Та ні, Левко, справа не в тому. Просто я особисто був на такому дійстві, коли виганяють демонів. І виглядає воно зовсім по-іншому. От дивіться. 1. я не чув, щоб демон говорив тембром самої людини. Не виключаю, що я обєктивно не чув, але не чув. Людина, що говорить від імені демона говорить не своїм тембром. От наприклад, була там дівчина до 20 років. Коли священник з хрестом наблизився до неї, вона голосом Лєвітана казала: відійди від мене! Знаєте що таке голос Левітана? (От совєцкого інформбюро.... ) під час війни. Далі... там, де я був було з два десятки людей, вони під час екзорцизмів рохкали, мявкали, гавкали, кукурікали, а на відео того нема. Можливо обєктивно тут того нема... можливо. Я просто порівнюю те, що бачив з тим, що на відео. 2. театрально виглядає вигнання. Два-три запитання демому і пару разів слово "out" і все, демон вийшов, слєдующій.... Отой конвейєр мене просто вразив. 1...2 хв. А насправді все відбувається цілком по-іншому. Демон може кинути людину на землю, але не вийти, таким чином даючи знак, що він покинув тіло. Ті, хто займається екзорцизмом про це знають і то не завжди розпізнають: вийшов демон, чи молитви тре продовжувати, а на відео як? Тільки людина впала - все! Наступного подавай! От Левко, ви кажете тяжко виходить. На відео видно, що не тяжко. Дуже рідко демон виходить з першого разу. Як правило, людина на такі процедури ходить пару днів і сеанс триває не 1...2 хвилини, а пару годин. Ще можу сказати зі своїх спостережень. Люди, що вражені демоном, не роблять якісь прридуркуваті рухи, як показано на відео. Я такого не бачив. Вони поводять себе нормально, але час від часу у них є загострення: кидає до землі, піна з рота і т.д., або є загострення, коли є процедура вигнання. В інших випадках вони ведуть себе, як звиклі люди. А на відео якраз навпаки - їх видно. Не знаю як у кого, а у мене виникла підозра, що ті жіночки-негритянки з якоїсь театральної трупи.
В мене питання. Якщо люди ходять до о.Василя і там творяться такі речі(прояв нечистої), то хто ми такі щоб судити його шлях? Можливо все ж людина має силу і бориться як вміє? Осудити легко а зрозуміти допомогти і простити завжди важко. Звичайно право кожного їздити туда чи ні, але якщо є прояв біснувати і не везти одержимих до екзорцизта, то тоді до кого і куда їх водити?
Нін як нік) Нічого особливовго в цьому не бачу. а в попередньому посту просто питаю у знаючих: куда звертатись з такими проблемами і як їх вирішувати?
Ой п.Миху... Не можливо з вами говорити. Виявляється, що навіть демонів неправильно виганяють, не так як у "нашій пісочниці". Нема голосу Левітана, значить неправильно, швидко все проходить- також неправильно, нема піни з рота- неправильно... Замість того, щоб порівнювати і звіряти усе зі Словом Божим говорите "а у нас не так"... Ееех... Я до, речі вибрав найкультурніше відео. Є повні відео з тієї церкви, де показано вигнання демонів "у всій красі", аж дивитися моторошно. Є і піна з рота і ще таке, що аж говорити не хочеться... Але я не маю бажання про це більше говорити...
Та напевно з власного досвіду судить. Ні щоб подумати, може це з ього щось не так вигнали? Чи демон. пробачте, пукнув, від сміху спотерігаючи за шаманеням екзорциста. А зааглом усіці випадки, чи принаймі більшість мають стосуватись психіатрів і далеко не всі священнки підтримують практику екзорцизму, особли во ті що мають медичну освіту, і не так хворі на ПГМ чи то ГКМ як Мих.
Левко, ну не можна вірити всім підряд. Знаєте скількми пройдисвітів зараз ходить? От дивіться, один момент, який у мене найбільше викликає недовіру. Він кричить "геть" і жінка падає. Тільки жінка впала, він тут же каже: все, демон вийшов. Запитання: звідки він знає? Я трохи читав літератури на цю тему. Всі екзорцисти в один голос кажуть, що демон, затаївшись, терпить молитви і накази екзорциста. Цей момент потребує досвіду в екзорциста, щоб дізнатися, чи вийщов демон з людини. Тому, це відео наводить на думку, що все це театралізована вистава.
Але ви недовірливі, Миху! Ви питаєте звідки він знає, що демон точно вийшов з людини? Справа в тому, що в Писанні сказано, що є такий дар Святого Духа як "розпізнавання духів"(1Кор.12:10 ). Дух Святий спочатку дає здатність тому екзорцисту розпізнати нечистого духа в людині, а потім вигнати його. Тому, якщо екзорцист розпізнав нечистого духа, вигнав його, то і знає напевне, що той дух точно вийшов з людини.
Самі придумали? Бо дивлячись фільм, можна зрозуміти, що кожен смертний побачить того, хто має демона. Як жінка махає руками, белькоче, завертає очі, то вже бачимо, що має демона, тут і екзорциста не треба. Якщо навіть застановитися над цим, то вже викликає підозру, бо така поведінка може бути викликана перед іконою, хрестом, посвяченою водою і т.д. (а виганяючий нічого з цього немає), але зовсім не перед екзорцистом. Демон не боїться екзорциста і без Божого Імені не вийде з людини, а тут ще перед вигнанням хворим вже кидає. Я думаю, що якщо це театр, то той, хто грає роль ураженого таким чином дає знак екзорцисту "хто тут пацієнт". Скільки літератури я прочитав, ніде не було сказано, що екзорцист бачить: вийшов демон, чи не вийшов. Навпаки, говориться, що це є проблемою, особливо для недосвідчених екзорцистів. Звідки ви знаєте, що той екзорцист на відео щось бачить? Звідки ви знаєте, що йому говорить Святий Дух? А може демон йому каже.
Та ні. У Слові так написано... Написано, що є такий дар від Святого духа як "розпізнавання духів". Краще би опирались на Біблію в цьому питанні... А звідки ви знаєте, що не бачить? А звідки ви знаєте, що йому не говорить Святий Дух, що заперечуєте все? Бо в літературі так написано?
Власне! Я не знаю! Але при тому обгрунтовано висловлюю свої сумніви. Я заперечую, тому що я не є настільки наївним, щоб вірити першому зустрічному. Знаєте у чому різниця між нами? Щоб у щось повірити, мені потрібні якщо не докази, то серйозні аргументи, а ви вірите у все зразу і вам потрібні аргументи, щоб неповірити. У Біблії нема інструкцій по вигнанню духів, так що не блефуйте.
Миху, ваш суд не знає меж! Зауважте, що я виставив відео без жодного свого коментаря до нього. А ви за цей час уже встигли засудити тих людей, при чому зовсім нічого про них не знаючи, обізвали людей пройдисвітами, а їхні дії фальшивкою, театром... А також уже встигли і мене засудити, бо кажете, що я їм вірю, хоча я ще не встиг навіть висловити своєї думки стосовно цього відео... Не судіть і не будете засуджені... ---------- Додано в 10:53 ---------- Попередній допис був написаний в 10:01 ---------- Знаю, знаю Колодіївку... Колись моя теща возила нас з дружиною туди. То було на самих початках нашого ходження з Богом. Відразу після того як ми тільки покаялися, народилися згори, почали читати Біблію і вірити Богу на нас обрушився шалений тиск, особливо зі сторони батьків, вони думали, що ми з дружиною звихнулися. Моя теща дуже хвилювалася з того і вирішила звозити нас до екзорцистів в Колодіївку. Нам простіше було погодитися поїхати туди з нею, ніж не поїхати. Монах порозмовляв з нами трохи, уже не пам"ятаю що він там сказав, але ніхто з нас нічого не виганяв там... В очах світу віруючі люди спочатку завжди виглядають ненормальними...
Ви про що? Який суд? Це мої роздуми вголос. Я просто висловив свою думку, по відношенню до дій цього т.з. екзорциста. Бог дав людині розум, щоб вона думала. Я вірю не кожному, хто згадує Боже Імя у своїй діяльності.
Досить сміливо висловили. Я б не наважився ніколи так сходу рубати... А якщо це Божа рука? До речі, хочете глянути чим ще ці "т.зв. екзорцисти", як ви кажете, займаються? http://www.youtube.com/watch?v=gxYz5elkpKA http://www.youtube.com/watch?v=ADvB5mIYXhk
Маєте на увазі, для чого так вірити тому, що назнімали на відео? Але справа в тому, що подібні, може менші за розмахом "зоряні війни" я дивлюся вживу у своєму житті. Я вживу бачу як кардинально міняються життя людей, коли вони приймають Ісуса, я вживу бачу як зціляються хворі після молитви, як демони виходять з людей і т.п... Але цього я не знімаю на відео, тому й навів подібне відео, щоб показати вам, як Бог діє зараз через людей котрі у Нього вірять. А приймати, чи не приймати, то уже особиста справа кожного... ---------- Додано в 00:11 ---------- Попередній допис був написаний в 00:04 ---------- І до психіатрів водили... Я уже писав колись про це, що моя теща вирішила повести мою дружину після того як вона увірувала до психіатра. Психіатр після розмови з моєю дружиною сказав тещі, що її дитина абсолютно здорова. Дружина відповіла на тести на дуже високому рівні. Психіатр був дуже здивований її відповідями.