Економічна криза

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем av355, 12 сер 2008.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

ну а тепер, щоб адекватно оцінити ціни, зробимо наступне:
    середньостатистичний дохід канадської сім"ї 60 000 кан. дол/рік, що означає 5 000 на місяць, множимо на 7,50, отримуємо 37 500 грн. на місяць. Отримуючи таку зарплату не важко протягнути до наступної зарплати.... як на мене.

• Подобається Подобається x 2
  2. Lents

Lents Well-Known Member

Не то слово! Моєму чоловікові б такі гроші на рік... :girl_in_dreams:

• Подобається Подобається x 1
  3. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

чорт - як іноді цитування перекручує первинний зміст....

4. Summer

Summer Well-Known Member

так хліб і зара, вже штучний, бо закуповують ГМО пшеницю - бо вона набагато дешевша , вже писала купувала хліб, а він дустом пахне.... є такий, що на наступний день черствіє....а ціни, приватні пекарні -одна ціна, хлібзавод -інші, встановлені...

5. Bodya

Bodya Member

Єври))

Чув сьогодні таку штуку, що Євро буде головоню валютою світу, а долар вимре... дивлюся я Єври починают рости а долар стоїть поки на місці... Як Ви думаєте? Адже я таке пророцтво чув давно, що Німці, хоч війну програли, а Валютою всіх візьмуть під себе...

P.S. Люди добрі, підніміть мені хоч хтось ту карму))

• Подобається Подобається x 6
  6. marina33

marina33 Member

воно й зрозуміло, яке м'ясо?..., у людей грошей іноді на хліб грошей не вистачає….доречі, всі м'ясокомбінати скоротили виробництво саме менше - на 60%(бо люди не купують), а якби й хотіли, то як за таку ціну купувати? А ще кажуть що банки - здирники….

7. bora

bora Well-Known Member

Тут залишається питання довіри певному виробнику. Тому, що купуючи борошно для власної хлібопічки Ви все одно від гмо-пшениці не перестрахуєтесь, а великому виробнику розголос про використання подібної сировини надто дорого коштуватиме, роками відмиватиметься - йому не сховатися як пекарні з підпілля.
    звісно, пекарням не регулюють ціну. але й добавки - також.
    Вчора купили Сихівський батон який ніц стосунку до Сихівського не має... Мама принесла - тонюсінький, перепечений. а який крихкий. Скільки кажу, щоб в одному місці купували.

8. kosolapiy

kosolapiy New Member

Надра віддасть депозити частинами

Думаю, з Надра-банком мали необережність співпрацювати багато львів'ян... в тому числі я (Вот, обіцяють віддати депозити частинами, не дочекавшись рекапіталізації. Матеріал Напишу пізніше, чи забрав вклад (закінчується термін у кінці серпня) ...

Останнє редагування модератором: 5 сер 2009
  9. marina33

marina33 Member

Поки вони не дочекаються рекапіталізаці, ми не дочекаємось повернення наших депозитів!!!
    Чергову пігулку кинули, щоб люди заспокоїлись…
    вибрали ж "надійний" банк :cry:

10. ovod

ovod Well-Known Member

цікавою є інформація про перерозподіл власності

http://crisis-blog.ru/forum/topic.php?id=122&page=15

11. Вадюшка

Вадюшка Well-Known Member

Якщо банк позбавиться дiйсно токсичних активiв за прийнятну цiну, не бачу тут чогось жахливого.

12. Ома

Ома Дуже важлива персона

Активы у неплательщиков будут забирать не банки а фирма-нерезидент.

• Подобається Подобається x 1
  13. Вадюшка

Э-э, и что? :)

14. Ома

Ома Дуже важлива персона

Перераспределение собсвенности. Или вы хотите сказать, что все-равно, кто собственник?

15. Вадюшка

Всё равно -- кому? Собственности -- какой? Пока что мы говорим о сферическом коне в вакууме :)

16. Ома

Ома Дуже важлива персона

Да все-равно какой. Когда даются сначала дешевые деньги в кредит, потом - какой-нибудь кризис и забираются активы.

17. Вадюшка

Вы извините, я не привык бояться чего-то абстрактного :) Внятной же аргументации, чем, почему и кому плох SPV-абсорбент токсичных активов в данном конкретном случае, я так и не увидел.

18. elite

elite New Member

цікава "американська казочка"...
    якщо дохід на сім'ю 6 000$, і ще сім'я проживає "в будинку за 600-800 тис. у.е., і чоловік і дружина їздять на новеньких джипах по 50 - 80 тис кожний і відпочивають раз, а то й два рази до року на круїзах" - то відповідно тільки за такий будиночок (вкредит, як живуть практично всі американці) довелося б в місяць сплачувати біля 6 000$...
    а по-друге, одиниці з молодих сімей 25-35 років можуть собі дозволити так жити як ви описали. хіба якщо "родітелі" постарались...

дуже гарно все виглядає, Aле якщо вже перевели американську зарплату в гривні - то тепер прийдеться відмінусувати американську оплату за оренду або кредит житла, кредит на машину, страхівки, оплати за кредитні картки і т.д.... і "того" лишається практично тільки на продукти...
    а про ціни- то в Украіні переважно продукти дорожчі, бензин також. Одяг - це залежить, бо дешевше в америці купити можна, але це також буде "ширпотреб"

p.s. так дивно, наші люди (які живуть за-океаном) полюбляють вихвалятись американськими зарплатами, але чомусь завжди забувають сказати скільки йде розходів на місяць, і що поіхати десь відпочити чи навіть полетіти до батьків на Украіну часто просто нема за що.

Останнє редагування модератором: 14 вер 2009
    • Подобається Подобається x 6
  19. Summer

Summer Well-Known Member

отож бо, продукти не дуже хорошої якості, як і бензин...... і чому в нас все дорожче? невже одні заможні живуть в Україні? така накрутка на товари широкого вжитку, а якість :nea:

20. shaman

shaman Active Member

Ні, ну шановні, я не розумію одного: люди у нас розумні, держава з потужним потенціалом...якого ж дідька народ голосує за :cesored:, які знищують все на своєму шляху... може треба просто правильно голосувати і тоді стандарти життя підвищаться!!!

Останнє редагування модератором: 14 жов 2009
а де твій аватар? :)