Економічна криза

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем av355, 12 сер 2008.

1. bora

bora Well-Known Member

Так Варваре, так буде конкретніше - надсилали листа, що підняли тарифи. Але фактично, що це означало? Якщо кредит довгостроковий людина не може його зазвичай тут же погасити аби не сплачувати нових відсотків. Є також можливість шукати інший банк, щоб він викупив цей кредит, так? Але на цей момент НОВІ ставки решти банків вже також переважно будуть підвищені, правильно? Тому на практиці це виходить односторонньою грою.

2. Varvar

Varvar Well-Known Member

Погоджуюсь, але перед тим (десь рік назад), клієнти могли вимагати зниження ставки за кредитами, отриманими ще десь в 2004-2005, коли ставки були вищі, або "рефінансуватися" в інших банках ...
    Проблема в тому,що банки даючи кредити на довгі терміни не мають таких "довгих" ресурсів з прогнозованою-стабільною вартістю. І пару місяців назад були заходи НБУ, щоб банки в тому плані трохи дисциплінувати, зменшити розриви.
    З часом ми прийдемо до практики плаваючої ставки, яка не залежатиме від конкретного рішення (апетитів) конкретного банку, а ситуації на ресурсному ринку, аля привязки до ставки лібор і т.п..
    А з іншої сторони з того, що я чув найчастіше ставки піднімались по обезбашених споживчих кредитах ...

3. bora

bora Well-Known Member

Я зараз маю кредит по лібор. Але знаючи нашу систему цікаво б почути чи є в наших банках по ньому якість загрози?

4. 1h0r

1h0r Well-Known Member

Та сума звичайно не значна (хоча це з якої сторони дивитися) ... І є інші способи її при наглій потребі отримати (напевне менш затратні ніж суд, не з банку ... але отримати)
    Та й йдеться власне не про депозитні кошти не про дострокове розірвання і т.д. йдеться про невиконання банком без причини своїх зобов"язань перед клієнтом, прикриваючись постановою НБУ яка, якщо я правильно зрозумів, мого випадку ніяк не стосується (не тільки мого, такого типу пости і ситуації я вже читав)
    Пробував вчора дзвонити в довідку НБУ на рахунок правомірності таких дій Надра Банку ... але напевно то вже було після робочого дня (десь біля 18-ї)

А так проскочила інформація з "достовірних джерел" (на одному форумі прочитав, там посилались власне на "достовірні джерела" :D ) що з 1 листопада Надра таке обмеження (по накоп.) зніме. Наразі заспокоївся і почекаю... але висновок про банк Надра я вже собі зробив...

Останнє редагування: 16 жов 2008
  5. Varvar

Varvar Well-Known Member

Так краще, нерви збережете
    Ще б Надра зробили висновок, бо понадпридумували таких модних поточно-накопичувально-депозитних рахунків, а тепер не можуть дати ради

6. 1h0r

1h0r Well-Known Member

а гаряча лінія то і зараз вперто не відповідає :)

напевно багато охочих питання задавати

7. 1h0r

1h0r Well-Known Member

"Надра Банк - Вони думають про мене" - краще щоб не думали а виконували свої обов"язки...

Після кризи я точно перестану бути їхнім клієнтом, щоб вони там ненапридумали далі...

8. Chortenia

Chortenia Маленьке файне вредне

Хтось мав проблеми з розрахунком у магазинах дебетними картками?

9. bora

bora Well-Known Member

Знаєте..мене нервують тепер їх рекламні ролики по ТБ, що пищать про надійність, відсотки, комфортні умови:) Ну кожен - по своєму анекдот в теперішніх умовах. На біса Ви далі людям голову морочите? Та ще й бабло яке на то викидують шалене. Адже з меншою кампанією ніж 300 тис. грн на центральні телеканали очевидно ніхто з них не виходить! Думаю найчастіше це навіть кількамільйонні вкладення.

Останнє редагування: 16 жов 2008
    • Подобається Подобається x 1
  10. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

Мені сьогодні ще кумедніший випадок розповіли. Хлопака взяв кредит під купівлю автівки , вніс 30%. Пройшло 4 дня. Учора , його зупиняє патруль , кажуть - машина в розшуку. Хлопака в шоці. Виявилося , що банк подав в розшук на всі автівки, під які взято кредит. Якщо хлоп не розгубився, то тут тре прямо в суд іти , і вимагати морального відшкодування...

• Подобається Подобається x 5
  11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Мда.... бєзпрєдєл!!!

Можете взнати, який банк?

12. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

А Вы как думали пан Миху?:pardon:
    "Своя рубашка..." знаети ли....:)))
    Перестраховались ребятишки на всякий случай...:tongue:
    П.С.В Обухове с ПИБом все устаканилось,во всяком случае с банкоматами.Дают в день по 1000 грн.Очередей нет.
    С безналичными пока катавасия,платежи проходят как то не понятно.....

13. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Я не мав. З банкоматами теж. Навіть у "чужих" банкоматах можна зняти гроші (у мене - Приват і Південний).
    І при мені пан брав ящик вотткі "Русский Стандарт" - розрахувався без проблем. :)

• Подобається Подобається x 1
  14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я б на місці обухівської паперової фабрики, обмежив вживання туалетного паперу. Нема за шо в магазин йти - нема чого папір транжирити! Справедливо?

15. 1h0r

1h0r Well-Known Member

Миху, з деяких джерел поступила інформація що з часів початку акції "повернення втрачених заощаджень Ощадбанку " на Обуховській фабриці перестали випускати туалетний папір і перейшли на випуск справжньої української гривні :crazy:

• Подобається Подобається x 2
  16. Varvar

Varvar Well-Known Member

і після того
    :)

17. 1h0r

1h0r Well-Known Member

А ще після того
    Подають інформ агенства

18. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

19. Wertyn

Wertyn Active Member

Та мені не загальні курси валют треба, а курс долара у Львівських банках і канторах.

20. bora

bora Well-Known Member

Виявляється є проблеми з оплатою карточкою...

а де твій аватар? :)