Економічна криза

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем av355, 12 сер 2008.

1. рівнянин

рівнянин Well-Known Member

Слова Ротшільда:"Дайте мне контроль над выпуском денег в государстве, и мне плевать, кто будет писать его законы... " в дії.
    Ющенко банкір. Він це прекрасно знає...і користується.
    Мене цікавить інше. Як всі інші цього не бачать?

2. Divcha

Divcha Well-Known Member

А як вам така ідея : "на останньому засіданні банкірів у Нацбанку перший заступник глави секретаріату президента Олександр Шлапак обговорював з фінансистами питання конвертації всіх доларових внесків і кредитів у національну валюту".
    http://www.epravda.com.ua/news/493652aca3ebe/
    Думаю, диму без вогню не буває...

Останнє редагування: 3 гру 2008
    • Подобається Подобається x 1
  3. Varvar

Varvar Well-Known Member

Та ідея поступила з мінфіну, правда трохи там надто нафантазовано - якась частка платежу по кредиту по курсу 5,05, дозволити банкам відносити на валові витрати ті курсові різниці, але тут нормативи тре міняти ті всі курсові різниці, збитки впливають на регулятивний капітал і є ймовірність що банки не дотримають нормативи і т.д. Короче багато всякого там, багато питань, відповіді на які породжують інші питання.
    На мою думку, цікавими були б "цільові" валютні інтервенції НБУ, щоб банки збирали заявки від клієнтів (хоча б фізосіб) на купівлю долара для погашення кредитів виданих до 13.10.08, НБУ на ті цілі продав валюту по "людському" курсу - не обов"язково по 5,05, але і не по 7,5. Короче щось на зразок критичного імпорту - "критичні кредити". Таким чином можна задовольнити неспекулятивний попит, а дальше можливий ланцюжок зняття ажіотажу, зменшення спекуляцій і стабілізець :).

• Подобається Подобається x 2
  4. Divcha

Divcha Well-Known Member

Ну, кого хвилюють доларові кредити, то та...а що робити тим, кому внески по 5,05 віддати захочуть?...

5. bora

bora Well-Known Member

Та всі бачать. Але що ми можемо зробити? Де ті важелі впливу?
    А тим хто при владі боротись зі зловживанням самим же й не вигідно.

6. рівнянин

рівнянин Well-Known Member

Давити в собі "ЖАБУ"! :)

7. Varvar

Varvar Well-Known Member

Особисто мене не хвилюють, бо таких немаю ... Але шкода людей, що в таких умовах змушені купувати долар по невиправдано високому курсу
    А що є такі випадки ?

8. Divcha

Divcha Well-Known Member

Я прозріла -
    Це ж ВОНА- здоровенна жовто-синя падлюка, це ж через неї всі валютні коливання і криза, бо вона всіх задушила від верхніх до нижніх!!! Дави її, гада, дави!!
    Що, не давиться? Отож бо й воно, бо залізла вона вже давно в нашу українську душу. Вона тут у себе вдома - от і хазяйнує ;)
    Пробачте за маразм..це, мабуть, істеричне:wacko1:, а може й історичне...

• Подобається Подобається x 3
  9. Varvar

Varvar Well-Known Member

http://www.unian.net/ukr/news/news-287978.html

10. bora

bora Well-Known Member

З новин на тому фронті - піариться Турчинов. Подивимось, що з того вийде.
    По материалам "Економічної правди"
    І оце - експєрти омєчают..які експерти - з яких комерційних банків?:)

Останнє редагування: 4 гру 2008
  11. Varvar

Varvar Well-Known Member

Є думка іншого експерта (без лапок) Литвицького
    Поживемо-побачимо ...

12. Divcha

Divcha Well-Known Member

Епопея з достроковими депозитами продовжується. Хоч би вже віддали по закінченню його строку, а то така непослідовність НБУ страшить не на жарт. За вихідні встигли мораторій на дострокове повернення внесків скасувати і знову відновити:ireful:??? Про їхні прогнози щодо валюти я вже мовчу...Я до певної міри патріотка і не хочу розвалу банківської системи, але дивлячись на ці конвульсії...
    http://www.epravda.com.ua/publications/493c5dcdc83af/

13. Полковник

Полковник миється в бані

СМИ РФ в очередной раз БРЕШУТ:

14. moemisto

moemisto миється в бані

Чи відчули ви прихід кризи?

Чи відчули ви прихід кризи? У Вас є якісь приклади, які ви почули від знайомих. Давайте обговорювати це проблемне питання.

15. Locke

Locke невиправний реаліст

Відчув. Зарплата зменшилася і виплачується з запізненням на місяць. А серед значної кількості знайомих в сім'ї принаймі одну людину або скоротили, або перевели на неповний робочий день (тиждень).

16. moemisto

moemisto миється в бані

А в мене знайомий одружився в літку і вирішили з дружиною приберегти перепій до зими, і перенести свій медовий місяць на лютий, щоб поїхати в Єгипет. Залишили в заначці 5 тисяч гривень. Бо взнали що путівки по 500 доларів на одного. А зараз щоб купити тисячу доларів треба вже 7500 гривень. Тобто на 50 відсотків дорожче. Особисто я з ним гуляв по ринку і бачив як валізи коштували тиждень назад 360 гривень а зараз вже 470. На 100 гривень за тиждень зросла ціна. Нормально?
    Ось реальні приклади кризи. В кого ще є які приклади?

17. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Відчули. Ми ж не глухі і не сліпі.
    В нас навіть тема про кризу давно є.

18. volk

volk Well-Known Member

Так-так, не звільняють, - просто примушують або працювати задурно, або звільнятися. Не бачу надто великої різниці в цьому ракурсі між звільненим і не звільненим. Є галузі, де присутність на роботі є необхідною, напр. транспорт і зв"язок. І коли працівник лишається сам виконувати обов"язки свої і свого колеги за зарплату, яку мали видати ще місяць тому, це, звичайно, неподобство, але профспілки в Україні ж не існує... та й взагалі все існує на папері.
    А нарахунок тих звільнених "фірмачів"... то вони раніше непогано жили, отримуючи сіру зарплату. Тепер трохи поекономлять, не з"їздять за кордон, нову іномарку не куплять.

Згадався анекдот. Ніч. Українець встає "до вітру". Йде до дверей, б'ючися головою об підвішані ковбаси і шинку, коси цибулі, спотикаючись об мішки картоплі, ящики з консервами, тощо. Врешті, наступивши на пляшку олії, падає на відро з квасолею. Встає і бурмоче: "- О Господи! Коли вже той голод закінчиться!..."
    Теж криза...

Останнє редагування: 10 гру 2008
  19. bora

bora Well-Known Member

А в таких випадках треба звертатися, куда там Юля казала..О.

20. Summer

Summer Well-Known Member

певно є , поясню якщо звільнено за згодою сторін, то коли стаєш на біржу ще 3 міс отримуєш допомогу грошову у розмірі 70% від зп, а якщо просто звільнять -за власним бажанням, то нічого не отримуємо від нашої держави....
    то є різні статті КЗПП все таки

а де твій аватар? :)