Екзорцизм

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Forpost, 9 тра 2009.

1. Levko

Levko Well-Known Member

Ну так, погоджуюсь.
    На відео також ніхто не веде зайвих розмов...

• Подобається Подобається x 1
  2. yasam

yasam Well-Known Member

І я з вами погоджуюсь.
    Все по сценарію.

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

А не аплодували потім? Питання нечистому не задавали?:)))

Доречі, нечистий який безкультурний попався, навіть не запитав: згори той екзорцист, чи знизу.
    Єдине, що сказав, що він його не знає.

Взагалі, я бачив як це відбувається, і, повірте, там нема такого веселого шоу, як в тому кіні. Це є серйозна справа. Як правило, потрібно декілька сеансів екзорцизму, тобто все це триває пару днів.
    Священники моляться, а не "чешуть язиками з нечистим". Часто - густо нечистий вдає, що вже вийшов - не діє на людину, терпить муки при молитвах екзорцизму, але не видає свою присутність в людині. Не кожен екзорцист зразу визначить: вийшов злий дух, чи ні. То є ціла метода і проблема в цьому. А коли дивишся ці фільми, то просто смішно. Бачив, як якийсь харизмат одним дотиком руки виганяв духа у великої кількості людей почергово. Як на конвеєрі...
    Це виглядало так, ніби один лікар одним дотиком лікує будь-яку хворобу будь-якої людини "адной лєвой". Такого навіть Ісус не робив.

Народ просто заробляє гроші при таких шоу. Так само робив Чумак, Кашпіровський. Головне - масовка.

Я розумію церкву, яка недовіряє і не радить звертатися до такий цілителів. Якщо церква, як каже Ромко, "поставить пічєтку", то вона відповідає за ту людину, що вона діє від Бога. Такий дозвіл мав зокрема отець Вороновський. А якщо церква не знає хто такий ІВАН, чи ПЕТРО, що зцілюють, то ясно, що табу. Краще не звертатися взагалі, ніж звертатися до будь-кого, бо таким чином можна собі ще більші проблеми зробити.

Я б радив і Левкові і всім, хто цікавиться цим питанням екзорцизму почитати книжку отця Вороновського. Ви там побачите, як Вороновський їздив на вигнання духів, дізнаєтесь, як сам священник страждав від цього, що злі духи постійно намагалися йому щось заподіяти. Почитаєте історію, як в машині, яка приїхала за отцем для вигняття злого духа в біснуватого ні з того, ні з чого тріснуло лобове шкло, розлетівшись на дрібні кавальчики, як автівка не хотіла заводитись, як всю дорогу ревіла сигналізація, як отець через помилку втратив на пару днів дар мови.

Прочитавши це все, стає зрозуміло, що оця балаканина з нечистим, або масове вигнання злого духа одним дотиком - звичайне театральне дійство, де є актори і публіка, що аплодує.

4. Levko

Levko Well-Known Member

Я думаю, що нашим взірцем і мірилом має бути не досвід когось, а Писання.
    Якби я, наприклад, сказав, що все, що робив отець Вороновський- то все театр і підробка, от справжнім є те, що на відео. Як би ви відреагували на таке? Але я таке ніколи би не сказав і не став би порівнювати людей з людьми. Я вам уже кілька сторінок доводжу, що це все є в Писанні і що Ісус так само робив, а ви мені пишете, що це все театр, бо так не робив о.Вороновський.:crazy: Це не серйозна розмова, Миху...
    До речі, в Писанні ніде немає такого, що той, хто виганяє демона має страждати, як о.Вороновський. (Я поважаю цю людину і це її особиста віра і її досвід, але для мене більшим взірцем є Слово Боже.)

Саме так Ісус і робив- зціляв будь-яку хворобу одним дотиком з будь-якої людини...:)!!
    Чи можете навести приклад де би Ісус когось не зцілив, чи з когось не вигнав демона, чи мучився і страждав від того, бо злі духи, щось хотіли Йому заподіяти, чи якась хвороба для Нього була "надто важкою" може... Немає такого в Писанні, Миху.
    І до того Ісус сказав, що віруючі в Нього будуть робити такі справи як Він сам і навіть ще й більші чуда будуть чинити.
    Це безплатно все...
    Я би так не сказав.
    Якщо в людини видно здоровенну ракову пухлину на тілі, а після молитви пухлина прямо на очах витікає з тіла людини, то таке "дійство" важко підстроїти навмисне:

До речі, я знаю, що там при церкві є лікарі. І обов"язковою процедурою для тих, хто приїжджає на молитву є проходження лікарів, котрі визначають, чи підтверджують діагноз людини письмово і аж тоді за таку людину моляться. Після молитви знову лікар оглядає людину і засвідчує письмово зцілення.
    Ви того всього, Миху, не знаєте, а говорите дурниці, перепрошую на слові.

Я, особисто, на вашому місці так відразу би не судив так різко і не говорив з презирством що-будь, щоб часом самому не стати богоборцем, як каже Писання...

Останнє редагування: 9 вер 2013
  5. talavoda

talavoda Well-Known Member

Чи Ви можете зцілити одним дотиком кожну людину, котра того потребує?
    Якщо ні, то, на вашу думку, чому?

6. Bambook

Bambook Persona non grata

Може, тільки не знає, як :)))

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ваша проблема і полягає в тому, що ви не бачите де театр, а де істина.

---------- Додано в 17:25 ---------- Попередній допис був написаний в 17:23 ----------

А звідки воно в Писанні візметься? Це ви ставите знак рівності між кіношним екзорцистом та Божим Сином. Мені навіть в голову таке не прийшло.

8. Bambook

А хто бачить, Миху?
    Це загальна проблема людства, нє?

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Але то неправда. Ясам вам привів приклад, як нечисий відчехвостив одного супер екзорциста. Читайте Письмо перед тим, як щось стверджувати. І перестаньте смертну людину міряти до Ісуса.

---------- Додано в 17:30 ---------- Попередній допис був написаний в 17:28 ----------

Є речі очевидні. А є наївні люди, які вирять у все з відкритим ротом.

---------- Додано в 17:33 ---------- Попередній допис був написаний в 17:30 ----------

Маги зцілюють тимчасово. Це відома практика. А згодом все повертається ще з "кращими" діагнозами.

10. Bambook

А скільки є очевидних речей, які насправді виявляються зовсім не тим, чим здаються?

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

це є питання риторичне.

А скільки є наївних людей, які вірять у всякі дурниці?

Але при тому є життєвий досвід. Чомусь одні люди ведуться на обман, а інші - ні.

12. Bambook

Всі ведуться, тільки межа спротиву різна.

13. Levko

Levko Well-Known Member

В мене немає з тим проблеми, Миху... Проблема з істиною якраз у вас, бо ви вперто порівнюєте все до смертної людини, а не до того, що написано в Слові...:)
    Ви кажете, що істина - о.Вороновський, а все інше театр, ніби він є мірилом. І якщо хтось так не робить як робив покійний отець, то це все театр. Смішно навіть так говорити...
    Насправді нашим мірилом є Ісус, те що Він говорив, і те, що Він робив...

Ви писали, що демони мучили і завдавали страждань о.Вороновському.
    Я тому і написав, що немає такого в Писанні, що демони мають мучити і завдавати страждань тому, хто їх виганяє.
    В Писанні, навпаки, є Божа обітниця, що тим хто буде "наступати на силу ворожу" нічого не зашкодить:

Згідний. Але маги ніколи не зціляють Іменем Ісуса. Скільки можна вам повторювати, Миху? :)
    Ви колись чули, щоб Кашпіровський, Чумак, чи ще якийсь там цілитель говорив- в Ім"я ісуса Христа встань і ходи? Я не чув ніколи.
    От чому у вас таке уявлення, що якщо чоловік після молитви віруючого отримав зцілення, то той віруючий є обов"язково магом і шарлатаном?

От уявіть собі що хтось з католицьких отців зробив явне чудо, наприклад таке як на останньому відео, що я приводив, де в жінки після молитви ракова пухлина просто витекла з грудей. Я, побачивши би таке, побоявся Бога говорити, що той отець маг і шарлатан і що все решта, що він робить обман і театр. А ви то робите легко і безпечно. Але ніц не зробиш тут, маєте на те право...:)

---------- Додано в 19:45 ---------- Попередній допис був написаний в 19:34 ----------

п.talavoda, мені здається, ми з вами так і не вияснили на рахунок діалогу Ісуса з одержимим чоловіком... Ви чемно "забули" про що ми говорили і тепер чемно переводите розмову в іншу сторону...;)

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Загальні слова...

Левко, ви писали, що його поважаєте і кажете, що йому не вірите. Однако...

Значить Вороновський обманщик у своїй книзі, але ви його "поважаєте".

Де я писав, що все інше театр? Не вигадуйте, я вас прошу.

Левко, ви прикидуєтесь, чи що? ЯСАМ навів вам цитату з Діянь, та вже роззуйте очі, скільки можна тупо писати і нічого не читати?

Левко, що є для мага сказати: злий душе вийди Іменем Ісуса Христа? Чому вірите тій людині, яка каже? Чому для вас є важливо те, що людина каже, якщо Сам Господь каже: не кожен, хто каже Господи, Господи ввійде в Царство Небесне? Казати можна що завгодно, язик без костей. От ви кажете: я вже спасенний. Для мене ваші слова нічого не означають. Може так, а може ні. На все воля Божа. Завтра хтось скаже: я - святий. Чому, раз він каже: виганяю Іменем Ісуса Христа, то він вже спасенний і він вже згори і дух вже вийшов? Примітивізм ваш у цьому питанні просто дивує.

Тому що я навіть не чую і не розумію мови оригіналу цього відео. А те, що у жінки виходило з грудей - не похоже на ракові метастази, це був гній, який внаслідок хронічної хвороби може регулярно виходити у неї.

Чому я повинен вірити?

---------- Додано в 20:46 ---------- Попередній допис був написаний в 20:42 ----------

Я взагалі не чув і не бачив як це роблять маги.

---------- Додано в 20:53 ---------- Попередній допис був написаний в 20:46 ----------

нема потреби прирівнювати цілителя до смертної людини, бо цілитель і є смертна людина, а от ви прирівнюєте цілителя до Божого Сина.

Цілитель без зеленого поняття яким чином людина зцілюється, а Син Божий - Творець людини, знає все!!!

Тому ваше порівняння просто смішне, Левко.

15. Levko

Levko Well-Known Member

Ви не зустрінете ніколи такого мага, який би таке сказав!
    Маги це темрява, вони не можуть чинити щось Іменем Божим.
    Не чули і не бачили, а говорите, що люди з відео маги....:mocking:

Майже в кожному дописі говорите це про людей, котрі виганяють демонів.

Ви не повинні вірити. Але принаймні задуматися і хоча би утриматися від таких наглих закидів і насмішок могли би... Але то ваша справа, в принципі...

Ясам привів місце, де злий дух напав на псевдохристиян, котрі хотіли його вигнати.
    А в чому я прикидуюся? Щось не можу зрозуміти, чесно.

Так, поважаю. Але не казав ніколи, що він обманщик. Не видумуйте, Миху.

---------- Додано в 21:05 ---------- Попередній допис був написаний в 21:03 ----------

"Цілителя", маєте на увазі шарлатана, чи кого?

16. yasam

yasam Well-Known Member

Нє, того негра з відео який зціляє попняками.

17. talavoda

talavoda Well-Known Member

1. Я вам відповіла п. Левку. Можливо, що Ви не уважно прочитали мої дописи...
    Зауважте, що я ніде не сказала, що Ісус зовсім не звертався до нечистих духів,
    так само і не стверджувала, що там зовсім не було людей...
    Ісус не говорив зайвого, не випитував довго і не кричав голосно... Він говорив спокійно.

2. Від екзорцизму до зцілення, якщо я не помиляюсь, перейшли саме Ви, п. Левку.
    Моє запитання зовсім просте... на нього можна відповісти "так" чи "ні".
    Ви можете також не відповідати... це ваше право.

18. yasam

yasam Well-Known Member

то ви від Левка хочете добитися такої відповіді )))

19. Levko

Levko Well-Known Member

Ну так. Не такий голос, як був в Ісуса, не та кількість людей, ще скажіть, що Ісус не говорив в мікрофон, не збирав людей у великому залі, не так вдягався, як вдягаються теперішні проповідники і т.п.....:)

Колись відомому американському проповіднику Білі Грему, коли він проводив своє євангелізаційне служіння в Лондоні, деякі люди дорікнули, що він мовляв, не робить так як робив Ісус- от Ісус їздив на осликах, а він літає літаками. На що Білі Грем відповів - дайте мені такого ослика, котрий би міг перелетіти через океан, я буду їздити на ослику...:)

До речі, мені цікаво, звідки ви взяли, що Ісус говорив спокійно, і що не кричав голосно, коли виганяв демонів...?:) Десь таке написано є в тих історіях про вигнання демонів, чи просто ви собі так уявляєте?

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Вірно, не можуть.

Але казати - можуть.

---------- Додано в 22:46 ---------- Попередній допис був написаний в 22:44 ----------

я висловлюю сумнів і думаю, що це театр.

---------- Додано в 22:46 ---------- Попередній допис був написаний в 22:46 ----------

Де я казав - все інше?

---------- Додано в 22:48 ---------- Попередній допис був написаний в 22:46 ----------

я не є такий довірливий... це гріх?

---------- Додано в 22:51 ---------- Попередній допис був написаний в 22:48 ----------

Там пише, що це були псевдохристияни?
    Хіба, Левко, ви не писали, що лише справжні християни виганяють Іменем Ісуса Христа? Вони так і робили. Так в чому річ?

---------- Додано в 22:59 ---------- Попередній допис був написаний в 22:51 ----------

Левко... ви написали дві речі, які взаємо виключаючі.

Ви поважаєте Вороновського.

Страждання від демонів не описано в Письмі, значить то не може бути.

Але Вороновський написав книгу, де якраз описує як демони йому дошкуляли.

Як це зрозуміти?

Або Вороновський пише неправду, або він був не від Бога, але ви його поважаєте.
    Левко, будьте послідовні.

Є два варіанти:
    -Вороновський, який бореться з демонами, що йому дошкуляють.
    - цілитель, який годину мило бесідує з нечистим під аплодисменти глядачів.

Кому вірити?

---------- Додано в 23:01 ---------- Попередній допис був написаний в 22:59 ----------

з вашої точки зору - цілителя, я так зрозумів.

а де твій аватар? :)