Економічна криза

Discussion in 'Економіка, бізнес і фінанси' started by av355, Aug 12, 2008.

1. night

night Well-Known Member

не думаю що саме народний голос щось вирішує.
    як на мене правильно голосувати-це голосувати проти всіх. Хто б не прийшов з нинішніх політиків до влади, нічого це не поміняє. Дальше будуть відбивати гроші для людей які вклали капітал в їхню передвиборну кампанію.

2. shaman

shaman Active Member

night, дуже важко мені було б жити з такою позицією як у Вас, бо я думаю, що є шанс щось змінити саме демократичним способом (такий собі оптиміст-романтик)... я не агітую, але у нас ще не було націоналістів у парламенті, розумних і щирих націоналістів... може вони б і дали жару і витягли б нас із кризи, при умові що дозволять розвиватися громадянському суспільству....

• Подобається Подобається x 2
  3. night

night Well-Known Member

я ж про це і кажу також. В нас нема політиків на жаль на даний час які б могли щось поміняти. А голосувати за тих хто працюють чи тих хто слухають нема ніякого бажання. Звичано варто надіятись що прийде час людей яким не байдужа країна і її доля. Але дял цього потрібне не одне дисятиліття.
    хотілося б у це вірити..але покищо в нас країна корупції і влади однієї касти людей,яким ця влада вже навіть не заради грошей потрібна а просто заради самої влади. таке собі у них хоббі

4. mavka

mavka Well-Known Member

ой, це була не перша казочка. :mocking: а цього разу - так собі, маленька провокаційна рекламна кампанія :"Кидаймо все, їдьмо до Сієтлу !"
    попри те, ще одна родина з мого оточення після кількох років проживання в Америці не зважаючи на усякі кризи з зеленими картками повертається цими днями у Тернопіль.
    є ж люди, які щастя та гармонію знаходять в світі нематеріальному.

5. ovod

ovod Well-Known Member

• Подобається Подобається x 1
  6. elite

elite New Member

тут не стільки йдеться за щастя в нематеріальному світі, як за - тверезий погляд і оцінку життя закордоном. Просто непотрібно говорити що в америці доляри як "манна небесна" з неба падають і всі "мільйонери". Чи в америці чи на украіні - нічого так просто недається. Хтось влаштовується закордоном краще, хтось гірше... Все індивідуально. З часом, кожен робить висновки для себе. В мене також знайомі після кількох років проживання в америці недавно повернулись на україну. В україні в них вже давно є свій бізнес з непоганими доходами, а в америці треба було пахати на будові зранку до вечора. Бо без знання мови нікуди більше не влаштуєшся. Будова - робота нестабільна, та ще й заробляли вони набагато менше ніж в україні. Тому, залишатись в америці для них небуло сенсу. А ще є такі люди - які все що мали в україні продали коли виїжджали, бо наслухались от таких "казочок". А з часом - ні в Америці до нічого не доробились, ні в Україну вже повернутись неможуть бо нема до чого.

Last edited: Oct 20, 2009
  7. elite

elite New Member

а нема за кого голосувати, тому і вибирають таких...
    щоб щось змінилось - треба щоб спершу змінилась ментальність людей...

На рахунок корупції...В нас ж система так закладена - якщо ти знаходишся на "посаді" і не береш "взяток", то тобі просто не дадуть працювати.

Last edited by a moderator: Oct 20, 2009
  8. Kalinka

Kalinka Active Member

А от мені цікаво, в тих, хто повернувся в Україну, напевно змінився погляд на Україну. Чи не з'являлася в них думка - в Україні ж є все, що потрібно для стабільного розвитку! Чи не так?

9. Summer

Summer Well-Known Member

а що є???живемо в борг, видатків в кілька раз перевищують доходи нашої держави, дороги страшні, у людей в невеличких містах води, опалення не має, а безробіття росте шаленими темпами, а що ми їмо, вірніше купуємо, адже ті виробники таааке хімічать... колгоспів не має, поля пустують, законодавство наше -та то взагалі і говорити не хочеться.....
    певно тільки депутати ВР живуть добре і ніякої кризи для них не було і не існує....

• Подобається Подобається x 4
  10. Arthur

Arthur Well-Known Member

Та що там в маленьких містах, у Львові не має.

А по офіційними даним зменшується, ось таке чудо. :)

ну їмо ми мабуть те що купуємо

Те що немає колгоспів, це все ж таки добре, а те, що немає нормального господаря-фермера на цій землі, це погано.

А взагалі з вашим постом важко не погодитись, все правильно написали.

11. Summer

Summer Well-Known Member

так, ті ви кавалками його повиривали ;)

12. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Зри в корень (с)
    Лозунги... :sad:
    Колгосп - колективне господарство - акціонерне товариство, ТзОВ та інші...

13. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

деякі слова набули асоціативного значення а не смислового, тому колгоп переважно у всіх асоціюється з негативно-окозамилювальним веденням господарства. Хоча і були передові колгоспи, але там так само було заведено красти і інше

14. Arthur

Arthur Well-Known Member

Тільки різниця в тому, що в АТ чи ТОВ особа є співвласником і отримує прибуток.
    А колгоспник не є співвласником.

«Колгоспник є найманцем, можна сказати, кріпаком у прямому смислі цього слова.
    за 80 років існування колгоспного ладу не було жодного законодавчого акта про визначення колективної форми господарювання.
    Протягом усього періоду, скільки існує колективне сільське господарство, воно підносилося на цілий світ, що це є найпрогресивніша форма господарювання. В той же час в жодній, країні світу ця форма не прижилася.»

Одним словом «савок».

15. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

А Ви, Артуре, пробачте не здогадуюсь про Ваш вік, свої ваучери де поділи?
    Ні-ні... Не ті ваучери, що в Польщу їздити... Якщо не знаєте про що я, спитайте батьків. І заодно про прибуток із співвласності... :))
    І ще...
    А взагалі то

16. Arthur

Arthur Well-Known Member

В тому що більшість людей не знало, що робити з ваучерами, це вина держави. Хоча я знаю інвестиційні компанії, які виплатили непоганий дохід по тим сертифікатам. Знаю багато випадків, коли прості люди отримавши під час приватизації акції великих підприємств зараз можуть продати їх за достатньо великі суми (скажімо тисяч 20). Хоча більшість віддала ці акції за копійки.
    Ви пишете про прибуток від спів власності, та по ваучерам його не може бути, бо 1 ваучер це 1 стотисячна, а то і менше доля підприємства, який там прибуток. На ваучерах з простих людей заробили тільки ті хто віддав їх нормальним ін вест. компаніям, або поміняв на нормальні акції.
    До речі, якби люди не були приучені до колгоспів, то може і результати приватизації буди б кращі.

17. bandido

bandido NaBazari.com менеджер

подивіться фільм "Money masters"

"володарі світу" користуються такими людськими вадами, як жадність і "моя хата скрайність"
    добробут всіх залежить від кожного
    ІМХО

18. Arthur

Arthur Well-Known Member

Ось цікава інформація про продуктивність приватного сектору і колгоспного.

19. BLACKER

BLACKER Well-Known Member

Зараз в країні будується дуже гарна ситуація: на 2010-11 рік Україна забезпечена зерном повністю, а тому на експорт віддається велика кількість зерна. Недавно чув про те що хочуть зменшувати обсяг експотрованого зерна. Опозиція страшне проти того. Чим то для нас вигідно: хліб і зернові продукти втроє подешевшають (якшо не більше) + (коли ми експортуватимемо десь 25 відсотків) гроші з готової продукції. Таким чином якщо експотр беде не зерновий, а вже в вигляді продукції, то я думаю ми навіть зможемо перегнати ціну що була при продажі зерна...

20. bora

bora Well-Known Member

Ну, що за казки. Хліб вже ніколи не подешевшає) ТОму, що - він вже давно збитковий (той що легальний), постійно піднімаються ціни і тарифи на решту складових - зарплати, газ, комунальні, оренда тощо.
    І це стосується не тільки хліба. На сьогодні з галузей намагаються витиснути все можливе особливо не вкладаючи збоку власників, і не вникаючи збоку чиновників. І те, що деякі продукти в нас дорожчі, ніж в Європі - закономірно. На енергозатратному, старому обладнанні в недорозвинутих галузях собівартість продукції очевидно висока. А наше житлово-комунальне господарство? Та сама історія.
    В цій країні елементарно немає національної продуктової політики. Щороку уряд чекає що буде далі і тисне на виробників, їх ціни, бо щоразу якісь вибори. Де тут гілка кінець світу - насправді колись бахне кінець галузям цієї країни, які ніхто не розвиває.

а де твій аватар? :)