеті).

Тож я собі підрахував шо можливо принтер + фарба (вибирати прінтер треба так шоб можна було його самостійно заправляти) + папір можуть вийти і дорожче, ніж читалка, але по комфорту читання то не порівняти.

• Подобається Подобається x 3
  11. Кася

Кася Well-Known Member

ти не правий, читалка не може давати бліки. Я можу взяти глянцевий журнал і він теж даватиме бліки на відео.
    про пдф - згодна, для них краще все-таки 9" - екран
    в транспорті взагалі шкідливо читати. кришталик ока не встигає акомодувати, коли транспорт трясеться, і від того..псується зір одним словом.

• Подобається Подобається x 2
  12. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Чому не може. Куди не крути, а екран закритий або склом або якимсь прозорим полімером. І від нього таки є відзеркалення. Звісне не таке як від екрану мобільного, але значно більше ніж від глянцевого журналу.

13. Mariya

Mariya Well-Known Member

Kindle ніяких бліків не має. :cigar:

14. deneb

deneb Well-Known Member

Хто дійсно багато читає, той розуміє всі переваги "читалки", а хто не читає, тому вона і не потрібна. Єдине питання яке слід для себе вирішити - це гроші. Бо для одного півтори тисячі гривень недосяжна сумма, а для іншого - це двомісячна вартість кави з тортиками).
    Друкування книг на принтері я проходив, є свої переваги, так, технічну літературу я друкую і тільки друкую, бо на папері і швидше графік знайдеш, і замітку на полях черканеш, і на столі одразу надцять листків відкриєш. Але художню літературу, яку, я читаю у 95% лише один раз, і сторінки назад не гортаю, друкувати на принтері вважаю абсолютно нераціонально, незручно і нерозумно. Тим більше що ви не зможете зробити із роздрукованих листочків А4 повноцінну книгу.

Останнє редагування: 14 лют 2011
    • Подобається Подобається x 4
  15. Кохана

Кохана LuBimaya

Люди, порадьте щось путнє з тих книжок! Хочу купити чоловіку... але я в них зовсім не розбираюся, тому і не знаю, яка вона має бути... вчора поїхали в Метро, там Асістент АЕ-591 за 1000 грн, ну і я наполягла на тому, щоб купили, бо в принципі не знаю, яка має бути ціна... Коротше, сьогодні ми її повернули: тупить по страшному, відео грузиться довго, навіть не великого об'єму, фото так само, а є такі, що і зовсім не відкриваються, закачали книжку в нього, чекали 7 хвилин поки відкриє.... коротше, плуг ще той... треба було спочатку відгуки почитати, а потім купувати, а ми нє, все через "те" місце... То ж порадьте таку, щоб не тупила і головне, нормально загружалась... Але є одне але, розмір екрану до 5", то принципово. Ну і ціна в межах розумного 1500-1700 грн... Дякую!

16. Кася

Кася Well-Known Member

17. deneb

deneb Well-Known Member

Гляньте на Азбуку, може Вам і підійде, хоча там і екранчик не перл. В розетці тиць вона по 199$

18. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

Реанімую трохи тему.Вирішила потішити себе кохану,зробити собі подарунок на ДН - купити електронну книжку. Наразі розриваюся між кількома варіантами.Хотілося б почути вашу думку.
    Переглянула і перечитала купу характеристик,наразі зупинилася на таких моделях:
    1.Ergo book 0502R http://rozetka.com.ua/ru/products/details/104304/index.html#tab=all
    2.LBook v5 ereaderhttp://rozetka.com.ua/ru/products/details/30852/index.html
    3. Sony reader PRS -600 http://rozetka.com.ua/ru/products/details/37958/index.html#tab=all
    4.Assistant AE - 702 http://rozetka.com.ua/assistant_ae_702_white/p132729/
    Зрозуміло,що кожна модель має совї плюси і мінуси,тому б хотілося вибрати найкращий варіант за доступною ціною і хороший по якості.
    Буду вдячна за поради.

19. Кася

Кася Well-Known Member

йой, то дві теми є http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=38649. вартувало б з"єднати;)
    Іспанко, у тій темці писали вже про Асистент - пишуть що капєц яке глючне. видно краще не брати. Знайомий каже в покетбуків кращий софт ніж в Лбуків. Ерго - китайщина. З того всього, якщо хоч вже і зараз - то бери краще Соньку.
    Особисто собі замовила з Амазону Кіндл. Є свої нюанси, як от не читає djvu(але я це переживу і конвертер теж) і обмеження в 3ГБ(ну але для книжок це досить так немало). Зате останнє покоління екрану Pearl і коштує на все про все з доставкою 160баксів. Доставляють протягом тижня прямо в руці.

• Подобається Подобається x 2
  20. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Соньку краще брати не сенсорну (у них букви трохи пливуть), мені колись пропонували звичайну, але через те, що не читала fb2, довелося взяти азбуку, як єдину на той час альтернативу. Якщо не зважати на "склерозність" стосовно дати і часу, досить навіть і нічого.
    От що я би справді хотіла у ній змінити - так це збільшити екран, 5 дюймів трошки замало, вже з 6 набагато зручніше читати (але і 5 може бути, я вже декілька разів спіймала себе на тому, що машинально шарпаю кутик книжки - пробую сторінку перегорнути :) ).

а де твій аватар? :)