Економічна криза

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем av355, 12 сер 2008.

1. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

А яка доля цього законопроекту:
    http://dkrp.gov.ua:8080/control/uk/publish/article?art_id=114837&cat_id=59517

«Стаття 1054-1. Валюта кредитного договору

Якщо кредитний договір укладено в іноземній валюті, банки зобов’язані здійснити перерахування всіх іпотечних або інших кредитів та платежів з погашення основної суми боргу за користування іпотечними або іншими кредитами, виданими фізичним особам в іноземній валюті, у національну валюту України по офіційному курсу гривні до іноземної валюти, встановленому Національним банком України на момент укладення кредитного договору».

Я точно пам'ятаю, що один такий проект вже завалили ...там декількох голосів не вистачило.

2. ovod

ovod Well-Known Member

для того щоб зрозуміти потрібно подивитися спочатку
    Піраміду боргів

3. ovod

ovod Well-Known Member

подібне розказується в "Дух часу 1" і "Дух часу 2" але більш детальніше

П.С.
    для тих хто не знає як скачувати онлайн відео( за допомогою Opera):
    запускаємо відео в опері і нехай загрузиться до кінця, а потім копіюємо
    файл з розширенням *flv , *.tmp, *.iflv або дивимося по даті створення, який знаходиться в 'Program Files/Opera/profile/cache4/' або
    'Documents and Settings/User/Application Data/Opera/profile/cache4/',
    а потім відкриваємо flv-плеєром

4. Varvar

Varvar Well-Known Member

думаю туманна, закон зворотньої дії немає, якщо він не пом"якшує, тут пом"якшує, але тільки для однієї із сторін договору ...
    ну і по логіці мав би бути аналогічний законопроект по валютних депозитах .... видача у гривні по курсу на момент заключення договору ....
    треба про всіх "дбати"

5. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

мене найбільше добиває наступне, виступає якийсь клєрк і каже: банкам тре дати гроші з МВФ, бо як вже банки стануть - труба буде. Але ж послухайте, банки такі ж комерційні приватні проекти, як і інші, не можеш працювати - з пляжу, нє?

• Подобається Подобається x 3
  7. консультант

консультант Дуже важлива персона

Є слова в пісні "То всьо наробила война", а тут "то всьо наробили жиди".

• Подобається Подобається x 1
  8. Мих

Мих Дуже важлива персона

А знаєте, що би я зробив?
    Я б відмінив гривню.... ну раз не вміють наші можновладці берегти свою валюту нашо калічити народ?
    Я б ввів євро і крапка. Зарплата 300 євро.... а чо? нормально! Ні тобі інфляції, ні тобі спікуляції на курсах, ні тобі канторів.... євро і все.
    Чорногорія так і зробила... і доречі нікого не питала, просто ввела євро, як внутрішнє розпорядження.
    Я думаю, що простий люд би тільки виграв.........

• Подобається Подобається x 5
  9. sselev

sselev Well-Known Member

Ось що у вікіпедії пише про ВВП і інфляцію: http://uk.wikipedia.org/wiki/ВВП
    Моя думка така: ВВП роздувався лише в умовах підкачки закордонними кредитами.

10. sselev

sselev Well-Known Member

11. Varvar

Varvar Well-Known Member

що Ви тим хотіли сказати ? розумієте є різниця між номінальним ВВП, який залежить в т.ч. від інфляції, масштабу цін і його реальним приростом - те що прийнято називати економічним зростанням ...
    Я зрозумів, що спочатку йшла мова, що частка держборгу низька бо ВВП надутий ... Я ж кажу ВВП надутий через інфляцію, для прикладу:
    ВВП 2006 року - 544,2 млрд грн
    ВВП 2007 року - 720,7 млрд грн
    Зміна - 32%
    Реальний приріст - 7,9%
    Для розрахунку частки держборгу беруться(бралися) оті 720 млрд, незважаючи на те що ВВП дефлятор (інфляційна складова ВВП) становив 22,7%
    Звичайно на ці 22,7% мали вплив кредитні вкладення, але далеко не 100%-ний.

12. Varvar

Varvar Well-Known Member

Черговий брєдовий законопроект прийнятий у першому читанні
    ВР ухвалила законопроект щодо запобігання впливу світової фінансової кризи на хлібопекарську галузь
    Десь вчора ще виступав представник тої асоціації, мовляв літом вони хотіли гривневі кредити, а гривні не було і їх умовили (майже примусили) взяти кредит у доларах ....

13. illia

illia Well-Known Member

хай державні банки їх і перекредитовують і реструктуризують хоч на скіки хоч...
    найшли крайніх... нашо було валютні кредити дозоляти? тільки для позичальників із надходженням вал. виручки. так нє...
    і взагалі вам не здається, що ці всі наїзди на комерційні банк - ну вже аж за дуже?
    а де ж регулятор був весь цей час? чи може їм просто було вигідно вести таку політику? а тепер тикають пальцем і продають за безцінь.
    взяти ті ж "надри": "хороший" нацбанк виділив гроші, а нєхарошеє керівництво ці гроші собі привласнило. а чому не контролюється цільове використання? чому в кінці кінців не можна притягнути до кримінальної відповідальності тих кому виділяли? шо це за манера тикати пальцями і нічого не робити? подеребанили гроші, які Україна взяла в кредит, а тепер розпродуєте те що лишилось? :good: так тримати... рано чи пізно боком вилізе

14. sselev

sselev Well-Known Member

Хай буде по вашому.
    Інформації про ВВП у 4 кварталі 2008 року чомусь досі немає. Підозрюю що там є різкий спад, порівняно з попередніми періодами, адже як раз з початку вересня стали появлятись перші ознаки кризи.

15. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

Ківалов відмовився, а інші підрахуї без нього не справляються - фантазії забракло...

• Подобається Подобається x 2
  16. Varvar

Varvar Well-Known Member

Номінальне річне значення завжди пізніше є, зараз маємозначення зміни реального ВВП за 2008 рік - 102,1%.
    А номінальний за 4 квартал 2008 можна приблизно підрахувати:
    ВВП дефлятор у 2006-2007 роках був близький до індексу цін виробників (ІЦВ),
    за 2008 ІЦВ = 123%, і тому по аналогії:
    ~ ВВП номінальний за 2008 (905,115 млрд грн.)=ВВП номінальний за 2007 (720,731 млрд грн.) х дефлятор (123% ) х реальний ріст (102,1% )
    ВВП номінальний за 4 кв 2008 = 905,115 млрд грн.- ВВП за 1-3 кв 2008 (697,449 млрд.грн) = 207,661 млрд грн.
    Для порівняння:
    І кв.08 186,635 млрд грн.
    ІІ кв.08 232,470 млрд грн.
    ІІІ кв.08 278,344 млрд грн.
    Тобто дійсно серйозний спад, бо у 2007 році було навпаки:
    І кв.07 137,648 млрд грн.
    ІІ кв.07 165,116 млрд грн.
    ІІІ кв.07 197,400 млрд грн.
    ІV кв.07 212,781 млрд грн.
    Доречі, сума поквартальних ВВП у 2007 не дорівнює вцілому за 2007 .... там є якісь статистичні нюянси

17. bora

bora Well-Known Member

На жаль, часу не маю на переклад..
    А от що пишуть про гарантії
    Хоч і газета Сьогодні

18. Varvar

Varvar Well-Known Member

Якщо депозит залучено коли банк був учасником, то він гарантований ....
    Майбутні зміни стану з "учасника" на "тимчасового учасника" не впливають на гарантування раніше залученого депозиту.

• Подобається Подобається x 5
  19. bora

bora Well-Known Member

по закону як я розумію...
    А якщо країна оголосить дефолт?
    До речі, про подібні гарантії в Росії родичі розповідали. Там їм фонд повертав протягом 5 років їхній вклад.
    А взагалі сумно. Бо в знайомих з вини банку біда..тобто не з прямої вини, а тому, що не віддали по закону депозит і не було в людей коштів зарадити біді - шансу щось виправити..дуже гірка історія...

• Подобається Подобається x 4
  20. Varvar

Varvar Well-Known Member

важко сказати, лише відзначу, що фонд (гроші фонду) існує абсолютно окремо від державного бюджету, інших держ і спец фондів .... це свого роду спеціальна така страхова компанія, яка діє більше в інтересах високоліквідного збереження та незначного накопичення, ніж отримання прибутку ...
    мені також відомі такі історії :sad:

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)