Економічна криза

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем av355, 12 сер 2008.

1. Locke

Locke невиправний реаліст

Ви мабуть не зрозуміли, або я незрозуміло висловився. Мені було весело, коли Ви казали про те, що держава нас захищає. Ми всі бачимо як вона нас "захищає". Я не маю на увазі про конкретну ситуацію щодо банків, а проте, як держава нас захищає ""ваабщє". І зовсім не було натяку на те, що всі (чи не всі) банки шулери (чи не шулери). А просто нема довіри до банків, як такого поняття, інституції. Наприклад поки що не можу нічого поганого сказати про Приватбанк чи Кредобанк. Проте кілька місяців тоиу так само знав лише добре про Надра. Але часи міняються, і практика показує, що треба бути обережним.

Я не вважаю себе великим фахівцем в банківській справі, ви мабуть значно краще розбираєтеся від мене, але ці всі теорії, терміни... Кому від того легше ("резервування і визначення достатньості капіталу " і т.п.) Спробуйие пояснити і переконати просту людину в силу чого вона не може отримати своїх тяжко зароблених грошей, щоби ця людина залишилася задоволеною. Коли банки давали величезні споживчі кредити (а не кредити на розвиток виробництва) то вони що - не розуміли до чого це може призвести, до яких наслідків.

Вибачаю. І додам, що я на особистості не переходив.

Дякую, Учителю, що просвітили мене некомпетентного. І дякую за комплімент, що визнали мене оратором.

Та знаю, знаю. Просто ми не пишемо в "приват" а для загального обговорення і хочу, щоб розуміли всі.:)

Про яке дострокове пред'явлення, шановний, Ви кажете. Ніззя достроково забирати грошей, заборонив Нацбанк. І чи то правильно, чи ні - йому видніше. А от коли закінчився встановлений договором термін, тоді звиняйте, як то кажуть "винь і полож!" Мої гроші, і що хочу, то з ними і роблю!!!

Останнє редагування: 4 лют 2009
  2. Locke

3. Stepan_Bandera

Stepan_Bandera Well-Known Member

Сьогодні дуже "приємно ощасливив" Трансбанк.
    Банкомати не працювали кілька днів, бо був вірус в компютерній мережі - в що слабо віриться. День попрацювали і тимчасово не працюють кілька днів.
    Сьогодні хотів розрахуватись карточкою в супермаркеті сума 2990 грн. Сказало що ліміт перевищено.
    В банках партнерах ще вчора можна було зняти скільки завгодно, а сьогодні вже зась.
    Пішов в банк, сказали що в день з карточки можна зняти/розрахуватись карточкою не більше як 500 грн.

• Подобається Подобається x 2
  4. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

М-да, проблеми з кожним днем ростуть, і
    і кому можна довіряти???
    Банки з іноземними інвестиціями себе оправдовують, чи так як і всі?

5. Вадюшка

Вадюшка Well-Known Member

А не треба "ваабщє", ми обговорюємо абсолютно конкретну тему. Стогнання ж про те, що "вони усi у правiтєльствi подлєцi i гади" давайте-но облишимо бабусям у пiд'їздiв.:mocking:

:haha: та звiсно ж, натяку не було -- було конкретне порiвняння:

"Житя показало, що класти гроші на депозит - справа надто ризикована і нагадує якщо не російську рулетку, то точно гру в карти простого чоловіка з шулером. "

Оце уже зовсiм iнша справа, з таким твердженням важко не погодитися ;).

Вiд Вас i не вимагається глибокого фахового володiння питанням ;). Але ж й профанувати цю проблематику також є неконструктивною справою, нє?

Щодо теорiй та термiнiв -- схоластичними забавками їх вважали, на жаль, не тiльки пересiчнi громадяни, але i деякi з банкiвських топ-менеджерiв, через що, у тому числi, зараз система и страждає.

Так а з чого ж я повернувся до цiєї теми? Згадайте пост про ТВ-сюжети. Зомбоящик демонструє неплатникiв-позичальникiв, потiм смакує неповернення депозитiв -- але цнотливо забуває сказати, що те неповернення депозитiв є наслiдком в першу чергу фiнансової необачностi (а iнодi i безвiдповiдальностi) позичальникiв. Саме це змовчання мене обурило.

Дик а воно було, те виробництво? Ну, окрiм будiвельної i бiлябудiвельних галузей?..

Тут радше постає iнше питання, яке наразi дискутується професiйною спiльнотою -- а саме про занадто агресивну кредитну полiтику деяких банкiв, яка де-факто не була пiдкрiплена i достатньо забезпечена власним капiталом. Не буду заглиблюватися у фаховi деталi, але скажу, що тi банки, якi переживуть цю лиху годину, отримають багацько досвiду i статистики для суттєвого вдосконалення свого управлiння ризиками i капiталом

Але ж зацiкавилися, де я працюю i чого б це захищав банки :tongue:

Таж мiсцевi форумляни -- публiка, здається, освiчена й ерудована :good:

Хiхi. А чому i пiсля чого, по-Вашому, вiн ввiв заборону?

Як регулятор, чия мета -- забезпечувати життєздатнiсть системи, НБУ вчинив скорiш правильно. Проте не заперечую, що захiд був дуже спiрним i непопулярним.

Ну так, здається, переважна бiльшiсть банкiв поки що "виймає та кладе". У чому питання? :)

6. Locke

Пане Вадюшка. Пропоную на певний час припинити цю суперечку :) і укласти "мирову угоду" :drinks:, а то модератори не люблять ні флуду, ні суперечок і можуть (тьфу-тьфу) забанити:frown: І в Ваших і в моїх дописах є значна доля і правди і емоцій. Пропоную повернутися до цієї теми так десь місяців за 2-3, і тоді побачимо. Час все розставить на свої місця.

7. Вадюшка

Вадюшка Well-Known Member

8. bora

bora Well-Known Member

Що радить аналітик який передбачив кризу.. З Діла.

• Подобається Подобається x 1
  9. Summer

Summer Well-Known Member

напевно вставлю в дану гілку http://daily.lviv.ua/index.php?newsid=19146, про страйк львівських перевізників, планують їхати в Київ 12.02......

10. sselev

sselev Well-Known Member

Анекдот в тему.

Старый индеец приходит в банк и просит займ на 500 долларов. Банковский работник начинает оформлять бумаги.
    — Что ты собираешься делать с этими деньгами? — спрашивает он индейца.
    — Я поеду в город продавать украшения, которые я сделал.
    — Что у тебя есть для обеспечения залога?
    — Я не знаю, что такое "Залог", — говорит индеец.
    — Ну залог это нечто такое, что имеет ценность и может покрыть стоимость займа. У тебя есть автомобиль?
    — Есть, грузовичок 1949 года выпуска…
    — Нет, это не годится, — говорит банковский работник, — может, у тебя есть скот?
    — Да, у меня есть лошадь…
    — Сколько ей лет?
    — Не знаю, у нее уже нет зубов, чтоб определить…
    В конце концов индейцу всё же оформляют займ и выдают 500 долларов.
    Спустя несколько недель индеец снова приходит в банк, достает пачку денег и возвращает займ.
    — Что ты собираешься делать с остальными деньгами? — спрашивает его тот же работник.
    — Положу в вигвам, — говорит индеец.
    — Ты можешь сделать депозит в нашем банке.
    — Я не знаю, что такое "Депозит", — отвечает индеец
    — Ну ты отдаешь свои деньги банку, банк заботится о них, а когда тебе нужны деньги, ты их можешь взять…
    Старый индеец подумал и спросил:
    — А что у банка есть в залог?

• Подобається Подобається x 4
  11. sselev

sselev Well-Known Member

+1
    Аналогічно уникаю банківських кредитів і депозитів.
    Але знімати все з пластику це вже панікерство. Інколи зручніше мати гроші на картці, ніж "прес" у гаманці.

12. Stepan_Bandera

І я так думав, поки не спробував розраухватись в МагаМаксі за газову плитку.
    Виявилось що не можу заплатити більше 500 грн. в день :sad:
    Тепер по 500 знімаю щодня, щоб все забрати з того банку.
    от тільки біда (як не дивно звучить) - зарплата скоро.
    Невже знову перерахують в той самий банк .....

13. sselev

sselev Well-Known Member

Який банк ввів обмеження на 500 грн/день?
    Я маю карточку Привату, вдавалось знімати 4000 грн/день в жовтні.

14. Stepan_Bandera

ТрансБанк.
    Хоча ще день перед тим можна було зняти будь-яку суму (по 1500 грн за підхід) правда в банкоматах не ТрансБанку

15. Varvar

Varvar Well-Known Member

маю там знайомих, питав як там справи, керівництво їм каже, що десь сьогодні-завтра проблеми будуть вирішені.

16. Varvar

Varvar Well-Known Member

тут на нашому форумі вже обговорювали трохи

особисто мені позиція тих перевізників не дуже зрозуміла ..... багато з них як і будівельні організації думали, що надприбутки будуть вічні, понабирали кредитів, а тепер ..... не розумію :dntknw:

• Подобається Подобається x 2
  17. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

18. Stepan_Bandera

Надіємось.
    Хоча по слухах все залежить від кредиту МВФ.
    Якщо вірити слухам то Укравтодор віддавав кредит МВФ чи ЄБРР в січні, половину суми віддав.
    ТрансБанк це типу спеціалізований Транспортний банк. От через ту віддачу кретиду і утворилась дірка в банку. Кажуть що то Юля вирішила зробити таку оборутку. А як отримають наступний транш кредиту 1,5$ млрд то ту дірку залатають.

19. Varvar

Varvar Well-Known Member

не зовсім так, але дійсно вони частково обслуговують ряд облавтодорів ...
    там останнім часом багато всяких змін мало бути, в т.ч. Мінтранспорту мало їх купити і т.д. ...

20. sselev

sselev Well-Known Member

А іншу половину кредиту хотів віддати за рахунок підвищення транспортного збору, але отримав дулю з маком.
    МВФ відклало надання наступного траншу на невизначений термін, що не може не радувати.

а де твій аватар? :)