Економічна криза

Discussion in 'Економіка, бізнес і фінанси' started by av355, Aug 12, 2008.

1. bora

bora Well-Known Member

Та Ви шо! Не може бути:) Покажіть мені текст хоч одного банку в якому такого пункту нема:) Варвар вірно каже - вибору в Україні немає. Тримати гроші вдома та сама рулетка - грабіжників тепер тільки побільшає.
    То де Ваш рецепт розумного розпорядження коштами в нашій країні?:)

2. coolzak

coolzak Well-Known Member

По депозиту-якщо мала сума то навіть не заморочуватись і тримати в панчосі -якщо 5000 і більше то завезти то Перемишля і положити в банк на депозит-правда 14 в валюті ніхто не дасть.
    Депозити і кредити на таких умовах це рулетка-тобто треба грати такими сумами які не шкода втратити а кредит завжди розглядати можливість термінового погашення.Отримуючи зарплату в гривнях іти на валютний кредит в умовах нестабільної економіки рулетка

Last edited: Nov 28, 2008
  3. bora

bora Well-Known Member

Значить нема. З таких міркувань я Вам сама навіть більше скажу - все життя - рулетка:)
    А панчохи - Ви самі знаєте, що нема такого замка якого б крадій не відчинив. Нічого кращого в такому варіанті не бачу і сподіваюсь більшість наших людей, на очах яких ті гроші в панчохах (чи черевиках які при ремонті викидуються випадково) стають сміттям перестануть думати як Ви.
    Ми хочемо стабільної економіки, відповідальних фахівців при владі, а звідки таке оточення візьметься якщо ми і далі мислитимемо "панчохами"?

4. coolzak

Рішень як розпорядитись коштами є завжди кілька різних-все залежить від захланності.Менше вкусиш-більше ликнеш

5. bora

bora Well-Known Member

Аааа. Кредити і депозити - це захланність. Що ще Ви трактуєте як зло? Очевидно гроші взагалі. І тих хто їх має. Хоч трохи. Дайте вгадаю -черговий "посланник якогось царства небесного", що каже - ми звільнимо Вас від грошей - принесіть ту нечисть нашій організації?:))) Днями вже в Україні таких приняли. будьте обережні. І успіхів!:)

6. coolzak

Шановна Бора-звідки такі емоції і дивні висновки -де я написав що гроші чи кредити зло?.Користуйтесь більше іншою півкулею мозку при прийнятті рішень і не будете страждати від вагань фінансового ризику.РЕАЛЬНО оцінюйте ситуацію і все буде ок.Високі ставки по депозитах відображають ВИСОКИЙ РИЗИК вкладення.Хочете спокійно спати-кладіть в в західний банк на низький процент-"хочете покращання вже сьогодні"-грайте в рулетку з банком де дають 14-20 відсотків.

• Подобається Подобається x 2
  7. Varvar

Varvar Well-Known Member

високі відносно, навіть найнижча ставка по депозиту в Україні є вищою від найвищої ставки по депозиту в штатах, але це зовсім не означає ризик у найкращому (умовно) банку України є вищим, ніж у найгіршому (умовно) банку США.
    якщо ставка істотно вища середньої на ринку (у нашому випадку українському), то треба замислитись про ризик, а так ризик приблизно однаковий.
    Є механізми захисту вкладників на випадок банкрутства банків (і поки що все нормально виплачувалось).Головне, щоб проблеми у банківській системі не були системні-загальнодержавні, бо тоді може бути капєц.

8. coolzak

Ukraine B (negative) B1 (stable) B+ (negative)
    United States AAA (stable) Aaa (stable) AAA (stable
    кредитні рейтинги країн

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та просто інших варіантів НЕМА: хош їж, не хош - не їж....

10. coolzak

Мих але ж то голим оком було видно що падіння долара штучне-імпорт ж більший експорта а долар падає ,а ситуація з житлом то типова бульбашка і купляти коли вже так дорого ідіотизм і ммм.купляти треба було ДО.Та люди ніколи не хочуть прислухатись до реалістичних слів бо вони несмачні-лізуть туди де намазано "солодким" а потім плачуться що кинули.Коли був літом в Україні мені всі казали давай гроші кинь на депозит -от у нас ставки не те що ваші 3 відсотки а коли пояснюєш шо то лотерея і капец близько то сміялись песиміст у нас "буде тільки дорожать"

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Моє око - інше. Я переконаний, що бакс просто завишений і не наоко, а реально, а та інтервенція, що зараз відбулася здорово відгукнеться і бакс знову булькне на круги своя, а навіть нижче....

• Подобається Подобається x 1
  12. Varvar

Varvar Well-Known Member

не треба виривати з контексту, я говорив про звязок ризику і ставки в межах України
    А щодо рейтингів, то весь світ "переконався" у stable фінансової системи США. З Україною тут порівнювати м"яко кажучи не коректно.
    з депозитами поки що також не все так однозначно - втратив хіба той хто конвертував долар у гривню і планував пізніше робити зворотню конвертацію.
    є затримки і все таке, але втрат вкладів поки не було.
    в "глибині душі" також так вважаю .... у теперішньому курсі є багато "психологічного", імхо

13. Reten

Reten New Member

От яка цікава стаття вийшла нещодавно у досить рейтинговій газеті "Дзеркало тижня". Деякі основні уривки з неї:

Братство «Кінця». Кінець

Що насправді станеться зовсім скоро?
    Спершу запропонуємо очевидний сценарій розвитку подій у самому джерелі фінансової кризи — у США та в Євросоюзі, відповідно, а також спрогнозуємо, чим завершиться перший етап «подолання» світових господарських негараздів. А насамкінець ми зробимо прогноз щодо результатів антикризових «подвигів» вітчизняного керівництва.

Для початку розлянемо декілька цифр в узагальненому вигляді:
    70 трлн. дол — загальносвітовий валовий продукт, 14,4 трлн. дол. — ВВП США за прогнозами у 2008 році.
    У свою чергу він складається <...> (продовження тут: http://www.dt.ua/1000/1550/64797/ )
    Закінчення:
    Наступним кроком Україні буде запропоновано долучити до сплати зовнішнього державного боргу додаткові незадіяні активи. Не важко зрозуміти, що таких активів у нас не залишилось, окрім землі та газотранспортної системи, які й буде продано західним та російським ТНК за залишковими цінами. Адже світова кон’юнктура нині не сприяє зростанню вартості активів. Отриманих Україною коштів, зрозуміло, не вистачить на сплату всіх боргів. Тому, в результаті такого «подолання кризи», наша держава втратить мільйони гектарів чорноземів, а також стратегічні газопроводи, і залишиться з тими ж самими боргами, які мала й до того…

http://www.dt.ua/1000/1550/64797/

Last edited by a moderator: Nov 29, 2008
  14. Мих

Мих Дуже важлива персона

та воно так і є. Нинішній ріст долара у міжнародному сенсі виглядає на чиюсь забавку зверху, воно не піддається економічним законам, це просто маніпуляція світовою економікою. Єдине запитання, чи надовго той ріст протримається.... чудес ж не буває.

15. bora

bora Well-Known Member

О, ну нарешті Ви побачили, що щось не сходиться, певно, бо це стосувалось Вашого допису:) Значить 1:1, як мінімум. Тільки то вже не емоції - а вар"ятство - смайлики не виділи?:) З таким самим успіхом я могла написати не про сумнівні спілки, а про чебурашок у відповідь на те, що Ви наполегливо мені розповідаєте про сумнівні депозити від яких ні я, ні найдальші мої родичі не страждали і впринципі не потребуємо лікбезів на тему "трастів, які лопнули".
    А якщо Вам хотілось донести до загалу свої "пророчі" послання про депозити, та захланність таких людей, то не потрібно для цього звертатись до мене (цитувати) - я до того ні яким боком. І зрештою, думаю, тут малограмотні не сидять, щоб влипати в лохотрони.

Спочатку я думала, що здається, а після Ваших вельми "коректних" зауважень про мозок стосовно того ж неіснуючого депозиту..
    це діагноз, називається - самодурство, коли нікого не чують, бо вважають, що навколо все одно самі дурні.
    Ну і відповідно вже не розраховую на адекватний, паритетний діалог...максимум - про чебурашок:)

До речі, на загал. В області родичі виплатили кредит. Через місяць їм прийшло повідомлення, що вони відповідно не закрили договору і мають сплатити штраф. Люди в шоці після перечитання договору де про то ні слова поїхали розбиратись до банку - а там вже була черга таких самих "штрафників". Як виявилось штраф нарахував головний офіс, по додатковому договору, який мали б підписати у філії, але їх про це не повідомили! Зараз розбираються, але добре, що люди вирішили вияснити..

Last edited: Dec 1, 2008
  16. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

http://www.dt.ua/1000/1550/64863/

Я от кіко сайтів за день переглянув ... короче ... після НР нас чекає армагідець ..

Last edited by a moderator: Dec 2, 2008
  17. Ukrainer

Ukrainer Member

на цю тему нещодавно робили цікавий вебінар Профео, жива дискусія вийшла

18. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Теж це зауважила. Оптимістичних прогнозів майже немає. Але з іншого боку такі публікації цей "армагідець" тільки ще більше провокують, нарід застрашується, починає тотально економити, власники починають на всякий випадок зрізати з/п і скорочувати працівників (ну бо всі кажуть що буде цей самий....), відповідно купівельна спроможність падає, ну і по колу....

19. bora

bora Well-Known Member

людський матеріал - Хто опускає гривню.
    Решта. яким політикам вигідний цей безлад також ТУТ Хоча не важко здогадатись, що вона вигідна УСІМ кланам при владі... Направду жоден зх них крім як кивати на опонента нічого не робить.

Last edited: Dec 3, 2008
  20. Varvar

Varvar Well-Known Member

вкладені гроші в "дочки" для них копійки, навряд чи врятують "маму".
    трошки брехня http://bank.gov.ua/Statist/Daily/2008/Procentfact_2008.htm, хоча ставка таки нижча ринкової
    той процес вже задіяний, судячи із змін у розрахунку обов"язкового резерву і вчорашніх відмов нацбанку у рефінансуванні банків
    Так є закон. А підконтрольність уряду - це взагалі без коментарів (забули 90-ті роки, як файно тоді друкувалися гроші на замовлення уряду). Центральний банк (у нас НБУ) має бути незалежним - то загальновідома аксіома.

а де твій аватар? :)