Екзорцизм

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Forpost, 9 тра 2009.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та ні, Левко, справа не в тому.

Просто я особисто був на такому дійстві, коли виганяють демонів. І виглядає воно зовсім по-іншому.
    От дивіться.

1. я не чув, щоб демон говорив тембром самої людини. Не виключаю, що я обєктивно не чув, але не чув. Людина, що говорить від імені демона говорить не своїм тембром. От наприклад, була там дівчина до 20 років.
    Коли священник з хрестом наблизився до неї, вона голосом Лєвітана казала: відійди від мене! Знаєте що таке голос Левітана? (От совєцкого інформбюро.... ) під час війни.
    Далі... там, де я був було з два десятки людей, вони під час екзорцизмів рохкали, мявкали, гавкали, кукурікали, а на відео того нема. Можливо обєктивно тут того нема... можливо. Я просто порівнюю те, що бачив з тим, що на відео.

2. театрально виглядає вигнання. Два-три запитання демому і пару разів слово "out" і все, демон вийшов, слєдующій.... Отой конвейєр мене просто вразив. 1...2 хв.
    А насправді все відбувається цілком по-іншому. Демон може кинути людину на землю, але не вийти, таким чином даючи знак, що він покинув тіло. Ті, хто займається екзорцизмом про це знають і то не завжди розпізнають: вийшов демон, чи молитви тре продовжувати, а на відео як? Тільки людина впала - все! Наступного подавай!

От Левко, ви кажете тяжко виходить. На відео видно, що не тяжко. Дуже рідко демон виходить з першого разу. Як правило, людина на такі процедури ходить пару днів і сеанс триває не 1...2 хвилини, а пару годин.

Ще можу сказати зі своїх спостережень. Люди, що вражені демоном, не роблять якісь прридуркуваті рухи, як показано на відео. Я такого не бачив. Вони поводять себе нормально, але час від часу у них є загострення: кидає до землі, піна з рота і т.д., або є загострення, коли є процедура вигнання. В інших випадках вони ведуть себе, як звиклі люди. А на відео якраз навпаки - їх видно.

Не знаю як у кого, а у мене виникла підозра, що ті жіночки-негритянки з якоїсь театральної трупи.

2. Vedun

Vedun Well-Known Member

В мене питання. Якщо люди ходять до о.Василя і там творяться такі речі(прояв нечистої), то хто ми такі щоб судити його шлях? Можливо все ж людина має силу і бориться як вміє? Осудити легко а зрозуміти допомогти і простити завжди важко. Звичайно право кожного їздити туда чи ні, але якщо є прояв біснувати і не везти одержимих до екзорцизта, то тоді до кого і куда їх водити?

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Глянув на нік... сміявся. У вас чисто язичницький нік, хіба нє?

Ви про якого Василя?

4. Vedun

Vedun Well-Known Member

Нін як нік) Нічого особливовго в цьому не бачу. а в попередньому посту просто питаю у знаючих: куда звертатись з такими проблемами і як їх вирішувати?

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

село Колодіївка. Тернопільська область. монастир. Екзорцизми проводить ігумен Григорій Планчак.

6. Levko

Levko Well-Known Member

Ой п.Миху...
    Не можливо з вами говорити. Виявляється, що навіть демонів неправильно виганяють, не так як у "нашій пісочниці". Нема голосу Левітана, значить неправильно, швидко все проходить- також неправильно, нема піни з рота- неправильно... Замість того, щоб порівнювати і звіряти усе зі Словом Божим говорите "а у нас не так"... Ееех...
    Я до, речі вибрав найкультурніше відео. Є повні відео з тієї церкви, де показано вигнання демонів "у всій красі", аж дивитися моторошно. Є і піна з рота і ще таке, що аж говорити не хочеться...
    Але я не маю бажання про це більше говорити...

7. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Та напевно з власного досвіду судить. Ні щоб подумати, може це з ього щось не так вигнали? Чи демон. пробачте, пукнув, від сміху спотерігаючи за шаманеням екзорциста.
    А зааглом усіці випадки, чи принаймі більшість мають стосуватись психіатрів і далеко не всі священнки підтримують практику екзорцизму, особли во ті що мають медичну освіту, і не так хворі на ПГМ чи то ГКМ як Мих.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Левко, ну не можна вірити всім підряд. Знаєте скількми пройдисвітів зараз ходить?

От дивіться, один момент, який у мене найбільше викликає недовіру.
    Він кричить "геть" і жінка падає. Тільки жінка впала, він тут же каже: все, демон вийшов. Запитання: звідки він знає? Я трохи читав літератури на цю тему. Всі екзорцисти в один голос кажуть, що демон, затаївшись, терпить молитви і накази екзорциста. Цей момент потребує досвіду в екзорциста, щоб дізнатися, чи вийщов демон з людини.

Тому, це відео наводить на думку, що все це театралізована вистава.

• Подобається Подобається x 1
  9. Levko

Levko Well-Known Member

Але ви недовірливі, Миху!

Ви питаєте звідки він знає, що демон точно вийшов з людини?
    Справа в тому, що в Писанні сказано, що є такий дар Святого Духа як "розпізнавання духів"(1Кор.12:10 ). Дух Святий спочатку дає здатність тому екзорцисту розпізнати нечистого духа в людині, а потім вигнати його. Тому, якщо екзорцист розпізнав нечистого духа, вигнав його, то і знає напевне, що той дух точно вийшов з людини.:)

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Самі придумали?

Бо дивлячись фільм, можна зрозуміти, що кожен смертний побачить того, хто має демона. Як жінка махає руками, белькоче, завертає очі, то вже бачимо, що має демона, тут і екзорциста не треба.
    Якщо навіть застановитися над цим, то вже викликає підозру, бо така поведінка може бути викликана перед іконою, хрестом, посвяченою водою і т.д. (а виганяючий нічого з цього немає), але зовсім не перед екзорцистом. Демон не боїться екзорциста і без Божого Імені не вийде з людини, а тут ще перед вигнанням хворим вже кидає. Я думаю, що якщо це театр, то той, хто грає роль ураженого таким чином дає знак екзорцисту "хто тут пацієнт".

Скільки літератури я прочитав, ніде не було сказано, що екзорцист бачить: вийшов демон, чи не вийшов. Навпаки, говориться, що це є проблемою, особливо для недосвідчених екзорцистів.

Звідки ви знаєте, що той екзорцист на відео щось бачить? Звідки ви знаєте, що йому говорить Святий Дух?

А може демон йому каже.

11. Levko

Levko Well-Known Member

Та ні. У Слові так написано... Написано, що є такий дар від Святого духа як "розпізнавання духів".
    Краще би опирались на Біблію в цьому питанні...
    А звідки ви знаєте, що не бачить?:)
    А звідки ви знаєте, що йому не говорить Святий Дух, що заперечуєте все?:)
    Бо в літературі так написано?:mocking:

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Власне!

Я не знаю! Але при тому обгрунтовано висловлюю свої сумніви.

Я заперечую, тому що я не є настільки наївним, щоб вірити першому зустрічному.

Знаєте у чому різниця між нами?
    Щоб у щось повірити, мені потрібні якщо не докази, то серйозні аргументи, а ви вірите у все зразу і вам потрібні аргументи, щоб неповірити.

У Біблії нема інструкцій по вигнанню духів, так що не блефуйте.

13. Levko

Levko Well-Known Member

Миху, ваш суд не знає меж!
    Зауважте, що я виставив відео без жодного свого коментаря до нього. А ви за цей час уже встигли засудити тих людей, при чому зовсім нічого про них не знаючи, обізвали людей пройдисвітами, а їхні дії фальшивкою, театром... А також уже встигли і мене засудити, бо кажете, що я їм вірю, хоча я ще не встиг навіть висловити своєї думки стосовно цього відео...:)
    Не судіть і не будете засуджені...

---------- Додано в 10:53 ---------- Попередній допис був написаний в 10:01 ----------

Знаю, знаю Колодіївку...
    Колись моя теща возила нас з дружиною туди.
    То було на самих початках нашого ходження з Богом. Відразу після того як ми тільки покаялися, народилися згори, почали читати Біблію і вірити Богу на нас обрушився шалений тиск, особливо зі сторони батьків, вони думали, що ми з дружиною звихнулися. Моя теща дуже хвилювалася з того і вирішила звозити нас до екзорцистів в Колодіївку.:) Нам простіше було погодитися поїхати туди з нею, ніж не поїхати. Монах порозмовляв з нами трохи, уже не пам"ятаю що він там сказав, але ніхто з нас нічого не виганяв там...:)
    В очах світу віруючі люди спочатку завжди виглядають ненормальними...

14. ovod

ovod Well-Known Member

:good:

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви про що?
    Який суд?

Це мої роздуми вголос. Я просто висловив свою думку, по відношенню до дій цього т.з. екзорциста.
    Бог дав людині розум, щоб вона думала. Я вірю не кожному, хто згадує Боже Імя у своїй діяльності.

16. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Levko, Ви напевно "Зоряні війни" дивитеся як документальне кіно

17. Levko

Levko Well-Known Member

Досить сміливо висловили.
    Я б не наважився ніколи так сходу рубати... А якщо це Божа рука?

До речі, хочете глянути чим ще ці "т.зв. екзорцисти", як ви кажете, займаються?
    http://www.youtube.com/watch?v=gxYz5elkpKA
    http://www.youtube.com/watch?v=ADvB5mIYXhk

18. tropico

tropico Well-Known Member

Краще б до хороших психіатрів :)

19. Levko

Levko Well-Known Member

Маєте на увазі, для чого так вірити тому, що назнімали на відео?
    Але справа в тому, що подібні, може менші за розмахом "зоряні війни" я дивлюся вживу у своєму житті. Я вживу бачу як кардинально міняються життя людей, коли вони приймають Ісуса, я вживу бачу як зціляються хворі після молитви, як демони виходять з людей і т.п... Але цього я не знімаю на відео, тому й навів подібне відео, щоб показати вам, як Бог діє зараз через людей котрі у Нього вірять. А приймати, чи не приймати, то уже особиста справа кожного...:)

---------- Додано в 00:11 ---------- Попередній допис був написаний в 00:04 ----------

І до психіатрів водили...:)
    Я уже писав колись про це, що моя теща вирішила повести мою дружину після того як вона увірувала до психіатра. Психіатр після розмови з моєю дружиною сказав тещі, що її дитина абсолютно здорова. Дружина відповіла на тести на дуже високому рівні. Психіатр був дуже здивований її відповідями.;)

20. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

:facepalm:

а де твій аватар? :)