Економічний геноцид нації

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем Deus igrok, 1 лип 2008.

?

Зростання цін -

1. закономірне явище

37,5%
  2. змова

16,7%
  3. безглузда політика

45,8%
  1. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Відповідь: Економічний геноцид нації

А навар? (с)

2. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

ненаю :rolleyes:

3. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

Я так і не зрозумів аргументів проти податку на нерухомість

Я вважаю, що людина, громадянин зокрема, повинен жити в достатку, а не в розкоші.

Громадяни працюють і віддають частину заробітку державі
    Держава забезпечує громадян, необхідним: освіта, медицина, культура, спорт...

Необхідності у 10 авто, чи 10 квартирах - я не бачу.

Я впевнений, що суспільство майбутнього - це суспільство глобалізму та соціальної рівності.
    ==========================

4. Вадюшка

Вадюшка Well-Known Member

У кого больше трёх тысяч -- отнимут, у кого меньше -- добавят (ц) Пєтросян :D

• Подобається Подобається x 2
  5. sselev

sselev Well-Known Member

Податки в нас ітак дуже високі, куди ще вище???
    Аргумент проти: левова частка надходжень в бюджет з нерухомості буде не за рахунок багатих депутатів, а за рахунок звичаних людей бо їх більше.
    Що по вашому соціальна рівність? Якщо я наприклад маю престижну роботу за 20000 грн/міс, а мій знайомий пахає 10 год/день за 600 грн/міс і жаліється на життя - йому треба за мій рахунок надати якісь пільги і т.д.?

6. Гелена

йолкі-палкі-маталкі
    чому це я щось повинна?
    як я бачу то неефективна система:)
    а я бачу
    їх можна здати в оренду і жити на ті гроші :p
    соціальна рівність неможлива в принципі
    де ви її бачили? як ви її розумієте?

7. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

рівність перед законом?... [​IMG]

8. Deus igrok

Не розумію:
    1. Чому у простих людей багато нерухомості ?
    2. Чому нардепі повинні звільнятися ?

Але яка вірогідність, що все це буде оподатковуватися ?

Стаття 67. Кожен зобов'язаний сплачувати податки і збори в
    порядку і розмірах, встановлених законом.

)))

9. Гелена

хм...хм...
    люди різні, а закон один для всіх
    дехто не вписується в рамки і він злочинець
    а вас не дивує те що від різних людей вимагають слідувати одинаковим нормам?

"Ницше оценивал преступника как тип сильного человека в неблагоприятных условиях, сильного человека, превращенного в больного. Его доблести объявлены обществом вне закона. Его натура не находит одобрения, и он знает, что никто не считает его ни полезным, ни нужным, он не равен другим, он изгой, презираемый и оскверняющий. "У таких натур все поступки и мысли окрашены красками подземелья, все у них становиться блеклым по сравнению с теми, чье бытие залито ярким дневным светом". Но, говорил Ницше, ведь в таком могильном воздухе обретали ученые и художники, гении и вольные умы, великие первооткрыватели... Такие люди часто отклоняются от прямой линии, носят на лбу значок вандала - не потому, что другие к ним так относятся, а потому, что сами они чувствуют ужасную пропасть, которая разделяет их от всех обыкновенных людей. Совесть не должна мучить злого человека: "злой человек" - это сильный человек, а потому его надо освободить от угрызений совести."

головне не починати суперечку з цього приводу :crazy:

п.с. я не про крим право, а хоча би про цивільне

Додано через 18 хвилин
    а хто проти?

ваші питання звучали трохи інакше, принаймі я так їх зрозуміла
    але менше з тим
    більше податків не повинно бути, має бути ще менше, але гроші в бюджеті мають використовуватися ефективно
    бо зараз скільки би грошей не було - все як в чорну диру

держава - це організація, чому б до неї не застосувати ті ж принципи, які використовуються для ефективної роботи інших організацій?

10. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

ні, це не надто дивує.....
    бентежить те, що багаті люди зможуть отримати кращий захист аніж бідні...

11. Гелена

Deus igrok, вам мало податків? платіть мої ;)
    ну для прикладу візьмемо зарплату:
    грубо кажучи: з зарплати припадає половина її суми на податки (і сам працівник платить і роботодавець)
    і з тої зарплати оплачуються всі товари, послуги, роботи в яких теж частина ціни це податки

так скільки ми платимо податків? у відсотках від заробітку?
    кожен раз отримуючи чи віддаючи гроші ми платимо податки або якісь збори

а скільки людей в державі займається тим, що збирає, рахує і перерозподіляє гроші?
    більша частину бюджету держави витрачається не на потреби людей, а на сам процес збирання і перерозподілу коштів
    де логіка?

Додано через 2 хвилини
    ... відколи світ :sad:

• Подобається Подобається x 1
  12. Deus igrok

Жодних заперечень.

Держава - велике підприємство.
    Якщо п-во вкладає гроші в соціальне забезпечення працівників: тренінги, спорт заходи, медична діагностика .... - ефективність працівників зростатиме. Теоретично , та сама к-сть працівників вироблятиме більший об'єм продукції. Залучаємо до цього ще R&D(ресьорч енд девелопинг) і обсяг витрати на продукцію зменшуватиметься , що безперечно впливатиме на собівартість продукту.
    Доречі, при такій стратегії - необхідності у збільшенні з\п не повинно виникати.

Отож, держава повинна бути зацікавлена в забезпеченні тільки необхідним громадян. Надлишок - це вже ініціатива самого громадянина.

Додано через 3 хвилини
    Логіки нема, більш того ...вже є програмні продукти ... як здатні все це обробляти, систематизовувати, і робити прогнози. Гадаю. даний етап розвитку людства - дозволяє все це автоматизувати.

13. sselev

sselev Well-Known Member

Сумарно люди мають більше нерухомості ніж депутати - відповідно основна частина того податку буде з них.
    Нардепи навіть якщо і заплатять в бюджет податок, то все одно той бюджет собі назад роздерибанять. А там ще податки зібрані від простих людей, тобто їм ітак більше дістанеться.

Соціальний захист людина має створювати собі сама - є для цього банки, інвестиційні фонди, страхові компанії та ін.

14. Гелена

так, на даний держава велике підприємтсво з тупим, зажерливим керівництвом, яке його розкрадає і працівниками, які нічого не роблять, тільки чекають на збільшення зарплати, а активізуються виключно при слові "лівак" :D:D:D

15. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

Голод у світі наступає тому, що населення неконтрольовано збільшується, а проблемами с/г-виробників ніхто не хоче перейматися, так само, як нікому внашій країні нецікаво як живуть селяни і як виробляється с/г продукція. Всі хочуть споживати хороші продукти і багато, але нікого не цікавлять інтереси і проблеми селян. Село як і в нас, так і в світі знаходиться в загоні. Ніхто н хоче бути селянином. Результати не забарилися. Друга проблема це проблема крупних спекулянтів які наживаються на тому, що купляють в селян продукцію по низьких цінах, а продають споживачам - по високих. Є така проблема в усьому світі і в нас також.

Стосовно податку на нрухомість, то його бути не повинно впринципі, оскільки нерухомість є нічим іншим як уречивленими гршима, які залишилися у їх власника після сплати ним податків. Тому податок на нерухомість є нічим іншим як оподаткуванням оподаткованого. По суті це дискримінація людини за критерієм того на що вона витрачає гроші: проїсти гроші можна не сплачуючи додаткового податку, а от якщо купив нерухомість - то будеш платити щороку і без кінця. Дискримінація.

Поняття соціальної справедливості - окрема тем для розмови. Одне можу сказати - то не про нашу країну. У нас типова капіталістична країна, де соціальна справедливість не існує.

• Подобається Подобається x 6
  16. Гелена

+ 100 :)

17. Deus igrok

М-м-м-м...
    Якщо аналізувати ЗМІ і законотворчу діяльність ВРУ зокрема... то 2009 рік нас таки втішить податком на нерухомість.

http://bin.com.ua/templates/analitic_article.shtml?id=37832

http://korrespondent.net/business/economics/362741

http://news.a.ua/?id=811&p=news_house

Доречі, Східні сусіди теж збираються його вводити ..до 2011 року.

:cowboy:

Змінимо питання: демографічний показник зменшується, частина населення виїжджає за кордон. Так ?
    Але попит на нерухомість не падає! Чому ? ))))

18. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

А може Пинзеник просто не хоче займатися вдосконаленням системи збору існуючих податків? боротьбою з хабарництвом в податковій? викриттям злочинців, які ухиляються від сплати податків?
    Звичайно, що простіше ввести ще один податок а потім звітуватися про зростання доходів бюджету...

Пригадується вірш Рильського "Моя Батьківщина", де він писав "моя Батьківщина - не палац бучний, над смутком хаток посивілих...". Таке враження, що саме цього і хочуть ті, хто зібрався вводити ці податки - щоб наша країна мала вигляд нагромадження посивілих хаток, і ніяких палаців! тим більше бучних!

19. sselev

sselev Well-Known Member

Тому що переїжджають із сел в міста, з райцентрів в облцентри.

20. Гелена

не знаю чого тішитися
    новими податками?
    цей податок ще один тягар на середній клас
    а податок не є малий
    держава одною рукою дає, а другою забирає і забирає завжди більше
    ото і вся втіха

а де твій аватар? :)